Има ли нека смислена анализа у којој би се објаснило како ми то с рупчагом у одбрани имамо егал, а без рупчаге у одбрани -26?
Долазим на идеју да дојавим Карију да тури још неку рупчагу у одбрану, тако бисмо били у плусу.
A ima li neka smislena analiza da objasni kako smo mi bez Jokića na SP osvojili srebro, a na manje kvalitetnom EP sa Jokićem 9.mesto?
Drugo, zašto Jokiću kao glavnom igraču preko koga ide svaka lopta u napadu alibi ne bi bila dobra partija, već prazna statistika?
P.Gasol, Novicki su u velikim utakmicama uvek bili na najvišem nivou i niko nije vadio ovakve statistike kako su Nemačka i Spanija igrale dok su oni bili na klupi.
To je stvarno debilna statistika, i ništa ne pokazuje ili dokazuje, jer kada je Jokić izlazio iz igre izlazio je i Bogdan, Avramović, i tada je na scenu nastupao superstar Micić.
Naša igra se prvo raspala kada je izašao Avramović, a u igri je tada bio Jokić.
Takođe, Jokić nije ubacio 30-40p da sada govorimo o nekoj njegovoj partiji poput Duranta, već jedva 20p.
To je postigao za 31min uz 15 uzetih šuteva, a to znači najviše provedenih minuta na meču i najviše uzetih šuteva.
Ja ne krivim Jokića za poraz, igrali smo loše osim prve četvrtine, mašili otvorene šuteve, Bogdan je bio slab, klupa nesigurna i u strahu.
Ali je evidentno da mi sa Jokićem i Micićem nemamo odbranu koja nas je krasila i bila najveća snaga ovoga tima.
Ova reprezentacija nije Denver da igra na koš više, nemamo atlete ni šutere poput onih iz Denvera.
Ovom igrom teško možemo nešto da uradimo, jedina šansa bi bila da Jokić bude rezerva sa minutažom ne većom od 20min, ali to se neće dogoditi.
Ovako ćemo posle svakom meča čitati poznate idiotske komentare kako Jokić ne može sam, kako nema sa kim da igra.