.
И још нешто да додам.
Не знам где сте претили меч, ја на Еуроспорт1 Србија.
Као и ранијих година, невероватно је колико су коментатори ван догађаја и једноставно сметају у праћењу.
Све време сам имао осећај да гледам меч, а поред мене седи неки рођак који чита наглас новине произвољно бирајући чланке из новина и при том користи неки тениски статистички алманах сиз којег ми чита безброј бескорисних и ирелевантних података.
Тако сам данас (по ко зна који пут) сазнао колико је гренслемова освојила Крис Еверт, а колико Серена Вилијамс, па кога је све Новак победио у финалима, па кога је Циципас све побеђивао, успут сам (такође ко зна који пут) чуо препричану анегдоту како је Новак заборавио да је играо финале са Циципасом, па да се Санија Мирза пензионисала након овогодишњег финала у дубловима и на крају да је извесна Ана Марић подбацивала новчић на неком мечу који је Новак играо. И ово је само мали приказ бескорисних и непотребних података којим смо засути током историјског финала једног од највећих тениских турнира.
Просто је несхватљиво колико су се коментатори, уместо да буду део догађаја, игре и атмосфере и указују на неке битне тренутке меча, издигли изнад самог догађаја и себе изузели из елементарних правила игре.
По ко зна који пут смо доживели да док играч тапка лопту припремајући се за сервис, коментатор блебеће како је Ана Марић бацала новчић и ту сторију не прекида ни док трају размене у важним поенима.
Да ли они схватају, да ако би седели у публици били би моментално избачени са терена.
Мсм, ако цео стадион ћути, УМУКНИ ИДИОТЕ!!!
Не разумем зашто је толико тешко да се прихвати ово једноставно правило.
Када тенисер почне са припремом за сервис сви ћуте. Ако неко то не поштује, бива опоменут, а касније и избачен са терена.
Такав је тенис, али наши коментатори то једноставно игноришу и настављају свој бесмислени вербални терор.
Мислим да би требало увести редаре и у коментаторске ложе, па ко не поштује правила да добије ногу у задњицу и ван...
.