Nesumnjivo Hrvati

Bez namere da vređam, provociram ili omalovažavam, ali iskreno ni ja se ne bih setio u trenutku kog Hrvata da navedem.

Evo i sada sam razmišljao nekih 2 minuta, ali opet ne znam.

Možda je do mene. Možda ne poznajem dovoljno gradivo.

Ček, jel ne znaš navesti ko ti je "omiljeni" ili ne znaš navesti uopće ikoga?

Ja bi znao pobrojati dosta značajnih Srba, ali ko mi je "omiljen", ne znam niti sam ikada razmišljao na taj način. Tesla najvjerojatnije ili Svetozar Pribičević kao zanimljiva i slojevita ličnost.

A od Hrvata, paa ono dvoje zagoraca su nas služili kakti vurice. Objektivno.

drug tito.jpg

Mogu da se kladim da je Ante ispod:D

Не знам да ли је раније било речи о овом господину, но, ево; Крсто Ивановић, пореклом са Цетиња, први историчар млетачког позоришта и писац је... Хрват, ако ћемо веровати суседској историографији која се позива на Крлежину енциклопедију. :think:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kristofor_Ivanović

Cristoforo_Ivanovich.JPG

Не знам да ли је раније било речи о овом господину, но, ево; Крсто Ивановић, пореклом са Цетиња, први историчар млетачког позоришта и писац је... Хрват, ако ћемо веровати суседској историографији која се позива на Крлежину енциклопедију. :think:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kristofor_Ivanović

Pogledajte prilog 513125

Крсту су, претпостављам, као пунокрвног Хрвата вјероватно сви његови хрватски сународници звали – Крижо. ;)

Toliko punokrvan, da je bio Crveni Hrvat. :rotf:

- - - - - - - - - -

Ustvari, ovo je neverovatno jaka alegorija - ko stoji iza prve hrvatske države.

Ма језик је чудо. Досљедном примјеном замјене „србизма” крст „хрватском” ријечју криж, од кршћанских Хрвата добијамо чистохрватске – крижанце.
(Кад год ми нешто није јасно, ја приупитам језик и ето, све ми се разјасни лако и једноставно.) ;)

Vidim da je ovdje prevladao podforum Humor te da je jaka i Alternativa, sa ovim lažiranim sletanjem na Mjesec, jelte...

Samo uživajte, ako vas ljudi malo čudno gledaju nedajte se smetati, što ostatak svijeta zna o povijesti?
Ako se netko nazvao da je "Demokratski izabrani koordinator istoriografske revolucije na Slovenskom Jugu" samo čekam da se počnete oslovljavati sa "Vaša Visosti", "generale" i tako to....
Nije bolest samo ono što boli.

Vidim da je ovdje prevladao podforum Humor te da je jaka i Alternativa, sa ovim lažiranim sletanjem na Mjesec, jelte...

Samo uživajte, ako vas ljudi malo čudno gledaju nedajte se smetati, što ostatak svijeta zna o povijesti?
Ako se netko nazvao da je "Demokratski izabrani koordinator istoriografske revolucije na Slovenskom Jugu" samo čekam da se počnete oslovljavati sa "Vaša Visosti", "generale" i tako to....
Nije bolest samo ono što boli.

To ti se zove - loša karma. Zlo se vraća kao bumerang.

- - - - - - - - - -

Tuđmanova je prva. Čak i Neven Budak kaže da su ono u srednjem veku sve bile vazalije.

Prema tome, šta si hteo ovim smajlijem da kažeš?

Sve sto je hrvatsko vuce korijene iz Rima i Beca jer je to njihova politika. To je jedna jedinstvena politika. Ne treba to dokazivati, to je jednostavno tako. Svako ko prizna tu rimsko-germansku politiku uzivace i njihovu zastitu. To je globalisticka politika Rima - germani, i pocela je prvim rajhom. Zato i sukob u Ukrajini, a Ukrajinci imaju punu podrsku Rima-germana. Zato sukob u Gruziji, na sjeveru afrike i uopste na granicama rimskog carstva. Zato i Brexit, i izlazak Britanije iz "Unije". Ja se iskreno nadam novom Staljinu i novom periodu mira, kao onom posle 1945-e. kada su kapitalisticke strasti obuzdane i kad je doslo do zaista zlatnog doba evrope.

Sve sto je hrvatsko vuce korijene iz Rima i Beca jer je to njihova politika. To je jedna jedinstvena politika. Ne treba to dokazivati, to je jednostavno tako. Svako ko prizna tu rimsko-germansku politiku uzivace i njihovu zastitu. To je globalisticka politika Rima - germani, i pocela je prvim rajhom. Zato i sukob u Ukrajini, a Ukrajinci imaju punu podrsku Rima-germana. Zato sukob u Gruziji, na sjeveru afrike i uopste na granicama rimskog carstva. Zato i Brexit, i izlazak Britanije iz "Unije". Ja se iskreno nadam novom Staljinu i novom periodu mira, kao onom posle 1945-e. kada su kapitalisticke strasti obuzdane i kad je doslo do zaista zlatnog doba evrope.

Ako Rusija dovoljno ojača, opet će se svirati Velika kijevska vrata umesto Baba Jage. ;)

To ti se zove - loša karma. Zlo se vraća kao bumerang.

.....

Ti si, po običaju, sve pobrkao.

Znači ja nisam spomenuo da se ništa meni osobno, mom narodu ili državi išta loše dogodilo već sam se osvrnuo na pad kvalitete rasprava na ovom forumu.
To što vi ovdje drobite i hoblate piljevinu u prazno, uz par časnih izuzetaka, to ni najgora fejsbuk grupa ne podnosi.

Ali kad već spominješ sudbinu, tu bi se mogao složiti da se sve vraća, pa se malo zapitaj što je razlog da se Srbija i utjecaj koji je ona imala tako smanjila.
Yes, karma is a Bitch...

To i je razlog što ti i tebi slični pokušavate širiti Srbe i srpski jezik gdje ga je bilo i gdje ga nikad nije bilo niti biti neće, jer su druge metode otpale.

Vaša Visosti, veliki koordinatoru, upregnite eksterne hard diskove, po stoti put kopirajte laži možda uhvatite još koju neznalicu, al uzalud sve.

Ti si, po običaju, sve pobrkao.

Znači ja nisam spomenuo da se ništa meni osobno, mom narodu ili državi išta loše dogodilo već sam se osvrnuo na pad kvalitete rasprava na ovom forumu.
To što vi ovdje drobite i hoblate piljevinu u prazno, uz par časnih izuzetaka, to ni najgora fejsbuk grupa ne podnosi.

Ali kad već spominješ sudbinu, tu bi se mogao složiti da se sve vraća, pa se malo zapitaj što je razlog da se Srbija i utjecaj koji je ona imala tako smanjila.
Yes, karma is a Bitch...

To i je razlog što ti i tebi slični pokušavate širiti Srbe i srpski jezik gdje ga je bilo i gdje ga nikad nije bilo niti biti neće, jer su druge metode otpale.

Vaša Visosti, veliki koordinatoru, upregnite eksterne hard diskove, po stoti put kopirajte laži možda uhvatite još koju neznalicu, al uzalud sve.

Sto bi mi Srbi stitili rimsko-germansku politiku na kojoj se vi Hrvati bazirate!??? Jest da imate podrsku na svjetskom nivou, to nije mala stvar, ali mi Srbi smo domicilni isto kao vi, samo sto nismo prihvatili katolicizam, a to ne znaci da nismo drzavotvorni ili suveren narod! Nismo drzavotvorni u smislu Paveliceve NDH ili Tudjmanove NDH. Ista stvar za Bosnjake koji su nastali uticajem turske muslimanske politike. Jasno je da su Rim-Bec i Turska dijelili nas zivotni prostor vise stotina godina, ali Srbi nisu pod uticajem ni jednih ni drugih, dok vi jeste, a to je direktno uticalo na raspad Jugoslavije, jer vi ste taj destabilni faktor podlozan stranim politikama.Postoji jos mnogo toga sto ce nadam se kad tad doci na - dnevni red.

Back