Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
537872_20141116reuterssuzanne-plunkettlondondi006918166_f.jpg

"Ovo sigurno nije način na koji sam hteo da osvojim trofej.
Zaista mi je žao što Rodžer nije mogao da izađe na teren.
U tenisu sam deset godina i znam da su Rafael Nadal i Rodžer Federer najveći takmičari, momci koji će uvek dati 100 odsto svojih mogućnosti.
Siguran sam da bi bi izašao na teren da je mogao, želim mu sve najbolje i da se brzo oporavi, jer je bitna nedelja ispred njega"

537515_20141115reuterstoby-melvillelondondi006915488_f.jpg

To je veliko dostignuće, ali je sada zaista težak trenutak da pričamo o trofeju.
Nisam jedan od onih igrača koji slave ovakve pobede, ali se moram osvrnuti na celu sezonu.
Titula u Londonu je kruna za mene u ovoj godini i dugujem zahvalnost mom stručnom štabu".
:heart::heart::heart:

537873_20141116reuterssuzanne-plunkettlondondi006918178_ig.jpg

Poslednja izmena:
Još jednom je pokazao kolika je veličina naš Nole...ovaj ga je jednom već žestoko ispljuvao za povredu (ne kukavičko povlačenje) a Nole mu sada pruža podršku.
To je razlika koja će ostati između ova dva tenisera i kada budu da prestanu da se bave profesionalnim tenisom.

Novakov program turnira za prva tri meseca 2015. godine

calendar_1.jpg

19. 11. 2014. · Četvrtu godinu u nizu Novak će nastupiti na ezgibicionom turniru „Mubadala World Tennis Championship“, koji će se od 1. do 3. januara 2015. odigrati u Abu Dabiju.

Pored srpskog tenisera učešće u Abu Dabiju potvrdili su i: Rafael Nadal, Stanislas Vavrinka, Endi Marej, Žo-Vilfred Conga i Gael Monfis.

U sva tri prethodna učešća u Emiratima Novak je osvojio titulu. U finalu 2014. bio je bolji od Španca Davida Ferera rezultatom 7:5, 6:2.

Ovo će biti ujedno i prvi Novakov nastup u novoj sezoni, koju će potom nastaviti na ATP turniru u Dohi (4. januar – 10. januar).

Najbolji teniser sveta do sada nikada nije igrao na „Qatar ExxonMobil Open“-u, turniru iz serije 250.

Branilac titule u Kataru je Španac Rafael Nadal, koji je u finalu savladao Gaela Monfisa rezultatom 6:1, 6:7, 6:2.

Nakon učešća u Dohi Novak će se uputiti ka australijskom kontinentu kako bi po 11. put učestvovao na prvom gren slemu sezone, Australijen Openu (19. januar – 1. februar 2015.).

Srpski teniser je četvorostruki šampion Otvorenog prvenstva Australije, a takmičenje 2014. godine je završio u četvrtfinalu, porazom od Stanislasa Vavrinke u maratonskom meču: 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9. Prema tome, braniće svega 360 ATP poena.

Tri nedelje nakon Australijen Opena Novak će nastupi na turniru iz serije 500 u Dubaiju (23. februar – 28. februar 2015.) gde je ove godine zaustavljen u polufinalu od Švajcarca Rodžera Federera (6:3, 3:6, 2:6).

Posle Dubaija Novak će doputovati u Srbiju, gde će od 6. do 8. marta braniti boje svoje zemlje u prvom kolu Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske.

Nastavak marta rezervisan je za prva dva Mastersa u sezoni – Indijen Vels (12. – 22. mart) i Majami (25. mart – 5. april).

Nole će na oba turnira nastupiti u ulozi branioca titule. U finalu „BNP Paribas Open“-a savladao je Rodžera Federera posle seta zaostatka (3:6, 6:3, 7:6), a dve nedelje kasnije na „Miami Open presented by Itaú“ Rafaela Nadala bez izgubljenog seta (6:3, 6:3).
http://novakdjokovic.com/vesti/tenis/novakov-program-turnira-za-prva-tri-meseca-2015-godine/

Još jednom je pokazao kolika je veličina naš Nole...ovaj ga je jednom već žestoko ispljuvao za povredu (ne kukavičko povlačenje) a Nole mu sada pruža podršku.
To je razlika koja će ostati između ova dva tenisera i kada budu da prestanu da se bave profesionalnim tenisom.

Novak je po mom misljenu cak i preskroman.
Ali, takav je i neka ostane takav.
Odusevio me je kada je kao fol gadjao Lajanija u finalu tj. egzibiciji protiv Marija... Ma super je!
Moram da pohvalim i Marija za koga mnogi ne znaju da je izuzetno duhovit momak.

Novak je po mom misljenu cak i preskroman.
Ali, takav je i neka ostane takav.
Odusevio me je kada je kao fol gadjao Lajanija u finalu tj. egzibiciji protiv Marija... Ma super je!
Moram da pohvalim i Marija za koga mnogi ne znaju da je izuzetno duhovit momak.

Pa nije čudo što se Nole upravo sa njim i najviše druži...ovi ostali iz vrha su uštogljeni i zakopčani do grla !
Ne mogu ni da pomislim kakav cunami uvreda bi krenuo ka Noletu da je ovo isto ka Federer uradio !?
Jedna napomena:
Imam problem sa otvaranjem teme Kafana meč lopta (bagovanje) tako da ću biti odsutan sa te teme dok se ovo neodbrljavi ;)

Pa nije čudo što se Nole upravo sa njim i najviše druži...ovi ostali iz vrha su uštogljeni i zakopčani do grla !
Ne mogu ni da pomislim kakav cunami uvreda bi krenuo ka Noletu da je ovo isto ka Federer uradio !?
Jedna napomena:
Imam problem sa otvaranjem teme Kafana meč lopta (bagovanje) tako da ću biti odsutan sa te teme dok se ovo neodbrljavi ;)

Nema da se sekiraš. Pljuju ga svi redom u svetu. Pao ko klas sa stabljike kod dojučerašnjih navijačča. :(

124599891954725fb461535415253860_orig.jpg

Prvi teniser svijeta Novak Djokovic kaze da zeli da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Zaneiru 2016. godine.
Kad NOVAK kaze ja mu vjerujem ...:heart::heart::heart:

“To je jedan od mojih najvećih snova.
Volim Rio i volim Brazil.
Bio sam tamo samo jednom, kada sam sa Gugom (Gustavom Kuertenom) igrao revijalni meč.
Bilo je to jedno od mojih najboljih iskustava.
Publika je bila veoma gostoljubiva“

663967384546c716a9cffc364570267_orig.jpg

Evo sto je izjavio Rafael Nadal ...

„On je fantastičan igrač.
Zaslužuje da bude tu gde jeste jer nije imao povredu u dugom vremenskom periodu što je veoma važno za tenisera.
On je neverovatan igrač i zaslužuje sve što mu se dešava“...

mubadala_01.jpg

Najbolji teniser sveta otvoriće novu sezonu na egzibiciji u Abu Dabiju, koja će se održati od 1. do 3. januara 2015.

U sedmom izdanju „Mubadala World Tennis Championships„-a šestorica igrača iz svetskog vrha boriće se za trofej i nagradu.

Novak i Nadal su direktni polufinalisti. U petak, 2. januara od 16 časova (po našem vremenu) Nole će igrati protiv pobednika meča Stanislas Vavrinka – Žo-Vilfred Conge. U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i bolji iz duela između Endija Mareja i Gaela Monfisa.

Finale je na programu u subotu, 3. januara od 16 časova. Meč za treće mesto odigraće se dva časa ranije.

Od kada je prvi put nastupio na turniru 2011. godine, Novak je neporažen. Do sada je tri puta slavio u Abu Dabiju.

„U Abu Dabiju su oduvek bili vrlo dobri prema meni i zato se uvek radujem povratku. Na turnir dolaze najbolji svetski igrači, a važno je da se borimo jedni sa drugima, naročito na početku sezone“, izjavio je Novak i dodao da se nada pobedi, kao i da će biti lepo proslaviti Novu godinu u Abu Dabiju.

Gledaoci će uživati u vrhunskom tenisu, kao i u uzbudljivim aktivnostima u „teniskom selu“, gde će moći da sretnu igrače koji će učestvovati na teniskoj klinici i deliti autograme.

http://novakdjokovic.com/vesti/tenis/novak-u-abu-dabiju-pocinje-narednu-sezonu/

Novak je prvi teniser koji je osvojio tri uzastopne titule na završnom turniru
posle Ivana Lendla (1985. – 1987.) i Ilije Nastasea (1971. – 1973.).

Trijumfom nad Milošem Raonićem u finalu Masters turnira u Parizu 2014.
Novak je ostvario 600. pobedu u karijeri na ATP turu i postao peti aktivan teniser
koji je postigao taj uspeh (pridružio se Federeru, Nadalu, Hjuitu i Fereru).

Novak je osvojio najviše titula u Pekingu (5).

Novak je jedini teniser koji je pobeđivao Rodžera Federera na sva četiri Gren Slem turnira,
a isto tako Federer je jedini igrač koji je dobijao Novaka na sva četiri glavna turnira.

Sa 7 osvojenih Gren Slem titula Novak se izjednačio sa Džonom Mekinroom
i Macom Vilanderom na večnoj listi.

Đoković je u profesionalnoj karijeri dobio 604 meča, a izgubio 140. Do sada je osvojio 48 titula.

Pobedom nad Žo-Vilfredom Congom u 4. kolu Vimbldona 2014., Novak se plasirao u svoje 21.
uzastopno Gren Slem četvrtfinale (treći najduži niz u Open eri).

663967384546c716a9cffc364570267_orig.jpg

Evo sto je izjavio Rafael Nadal ...

„On je fantastičan igrač.
Zaslužuje da bude tu gde jeste jer nije imao povredu u dugom vremenskom periodu što je veoma važno za tenisera.
On je neverovatan igrač i zaslužuje sve što mu se dešava“...

Kada su novinari pitali Nadala "Kako treba igrati da bi se pobedio Djokovic?" , Nadal je iskreno odgovorio: "Da bi se Nole pobedio mora se igrati - perfektno! Medjutim, nekada ni to nije dovoljno...!"

*Novak nikada do sada na Masters turniru u Rimu nije izgubio meč pre četvrtfinala.

*Nole je igrao finala na svih devet različitih turnira iz Masters 1000 serije.

*Novak je drugi na večitoj listi igrača koji su dobili meč kada su osvojili prvi set.
2012. godine je imao skor 63-1 (izuzetak je meč protiv Sema Kverija u Bersiju),
a ukupan odnos pobeda i poraza je izvanredan, 523-25.

*Novak je najmlađi teniser – osvajač titule u Majamiju (2007. godine, kada je imao 19 godina i 316 dana).
U ženskoj konkurenciji najmlađa šampionka je Monika Seleš (1990. godine, sa 16 godina i 111 dana).

*Novak je najmlađi teniser koji je pobedio trojicu prvoplasiranih na ATP listi
na istom turniru (Kanada, 2007. godina).

*Đoković je u dosadašnjoj karijeri osvojio 48 titula u singlu,
uključujući sedam Gren Slem trofeja, četiri pehara
sa završnog turnira sezone i 20 ATP Masters 1000 titula.

*Đoković je osvojio svoju prvu gren slem titulu 2008. godine
na Australijen Openu pobedivši Žoa-Vilfrida Congu u finalu
u četiri seta i postao najmlađi igrač u Open eri koji se plasirao
u polufinale na sva četiri gren slem turnira.

Nole nastavlja da cini dobra djela... :heart::heart::heart:

novak-djokovic-zvecanska-1.jpg

"Bio je ovo jedan simboličan, ali prigodan i lep način da obeležimo 20. novembar i da ukažemo javnosti na potrebu da se poštuju prava deteta, ne samo danas, ne samo sada, već uvek.
Čast mi je što sam bio deo počasne šetnje u Monte Karlu.
S druge strane, fondacija na čijem sam čelu svoju misiju i viziju usmerila je na unapređenje uslova u kojem deca u Srbiji odrstaju, obrazuju se i formiraju kao ličnosti"
"Do sada smo uložili oko dva miliona evra u projekte, izgrađujemo predškolske objekte, investiramo u projekat jačanja porodice, a uskoro nas čeka otvaranje najvećeg objekta kojeg smo rekonstruisali nakon poplava. Samo u njega će biti uloženo oko 650.000 evra kako bi ispunio sve standarde i bio bezbedno mesto za igru i rad sa decom", istakao je Đoković dodajući da "zna da i drugi čine mnogo na ovom planu".

"Drago mi je da raste svest o pravima mališana. Čovečanstvo duguje deci najbolje što ima, to nije fraza, već realnost, i treba stvoriti uslove da oni napreduju, razvijaju se i ostvaruju svoje snove.
Mi se za to borimo, a ovim putem pozivamo i sve druge ljude dobre volje da nam se u tome pridruže"

Svetski dan deteta proglašen je 20. novembra 1954. u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back