Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razalostio sam se i poludeo na publiku i ceo svet kada se zavrsio 3. set, da ne pominjem kako mi je bedno bilo kada sam video da je najzad zatrazio medical.

15 minuta kasnije... jebemliga, covek je tenk, cudo, ne znam koji superlativ moze da se iskoristi. Bravo Novace, ovo nije samo premoc, ovo je dominacija.

aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif
aca6dce6cd17.gif

Poslije Australijan opena i Vimbldona, Novak osvojio i treći GS turnir ove sezone u finalu US opena pobijedio je Rafaela Nadala 6:2, 6:4, 6:7 (3-7), 6:1.

4206534924e6eaced53082093148430_size3.jpg

Nole Majstore POBJEDE TE VOLE :heart::heart::heart:

Poslednja izmena:
Šta reći za novu ATP listu... još malo pa preko 15.000!
1. Novak Đoković 14.720
2. Rafael Nadal 10.620
3. Rodžer Federer 8380
4. Endi Marej 7.165
...
13. Janko Tipsarević 2.010
16. Viktor Troicki 1.935

Nisam mogla da se jutros rano oglasavam, ali... ono sto smo jutros gledali granici se sa intergalaktickim tenisom (ako takav naravno postoji ;) )!
Kako su igrali, to se ne moze komentarisati.
Nole je bio bolji, samo sam mislila da ce zavrsiti sve u tri seta, ali... eto, moralo je tako da bude.
Sta da kazem nakon svega?
Mogu da zamislim kako se osecao dok je dizao pehar... mogu da zamislim kako je bilo kasnije kada se prikljucio svom timu... te radosti, srece...
I nas je jutros usrecio i hvala mu na tome!
Lepo je jutros bilo ustati i znati da je neko nas nastavio da nize bisernu nisku pobeda, za sebe, na kraju krajeva za zemlju u kojoj je rodjen i za ljude koji ga vole.
Cestitke i velikom sportisti Rafaelu Nadalu, ocitao je lekciju svima kako treba biti ponosan i u porazu, jer sport su i i pobede, ali i porazi.
Nadam se da ce ova dvojica momaka i dalje zariti i paliti po svetskim teniskim terenima i odusevljavati sve nas koji volimo tenis.
Bravo Nole!
Nemam reci da napisem sta osecam...:vatromet::vatromet::vatromet:

Poslednja izmena:
Nisam mogla da se jutros rano oglasavam, ali... ono sto smo jutros gledali granici se sa intergalaktickim tenisom (ako takav naravno postoji ;) )!
Kako su igrali, to se ne moze komentarisati.
Nole je bio bolji, samo sam mislila da ce zavrsiti sve u tri seta, ali... eto, moralo je tako da bude.
Sta da kazem nakon svega?
Mogu da zamislim kako se osecao dok je dizao pehar... mogu da zamislim kako je bilo kasnije kada se prikljucio svom timu... te radosti, srece...
I nas je jutros usrecio i hvala mu na tome!
Lepo je jutros bilo ustati i znati da je neko nas nastavio da nize bisernu nisku pobeda, za sebe, na kraju krajeva za zemlju u kojoj je rodjen i za ljude koji ga vole.
Cestitke i velikom sportisti Rafaelu Nadalu, ocitao je lekciju svima kako treba biti ponosan i u porazu, jer sport su i i pobede, ali i porazi.
Nadam se da ce ova dvojica momaka i dalje zariti i paliti po svetskim teniskim terenima i odusevljavati sve nas koji volimo tenis.
Bravo Nole!
Nemam reci da napisem sta osecam...:vatromet::vatromet::vatromet:

Nego šta će, mladi su oni...vreme je tek pred njima.

Meč je bio fantastičan...ne znam šta drugo kažem, a što već nije rekao neko od vas.
Meni prvi set bio nekako čudan, nikako nisam mogla da ukapiram zbog čega....tek u drugom skontam zašto....Pa, ja još bila pod utiskom meča sa Federerom...:lol:.....a, ono u pitanju dva različita tenisa. Ovaj sa Nadalom bio mi je mnogo lepši, dok mi je sa Rožeom bio daleko teži.

.

Ebote, kakav je to rudarski meč bio ... Ucviko sam da će Nole da preda meč posle trećeg seta. Mislio sam da su mu otišla leđa i da neće moći da nastavi. A još kad sam video da servira kao tetka, reko , ode sve u pm. Al što reče onaj spiker, i Nadal je čovek, i njemu popucali mišići, jedva je hodao .

Kažem, rudarski su ga momci odradili. Svaka im čast, dva najbolja tenisera današnjice. Tu je doduše i Federer al nema mesta u finalu za trojicu ...

Nole care nad carevima. :super:

Mislim da se nece jos dugo godina pojaviti neko slican Novaku.
Rodzeru svaka cast za sve sto je osvojio, Nadalu takodje, ali Novak ne zato sto je nas ima ono nesto sto ga razlikuje od drugih, ume da opsuje tako da ga ceo svet razume, ume da polomi reket, ume i da ga pokloni nekom srecniku u publici, ume da zaigra pred publikom koja to i nije zasluzila ako cemo pravo... ma ume, zna da bude pre svega covek, a i sportista...
Volela bih da osetim tu pobednicku atmosferu, pa ako neko ima neku informaciju kako se slavilo kod Novaka, neka je postavi... molim!

Ne secam se,da li je Sam Querrey nosio kapu Beogradske vatrogasane jedinice kada je osvojio turnir u Beogradu koji su se takodje dali zivote za gasenje pozara tokom bombardovanja njegovih zemljaka 1999????

Poslednja izmena:
Samo par kratkih zapažanja:

Iako je možda Đokoviću Vimbldonska titula draža ovaj US Open je bio jači od toga. Vimbldon je bio velika borba ali ovo što je uradio u finalu sa Nadalom je zaista bilo pesničenje do smrti što reče komentator Telegrafa. Ne pamtim teniski meč tog intenziteta a koliko čujem ni mnogi kompetentniji od mene nisu videli išta slično.

Drugo, Fidera je na ovom turniru i definitivno penzionisan. U meču je uradio sve najbolje što je mogao u svom stilu kao u najboljim danima i doživeo je težak poraz na kraju. Kad sam slušao šta je pričao na konferenciji činilo mi se da je odlepio od besa.

Razumem da je bio ljut na sebe ali sam stekao utisak da je bio ljut i na protivnika što je malo opičeno jer ipak se radi o najvećem teniseru svih vremena, bar do sada.

On kao da je već počeo strepi za svoju poziciju u istoriji tenisa i počinje da projektuje netrpeljivost na Đokovića.

Mogu i odmah da konstatujem da na mesto najvećeg neće još dugo držati tapiju jer će ga verovatno prestići prvo Nadal a uz malo sreće verovatno i Đoković te da će izvesno okončati na nekom trećem mestu liste uspešnih karijera u tenisu.

Narednih 5 godina sledi rat Đokovića i Nadala uz Marejeve povremene upade, naravno pod uslovom da nisu potrošili svoje ambicije.

Ne secam se,da li je Sam Querrey nosio kapu Beogradske vatrogasane jedinice kada je osvojio turnir u Beogradu koji su se takodje dali zivote za gasenje pozara tokom bombardovanja njegovih zemljaka 1999????

Razlika je malena...To je Amerika, a ovo je Srbija!

Uostalom...njihovoj informisanosti i plitkim vodama u koje zalaze njihovi prosjecni gradjani, Noletov gest je bio krajnje korektan, i mislim da je njima i bio namijenjen.

Nausput budi receno...o cemu ti uopste govoris... koji sportas, koji turnir u Bg-u...? ;)

Samo par kratkih zapažanja:

Iako je možda Đokoviću Vimbldonska titula draža ovaj US Open je bio jači od toga. Vimbldon je bio velika borba ali ovo što je uradio u finalu sa Nadalom je zaista bilo pesničenje do smrti što reče komentator Telegrafa. Ne pamtim teniski meč tog intenziteta a koliko čujem ni mnogi kompetentniji od mene nisu videli išta slično.

Drugo, Fidera je na ovom turniru i definitivno penzionisan. U meču je uradio sve najbolje što je mogao u svom stilu kao u najboljim danima i doživeo je težak poraz na kraju. Kad sam slušao šta je pričao na konferenciji činilo mi se da je odlepio od besa.

Razumem da je bio ljut na sebe ali sam stekao utisak da je bio ljut i na protivnika što je malo opičeno jer ipak se radi o najvećem teniseru svih vremena, bar do sada.

On kao da je već počeo strepi za svoju poziciju u istoriji tenisa i počinje da projektuje netrpeljivost na Đokovića.

Mogu i odmah da konstatujem da na mesto najvećeg neće još dugo držati tapiju jer će ga verovatno prestići prvo Nadal a uz malo sreće verovatno i Đoković te da će izvesno okončati na nekom trećem mestu liste uspešnih karijera u tenisu.

Narednih 5 godina sledi rat Đokovića i Nadala uz Marejeve povremene upade, naravno pod uslovom da nisu potrošili svoje ambicije.

Sjajan komentar. Morala sam da ga repriziram.

Ebote, kakav je to rudarski meč bio ... Ucviko sam da će Nole da preda meč posle trećeg seta. Mislio sam da su mu otišla leđa i da neće moći da nastavi. A još kad sam video da servira kao tetka, reko , ode sve u pm. Al što reče onaj spiker, i Nadal je čovek, i njemu popucali mišići, jedva je hodao .

Kažem, rudarski su ga momci odradili. Svaka im čast, dva najbolja tenisera današnjice. Tu je doduše i Federer al nema mesta u finalu za trojicu ...

Nole care nad carevima. :super:

Vala baš....Negde pročitah strane komentare, njima liči na bokserski meč :D

E, a, kad sam videla da se Nole drži za levi deo ledja, ne znam kako se zove taj deo, a Rafa za desnu nogu....reko' ovi će da završe meč k'o invalidi...:lol:...Ima da igraju kao pravi gladijatori, dok jedan ne padne mrtav . Tako mi delovalo....a, delovao mi tad i sedativ, tako da nisam ni za tren pomislila da će Nole da preda ovako važan meč. Pa, to mu dodje kruna svih ovogodišnjih napora. A, posebno što on ne voli da gubi, predaja mi zaista nije pala na pamet.

A, jel ste čitali da je neki španski fudbaler napisao na Twiteru.."Sad te ne bole ledja?",pa obrisao..... Ne isključujem ni tu mogućnost da je Nole izvukao par minuta odmora za vreme one masaže...Ako je to uradio, pa stvarno svaka mu čast kako mu kefalo radi....:D:....U ratu i ljubavi sve je dopušteno....a ono je bio rat, do istrebljenja...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back