Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najbolji igrač Srbije u naredna dva dana odlučiće da li će igrati na meču Dejvis kupa protiv Indije u Novom Sadu.
Novak Đoković je blistao na turniru u Dubaiju. U finalu je "preslišao" Rodžera Federera i treći put zaredom podigao trofej na prestižnom turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Posle fantastičnog trijumfa Nole se okreće Dejvis kupu i prvom meču u Svetskoj grupi, gde Srbija, kao aktuleni šampion, dočekuje selekciju Indije.

Meč će se igrati u Novom Sadu od 4. do 6. marta, a osim Đokovića, selektor Bogdan Obradović pozvao je i Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića, junake istorijskog trijumfa u finalu protiv Francuske u decembru.

Novak je izjavio da će sigurno doći u "Spens" i da jedva čeka da se ponovo svi u timu raduju uspehu reprezentacije.

Budući da je Srbija apsolutni favorit u tom duelu, nije sigurno da li će Nole igrati protiv Indije ili samo bodriti tim kao navijač.

"Još uvek sam pod utiscima velike pobede u Dubaiju. Odluku o učešću u Dejvis kup reprezentaciji doneću u narednih dva dana, u dogovoru sa selektorom i ostalim igračima", izjavio je Đoković, koji u 2011. ima impozantan skor 12-0.

Mislim da Nole treba da se odmori, mogu Tipsa, Viktor i Ziki i ostali da pobede Indiju:D
Noleta cheka IW i Mijami,opet promena vreneske razlike,prilagodjavanje,bolje da se odmori i bude spreman za sledecje turnire:D
Nole je naravno s ostalima toliko doprineo uspehu reprezentacije da je fer da sad odmori,mozhda da odmah i ode za Ameriku da se dobro pripremi i prilagodi,ajde Nole po nove titule:D
view_photo.php

Poslednja izmena:
Novak iz Dubaija u Indijan Vels...
Dileme, ako je postojala, više nema.
Novak Đoković neće igrati za Srbiju u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa

4416891304d658ac24ea40693305858_extreme.jpg

Naš najbolji teniser Novak Djokovic neće ni dolaziti u Srbiju, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će otputovati u Sjedinjene Države gde ga čekaju dva duela Masters serije.
Đoković 'preskače' Indiju u dogovoru sa selektorom Obradovićem jer je procjena da će Tipsarević i Troicki doneti dovoljan broj bodova u singlu, uz to dubl, najverovatnije Zimonjić Troicki, takođe može do pobede.
Sa druge strane, Đoković u Indijan Velsu i Majamiju 'juri' veliki i važan broj bodvoa na ATP listi a evenutalni dolazak iz Emirata u Srbiju, pa novi put u Sjedinjene Države drastično bi otežali pripreme za ta dva turnira.

NOVAK se posle odbrane titule na ATP turniru u Dubaiju nalazi i dalje na samo 85 poena od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera...:heart::heart::heart:

_51438467_nd_ap282.jpg

Ovako stvari trenutno stoje na ATP listi...

1. (1) Rafael Nadal (Španija) 12.390 poena
2. (2) Rodžer Federer (Švajcarska) 7.965
3. (3) Novak Đoković (Srbija) 7.880
4. (4) Robin Soderling (Švedska) 6.055
5. (5) Endi Mari (V. Britanija) 5.715
6. (6) David Ferer (Španija) 4.510
7. (7) Tomaš Berdih (Češka) 4.410
8. (8) Endi Rodik (SAD) 3.735
9. (9) Fernando Verdasko (Španija) 3.095
10. (10) Jirgen Melcer (Austrija) 2.730...

Agasi: Đoković je nezaustavljiv!

image.php

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Andre Agasi nije štedeo reci hvale za Novaka Đokovića posle uspeha u Melburnu i Dubaiju, gde je treći teniser sveta pobedio sve rivale...

Agasi se slaže sa ocenama onih koji su pod utiskom partija našeg tenisera, a misli da Novaka sada teško da iko može da zaustavi. "Jednostavno, složile su mu se sve kockice. Mislim da će ove godine biti nezaustavljiv, ukoliko zadrži mentalnu stabilnost", izjavio je Agasi...

Beker: Endi može da uči od Novaka!

image.php

Novak i Endi su tako slični u igri, ali je Đoković, kada je bilo najpotrebnije, bio skoncentrisan, spremniji i preuzeo kontrolu u meču.
To je lekcija koju bi Marej morao da nauči od Novaka kada bude sledeći put u finalu.
Meč na nekom Grend slemu se ne može uporediti ni sa jednim sa ostalih turnira", dodao je Beker.

U četvrtak, 10. marta 2011. startovaće prvi od devet turnira iz serije 1000, poznatijih kao ATP Masters 1000.

U periodu od 11 dana „BNP Paribas Open“ u Indijen Velsu ugostiće 96 tenisera, koji će se boriti za 1000 ATP poena.

Nole učestvuje u Indijen Velsu šestu godinu u nizu.

Dvadeset mečeva je iza Novaka u ovom kalifornijskom gradu. Kao pobednik je izašao iz 16. Pre tri godine, tačnije 2008. srpski teniser osvojio je ovaj turnir.

Novak, koji je prošle godine zaustavljen u 4. kolu, biće slobodan u prvom kolu kao treći nosilac turnira. Prema tome, na teren neće izaći pre subote.

Svoj nastup u Indijen Velsu, Novak će startovati u meču drugog kola, gde čeka boljeg iz duela između Florijana Majera (Nemačka) i Andreja Golubjeva (Kazahstan).

U nastavku takmičenja, Noletovi potencijalni rivali su:

3. kolo: Ernest Gulbis (Letonija, 31), Lejton Hjuit (Australija)
4.kolo: Viktor Troicki (Srbija, 16), Mikael Lodra (Francuska, 24)
Četvrtfinale: Endi Rodik (SAD, 8), Jirgen Melcer (Austrija, 10), Rišar Gaske (Francuska, 18), Džon Izner (SAD, 30)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska, 2), Tomaš Berdih (Češka, 7), Stanislas Vavrinka (Švajcarska, 12), Mardi Fiš (SAD, 13)...

Rafael Nadal (Španija, 1), Robin Soderling (Švedska, 4), Endi Mari (Velika Britanija, 5)... su u gornjoj polovini žreba.

Branilac titule iz 2010. godine je upravo teniser koji je zaustavio Novaka u četvrtom kolu, Ivan Ljubičić.

--

Dometi Noleta u Indijen Velsu po godinama:

2010. - Četvrto kolo (poraz od Ljubičića)
2009. - Četvrtfinale (poraz od Rodika)
2008. - Titula (pobeda u finalu nad Fišom)
2007. - Finale (poraz od Nadala)
2006. - Prvo kolo (poraz od Benetoa)

Videcjemo dokle cje ove godine NOLE sticji u IW,ajde samo napred ,hrabro i srcem:D:super::D

Poslednja izmena:
:hvala: *SONJA* ne mora da se patimo, da trazimo po statistici sve nam je servirano na tacnu;)
Sad samo da pocne i bolji nek pobedi...moje zelje znate!

Novaka dani dijele od drugog mjesta...:heart::heart::heart:
Ukoliko trijumfuje na prvom Mastersu sezone, u Indijan Velsu.

Novak Đoković će za dvije nedelje ponovo biti drugi teniser na svijetu.
Ipak, čak i ako u Kaliforniji ne uspije da ostane neporažen, Novak bi mogao da pretekne Švajcarca Rodžera Federera i potom krene u potjeru za Rafaelom Nadalom, koji suvereno drži prvo mjesto na ATP listi.
Od starta ove sezone Nole nije doživio poraz, pošto je trijumfovao na Australijan Openu i turniru u Dubaiju, ali čak i ako ne osvoji titulu u Indijan Velsu ima izglednu šansu da ponovo bude drugi na svijetu.
To će se desiti ako dođe do finala i bude poražen, a Federer bude eliminisan u polufinalu, ili ako Nole uspije da se plasira među četvoricu najboljih, a Švajcarac ne prođe u četvrtfinale.
Čak i ako mu to u Indijan Velsu ne pođe za rukom, Nole će narednu šansu imati vrlo brzo, jer u ovom trenutku ima samo 165 bodova manje od Federera...

Veceras-pocinje-US-open.jpg
Novak Đokovic: ne zanima me lista...

slika.php

Novak Đokovic i dalje nema poraz od 2011. i sve je blizi da preuzme drugo mjesto od Rodžera Federera.

Ipak, srpski teniser kaze da ga u ovom trenutku zanimaju samo titule, a ne drugo ili čak prvo mjesto.

"Igram turnir za turnirom.
Samo hoću da budem konstantan i da odrzim dobru formu od početka godine. Veoma sam zadovoljan onim sto sam uradio u posljednja dva mjeseca", rekao je Đokovic.

Koliko god ne obracao paznju na renking, Novak se nije proslavio u Indijan Velsu i Majamiju prethodne godine i ima sanse da osvoji dosta poena...

U konkurenciji dublova Nole i Viktor POBJEDA...
9053934054d6663c38402f730866057_extreme.jpg

Nasi teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki uspješno su startovali na turniru u Indijan Velsu u konkurenciji dublova.

NOVAK I VIKTOR su na startu takmičenja pobijedili Huana Ignasija Čelu i Huana Monaka iz Argentine sa 6:3, 7:5 .
U drugoj rundi srpski par igraće sa boljim iz meča sedmih nosilaca Lukaša Kubota i Olivera Maraha i španske kombinacije Garsija Lopes Montanjes.
Pobjednicima u muškoj konkurenciji dublova pripašće 200 hiljada dolara i 1000 bodova.

Igram agresivno kao 2008...

Novak u prva dva i po mjeseca 2011. igra svoj najbolji tenis.

Baš kao što je činio kada je prije tri godine prvi put osvojio Australijan Open.
sporta-609.gif

Novak je po mnogima prvi favorit i za trijumf u Indijen Velsu i zatim u Majamiju, a serija od 12 uzastopnih pobjeda *14 računajući i Dejvis kup finale*, mogla bi lako da se nastavi i u Kaliforniji....

“Osećam da ponovo mogu da igram kao što sam to činio u 2008.
To je agresivna igra sa mnogo samopouzdanja na terenu”, kaže treći teniser svijeta...

sporta-940.gif

“Posle prvog trijumfa u Melburnu, u završnicama grend slem turnira nisam igrao dobro.
Imao sam mnogo uspona i padova.
Igrao bih dobro i potom bi usledio neobjašnjiv pad forme.
Jednostavno, nisam bio dovoljno stabilan mentalno”, priznaje Novak....

“Bilo je samo pitanje vremena kada ću se ponovo dobro osećati na terenu i kada ću imati taj osećaj da mogu da osvojim grend slem i pritisnem sebe do krajnjih granica”, poručio je Đoković...

Posle 19 godina koliko se bavi tenisom Novak je konačno upoznao svog teniskog idola, Pita Samprasa. A, evo kako je to Nole prokomentarisao na svom Facebook/Twitter nalogu:
855b.jpg

Ovo je prvi put da sam lično upoznao Pita i imao priliku da pričam sa njim. :)

855a.jpg

Ovo je jedna od mojih omiljenih slika i ima posebno mesto u mojoj kolekciji. Pit je bio moj idol još od malih nogu. Tada sam sanjao da i ja jednog dana podignem vimbldonski pehar kao i on... Ko zna, možda mi se jednom ostvari taj dečački san! Radim na tome :)

Ajde Nole,naravno da mozhesh,korak po korak:D:super::D

Novak u trećem kolu...

sp-novak_310x186.jpg

Novak se plasirao u 3. kolo ATP turnira serije 1000 u Indijan Velsu pošto je savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 6-0, 6-4. Protivnik Novaku u narednoj kolu biće Letonac Ernests Gulbis ...

Posle meča treći reket svijeta je rekao:

Ovo je bio težak početak turnira za mene.
Uvek je teško igrati prvi meč na nekom takmičenju jer ne znaš šta možeš da očekuješ od protivnika, ali i od sebe.
Golubjev je već odigrao jedan meč pre ovog i pobvedio je, što mu je dalu mogućnost da se brže adaptira.
Zadovoljan sam što sam relativno lako došao do pobede jer je Golubjev igrao „na krilima“ brilijantne bobede u Dejvis kupu.

Nole je pohvalio igru Kazakstanca iz drugog seta.
Andrej je pokazao visok nivo tenisa tokom drugog seta, dobro je napadao iz zadnje linije.
Ipak, uspeo sam da kontrolišem meč i veoma sam zadovoljan kako sam ga odigrao.
Nadam se da ću tokom turnira još više popraviti formu istakao je Nole...

Idemo MAJSTORE polako korak po korak ...:heart::heart::heart:

Treba mu finale da bi zbacio Fedju sa mjesta br. 2 ...ili ranija eliminacija Fedje...prije polufinala...(: ...kako sam to ja prozvakao...
Kako ce se ovo zavrsiti...to niko ne zna...

Fedja ce sigurno dati sve da u najmanju ruku ostane na sadasnjoj poziciji i takodje vrati svoj duh u igru pobjedom nad NOLETOM.

Sta mislite..ima li ikakvih prognoza za sledece kolo???

Treba mu finale da bi zbacio Fedju sa mjesta br. 2 ...ili ranija eliminacija Fedje...prije polufinala...(: ...kako sam to ja prozvakao...
Kako ce se ovo zavrsiti...to niko ne zna...

Fedja ce sigurno dati sve da u najmanju ruku ostane na sadasnjoj poziciji i takodje vrati svoj duh u igru pobjedom nad NOLETOM.

Sta mislite..ima li ikakvih prognoza za sledece kolo???

I kad se plasim za Noleta i kad sam se prosle godine ljutila ,uvijek sam optimista.
Citam po medijima razne varijante Noletovih izjava oko mjesta na ATP listi .
Mislim da je za sad najvaznije da Noleta sluzi zdravlje i da igra kao sto je poceo ovu godinu.
Sve ostalo ce doci samo od sebe,korak po korak...
Sljedece kolo Nole prolazi .Zapamti sto sam ti rekla...:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back