Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dani California i Snow ((Hey Oh)). Serial je Death Note.

1065. Jedan poznati band, jedan od mojih omiljenih, je hteo da nazove jednu svoju pesmu po romanu Frenka Herberta, ali su dobili odgovor da g. Herbert ne voli rok bendove, narocito hard rok bendove, a posebno ne takve kao sto je ..... koji bend? I kako se ta pesma na kraju zvala?

OK
Evo pitanja.

1066.
Reditelj Puriša Djordjević snimio je igrani film "Dva", koji je premijerno bio prikazan na Festu. U glavnim ulogama nastupaju Drago Čuma, Ana Sofrenović, Dragan Mićanović, Dragan Jovanović i Branka Pujić.
Prema kojim SF pričama je snimljen film i ko je autor tih priča?

Zanimljivo, snimljen je po pričama dr ZŽ „Ispovedaonica” i „Voz”. Ekipa filma radila je potpuno besplatno; Veselko Krčmar , Dragan Mićanović, Ana Sofrenović, Dragan-Gagi Jovanović, Pradrag Ejdus, Drago Čuma, Branka Pujić, a Puriša Đorđević je troškove snimanja i Živkovićev honorar platio od ratne odštete koju je nedavno dobio za svoj boravak u logoru za vreme okupacije. Dakle, samo je ZŽ uzeo pare...
sick3qx.gif

Malo sam u neprilici... :?
Ovo što ste napisali (Dan je ipak bio malo brži :) ) je delimično tačno (jeste u pitanju priča ’Voz’ ali nije ’Ispovedaonica’), mada tako piše na pojedinim sajtovima. Imala sam priliku da odgledam film i na špici piše nešto drugo a i vidi se po radnji filma. Postoje tačni podaci na jednom sajtu (proverila sam pre nego što sam postavila pitanje) ali on se pojavi malo niže na stranici ako na googlu otkucate prave reči.
Šta da vam kažem... Pokušajte još malo. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back