Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veceras-pocinje-US-open.jpg
Novak 'samlio i Gulbisa – 6:0, 6:1

Letonac je igrao očajno, što najbolje ilustruje statistika – samo jedan direktni poen, uz 28 neiznuđenih grešaka, dok je Đokovićev odnos bio 19/13.

Poslije ovog meca Novak je izjavio...
"Nepredvidljiv je, ima veoma snažan servis i udarce sa osnovne linije, ali ume mnogo da promašuje kada je nestrpljiv i kada ne bira prave udarce kao danas".
"To se dogodilo.
Ja sam samo pokušavao da držim lopticu u terenu, da ga teram na dodatni udarac i menjao sam ritam.
On se nije osećao dobro na terenu danas“.

Đoković je posle pobjede nad Troickim rekao da ne misli da igra neverovatno i dodao:

"Mislim da igram veoma dobro, da vraćam mnogo loptica u teren i da teram suparnike da odigraju dodatni udarac. Mislim da je Viktor veoma loše odigrao meč, ali ja sam bio solidan. Nastavljam da igram dobro i to me čini srećnim“, izjavio je NOVAK...

Đoković – Gaske

“U poslednje vreme Gaske je nepredvidljiv, ali on je jedan od najtalentovanijih tenisera koje sam video”.
“Može da igra servis volej, da se brani, da napada, igra mu je raznovrsna.
Ako igra na najvišem nivou, može da pobedi svakoga na bilo kojoj podlozi.
Teren ovde je sporiji i loptica odskače malo više, što odgovora njegovom stilu igre“, izjavio je Đoković.

Idemo MAJSTORE do polufinala lagano.
Do pobjede korak po korak ...
0b550e46c95203a80ddc99d5925dcc0d.gif

Poslednja izmena:
Idemo dalje ...Korak po korak...:heart::heart::heart:

Novak se u mecu protiv Gaskea najvise mucio od svih meceva koje je odigrao od starta turnira u Indijan Velsu.
Najvise ga je mucio prvi servis, imao je samo 57 odsto ubacenih, ali kada ga je on sluzio bio je odličan.
Novak je do meca sa Gaskeom protivnicima prepustio ukupno sest gemova, a upravo toliko ih je Francuz osvojio, i sigurno je bio pretnja po Novaka da se prekine niz nepobjedivosti koji traje od pocetka ove godine.

Gaske je bio prvi na servisu u mecu, u koji je usao veoma agresivno.
Francuz je vrlo brzo dosao do dvije gem lopte, ali se Novak vratio.
Ipak, Gaske je posle greske treceg tenisera svijeta, a potom i izbacivanja lopte u aut poveo sa 1...0.
U narednom gemu uslijedila je velika borba ali je francuski teniser dosao do brejka posle duple servis greške Novaka.

Najveća borba vjerovatno i u cijelom mecu vidjena je u trecem gemu, u kojem je Novak posle svakog vodjstva Gaskea uspijevao da se vrati i izjednaci, a zatim dodje i do brejk lopte, a tek cetvrtu je i iskoristio.
Bez izgubljenog poena Novak je dosao do izjednacenja, a zatim je odlicnim drop sotovima i riternom napravio brejk za preokret, a vec u narednom gemu, ponovo bez izgubljenog poena, je povecao svoju prednost.
Poslije tri uzastopna gema koje je osvojio Novak, Gaske je pokusao da se vrati, ali je Nole zgrabio priliku za brejk, da bi uz male probleme, zbog lošeg prvog servisa, dobio prvi set sa 6...2.

Uprkos tome sto je agresivno usao u drugi set, nivo Noletove igre je pao, a prilike koje je imao zbog brojnih gresaka nije uspio da iskoristi.
Gaske je sve to oberucke prihvatio, a zatim zahvaljujući neiznudjenim greskama Noletovim bez vecih problema poveo sa 3...0.
Posle velike borbe Novak je smanjio na 3...1, a zatim se potpuno vratio, ali je uz poteskoce došao do izjednačenja.

Zatim je uslijedio pravi preokret, kao u prvom setu, kada je Nole osvojio tri uzastopna poena na servis Gaskea, a posle jednog asa francuskog tenisera poveo prvi put u drugom setu.
Novak je u narednom gemu imao ponovo male probleme sa servisom, ali je strpljivo cekao gresku protivnika, i as udarcem poveo je sa 5...3.

Gaske je u narednom gemu samo malo uspio da produzi meč da bi u narednom Novak bez izgubljenog poena stavio tačku na najtezi meč koji je imao u dosadasnjem svijih meceva u Indijan Velsu.

Poslednja izmena:
"Najveca razlika mentalna sposobnost"
11299713084d83f11d96541828848286_extreme.jpg

Na pitanje novinara Nikole Olica...

Vrlo vazan momenat u mecu bio je u prvom setu pri njegovom vodjstvu od 2:0 i sa rezultatom 40:40. Kakve si promene napravio u svojoj igri u tom momentu?

Novak je odgovorio...

"On je poceo mec bolje nego sto sam ja, medjutim srecom po mene to su bila samo prva dva gema i odmah posle toga je sledio brejk sa moje strane koji je bio presudan. Posle toga sam uspeo da kontrolisem igru sa osnovne linije i da udjem u komfor zonu i da njega nateram da gresi."

Na svim prethodnim mecevima imao si po jedan set koji si dobijao sa 6:0. Koliko je to uticalo na to kako si se osecao jutros pred mec?

"Imao sam naravno samopouzdanje na veoma visokom nivou, i to pokusavam da odrzim do kraja turnira. Na kraju krajeva, ovo je vrlo psiholoski sport. Svi smo mi fizicki vrlo spremni, svi udaraju lopticu odlicno sa osnovne razlike. Najveca razlika izmedju svih vrhunskih igraca je mentalna sposobnost, da budes skoncentrisan u pravim momentima i odigras prave udarce. To je danas napravilo razliku u mecu."

Iz novinarskog centra jutros smo videli da si se zagrevao sa Dusanom Vemicem. Kako biras sa kim se zagrevas pred mec, i koliko ti je to vazno?

U principu nisam nesto specificno odredjen po tom pitanju. Ako recimo dodjem u situaciju da igram protiv levorukog igraca, onda gledam da se zagrejem sa levorukim igrace.
Dusam Vemic je ovde sada do kraja turnira i dogovorili smo se da ostane i da mi pruza podrsku i da treniramo zajedno."

Nole ne samo da je sampion, nego je i veliki covek.
On voli da poklanja, ja nisam videla da je neki drugi teniser toliko puta ``bacio`` u publiku svoj pobednicki reket, a i druge delove svoje sportske opreme.
Samo Novak. Jedan i jedini.
Federer to mislim da nikada nije uradio. Ispravite me ako gresim, ali mislim da je samo znojnice poklanjao publici...
Mislim da je jednom to uradio Huan Martin Del Potro. Mislim - poklonio reket kada je pobedio neku tenisku velicinu. Valjda Federera ili Nadala, nisam bas sigurna. (?)

Sta da kazem, ali mislim da sutra treba da ponovi svoju igru protiv Federera i da potvrdi premoc nad njim.
Federer vec ima Noletov kompleks.

I neka bude u crnom ``T`` kompletu. Crno mu odlicno stoji. <3

Nole ne samo da je sampion, nego je i veliki covek.
On voli da poklanja, ja nisam videla da je neki drugi teniser toliko puta ``bacio`` u publiku svoj pobednicki reket, a i druge delove svoje sportske opreme.
Samo Novak. Jedan i jedini.
Federer to mislim da nikada nije uradio. Ispravite me ako gresim, ali mislim da je samo znojnice poklanjao publici...
Mislim da je jednom to uradio Huan Martin Del Potro. Mislim - poklonio reket kada je pobedio neku tenisku velicinu. Valjda Federera ili Nadala, nisam bas sigurna. (?)

Sta da kazem, ali mislim da sutra treba da ponovi svoju igru protiv Federera i da potvrdi premoc nad njim.
Federer vec ima Noletov kompleks.

I neka bude u crnom ``T`` kompletu. Crno mu odlicno stoji. <3
arvana, Iskreno ti zborim sav tvoj post p o t p i s u j e m .:ok:
Dala bi ti mila i reputaciju ali sam je Biserka potrosila u velikoj radosti Noletove pobjede nad Gaskeom.
Od pobjede mi draze cuti Federera kako daje izjavu medijima poslije izgubljenog meca sa Noletom.

Evo jedna prognoza od mene...

VECERAS CE BITI PAKAO NA TERENU (: !!!

Fejda SIGURNO nece tako lako dati poziciju br. 2...a jos je i zeljan osvete..od poslednja 3 teska KNOCK OUT-a-...

Mislim da ce biti IZUZETNO tezak mec za oba tenisera...
SVIM SRCEM cu biti uz NOLETA...i sve bi dao da veceras odere Fedju...i da tim stavi tacku na njihov odnos...
Ono sto je problem je da se ponavlja polufinale USO-a...i da ce Nadal, ako uopste prodje Del Potra...imati veliku prednost nad drugim finalistom.

Evo jedna prognoza od mene...

VECERAS CE BITI PAKAO NA TERENU (: !!!

Fejda SIGURNO nece tako lako dati poziciju br. 2...a jos je i zeljan osvete..od poslednja 3 teska KNOCK OUT-a-...

Mislim da ce biti IZUZETNO tezak mec za oba tenisera...
SVIM SRCEM cu biti uz NOLETA...i sve bi dao da veceras odere Fedju...i da tim stavi tacku na njihov odnos...
Ono sto je problem je da se ponavlja polufinale USO-a...i da ce Nadal, ako uopste prodje Del Potra...imati veliku prednost nad drugim finalistom.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ne znam da objasnim sta se dogadja sa Nadalom.
Znam da u svaki mec ulazi sa 100 posto snage i da nijednog protivnika ne uzima olako.
Ili je neka taktika u pitanju ili je zaista u nekoj krizi, ne znam zaista, ali nece mu biti lako da pobedi Del Potra... Huan Martin se ne boji nikoga.
Mada bih ja volela da budu u finalu Nadal i nas Nole. Nekako mislim da je najpravednije da tako bude, jer igraju najlepsi tenis na svetu, svako na svoj nacin...

Nole -----------------------------> pravac finale, jer mu je tamo mesto i da postane poglavica Indian Wells-a!!!!!!! :worth:
:heart: dajem za Noleta!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back