ja zivim 10+ god. u Nemackoj, tu sam porodicno, ok smo se uklopili... radimo svoje poslove u struci, sa faxom oboje, deca ovde rodjena. posle nekih 6 god. zivota u DE sagradili smo kucu, tu zivimo, ne planiramo da se vracamo u Srbiju. zbog roditelja dolazim u Srbiju jednom u godinu/dve na par dana,
kad oni odapnu onda verovatno necu vise uopste dolaziti... da i kad sam tu vec svarim do zubara

nemam nikakvu nostalgiju niti sam je kad imao, valjda mi se ogadio zivotu u Srbiji pa zato to tako.
posto se ovde ne druzimo sa ljudima sa Balkana (ne jer to ne zelimo, nego jednostavno nismo nasli nikoga) ovaj forum mi dodje kao neka dopuna toga

imamo nemacko drzavljanstvo svi, ali nemam neke posebne emocije ka Nemackoj, ne dozivaljavam je kao svoju zemlju, ali jako volim svoj zivot ovde jer mogu da priustim sve ono sto u Srbiji nikad ne bih mogao... kucu sa dvoristem koju smo sami planirali po svojim potrebama, uvek nov auto, dovoljno slobodnog vrmena (radim oko 35 sati nedeljno), letovanja, zimovanja, jos par kracih putovanja u toku god. itd.
ali da sutra krene nesto lose, pakujem porodicu i paljba, idemo negde gde je bolje... uspeo sam jednom od 2 kofera do svega ovog sto sam naveo, pa nema razloga da ne uspem ponovo pogotovo posle ovog celog iskustva... eto, ne znam sta bih jos dodao...