Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
Borojevic je hrvat.
tesla srbin
mi svi majmuni
gotova prica.
tesla srbin
mi svi majmuni
gotova prica.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
OMNIA MEA MECUM PORTO
Ja sam mislio da ti ljuštiš "Zvekana"jel znaš da to piše na čepu od segesticinog konjaka?
Благодарим, на вниманију, поштовани попечитељу просвештенија, мнениа сам да би ово требало ићи још већим словима, да се боље види![]()
Članak je iz zadarske (ikavske) Zore Dalmatinske. A to što hoće tebe malog da posrbe - јеbi ga, ne daj se.
I ne dam se!![]()
nemoj bla bla, nacionalistička sra.nja, nego lipo odgovori :
šta je po nacionalnosti bia Svetozara Borojević ako ne hrvat??
Ma tipicno hrvatsko ime i prezime.Cist Hrvat, samo jos fali da su mu tata i mama Hrvati, ali sto moze covik - nisu.
...pa nisam baš siguran. Za početak, počni da učiš hrvatski jezik.
To samo ilustrira koliko je Murvar bio u pravu!![]()
19 - Vatroslav Murvar kao očevidac tih razmišljanja o tome svjedoči ovako: “Kada sam u jesen 1939. došao po prvi put na Sveučilište, prva je misao svih nas bila pohoditi i upoznati ilegalne ustaške prvake, one ljude, o kojima smo u pokrajini mnogo govorili i smatrali ih pravim predstavnicima narodne borbe. Jedan od njih nas je primio u svom uredu... Onako usput, u slijedu ove misli, kao nešto što je samo po sebi razumljivo i o čem nema više dvojbe, Roma locuta causa finita spomenuo je odluku Poglavnika o premještanju, odnosno o stvaranju državnog središta buduće hrvatske države u Banjoj Luci.
Iznenadio se, da mi to ne znamo, i da se tome čudimo. Podneblje ovog kraja, u kojem leži Zagreb – nastavljao je on pogoduje razvoju jednog tipa našeg čovjeka, koji nije prikladan za nošenje i čuvanje državne samostalnosti, jer je preblag i mekan, te posjeduje neke negativne osobine za državni život. Sva tragika naše prošlosti, obilježene stalnim značajkama vječnih nagodaba i beskrajnih sporazuma, izvire dijelom i iz činjenice, da je težište narodnog otpora počivalo na kraju i ljudima, koji su ljudski shvaćeno divan materijal, ali u političkom smislu svojom mlitavošću nisu bili dorasli teretima užasne i beznadne borbe, svih onih napora, koji se zahtijevaju od narodnog i političkog središta.” (Vatroslav Murvar, Banja Luka – glavni grad Nezavisne Države Hrvatske. Zbornik hrvatskih sveučilištaraca, izdao Sveučilišni pododbor Matice Hrvatske u Zagrebu, Zagreb, 1942., str. 21.)
bio je u pravu onaj koji je reko Hrvati su Crna vojska vatikana....itd..zlo najvece...
ustasa pravi,... zna se da su ustase menjale i stampale par puta knjige, razlicitih prikaza istorije...
Napad je najbolja odbrana,![]()
![]()
Napad je najbolja obrana!![]()
"Kod Hrvata zaista, postoji jedan kompleks negiranja cinjenica, kako je to ustanovio najbolji knjizevnik Miroslav Krleza. To je narod fiskala i kramera, kako se tu skoro izrazio jedan svicarski casopis. A za fiskale, narucito hrvatske, vazila su sveta nacela: ... ako si nesto uradio odreci, prvo pravilo glasi - negirati. To je njihovo nijekanje... Oni ne priznaju ni najociglednije stvari, ni najubjedljivije dokaze, ako im to ide na teret. Ali istina se time ne gubi i svijeta cinjenica."
Ja hrvatski jezik govorim i pišem sasvim solidno, hvala lijepa na brizi!![]()