Mej bregami
Buduća legenda
- Poruka
- 45.326
Šetaj dalje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šetaj dalje
Koliko vidim Hrvatska je u puno regija podijeljena, dok za Srbe to ima samo u Hrvatskoj. Srbija se broji koliko vidim kao samo jedna cjelina.
Nek ti keva šeta. Zaludno što uopšte i pokušah da te uputim u išta.Šetaj dalje
Jel to za svaku skupini prosjek ili samo pojedinac jer su neki duplovani , a jako različiti npr. Serb_bh krajina i bosanska krajina serb.
Poznato je da je došlo do stanovite razmjene stanovništva između Slavonije i BiH nakon protjerivanja Turaka kada se nemali broj islamiziranih Slavonaca odselio u BiH, a zauzvrat katolici dolazili u Slavoniju.
Što znači to da ste tražili provjerene uzorke?Sada na stranu sve, ali to što možeš da vidiš tamo ba tom forumu je ekvivalent glupostima na ovome bilo kojem drugome forumu. Uopšte nema naučni značaj. Postoje klasteri koje je radilo nekoliko clanova porekla( srpski dnk projekat) i to je merodavno. Nismo mogli naći toliko proverenih uzoraka za sve oblasti, obradjene su istočna hercegovina,Kordun ( samo 3 uzorka), Banija,Severoistočna Bosna,Bosanska krajina,Celokupna BiH,Celokupna Srbija,Šumadija,Vojvodina,CG,Vojna Krajina.
Rezultati za regije moraju biti validni, ne može otac biti hercegocac a majka iz Šumadije itd.
Jasno, nego su dva uzorka iz bosanske krajine za Srbe, a totalno različiti.Serb_BiH су Срби из Босне и Херцеговине, а Bosanska_Krajina_Serb су Срби из Босанске Крајине (западно од Врбаса). У кластеру за Србе из БиХ су и они из Босанске Крајине.
Znači da smo morali imati nekakvu potvrdu da se zaista radi o ljudima iz tog kraja.Što znači to da ste tražili provjerene uzorke?
Jedan je zvanicni rađen od clanova porekla, drugi je rađen od ko zna koga, sa ko zna kakvim uzorcima, gde nisu korisćeni čak ni oni koji su testirani na poreklu(SDP). Ima mnogo manje uzoraka i svakako je manje merodavan. Onaj sajt je kao i ovaj ( premda daleko gori), nema nikakvo naucno utemeljenje, već svako radi šta hoće iz hobija, dosade, ludosti čak.Jasno, nego su dva uzorka iz bosanske krajine za Srbe, a totalno različiti.
Zadnji put sam genetiku pratio prije 5 godina, sada sve izgleda drugačije od naziva i dr.Znači da smo morali imati nekakvu potvrdu da se zaista radi o ljudima iz tog kraja.
Ali ne bih se dalje obazirao na to niti na pojašnjavanje. Već ti reko da se tamo već 4-5 put menjaju kompletni klasteri.
Jasno, nego su dva uzorka iz bosanske krajine za Srbe, a totalno različiti.
Zadnji put sam genetiku pratio prije 5 godina, sada sve izgleda drugačije od naziva i dr.
Najbolje da ja pričekam još 10-15 godina dok se ne dogovore oko konačnih naziva i izbace neke validnije rezultate od toga da se na osnovu par uzoraka određuje genom miliona.
Suštinski ova autosomalna genetika je više sporedna stvar. To više služi da odredi nekakve slicnosti, te da se ima uvid koliko je moguće u osnovne geneticke činioce raznih oblasti.Zadnji put sam genetiku pratio prije 5 godina, sada sve izgleda drugačije od naziva i dr.
Najbolje da ja pričekam još 10-15 godina dok se ne dogovore oko konačnih naziva i izbace neke validnije rezultate od toga da se na osnovu par uzoraka određuje genom miliona.
Pogledajte prilog 702904
Presek merodavnih rezultata.
Kordun ima samo 3 uzorka, takodje za CG je najviše testiranih iz Podgorice, dakle te dve oblasti treba uzimati sa blagom rezrvom.
Treba napimenuti da ovde postoje krajevi za koje ima i po 70-80 uzoraka, radi se o vrlo merodavnom testu.
Ne, ova autosomalna genetike nema veze sa Y dna( haplogrupama). Autosomalna genetika je ukupna genetika koju si nasledio od svih svojih predaka, nema uvid u haplogrupe.Samo još jedno pitanje.
Kod ovih rezultata jel se to grupira tipa I haplogrupe pod Nord Atlantic, R pod Baltik itd., bez da se na kraju zna koje točno gene netko posjeduje i i kojem omjeru?
Pogledajte prilog 702905
Aha, hvala na odgovoru.Ne, ova autosomalna genetike nema veze sa Y dna( haplogrupama). Autosomalna genetika je ukupna genetika koju si nasledio od svih svojih predaka, nema uvid u haplogrupe.
Dakle, postoje Nemci koji su recimo E1b, a opet poseduju veći stepen ,,severnjačke" genetike od Srba ili Hrvata koji su I2a ili R1a, čak i I1.
Jer su se njihovi pretci mešali sa Nemcima vekovima, tako da tu haplogrupa ne igra nikakvu ulogu.
Jel to za svaku skupini prosjek ili samo pojedinac jer su neki duplovani , a jako različiti npr. Serb_bh krajina i bosanska krajina serb.
Ti si izgleda poseban slučaj. Ni zadnjih par strana( koje sumnjam da si čitao, ili bilo šta inače) se bavi detaljnim objašnjenjem, čak je i naučno potkrepljeno, i onda ti dođeš mrtvat ladan i izvalis nešto što bi rekao svež konvertit iz Livna recimo.Hrvati su za razliku od Srbijanaca kodificirana nacija, koja se sastoji od Zagoraca (Međimurci,Podravci,Prigorci),Istrana,Ličana,Dalmatinaca,Otočana, jedino malo Slavonija šteka ali i tu postoje Šokci,Baranjci,Bunjevci i doseljenici iz BiH poslije turskih ratova.Srbi i Srbija, nit imaju neku povijesnu pokrajinu, sem Šumadije, pa nemaju i neke starosjediovcePa vi ste "nacija",jedina takova u Europikoja nema izvorni narod,čak i Amerikanci imaju Indijance, vi nemate ni to.Sastojite se koja se od Crnogoraca,Vlaha,Bugara,Albanaca,Hrvata ,Mažđara i Rusina.Koji je vaša "core nation"?
Ovo ti ne verujemTo se vidi i po poznatim Srbima kroz povijest, da mi netko kaže daj mi nabroj 10 Srba zaslužnih kroz povijest a da su Srbi i rođeni u Srbiji ja ne bi znao nabrojat iako sam se školovao dijelom u SFRJ do 4 razreda osnovne te sam završio pravni faks.
daj mi ti nabroj 10 Srba povijesnih lichnosti ,ali da su rodjeni u Srbiji i da su Srbi.Ti si izgleda poseban slučaj. Ni zadnjih par strana( koje sumnjam da si čitao, ili bilo šta inače) se bavi detaljnim objašnjenjem, čak je i naučno potkrepljeno, i onda ti dođeš mrtvat ladan i izvalis nešto što bi rekao svež konvertit iz Livna recimo.
Ovi testovi su dobri zbog takvih kao ti i ksenofobije koju imate, a koja nije utemeljena čak ni u tome sto pričate.