Zarathustra
Poznat
- Poruka
- 7.623
Po kojoj onda logici npr narodnjci osvajaju cijelu Dalmaciju krajem 19.stoljeća,mislim da je zadarska općina zadnja osvojena?
Sve se razvija ovisno u situaciji,tako će mnogi reć da je nacionalizam u SFRJ buknio tek krajem 80-ih.Tada se javno pokazao jer je opala represija režima,a on je oduvijek tu.
Kao da nisu ljudi u Hrvatskoj bili svjesni svoga hrvatstva npr 1918 kada su pohrlili u Jugoslaviju.Oni su je4dnostavno mislili da će tako lakše ostvarit svoje želje.
Pojednostavljeno,da li su Hrvati hrlili u Jugoslaviju jer nisu bili dovoljno Hrvati ili su imali drugi interes?

Ne, ne pravi se ni glup ni neuk kad to nisi, kad uostalom predobro poznajemo jedni drugi da bi nama prodavao onu priču koju ste inače namenili zapadnjacima.
Hrvati su već s kraja 19. v. imali nedvosmisleni interes stvoriti Jugoslaviju koju im je Štrosmajer ostavio u amanet, Jugoslaviju kroatocentričnog tipa, kao produžena prćija Beča, jer su dobro pojmili da su se samo kroz pseudojužnoslovensko ujedinjenje mogli oformiti kao narod. Ono ni usamljeni hrvatski narodnjaci, a ni pravaši (koji su pritom bili komedija po snazi i brojnosti u političkom smislu u to vreme) nisu mogli ostvariti bez uključivanja Srba na pritvoran i tipično hrvatski licemeran način.
To su u tvojoj glavi jedino narodnjaci uzeli celu Dalmaciju POGOTOVO NE u Zadru u čijoj su okolini pravoslavni Srbi bili većina. Doslovce nije bilo dalmatinskog grada u to vreme koji nije osvojen bez koalicije sa Srbima. To su jednostavno nepobitni fakti.
Što se tiče navodno Hrvata i njihove borbe protiv Brozove represije, tu priču možeš slobodno zamutiti pa prosuti.
Sam Mladen Švarc je svojevremeno iz ustaške emigracije svedočio "Ne borimo se mi Hrvati toliko protiv Brozova režima zato što je totalitaran, već zato što je protuhrvatski !".
Borba za "slobodu" ili "prava radničke klase" u rukama Hrvata je nepromenjivo uvek i jedino bio alat za ostvarenje neobuzdanog šovinističkog i megalomanskog interesa najbanalnijeg tipa prizemnog nacionalizma.
Šta je osnova hrvatskog "nacionalizma" ? Ništa više od proste animalne mržnje prema svemu što ima i predznak srpskog što tu "naciju" jedino i drži na okupu.
Zato nemoj se više praviti arvacki 'neuk' postavljajući 'naivno' pitanja debilno banalne prirode, jer predobro se znamo. Jedino što vam ostaje je to da veslate po ostavama prošlosti u nameri da krivotvorite prošlost u cilju spinovanja sadašnjosti.
Eto baš tu vam na putu stojimo mi Srbi i stajaćemo i ubuduće dok god nas bude bilo Bože zdravlja !