Nova domovina

Немачка је окупирана, још од '45. године Америком, а СССР-ом до пада Берлинског зида.
Новац за подизање после фата су дали Американци и сад ће га узети.
Ј6г, фер.
Normalno,
kad je 45-e posle rata, bila sravnana sa zemljom. Nemačka je platila svoj ceh zbog fašizma, sad je vreme da ih ostave na miru.

Razmišljala sam da se denem u vaspitačice i kao sela da pišem sve one papire koje moraš ispisati da bi konkurisao na bilo šta, i shvatim da uopšte nemam motivaciju :(

Zato ispalim brdo za administraciju-verwaltungsfachangestellte kao iz p. Jednom ćata- uvek ćata :(

Normalno,
kad je 45-e posle rata, bila sravnana sa zemljom. Nemačka je platila svoj ceh zbog fašizma, sad je vreme da ih ostave na miru.
Потпуно сам сагласна само видиш да нигде међу Немцима иницијативе за одбрану свога.
Напротив, штокхолмски синдром их шиба само тако.

Nije ni bitno da li će svi ti ljudi ostati tamo zauvek. Nije to poenta. Meni je drago da im je lepo , da su pronašli neki deo sebe i tamo i da je sve ipak nekako normalnije nego kod nas.
Kakav lep vazduh u Slovačkoj ! A industrijska zona grada je više od polovine grada ali vetar, klima , poštuju se neke stvari. Vraćam se u Srbiju samo što se nisam ugušila u Beogradu kroz koji sam prošla.

Nije ni bitno da li će svi ti ljudi ostati tamo zauvek. Nije to poenta. Meni je drago da im je lepo , da su pronašli neki deo sebe i tamo i da je sve ipak nekako normalnije nego kod nas.
Kakav lep vazduh u Slovačkoj ! A industrijska zona grada je više od polovine grada ali vetar, klima , poštuju se neke stvari. Vraćam se u Srbiju samo što se nisam ugušila u Beogradu kroz koji sam prošla.
Koji grad? Čula sam da je Bratislava slična Bg

Suština svega: poštuju se neke stvari. Zna se neki red.

Потпуно сам сагласна само видиш да нигде међу Немцима иницијативе за одбрану свога.
Напротив, штокхолмски синдром их шиба само тако.
Svoga? Takoreći Nemačka više i nije njihova zemlja. To što je ostalo je Brandenburg i deo Baltika, gde žive Nemci. Ostalo su "došljaci". Isti slučaj kao sa Švedskom (samo je sever ostao "njihov").

Dobijem transfer blama kada vidim one kojima je život jednostavan u državama koje pljačkaju i ubijaju druge ljude (ne moraju da misle, ne moraju da znaju, treba samo da slušaju i klimaju glavom...)
a najviše kada se vrate i pitaju što to ne može i u Srbiji, pa počnu o politici koju ne poznaju nego samo klimaju glavom na silu koja ih tera da slušaju.
Da li to znači da klimaju glavom kada im "uredjene" države ubijaju rodjake da njima obezbede ' da ne moraju da misle' i da se osećaju kao kod kuće dok ih ne angažuju da ratuju protiv svojih rodjaka.
Šta fali, danas si na dve strane i muzeš gde stigneš, sutra kolješ svog brata, komšiju, njihovu decu, jer ti zaprete da ti uzmu nezaradjeno i opljačkano.

Šta fali da ti angažuju dete da seče ruke i noge afrikancima jer ne daju da im otimaju decu i sisaju im krv?
Što bi razmišljali ako ti daju "pomoć" dok se ne prilagodiš i naučiš jezik, prilagodiš decu da su danci, holandjani, švajcarci, francuzi i da treba da brane interese svoje nove domovine...

Back