oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.965
Naravno da različito:ja shvatam da su moje senzacije reflektovana stvarnost-dok ti smatraš da je sve to samo tvoja misao koju formira tvoja volja-te sam i ja samo tvoja voljna ideja u kojoj se sam sebi protiviš![]()
Зар је могуће да не можеш одустати од постојања објекта по себи када је то очити апсурд. Каква стварност која се рефлектује у твојим сензацијама, када је јасно да никаква стварност не може постојати као таква независно од тих сензација. Те сензације су сва твоја ставрност...а изван њих нема никаквих ствари..никаквих објектата ....већ ткз. "ствари по себи" а која је трансцендентна.
Видите, ово управо изнето је највеће откриће у историји западне филозофске мисли давно изречено. Уместо да се после тога, цела филозофија ослони на то, она је потпуно у својој декаденцији скренула на путеве апсурда и бесмисла. Претворила се у "филозофију језика" а научном методу препустила свој посао објашњења суштине света и живота.
То је последица тог егоизма људи, који не могу да прихвате да смо дошли у нечему на врх планине и да нема даље. Да је сваки даљи "напредак" заправо пад, или силажење са врха на кога смо се успели.
Тако, после врхунца уметничког израза у музици а који је достигнут у класицизму, имамо "напредак" то јест декаденцију од божанских мелодија Моцарта, до чистог ритма ударања у бубњеве данас, баш попут там там друмбовања Афричких племена а што људи зову "музика"
Такође, са висина рецимо скулптуре Микеланђеловог Давида "напредовали смо" данас до ове недавно откривене скулптуре модерног уметника у истом том Риму ... Напредак нема шта:

Коначно, исто тако, после врхунца филозофије достигнутим почетком деветнаестог века ..имамо данас "напредак" који је кулминирао у филозофији језика "модерне филозофије". У обичној играрији празних појмова који не значе, нити објашњавају ишта.
Ја мислим да је све то намерно урађено од стране оних интересних група које вековима владају и управљају овим светом. Јер није пожељно да људи мисле, тако да су истине филозофије склоњене од људи, а има ли бољег начина за то него затрпaти праве истине које би могле подстакнути људе на размишљање, потпуним бесмислом ; тако да онај ко се заинтересује за филозофију, одустане од ње пре него што је и почео.
Poslednja izmena: