Nova država u Africi?

.Srbija je Pravoslavna drzava i trebaju joj svi biti lojalni jer samo lojalnoscu ce Srbija moci da se izvuce iz krize.Ja bih skrenuo paznju predstavnicima juzne Srbije da prestanu siriti nadu gradjanima juzne Srbije jer juzna Srbija se nece otcjepiti jer juzna Srbija je dio jedinstvene Srbije i jedino sto moze juzna Srbija dobiti je autonomija i nista vise.Juzna Srbija mora da bude pod vladom Beograda jer juzna Srbija ne moze sama da se snadje u svojoj samostalnosti i njoj je potrijebna drzava kao sto je Srbija koji ce hraniti toliki narod u zemlji.

Slažem se- Pozdravite muftiju i efendi Tačija.

Sudan je jedna lijepa zemlja i to se moze cidjeti po reljefenoj mapi Sudana gdje je sve ravno i ima manjih brad tako da Sudan moze zivjeti od svoojeg prirodnog bogatstva.Da li su ovo posljednji dani jedinstvenog Sudana i da li ce se od subote promijeniti mapa Sudana i da li ce juzni Sudan biti uvrsten kao nova Africka drzava?To je jedno goruce pitanje i zelio bih da se to ne ostvari jer zelim da Sudan bude jedinstven i da bude jedna velika Islamska drzava.Krscani se moraju navici da sluze Islamskoj drzavi jer jedino dobirm odnosom Islamska drzava moze steci ugled kod manjina.Nemojte se vi braco Krscani bojati Islamske drzave jer Islamska drzava daje mnogo prava manjinama tako da one mogu slobodno zivjeti u jednoj prelijepoj Islamskoj drzavi koja ce biti ujedinjenja drzava Sudan.Mislim da ce se juzni Sudan predomisliti i da ce pristati da bude sastavni dio Sudana kako bi Krscani imali uvjete za posao i za dobar standard zivota.Sudan moze obezbijediti svim gradjanima dobar zivot i garantujem da se nece desiti nista lose manjinama u Sudanu jer muslimani su rijeseni da urede zemlju Sudan po mjerilima ljudskih prava zasnovanih na Islamu.

Otsalo je jos dva dana do zavrsetka glasanja na referendumu o nezavisnosti juznog Sudana i nadam se da ce referendum pokazati koliko je narod juznog Sudana za jedinstveni Sudan i mislim da ce rezultatai glsanja pokazati da se Sudan ne moze cijepati.Sudan ce ostati jedinstvena Islamska drzava i Sudan ce imati mnogo uspjeha u daljem vodjenju drzave a lijepa je to zemlja ravna i puna nafte.

Da se vratimo na temu jer mislim da je tema veoma interesantna jer nosi sa sobom sukob jedan koji se odvija vec dugo vremena u Africi i poslije svega toga na pragu je osnivanje jos jedne drzave u africi sto moze prouzrokovati vrlo velika negodovanja od strane muslimana i ostalog dijela svijeta koji su za nedjeljivost nezvaisnih drzava jer neke drzave priznaju da se ne moze prekrajati nijedna drzava.Zato mi moramo shvatiti da Sudan mora nekako da se izvuce iz svega ovog i da podao nesto juznom Sudanu kako bi juzni Sudan odustao od proglasenja nezavisnosti.Sudan je kao sto mozemo vidjeti jedna ravnica koja je veoma lijepa i mislim da ljepse zemlje nema od Sudana pa zato smatram da je najljepsi dio upravo na jugu gdje je vegetacija bujnija nego na sjeveru.To moze dokazati u nekoliko navrat da bi Krscani imali bolji status u drzavi Sudanu nego u samostalnom juznom Sudanu.Zato je bolje da se razgovara i da se sjedne u glavnom gradu Sudana Kartumu kako bi Krscani i muslimani dosli do pogodbe kako da urede svoju drzavu koja ce se zvati jednostavno Sudan.Kao prvo, mislim da juzni Sudan treba odustati od jednostranog proglasenja nezavisnosti jer mislim da je to prvi korak ka nekom sporazumu i mislim da bi se time doslo do nekakvog rjesenja time sto bi Krscani prihavtili autonomiju juznog Sudana i onda bi svi bili zadovoljni jer Sudan moze hraniti cijeli Sudan i biti okosnica pomirenja izmedju Krscana i muslimana.Ipak Sudan ostaje Islamskom drzavom i ona ce to biti ubuduce.

Poslednja izmena:
Uskoro cemo cuti rezultate glsanja u juznom Sudanu i mislim da bi referendum trebao da padne i da se narod opredijeli za jedinstveni Sudan koji ce biti cjelovit i pravilan.Na primjer Sudan je Islamska drzava koja treba da ima suverenitet nad cijelim prostorom Sudana tako da Krscani iz juznog Sudana trebaju da prihvate svoju zemlju kao svoju majku jer juzni Sudan nema drugu drzavu sem Sudana jedinstvenog i cjelovitog.

africa_map.gif

Ovdje se moze vidjeti da je jug Sudana ispod Sahare i da je i visini Nigerije tako da zakljucujem da je jug Sudana bogat biljnom vegetacijom.Zao mi je ako se otcjepi jug Sudana jer ovako mi je ljepsi Sudan kao neki jablan.A lijepa je drzava i spada medju najvecim drzavama Afrike.Nadam se da referendum nece uspjeti da ce narod da se opredijeli za jedinstveni Sudan koji ce biti svima dobar i to ce biti jedan Islamski Sudan sa svim manjinama.Kao sto mozete vidjeti Islam se prosirio sjeverom Afrike i mislim da su muslimani trebali da idu preko pustinje Sahare da osvaje cijelu Afriku jer kad nikoga nije intersovala Afrika muslimani su mogli osvojiti cijelu Afriku tako Islamizirati cijelo stanovnistvo.Upoznao sam jednog muslimana Crnca iz Gabona i zacudilo me je da u Gabonu ima muslimana te sam vidio na wikipediji da ima malo muslimana u Gabonu.

Mislim da bih ozenio Crnkinju iz Sudana ali muslimanku i bio bih s njom zajedno i zivjeli bi smo u Kartumu glavnom gradu Sudana.Da imam para kao Goran Bregovci zivio bih u Africi jer vidite kako su pametni Angelina Joly i Brad Pitt.Oni ce zivjeti u Africi tacnije u Etiopiji i pomagat ce djecu i gajit ce svoju suvojenu djecu da budu pametna i dobra.Isto tako bih ozenio Crkninju iz Sudana ako nije muslimanka preveo bih je u Islam i zivjeli bi smo u Kartumu a mozda bi smo zicvjeli i u Port Sudanu pored mora.Sala na stranu ali Sudan me impresionira dobrom politikom jer oni zele priznati juzni Sudan ali oni dobro znaju da referendum nece uspjeti i da ce juzni sudan izabrati jedinstveni Sudan u kome ce zivjeti zajedno sa muslimanima u Islamskoj drzavi Sudan.Zato nadam se da ce rezultatai u Subotu biti pozitivni po jedinstveni Sudan i za muslimane.

Ako rezultati referenduma budu na strani nezavisnosti juznog Sudana onda ce muslimani biti razocarani i nece moci da vjeruju sta se to desilo sa njihovom velikom drzavom.Na primjer Sudan je jedna velika drzava i ona je trebala da postane gigant u ekonomiji jer bogata je sirovinama i prirodnim resursima tako da je trebalo samo da bude mira a ne rata i da se Sudan izvuce iz ekonomske krize.Mislim da je uradjen presedan time sto se juznom Sudanu daje nezavisnost jer nijedna drzava se ne moze na taj nacin prekrajati.Zbnaci Un mora da prizna nedjeljivost drzave Sudana koji zeli samo da ocuva teritorijalni integritet i suverenitet nad svojom drzavom koja je velika i lijepa.Na primjer u Sudanu ima svega 5% Krscana i oni zive zajedno sa Animistima u juznom sudanu i oni su se oglusili o poslusnosti vladi u Kartumu i nisu htjeli slusati Islamsku vlast Sudana i otvoreno su prijesli u gerilu i borili se da otcjepe juzni Sudan od velike drzave Sudana.Ipak UN mora da pazi sta radi jer ne moze se priznati juzni Sudan jer juzni Sudan mora se vratiti Sudanu koji ce vladati nad juznim Sudanom i nad Krscanima Sudana.Moraju i muslimani da imaju svoje manjine i da sa njima upravljaju na svoj nacin.

Poslednja izmena:

Back