Novak Đoković _II

Gledam kako nole brani Carlosa na konferenciji na Djevis kupu jer se ovaj povukao sa turnira.
Ko bi to u Noletovom polozaju radio?

Predvidjam da Nole nece igrati na Roland Garosu sledece godine.
Posle AO-a najavice da nece ucestvovati a kao razlog ce navesti da hoce da se fokusira na Olimpijske igre.
A pravi razlog ce biti zelja da ohrabri Rafu.
Da Rafa jos jednom i po poslednji put oboji teniski svet svojim bojama pre nego sto ostavi Noleta samog.
Sve lepo ali mislim da Rafa ne moze potrcati vise.Veliki igrac ali njegovo telo je upitno i za nastavak obicnog zivota.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=16&nav_id=2399845

"Dominacija Novaka i način na koji pobeđuje su apsurdni. On je verovatno najpouzdaniji igrač kojeg smo ikada imali. Ne bih se kladio protiv njega nikada, ni na jednoj podlozi, u bilo kom formatu", napisao je Rodik

"Nemoguće je dati statistički argument protiv toga da je najbolji ikada. To je kao dokazivanje gravitacije u ovom trenutku. Izjednačio je rekord Margaret Kort sa 24 Slema, ali želi sve rekorde. Želeće da dođe do 25. Posle toga, u suštini igra protiv samog sebe. Biće između onoga što je njegova motivacija i onoga što mu telo govori. Zdravlje nikada ne uzimate zdravo za gotovo, posebno ne pred kraj karijere, ali, ako je motivisan, njegovo telo izgleda kao da je potpuno u redu da igra još nekoliko godina".

Ne slažem se za RG. Nole će nastojati da do kraja karijere osvoji što više GS turnira. Ne znam datum OI, ali mislim da mu nije problem igrati vrhunski tenis na RG i OI.
Olimpijske igre su od 26. jula do 11. avgusta.
Teniski turnir je zakazan od 27. jula do 4. avgusta.
Razlog je što je stadion Rolan Garosa domaćin finala bokserskog turnira.
Nezgodan termin za bilo koga ko ima uspeha na Vimbldonu...

Olimpijske igre su od 26. jula do 11. avgusta.
Teniski turnir je zakazan od 27. jula do 4. avgusta.
Razlog je što je stadion Rolan Garosa domaćin finala bokserskog turnira.
Nezgodan termin za bilo koga ko ima uspeha na Vimbldonu...
RG završava uvijek početkom juna. Što znači da će poslije RG imati skoro dva mjeseca da se pripremi za OI. A to da će pustiti Rafu da osvoji RG je smiješno.

RG završava uvijek početkom juna. Što znači da će poslije RG imati skoro dva mjeseca da se pripremi za OI. A to da će pustiti Rafu da osvoji RG je smiješno.

mogu da se kladim odmah da Rafa nece "biti spreman" za RG 2024.

kao i da uskoro mozemo da ocekujemo oglasavanje po pitanju nastavka karijere Ra(srafljenog)fe
dozvoljenen supstance uzimaju danak ...

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=18&nav_id=2401158

"Kada se igra protiv Medvedeva najteže je to što lopta posle njegovog bekhenda ima jako nizak odskok, negde oko kolena. Kada to pogađa, teško je fizički igrati s njim, jer treba to u kontinuitetu vraćati. Zato je Novak igrao toliko slajsa na bekhendu, taj udarac mu je dovoljno dobar i fizički je lakše… Đoković je odigrao oko 100 bekhend slajsova, a promašio je svega četiri. On je najveći teniser kojeg sam video, to više nije pitanje..." Daren Kejhil

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Umesto da čestita najboljem sportisti na svetu ikada Nadal kmeči ko pč ka.. razočarao si me biče sa Majorku

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=18&nav_id=2401205

Komentari su vrh. :D

"Crni Rafa, dva je razlike a ide Australian open..." :super:

"ovo je u stilu Kyrgiosa, mogo sam da mi se treniralo" :rotf:

"razumem....tesko je...das sve sto imas...imas startnu prednost na osnovu porekla...imas najjaceg i najuticajnijeg sponzora u svetu sporta...naklonjene mocne svetske medije...pomoc najsavremenije farmacije...i dodje neko savrseniji,kompletniji,fizicki superiorniji,mentalno izdrzljiviji i superiorniji....nije to lako podneti ..ali verujem da je vezbao i pripremao odgovor na ovu temu...odaje ga stopalce koje ne moze da smiri dok laze...opet kazem,razumem,sigurno je tesko"

Federer je još od 2018.g. ,dakle u godinama u kojima je Đoković trenutno,jasno išao na taktiku da skraćuje poene osjećajući da se nalazi u stanju da ne može da isprati protivnika fizički.Neki od tih skraćenih poena na Vimbldonu konkretno su pravi obrazac velike teniske umjetnosti.Đoković me iznenađuje nekorišćenjem iste taktike u važnim mečevima.Jer godine idu i za njega.On kao da se uzda u svoj pozitivan bilans u 5.setu.Uglavnom,ne skraćuje poene,nadmudruje se s protivnikom,produžava prebacivanje čekajući grešku protivnika.I bez sumnje vjeruje u sreću koja ga definitivno prati.
Pa kad ne ume drugacije, dok bude imao kondicije za ta neogranicena prebacivanja, pobedjivace, jer tu stvarno retko gresi.
A za servis-volej igru koju je imao Federer, Nole nema dovoljno dobar servis a i na mrezi nije dovoljno siguran. Nekad mu prodje a nekad ne.

Gledam kako nole brani Carlosa na konferenciji na Djevis kupu jer se ovaj povukao sa turnira.
Ko bi to u Noletovom polozaju radio?

Predvidjam da Nole nece igrati na Roland Garosu sledece godine.
Posle AO-a najavice da nece ucestvovati a kao razlog ce navesti da hoce da se fokusira na Olimpijske igre.
A pravi razlog ce biti zelja da ohrabri Rafu.
Da Rafa jos jednom i po poslednji put oboji teniski svet svojim bojama pre nego sto ostavi Noleta samog.
Jeste, posto je i dalje mlad i moze da ceka jos jednu godinu da ponovo osvoji RG, sa 38 ili 39 godina. Sjajna taktika :D

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2023&mm=09&dd=18&nav_id=2401205

Komentari su vrh. :D

"Crni Rafa, dva je razlike a ide Australian open..." :super:

"ovo je u stilu Kyrgiosa, mogo sam da mi se treniralo" :rotf:

"razumem....tesko je...das sve sto imas...imas startnu prednost na osnovu porekla...imas najjaceg i najuticajnijeg sponzora u svetu sporta...naklonjene mocne svetske medije...pomoc najsavremenije farmacije...i dodje neko savrseniji,kompletniji,fizicki superiorniji,mentalno izdrzljiviji i superiorniji....nije to lako podneti ..ali verujem da je vezbao i pripremao odgovor na ovu temu...odaje ga stopalce koje ne moze da smiri dok laze...opet kazem,razumem,sigurno je tesko"
Nole ima najboljeg doktora, ako razumes na sta mislim. Bukvalno je neuhvatljiv :D

Poslednja izmena od moderatora:
"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.
Ко је оно рискирао све крпећи ногу да би са штака истрчао на терен, а ко пропустио неколико ГС због тога што се није хтио набости нечим у шта не вјерује? Чиме год да лијечи ногу, изгледа да од тога затупљује...

Aha, to je u tvojoj glavi. Dosadni ste sa statistikama, covek je davez.
E Mackoni, Mackoni...

A lepo smo ti govorili ovde pre toliko godina da je No1e najbolji, da to svako vidi, da ce biti i statisticki najbolji jednog dana.

Ali nisi hteo da slusas pametnije i bolje od sebe.

Nego si nastavio po svom.

Zavist, ljubomora, zloba, hejt...

I sta imas od toga sad. Jedno veliko nista. Prdnuo si u cabar.

Navijao si i za kurtu i murtu samo ako mogu malo da uspore No1e-ta.

I na kraju op cvrc gevezen zajn. :rotf:

E Mackoni, Mackoni...

A lepo smo ti govorili ovde pre toliko godina da je No1e najbolji, da to svako vidi, da ce biti i statisticki najbolji jednog dana.

Ali nisi hteo da slusas pametnije i bolje od sebe.

Nego si nastavio po svom.

Zavist, ljubomora, zloba, hejt...

I sta imas od toga sad. Jedno veliko nista. Prdnuo si u cabar.

Navijao si i za kurtu i murtu samo ako mogu malo da uspore No1e-ta.

I na kraju op cvrc gevezen zajn. :rotf:
Sta na kraju? :D Kraj ne postoji. Kad ga olupa Alkaraz 5-6 meceva zaredom sva teniska publika ce da peva drugu pesmu.
A ti ces i dalje da se tesis statistikama koje je nabio nakon povlacenja Nadala u nikakvoj konkurenciji :mazipsa:

Sta na kraju? :D Kraj ne postoji. Kad ga olupa Alkaraz 5-6 meceva zaredom sva teniska publika ce da peva drugu pesmu.
A ti ces i dalje da se tesis statistikama koje je nabio nakon povlacenja Nadala u nikakvoj konkurenciji :mazipsa:
Тај што ће га олупати 5-6 пута заредом је никаква конкуренција? Ово канда мало пати од логичке инкомпатибилности... :mrgreen:

Тај што ће га олупати 5-6 пута заредом је никаква конкуренција? Ово канда мало пати од логичке инкомпатибилности... :mrgreen:
Pa on se jedini zglavan pojavio od novijih igraca a jos je klinac. Djokovic do 24 godine nije bio nista a ovaj je sa 19 vec oprao po vama GOAT-a. Do pojave Alkaraza Djokara je pobedjivao indijance tipa Cicipasa, Zvereva i Kacanova i tako osvajao titule. Nadal se raspao jos pre 3 godine.
Ali posto je vas idol u pitanju, zabranicete da se kaze da je slabija konkurencija i da je zato nakupio sve ove GS titule? :D
Poznata objektivnost nolomana.

Back