Novak Đoković _II

https://www.espreso.co.rs/sport/ten...edium=home_widget&utm_campaign=adria_internal

Hamad je postao član Teniske akademije Novak, a njegov trener je danas upravo Viktor Troicki, glavni trener na Novakovoj akademiji.

- Imamo sreće da smo završili i kod Novaka, hvala Bogu. Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: "Nole, izvini, ali sve to košta!" On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: "Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!" Ja mu opet kažem: "Nole, to košta!" - ispričao je prošle godine za Sportal Eldin Međedović pa nastavio:

- Tada mi je Novak rekao: "Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?" Ja ga slušam, a on dodaje: "Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!".Hamadov otac nije verovao:- Nastavio sam sebe da štipam, pa onda u sebi kažem: "Alo stani, polako!" To je bio prvi put da mi neko tako priča od ljudi koji su u tom sportu. Sve je to bilo za mene jedno prijatno iznenađenje. I odjednom... Neko ti postane toliko blizak da osetiš da njemu želiš više nego sebi zbog tog gesta.

Obećanje Nole nije zadržao samo na rečima, već je odmah prešao na dela:- Tokom cele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svetu tenisa mali. To je stvarno jedna velika svota. Jedan trener košta puno, pa gde su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni... Zamislite, najbolji na svetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: "Ajmo na fudbal!" ili "Javi mi se ako ti treba nešto!" Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost.

Najjači kad mu Rus pomete Alkaraza

Pa tvoj n°1 je već u drugom setu bio fizički izdušio.I svako bi drugi naravno.Vidio je svak ko objektivno gleda da visi.Ali kao miljenik teniskog Boga opet se izvukao.
Srednje ime mu Srećko.
tako je , taj neki NĐ1 kipti od sreće , on beži od nje ali sreća mu ne da mira, on na trening ona tamo , on na doručak ona tamo, on se svađa sa onim trenjerom ona tamo, da se čovek prosto zaprepasti, čudo jedno

Gledao sam finale US opena. Savršeni antitenis obojice :lol:
30+ prebacivanja dok jedan ne pogreši ili se umori i ne stigne lopticu. Zaspao sam u drugom setu.
Аха, значи теби је прави тенис кад Роско Танер спичи или ашчину, или у мрежу, или противник оквиром лансира лоптицу у публику. :mrgreen:

Ne, to je druga krajnost. Isto dosadno.
Чек, чек... Да погађам. Прави тенис игра онај који нема довољно јак сервис да њиме рјешава поене, нема ни довољно јаку игру с основне линије па мора чешшће кратити поене изласцима на мрежу... Хммм, ко би то могао бити? :think::lol:

Чек, чек... Да погађам. Прави тенис игра онај који нема довољно јак сервис да њиме рјешава поене, нема ни довољно јаку игру с основне линије па мора чешшће кратити поене изласцима на мрежу... Хммм, ко би то могао бити? :think::lol:
Najlepši tenis je igrao veliki Roger Federer :) Nikada nije toliko davio u poenima, nego je igrao hrabrije i pogađao vinere. Lepše za gledanje u svakom slučaju, neuporedivo.

Сад без шале, никад нисам волио сервис-волеј игру. Мекинро је знао бити занимљив због других разлога, а једини који је имао некакву елеганцију у том свеопћем распуцавању је био Едберг. С друге стране, Штефица је такође била невиђени давеж, бекенд слајс је могла играти пола сата да не омаши, све док јој се не намјести да спуца форхенд и заврши поен. Сунце ме огријало кад видјех Агасија, игра с основне, али не дефанзива, агресивно лопту у пењању... е то волим. Кад поен траје дуго, али се игра агресивно с основне, не да ми не смета него то волим, не волим силне слајсеве и испразно дужење поена док неко не промаши.

Сад без шале, никад нисам волио сервис-волеј игру. Мекинро је знао бити занимљив због других разлога, а једини који је имао некакву елеганцију у том свеопћем распуцавању је био Едберг. С друге стране, Штефица је такође била невиђени давеж, бекенд слајс је могла играти пола сата да не омаши, све док јој се не намјести да спуца форхенд и заврши поен. Сунце ме огријало кад видјех Агасија, игра с основне, али не дефанзива, агресивно лопту у пењању... е то волим. Кад поен траје дуго, али се игра агресивно с основне, не да ми не смета него то волим, не волим силне слајсеве и испразно дужење поена док неко не промаши.
Nisam video veci talenat od Monike Seles.

Polako Mackoni, ima vremena da Djokovic postane balerina u tenisu.
Јбт, сад ће свакако, ако ни због чега другог оно због година, морати кратити поене, као што је то и радио сад с Медом. Дакле, још мало и ето Мачку новог миљеника... :lol:

Јбт, сад ће свакако, ако ни због чега другог оно због година, морати кратити поене, као што је то и радио сад с Медом. Дакле, још мало и ето Мачку новог миљеника... :lol:
1694769074667.png

:D

Najlepši tenis je igrao veliki Roger Federer :) Nikada nije toliko davio u poenima, nego je igrao hrabrije i pogađao vinere. Lepše za gledanje u svakom slučaju, neuporedivo.
Federer je još od 2018.g. ,dakle u godinama u kojima je Đoković trenutno,jasno išao na taktiku da skraćuje poene osjećajući da se nalazi u stanju da ne može da isprati protivnika fizički.Neki od tih skraćenih poena na Vimbldonu konkretno su pravi obrazac velike teniske umjetnosti.Đoković me iznenađuje nekorišćenjem iste taktike u važnim mečevima.Jer godine idu i za njega.On kao da se uzda u svoj pozitivan bilans u 5.setu.Uglavnom,ne skraćuje poene,nadmudruje se s protivnikom,produžava prebacivanje čekajući grešku protivnika.I bez sumnje vjeruje u sreću koja ga definitivno prati.

Federer je još od 2018.g. ,dakle u godinama u kojima je Đoković trenutno,jasno išao na taktiku da skraćuje poene osjećajući da se nalazi u stanju da ne može da isprati protivnika fizički.Neki od tih skraćenih poena na Vimbldonu konkretno su pravi obrazac velike teniske umjetnosti.Đoković me iznenađuje nekorišćenjem iste taktike u važnim mečevima.Jer godine idu i za njega.On kao da se uzda u svoj pozitivan bilans u 5.setu.Uglavnom,ne skraćuje poene,nadmudruje se s protivnikom,produžava prebacivanje čekajući grešku protivnika.I bez sumnje vjeruje u sreću koja ga definitivno prati.
Jer je tako u mogucnosti.

Gledam kako nole brani Carlosa na konferenciji na Djevis kupu jer se ovaj povukao sa turnira.
Ko bi to u Noletovom polozaju radio?

Predvidjam da Nole nece igrati na Roland Garosu sledece godine.
Posle AO-a najavice da nece ucestvovati a kao razlog ce navesti da hoce da se fokusira na Olimpijske igre.
A pravi razlog ce biti zelja da ohrabri Rafu.
Da Rafa jos jednom i po poslednji put oboji teniski svet svojim bojama pre nego sto ostavi Noleta samog.

Gledam kako nole brani Carlosa na konferenciji na Djevis kupu jer se ovaj povukao sa turnira.
Ko bi to u Noletovom polozaju radio?

Predvidjam da Nole nece igrati na Roland Garosu sledece godine.
Posle AO-a najavice da nece ucestvovati a kao razlog ce navesti da hoce da se fokusira na Olimpijske igre.
A pravi razlog ce biti zelja da ohrabri Rafu.
Da Rafa jos jednom i po poslednji put oboji teniski svet svojim bojama pre nego sto ostavi Noleta samog.
Ne slažem se za RG. Nole će nastojati da do kraja karijere osvoji što više GS turnira. Ne znam datum OI, ali mislim da mu nije problem igrati vrhunski tenis na RG i OI.

Back