Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto stavi ovu sliku dje izbechio!? ;)

novak-djokovic.jpg

Novak od ponedeljka konačno počinje da trenira...:heart::heart::heart:
news_49963.jpg

http://1.***************/_jXWgNx2HcLw/S1hYYugwmKI/AAAAAAAAB_U/H7vak68lXz8/s400/Novak+Djokovic+Australian+Open+2nd+Round+Win.jpg

“Bio sam na terapiji prethodne tri nedelje svaki dan, a prošle nedelje sam dosta radio na kondiciji.

Srećan sam što se osećam dobro i za dva dana bi trebalo da počnem sa treninzima”, napisao je Đoković na Tviteru.

Novak je propustio celu azijsku turneju i do kraja godine bi trebalo da nastupi na turnirima u Bazelu, Parizu, kao i na završnom turniru u Londonu.
Turnir u švajcarskom gradu počinje 30. oktobra, kada bi Novak mogao da odigra prvi meč posle pauze.

Đoković kandidat za najboljeg tenisera svih vremena...:heart::heart::heart:

18767170494e9e9e1db6760685063211_orig.jpg

Osvojio sve što se može osvojiti.
Tako ušao u anale teniske istorije.
Uradio je nesto posebno u godini koja jos traje
Zablistao je punim sjajem na svetskoj sceni.
Ima namjeru da ide dalje sve jos, jos bole i dalje .
„Svis histori avord“ i švajcarski dnevni list „Blik“ i „Manor“ su pokrenuli internet anketu o najboljem teniseru svih vremena, a među kandidatima su uvrstili i svetskog „broja 1“, piše „Sport“.

Jednom rečju ime srpskog kandidata se našlo među samim legendama bijelog sporta, zahvaljujući brojnim ovogodišnjim titulama i prvim mjestom na ATP listi.

Zvuči prosto neverovatno, ali istinito.
Tako se NOVAK našao u društvu Bjorna Borga, Andrea Agasija, Pita Samprasa, Džona Mekinroa, Džimija Konorsa, Ivana Lendla, Matsa Vilandera, Giljerma Vilasa, Borisa Bekera, Stefana Edberga, Ilije Nastasea, Janika Noe i velikog rivala Rodžera Federera.

Prvi reket svijeta Novak Djokovic narednu sezonu zapocece u Abu Dabiju, posto je potvrdio da ce debitovati na egzibicionom turniru koji se tamo odrzava...:heart::heart::heart:
186363_nole-rodzer-rafa-ap_ff.jpg

Uz Novaka na turniru, na kojem pobjednik osvaja ček na 250.000 dolara, učestvovaće i aktuelni šampion Rafael Nadal i trenutno četvrti teniser sveta Rodžer Federer.
Na turniru u Abu Dabiju, koji nije deo ATP kalendara, najbolja dvojica tenisera, što su u ovom slučaju Novak i Nadal, takmičenje počinju tek u polufinalu.
Preostala četvorica učesnika boriće se za preostala dva mjesta u borbi za finale, a konkurencija Federeru za to će biti francuski dvojac Gael Monfis i Žo-Vilfred Conga, i Španac David Ferer.

Prvi reket svijeta Novak Djokovic narednu sezonu zapocece u Abu Dabiju, posto je potvrdio da ce debitovati na egzibicionom turniru koji se tamo odrzava...:heart::heart::heart:
186363_nole-rodzer-rafa-ap_ff.jpg

Uz Novaka na turniru, na kojem pobjednik osvaja ček na 250.000 dolara, učestvovaće i aktuelni šampion Rafael Nadal i trenutno četvrti teniser sveta Rodžer Federer.
Na turniru u Abu Dabiju, koji nije deo ATP kalendara, najbolja dvojica tenisera, što su u ovom slučaju Novak i Nadal, takmičenje počinju tek u polufinalu.
Preostala četvorica učesnika boriće se za preostala dva mjesta u borbi za finale, a konkurencija Federeru za to će biti francuski dvojac Gael Monfis i Žo-Vilfred Conga, i Španac David Ferer.

Dukice, podkrala ti se greska...Rafa nije seo na dobro mesto;)...to pripada "kumu"
znam da nije zlonamerno greska:zcepanje:...ja samo onako uzgred;);)

Novak ce igrati u Bazelu, Parizu i na zavrsnom turniru u Londonu.:heart::heart::heart:

00061341.jpg

Broj JEDAN Novak Djokovic doputovao je u Bazel, gdje ce od 31. oktobra ucestvovati na ATP turniru.
Po dolasku Nole je iskoristio priliku da sa svojim timom proseta centrom grada i fotografise se pored nekoliko oslikanih zidova, na kojima se nalaze legendarna svetska imena muzike poput gitariste Džimija Hendriksa, Santane, Freda Merkjurija, Mika Džegera...

Nole, SRECNO ...
coeur5.gif
coeur5.gif
coeur5.gif

176813_djokovic_kf.jpg

Novak ce svoj prvi takmicarski mec posle povrede u polufinalu Dejvis kupa odigrati u utorak od 18 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu na turniru u Bazelu protiv Ksavijera Malisa iz Belgije.

Pobjednik ovog meca igrace u drugom kolu turnira u Bazelu sa boljim iz susreta Tobijasa Kamkea iz i Lukaša Kubota .

Vazna je pobeda,sve ostalo sto je nedostajalo u Noletovoj igri veceras ce polako doci na svoje mesto.Velika pauza,vazno da je povreda prosla,sad samo polako,smireno svaki gem,set,mech.
Ajde Nole,prvi korak je prosao,sad dalje:D
15821425844eb0520ae0d09604177433_orig.JPG

Nisi se samo ti radovao povratku,radovali smo se i mi tvoji navijaci :heart::heart::heart:

3737288734eb0520a4efca344182798_160x120x363600.JPG
188245_nole-maska-bazel_kf.jpg

“Ne želim da trazim izgovore u povredama, one su sastavni deo naseg sporta.
Ne mogu da se zalim, ovo je najbolja godina u mojoj karijeri i drago mi je sto sam se vratio na teren”, izjavio je Novak u intervjuu na terenu poslije meca.

20253918354eb05ade70a2a003849683_160x120x191800.JPG

“Ovo mi je bila najduza pauza u karijeri.
Igrao sam vrlo dobro oko sat i po, ali je i Gzavije imao odlican mec, svaka mu cast. Ovo mi je prvi mec posle pauze, srecan sam sto sam igrao, a nadam se da cu podizati formu kako turnir odmice”.

image.php

Veseli NOLE pobjede ga vole:heart::heart::heart:
18194741894eb40dd458de1044370474_orig.jpg

Novak se plasirao u polufinale turnira u Bazelu.
Poslije izgubnjenog prvog seta preokretom samo velikim svojstvenim dolazi do izjednacenja i u trecem setu lagano savladao je Markosa Bagdatisa sa 2:6, 6:2 i 6:3.

Đokovićev četvrti poraz u godini
Izvor. B92

Novak Đoković doživeo je tek četvrti poraz u sezoni pa je eliminisan u polufinalu ATP turnira serije 500 u Bazelu.

Beta

Bolji od Đokovića bio je Kei Nišikori sa 2:6, 7:6, 6:0 čime je Japanac prvi put u svojoj karijeri pobedio najbolje rangiranog tenisera na svetu.

Đoković je bio siguran u prvom setu, ali se u samom finišu ovog dela meča požalio na probleme sa ramenom što je znatno uticalo na njegovu igru. Počeo je da greši, Nišikoriju je poraslo samopouzdanje, te je Japanac briljirao do kraja i stigao do drugog finala.

Đoković je meč počeo sigurnim gemovima na svoj servis u kojima protivniku nije dozvolio da dođe do brejk prilika, ali nije ni uspeo da ih stvori u prvom gemu na protivnikov servis. Međutim, već u narednom u kojem je Japanac servirao, prvi reket sveta je mnogo bolje riternirao, došao je do tri vezane brejk šanse i već prvu iskoristio.

Đoković je nastavio u istom ritmu i posle osvojenog novog servis gema, došao do novog brejka i prilike da već u sedmom gemu servira za set. Ipak, posle dvostruke servis greške srpskog tenisera, Nišikori je uzvratio istom merom, vratio jedan brejk i smanjio na 5:2. Prvi reket sveta potom je zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u ramenu, ali je u narednom gemu, uprkos velikom otporu Japanca, osvojio prvi set.

Srpski teniser je furiozno započeo drugi set, bez izgubljenog poena, a potom je zadao mnoge muke Nišikoriju na servisu, ali je Japanac došao do izjednačenja. Ista situacija ponovila se u naredna dva gema. Đoković svoj dobija bez većih problema, Nišikori se ponovo muči, ali stiže do 2:2.
Đoković je u nastavku imao problema sa ramenom što se naročito primetilo prilokom servisa. Japanac je to iskoristio i u petom gemu drugog seta napravio prvi brejk u meču koji je potom i materijalizovao. Iako je imao problema i u narednom gemu na svoj servis, Novak je uspeo da ga dobije i smanji na 4:3, a samo nekoliko trenutaka kasnije dolazi do dve vezane brejk prilike, a koristi drugu.

Usledili su gemovi u kojima su teniseri bili sigurni na svoj servis pa je drugi set rešen u taj brejku koji je dobio Japanac i izjednačio na 1:1 setovima.

Dobijen set podigao je samopouzdanje Japancu koji je počeo da dominira u trećem setu u maksimalno koristi probleme Đokovića sa ramenom. prvi reket sveta nije uspeo da osvoji ni jedan poen na svoj drugi servis, te je sjajni Nišikori ekspresno stigao do 3:0.

Đoković je potpuno izgubio žar, počeo je mnogo da greši, te je Japanac stigao do još jednog brejka. Japanac nije propustio šansu, dobio je sledeći gem, a onda posle još jedne neiznuđene greške Đokovića dobio set sa 6:0 i sa 2:1 u setovima izborio finale turnira u Bazelu.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2011&mm=11&dd=05&nav_id=555268

:sad2::sad2::sad2:

Mnogo mi je zao zbog Noletove povrede, ali je i Kei sjajno igrao i tu se nista nije moglo uraditi. Poraz je bio neminovan.
Sad se bojim da li ce igrati Pariz?
Ocigledno da je Nole ispao iz forme, otud mozda i obnova stare povrede.
Ali sta je tu je. Nije svejedno, ali to je ipak nesto na sta mi kao navijaci ne mozemo da uticemo.
Nadam se da ce smoci snage da igra Pariz.
Ipak ta duga pauza je ucinila svoje...

Pa ne bih se iznenadila da Nole ne ode u Pariz.
Mozda bi to bila dobra odluka.

Srpski sindrom je uzeo i Noleta. Posle Ane i Jelene, koje su videle kako je biti No1 u svetskom tenisu, i klize nizbrdo, isto je pocelo da se desava i Noletu.
Nekako su mi cudne te iznenadne povrede. Bojim se da ce sledece godie, kada bude morao da brani osvojene poene, uz ove povrede, kliznati nizbrdo.
Ko zna, mozda mu neko ne dozvoljava da ide dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back