Nova domovina

a o čemu je ova tema? O iskustvima ljudi koji prodaju Srbiju? ok nastavite...
Ili ljudi za koje si ti platila da se školuju ne vraćaju te pare znanjem i radom nego ih prodaju drugima....
Misliš da ovaj što ga vojska izvukla iz selendre i nečemu naučila treba da ratuje protiv tvoje dece, a to radi i ovde i na društvenim mrežama...
Највећи број људи који је отишао није продао Србију.
Србија се њих одрекла уништавањем индустрије, лошом политиком, несигурношћу, ратовима, немањем посла...лоше власти су отерале своју децу.
Мене нису, јер сам наивно веровала да мора бити боље.
Сада је још горе, али сам закаснила са одласком неких 30 година.
И не дозвољавам да ми ико држи буквицу о патриотизму, нити да вређа оне који су отишли надајући се да ће тако себи и својој деци осигурати бољи живот.

I jedno iskustvo mog dragog kolege koji živi i radi u Beču.
Kada je na početku faksa krenuo na nostrifikuje diplomu , prenosio nam je redovno utiske.
Hodnici tihi, studenti pod konac , niko ne govori međusobno, ako je šala - onda je neka glupa pa se kao svi nasmeju pomalo.
Kod nas je bilo ono pravo.

Србија се њих одрекла уништавањем индустрије, лошом политиком, несигурношћу, ратовима, немањем посла...лоше власти су отерале своју децу.
И не дозвољавам да ми ико држи буквицу о патриотизму, нити да вређа оне који су отишли надајући се да ће тако себи и својој деци осигурати бољи живот.

Ne mogu ovakvi likovi da me uvrede, meni ih je žao.

Pa što ne proveriš ko je to radio, nego slušaš bajke onih koji su se vratili da rade za svoju "novu domovinu"?

Kako brzo si obrisala moj komentar, a nisi njegove uvrede?
Jesu, bajke su izdaja, osim što ih pominje srpska istorija, a sada se vodi isti taj rat....sklanjaju pismeni i pošteni i teraju iz zemlje, a uzdiže banda kriminalaca...i ovde...

Jesu, bajke su izdaja, osim što ih pominje srpska istorija, a sada se vodi isti taj rat....sklanjaju pismeni i pošteni i teraju iz zemlje, a uzdiže banda kriminalaca...i ovde...
Обрисала сам и његов коментар и то одмах.
И замолила бих те да престанеш са спамовањем и увредама.

Koje uvrede? Ko je koga ovde vređao?
U životu te prvi nisam pomenuo, nemam pojma ko si i šta si, niti me zanima.

Pišem o temi jer mi je bliska pošto sam živeo u 3 zemlje u inostranstvu (još uvek živim), i to je to.

Back