Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej, neću tako da se sigram. Em stalno neka zmajevita pitanja, em se onako usput mijenjaju pravila i lupaju banane. Luci je stekao legitimno pravo da postavi sledeće pitanje (on nek vidi koji je to broj). Ovo se i bez trikova razvlači do u nedogled. Za 7 dana 4 pitanja. Strava...

Edit: Nemo' da primjenjujem silu. Mač mi bruji iako je ugašen, a iz njega sve vrcaju neke zelenkaste iskrice

Sta fali zmajevitim pitanjima? Niko ne menja pravila i lupa banane.
Niste li primetili siroki kez smajlija na kraju pitanja o health-u? Ne moze covek da se nasali. Kao da bi ja zamerio Luciju kad bi on postavio pitanje bez da odgovori na bananu, bezveze.
Osim toga, evo kratak tutorial upotrebe bratovog velikog znanja: ukucas 'homm4 black dragon health' u polje search. Pritisnes enter. U PRVOJ RECI PRVOG REDA PRVOG REZULTATA se pojavljuje odgovor. Magija? Ne, nego zgodno postavljeno pitanje autora tako da se lako dobije odgovor. Hvala na razumevanju.
Zar se ja zalim na pitanja iz stripa, kad ih vidim narednih 3 dana i ne idem u kviz. Iznenadjen (i uvredJen) reakcijama kolega iz tima, resio sam da odsada citam samo knjige o zmajevima. Poceo sam inace 'Scanner Darkly' iz Dic kove narkomanske faze, ali smara sa tim drogama, tako da cu da se switchnem na zmajeve. A onda, tesko vama sa pitanjima...:D

Hajde, Garw, šta se odmah pališ. Znaš moj stav o Gugiju. Koristim ga samo kad hoću potvrdu za odgovor koji koliko-toliko znam.
Što se tiče zmajčeka, nemam ja ništa protiv njih. Samo, kad se zareda 4-5 uzastopnih pitanja o njima ja ispadam iz igre automatski. Još kad se na svaki odgovor čeka po 2 dana to me izbaci iz igre na dug period a to je ono što mi smeta.
Moje pitanje slijedi uskoro, pošto sam siguran u odgovor. Samo da skontam nešto zgodno.

I dalje smo kod Ridika.

Mark Sinclair Vincent. O imenu Vin Diesel seka kaže sledeće (da ne prevodim): In an interview on Late Night with Conan O'Brien, he stated that he changed his name to Vin Diesel while he was working as a bouncer, because in that business one's real name is not usually given out. The name "Vin" is a shortened version of Vincent. He received the name "Diesel" from the nickname Chuck Norris had given him when they met in 1993. The term "diesel" refers to someone that has a very defined, toned body.

Koja te destinacija zanima? :)

Evo, ko odgovori tačno na sledeće pitanje dobija 10 % popusta za sve aranžmane. :D

1059.
"Nikolaj Karadašev (Nikolai Kardashev) ... sovjetski astronom je 1964-te dao šemu klasifikacije civilizacija, koja je postala veoma popularna u SF-u i u špekulacijama u vezi naše budućnosti u svemiru. Ovaj sistem se ne fokusira na kulturna dostignuća ili tehnološkim spravama, već stavlja civilizacije u tri grupe na osnovu njihove sposobnosti da upregnu i iskoriste energiju."
Koje su to tri grupe i gde spadamo mi Zemljani?

Никола́й Семёнович Кардашёв,

* Type I — A civilization that is able to harness all of the power available on a single planet, approximately 10 na 16 W. The actual figure is quite variable; Earth specifically has an available power of 1.74×10 na 17 W. Kardashev's original definition was 4×10 na 12 W. (Kardashev had originally defined Type I as a "Technological level close to the level presently attained on earth", "presently" meaning 1964.)
* Type II — A civilization that is able to harness all of the power available from a single star, approximately 10 na 26 W. Again, this figure is variable; the Sun outputs approximately 3.86×10 na 26 W. Kardashev's original definition was 4×10 na 26 W.
* Type III — A civilization that is able to harness all of the power available from a single galaxy, approximately 10 na 36 W. This figure is extremely variable, since galaxies vary widely in size. Kardashev's original definition was 4×10 na 37 W.

Tako kaže seka a mene mrzi da prevodim. Pošto ne pratiš kviz od početka, postavi molim te drugo pitanje a ovo ćemo zanemariti (već je bilo u kvizu). Pozdrav.

Što se tiče karte, ne zanima me nešto daleko. Samo bih da malo virnem napolje i pogledam kako stvari na našoj planeti izgledaju gledano "ozgo".

1059. drugi put

Soundtrack za treći deo filmske trilogije Povratak u budućnost (Back to the Future)
sadrži i jednu pesmu poznate američke bluz rok grupe za čiji spot su korišćeni klipovi iz filma.
Koja je to grupa, koja pesma i sa kog albuma?

Nadam se da ovo pitanje nije već postavljeno. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back