- Poruka
- 62.443
Da se dotaknem teme postao sam i ja tu negde
Ovde se vidim vodi rasprava o nekih 13 santimetara,zbog kojih ljudi imaju naviku da nekog odrede kao niskog a drugog "normalnog" rasta ili visokog.
Dakle,13 cm od 183 vam ispada nekih 6% razlike,dakle apsolutno zanemarljiva razlika,toliko da se slobodno moze reci da su te dve osobe iste visine.
Da su nam oci na stomaku mi tu razliku ne bi ni primecivali,ali postoje ljudi koji nemaju nikakvih drugih kvaliteta pa moraju da traze svoju prednost u visini.
Visina je bila bitnija pre par hiljada godina kada je od fizicke snage zavisilo to da li cete ti i tvoja porodica preziveti a svako ko je bio vislji,zdraviji ili brzi je bio u blagoj prednosti nad onim drugim.
Pojavom modernog oruzja a posle i savremene civilizacije te razlike su postale maltene nebitne.
Danasnje "uocavanje" tih razlika dolazi ponavljam iskljucivo od ljudi slabog kvaliteta koji moraju nekog da spuste da bi se uzdigli.
A sto se tice direktnog slucaja ni meni nije "slatka" zamisao da furam sa nekom koja je niza 15 cm ili vishlja 15 cm,ali ako bih naleteo na ono kako kazu srodnu dusu sigurno je ne bih kulirao zbog drustvenih trendova koji su bazirani na kako sam vec rekao pecinskim potrebama.
- - - - - - - - - -
Lepo kaze Carls Barkli "sto se kacis kad si slabija" iliti sasvim lep i pristojan odgovor za neku budaletinu koja prosipa fore sa jogurtom![]()
Morao si da pomenes moderno oruzje u postu

jer mi je postao i jako drag kao prijatelj. Ja sam veoma visoka (182) i uvek sam nekako obracala paznju na malo vise muskarce ili makar iste visine. Sa nizima nikada nisam ni imala iskustva. On je 170, to je velika razlika. Sta biste vi rekle tipu da ste na mom mestu i da pozeli da vas vidi, a da mu ne povredite osecanja? I sta uopste mislite o kombinaciji taller girl-shorter guy? Meni to nekako ne deluje prijatno, ali mozda gresim..

Ja ne bih da budem izrod