Novak Đoković _II

Mali uopste nije bio bolji,nole se nije toliko ispromasivao za 20 meceva
Bas tako.

Dozvolio je sebi da ga iznervira i poremeti vetar, sudija, navijaci-smradovi moram reci... Da izgubi fokus koji je imao na pocetku.

Ali jbg nije lako igrati protiv svih i uvek pobedjivati.

Od Alkaraza u sustini nista specijalno nije vidjeno, to sto udara kao sivonja forhend i trci ko lovacki ker. Takvih je No1e pobedio stotine.

Jedinu foru koju ima, to je kad dobije mrtvu loptu, ustopovanu, da igra drop shot i to i forhend i bekhend.

I kad mu se da lopta na reket, ali to je uz telefoniranje, namesta se, pola sata unapred se zna sta ce da uradi.

Tako da ne znam sta je radio Ivanisevic, kakvu je pripremu napravio. Ocigledno nikakvu.

Isti broj brejkova. Dva poena razlike na kraju. 168:166. Bukvalno malo koncentracije je falilo.

Vrlo poucna prica.

Kako je Novak poceo i koliko su nikakve sanse bile da uspe.

Najstrasniji deo price za mene je kad ga je Jelena Gencic dovela u Partizan i okupila kolege trenere, predstavila im Novaka koji je imao 5,5 godina i rekla im ovo je buduci sampion, osvajac GS-a, treba da se dogovorimo, da napravimo plan, kako da mu pomognemo.

A svi treneri je gledaju kao da je luda, kakvi GS-ovi, kakav Novak i odu sa sastanka.

Onda ga Jelena tesi, nista ne brini Novace sami cemo.

I na kraju kad Novak vidi njene trofeje pa je pita da li ce on osvojiti bar jedan.

A Jelena mu kaze, moraces da kupis kucu da ih sve smestis, jer ti si taj, tebi je dato. :ok:

1689580820025.png

heheh kad je nole od 2015 tukao feda gde god je stigao - * fed je star*

sad, kad je nole stariji nego fed tad - * godine nemaju veze*

ocekivano je da nole sve vise gubi , on je postavio goat lestvicu prilicno visoko , kad joj se neko priblizi mozemo pricati o tome

Od Alkaraza u sustini nista specijalno nije vidjeno, to sto udara kao sivonja forhend i trci ko lovacki ker. Takvih je No1e pobedio stotine.

Jedinu foru koju ima, to je kad dobije mrtvu loptu, ustopovanu, da igra drop shot i to i forhend i bekhend.
Ništa specijalno osim što ima forhend, bekend, drop, volej trči, sve stiže, uvek na udarcu, et samo to čisti prosek i onda još pobedi Novaka, mislim šta reći neg velika sramota po Nolu

Samo jedno tokom finala mi je bilo bas bzv.Plac Noletov kada je drzao govor posle finala upucen njegovoj zeni i djeci,plac je bio takva gluma i toliko izfoliran da sam se smijao pola sata.Koji lik axxaxaxaxaxaxaxaxa.

I kaze na kraju volim vas,a odma mu plac stao.Plac od 10 sekundi axaxaxaxaxxaxa.

Pravi plac je bio na Roland Garosu kada je izgubio od Wawrinke,a ovo je fore radi.Da ga zapadna publike zavoli, komedija

Samo jedno tokom finala mi je bilo bas bzv.Plac Noletov kada je drzao govor posle finala upucen njegovoj zeni i djeci,plac je bio takva gluma i toliko izfoliran da sam se smijao pola sata.Koji lik axxaxaxaxaxaxaxaxa.
Nije fora ja mislim zaplakao je covek stvarno, ali razlozi su duboki...Prvi je sto ovakva situacija kada govoris pred publikom moze da ponese(kao sto kamere ponesu ucesnika rijalitija), drugo je sto mu je zao sebe, zao mu je sto nije pobedio, sve se to nakupi u coveku pa je u tom trenutku lako zaplakati ...A sto se tice sina i mi, a i on zna da se sin ne nervira toliko kao kada gleda Partizan...On to primecuje(pa mu i to moze biti zao)....Inace da mu je zaista zao sinovljevog nerviranja u toku meca, zao bi mu bilo da gleda sina kako se kida dok igraju Partizan i Olimpijakos, ali ne, on je cak u toj situaciji navijao za Olimpijakos, samo ticu....

Nije fora ja mislim zaplakao je covek stvarno, ali razlozi su duboki...Prvi je sto ovakva situacija kada govoris pred publikom moze da ponese(kao sto kamere ponesu ucesnika rijalitija), drugo je sto mu je zao sebe, zao mu je sto nije pobedio, sve se to nakupi u coveku pa je u tom trenutku lako zaplakati ...A sto se tice sina i mi, a i on zna da se sin ne nervira toliko kao kada gleda Partizan...On to primecuje(pa mu i to moze biti zao)....Inace da mu je zaista zao sinovljevog nerviranja u toku meca, zao bi mu bilo da gleda sina kako se kida dok igraju Partizan i Olimpijakos, ali ne, on je cak u toj situaciji navijao za Olimpijakos, samo ticu....

1 set ga je zeznuo previse lako dobio,uspavao se,to ga kostalo poraza,previse je komforan bio.

Mislio je ovaj pada lako,plus u drugom imao kontrolu seta,ovaj ga uhvatio na blic foru

Posle je vec kasno bilo

Ovaj decko donosi nesto potpuno novo u svet tenisa, dize mnoge stvari na visi nivo, kao Jokic u kosarci...

Mislim da je blic igrac,osvojice mnogo titula u roku od 3 ili 4 sezone,a onda odjednom povreda van forme i nikad nista al tu do 15 gs ce uzeti.

Mislim da je njegov kljucni problem fizionomija, plus kao i svaki spanski teniser sklon je povredama.Mislim da ce on uzet kalendarski slem,al nece dugo trajati opet kazem zbog fizionomije

Kod njega je kljucno pitanje da li ce biti zdrav i izbjeci povrede

Ja uopste nikada nisam smatrao da je Nole najveci talenat za tenis,al sam uvijek znao da ce on najduze trajati od svih tenisera.Ima najbolju fizionomiju za igranje tenisa u istoriji,zato ga nisu povrede zezale i igrao svaki turnir

Poslednja izmena:
Znam lika iz kladonice jos kada je Nole imao 20 godina tada je Fedex bio vec sampion Rafa poceo da osvaja Roland Garos.I lik je tada stariji covjek a ovako volio da pije al jako mudar lik,boem a govorio pratio tenis cijeli zivot.Tada je govorio Nole ce nadmasiti ovu dvojicu,svi su mu se smijali mislili navijac plus pije,a jako mudar lik.Ja ga pita kako to mislis vidis da su ovi bolji od njega ,msm ja navijam za Noleta volio bi.Lik mi je tada rekao tajna tenisa Noletova je fizionomija koju on ima al koja trazi vrijeme,sporije ce osvajati od njih al ce uzeti vise.Rekao je tada za Rafu ovome ce noge da popucaju od bola.Ima tezinu kao visinu a takvi ne traju dugo,klasicni spanski problem nabijeni forhend udaraci sa tezinom u rangu visine.Ne smiju da skidaju kila i olaksaju pritisak na zglobove i butine i koljena jer tako gube svoj snazan forhend a to je osnova spanskih tenisera razoran forhend.Svi su mu se smijali tada. A lik govorio ja pratim tenis kada vi niste ni rodjeni bili.Govorio je Nadal je kao bik, Federer kao jelen a Nole kao gazela.I dokotri uvijek kazu najzdravije je tijelo ono cija je tezina za 10 manja od visine lakse se revitalizuje i oporavlja od povreda nego ono zdepasto.Rafa je tada bio spektakularan atraktivan a Nole nije,a ovaj je govorio nema to veze to ce brzo da ispari on nece moci da trci ubrzo mislio na povrede.I sve je pogodio i bio u pravu ,a to je tako mirno kulturno govorio bez onoga da namece stav i svada,pusi cigar i polako kroz dim kaze koju.A lik je znao sve teniser spanske sve ih je pratio i Moju i Korecu i Brugeru.Od 70 ih pratio tenis

Poslednja izmena:
Nole 1.88 a tezak 76 kila. Alkaraz 1.85 a tezak 82 kila. Rafa 1.86 tezak 1.85. I tacno su mu koljena trpila pritisak,a da je isao da smrsa smanji masu na ispod 80 kila Rafa izgubio bi snagu forhenda svog i tako bi se raspala njegova igra jer je cijelu karijeru svoju fizionomiju uskladio sa nacinom na koji igra tenis.

Karlos Moja jake nabijene noge jak forhend. Ferero jak forhend.Rafa jak forhend ,Alkaraz jak forhend svi oni su skloni povredama bili Moja takodje.Svi latinoamericki igraci takodje su skloni povredama uzmite Delpotra opet problem fizionomija previsok a teske noge,ledja stradala.Alkaraz vidjeli ste vec sa 20 ima grceve tako mlad kada treba da je pun snage

Back