Novak Đoković _II

Suma sumarus finala Đoković - Alkaraz: Preterana Novakova nervoza koja se manifestovala svađom sa publikom u Londonu i njegovom bespotrebnom gestikulacijom prema njima. Bespotrebno je trošio živce, energiju i koncentraciju na publiku umesto da se koncetriše na Alkaraza. Novak je u jednom momentu vikom tražio savet šod svog tima šta da radi kod Alkarazovog drugog servisa. Nema tu nekog posebnom saveta, samo treba prići jedan korak bliže srvis liniji u odnosu na prvi servis i na taj način izvršiti pritisak na protivnika. Nije ga služio drop šot za razliku od Alkaraza koji je skoro uvek pogađao tim udarcem. Novak je bio nestrpliv prilikom duže razmene udaraca i često znao da pogreši, dok je Alkaraz bio strpljiv i čekao Novakove greške. Plus neki stvarno neverovatni potezi Alakaraza i završilo se kako se završilo.

1689778740393.png

Koja rulja se skupila i Navratilova i kurta i murta, ne bi me cudilo i Nadala i Federera da su zvali, ceo stadion divljaka....

Sve to i jedva su dobili matorog Novaka od 36 godina, posle 5 sati i 5 setova.

A u kraljevskoj lozi skacu od srece sto je Novak izgubio. Kao lokalni pijanci na fudbalu.
Nazalost dovoljno je da atp ima nadopingovanog Alkaraza i resen problem.Tehnicko rukovodstvo atp bi ja proterao i uveo nova pravila.
Ajde bre bez umora 5 sati.
Suplje price.

Alkaraz ce biti jezivo jak kad udje u prime, mada vec je zver. Da se ne lazemo ni jedan clan velike trojke nije tako igrao sa 20 god.
Dobro je sto je Novak jos tu da odigraju par velikih meceva, i Nadal da izvuce jednu solidnu sezonu. Da Karlos nauci jos nesto dok su tu.

Spisak spanskih igraca koji su uvijek kuburili sa povredama a to su manje vise svi njihovi igraci. Karlos Moja,Ferero,Rafa Nadal,Fernando Verdasko,Lopez svi njihovi najbolji vidjecemo za Alkaraza al on mi takodje djeluje i fizionomijom cak da ce imati povrede kao i Rafa.Primjeticete da svi spanski igraci makar ovi najbolji imaju razorne i jake forhende a za to treba jaka ruka nabijena plus i jake noge.Zato im vremenom stradaju koljena i zglobovi.Pa to je logicno.Nole je za 9 kila laksi od Rafe a visociji 2 cm pa logicno da mu tijelo duze traje i da nema opterecenja za zglobove i koljena ,al zato Nole nema razoran forhend kao Rafa ali duze traje,fizionomija je cudo
Kako je onda Roger imao razoran forehand, on nije napucan uopste. Za top spin forehand kontam treba bas jaka ruka.
Novak najvise vodi racuna o telu i ishrani zato i traje toliko. Kao Lebron sto potrosi milion $ godisnje na ishranu

Koja rulja se skupila i Navratilova i kurta i murta, ne bi me cudilo i Nadala i Federera da su zvali, ceo stadion divljaka....

Sve to i jedva su dobili matorog Novaka od 36 godina, posle 5 sati i 5 setova.

A u kraljevskoj lozi skacu od srece sto je Novak izgubio. Kao lokalni pijanci na fudbalu.
Jel da da bi ih streljao najradije, tu odvratnu rulju? Hajde istresi gnev zbog poraza tvog pulena.

Btw, koliko je Novak jak i u ovim godinama.

Sampras je sa 19 godina lako dobijao Mekenroa koji je imao 31.12 godina razlike Sampras ga je dobio tri puta. Izgubio je jedan set u tri meca.

Federer je lako dobijao Agasija koji je 11 godina stariji kad je usao u 30-te.

A Novak je 16 godina stariji.

16 godina stariji.

Let that sink in.

I 2:1 u mecevima, Od cega je projekat jedva dobio ta 2.

2 tb-a i 7:5 u Madridu pred njegovom publikom i gde je Novak imao nekoliko meseci pauze posle hapsenja u Australiji i 5 setova i 5 sati u Londonu opet pred njegovom publikom.
I na osnovu toga je mladji i sveziji igrac dopingovan, a ne igrac od 36 godina ,pred penzijom? Stvarno prosipas bisere 😁

V

Oglasio se Vilander dva dana posle Vimbldona! Reči koje će se pamtiti​

Bivši švedski teniser Mats Vilander dva dana posle završetka Vimbldona analizirao je turnir, a posebno se dotakao govora Novaka Đokovića posle poraza od Alkaraza.
Vilander je ranije bio poznat po zluradim komentarima na račun Novaka, ali je u poslednje vreme promenio ploču i često možemo čuti lepe reči o najboljem teniseru ikada.
- Zaista cenim što smo videli jednog od najvećih, ako ne i najvećeg, Novaka, u ovakvim situacijama. Videli smo ga da gubi, što je teško, ali u isto vreme način kako se nosi sa sobom na terenu je briljantan. Šta je uradio na terenu posle tokom intervjua i ceremonije dodele pehara je apsolutno briljantno. On je veliki šampion i gura naš sport na viši nivo. Podigao je lestvicu i zajedno sa njim Karlos Alkaraz, koji ga je izazvao. Mislim da je ovo za naš sport veliki momenat. Ponavljam, voleo bih da vidim Đokovića kako osvaja 30 Grend slemova, jer je on to zaslužuje zbog svega što je uradio za naš sport.

- Ali mislim da je bitno i da imamo nove šampione i novog šampiona Vimbldona, čak je i još bitnije da je to Karlos Alkaraz, jer je on nešto tako posebno, da možda nismo videli u našem sportu tako nešto ranije. Računajući i Federera, Nadala i Đokovića jer on ima osećaj za igru Federera, strast Nadala i ima kretanje i defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića, a plus ima sjajno vreme pred sobom i on se zapravo smeje na teniskom terenu. Na finalu Vimblona, to je zaista neverovatno - zaključio je Vilander.
Vilander, djubre pokvareno, prokleti katolik...ups.

Sad je dobar, izvinjavam se....

Kako je onda Roger imao razoran forehand, on nije napucan uopste. Za top spin forehand kontam treba bas jaka ruka.
Novak najvise vodi racuna o telu i ishrani zato i traje toliko. Kao Lebron sto potrosi milion $ godisnje na ishranu
Ne trosi samo na ishranu.
Nego na celokupnu negu tela.
Na primer ide na hiperbaricnu komoru.
I to je recimo 250 dolara tretman.
Ali kad ide Bron pa hoce privatnost, onda zakupi celu salu u tom terminu na klinici.
Pa to nije 250 nego 2500. Pa ako ode 30 puta godisnje to je vec 75000 dolara.

Pre ce biti da su oni dosli tu da streljaju Novaka.

Obicni hejteri kao i ti.

Svake godine navijate protiv Novaka.

I za rusa navijate samo da je protiv Novaka.
Tvoje kmecanje daleko se cuje.

Nego reci mi gde su hejteri za Jokica? Isto Srbin, u Americi ga obozavaju. Isto tako i Divca ranije. Bice da je i do karaktera igraca a ne samo do porekla?

Tvoje kmecanje daleko se cuje.

Nego reci mi gde su hejteri za Jokica? Isto Srbin, u Americi ga obozavaju. Isto tako i Divca ranije. Bice da je i do karaktera igraca a ne samo do porekla?
Gde ga obozavaju u Denveru i u Cikagu gde dodju Srbi da navijaju.

Eto kad pominjes Divca, shvatas da Jokic nije prvi nego 101 Srbin koji je nesto napravio u kosarci u poslednjih 50 godina.

Tenis je nesto sasvim drugo.

Ali ti to ne razumes. Posto te samo bacanje hejta interesuje.

Pa vidi Federer ima jak forhend ali ima fizionomiju da ima jak forhend iako ti to ne vidis.

Federer je visok 1.85 evo sada vidim a upravo je toliko kila i tezak.On nema misicnu nabijenost ili masu kao Rafa,ne ali ima prirodnu jacinu tijela, samo se to ne primjeti kada to nije klasicna misicna masa.

Npr Wawrinka ima jak forhend a on je cak i zdepast ima jako opterecenje na koljena i zglobove kao i Rafa i svi spanski teniseri kubure sa povredama, jer svi idu na snagu forhenda, vremenom tijelo strada,tako je i sa hispano teniserima vecinom manje vise

Razorni forhendi-

Rafa-sklon povredama
Moja -sklon povredama
Fererero-sklon povredama
Alkaraz -sklon povredama
Del Potro -sklon povredama,one mu unistile karijeru
Gonzales -sklon povredama bio...

Back