Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Samo par kratkih zapažanja:
Iako je možda Đokoviću Vimbldonska titula draža ovaj US Open je bio jači od toga. Vimbldon je bio velika borba ali ovo što je uradio u finalu sa Nadalom je zaista bilo pesničenje do smrti što reče komentator Telegrafa. Ne pamtim teniski meč tog intenziteta a koliko čujem ni mnogi kompetentniji od mene nisu videli išta slično.
Drugo, Fidera je na ovom turniru i definitivno penzionisan. U meču je uradio sve najbolje što je mogao u svom stilu kao u najboljim danima i doživeo je težak poraz na kraju. Kad sam slušao šta je pričao na konferenciji činilo mi se da je odlepio od besa.
Razumem da je bio ljut na sebe ali sam stekao utisak da je bio ljut i na protivnika što je malo opičeno jer ipak se radi o najvećem teniseru svih vremena, bar do sada.
On kao da je već počeo strepi za svoju poziciju u istoriji tenisa i počinje da projektuje netrpeljivost na Đokovića.
Mogu i odmah da konstatujem da na mesto najvećeg neće još dugo držati tapiju jer će ga verovatno prestići prvo Nadal a uz malo sreće verovatno i Đoković te da će izvesno okončati na nekom trećem mestu liste uspešnih karijera u tenisu.
Narednih 5 godina sledi rat Đokovića i Nadala uz Marejeve povremene upade, naravno pod uslovom da nisu potrošili svoje ambicije.
Razumem Federera potpuno...Imati pobedu u rukama, i da ti je neko tako madjioničarski mazne, pa to je stvarno za čudjenje.....S takvim još Rože nije igrao...naravno da je čovek još u šoku, ne zna da l da se ljuti na sebe, il na protivnika.