Несторовић и Павић се огласили: Напустили смо само састанак, покрет још ни не постоји

s_O_k_O

Domaćin
Poruka
4.979

Screenshot_20240221_155533_Samsung Internet.jpg
Посланици листе „Ми – Глас из народа проф. др Бранимир Несторовић" - Бранимир Несторовић и Александар Павић објавили су саопштење за јавност након што је објаљено да су напустили тај покрет.
Саопштење преносимо у целости:
"Саопштење за јавност, а најпре свима који су дали свој глас за листу „Ми – Глас из народа проф. др Бранимир Несторовић"
Приморани смо, нажалост, да одговоримо на саопштење за јавност од 21.2.2024. са неадекватним потписом ”Покрет МИ – Глас из народа”, ради потпуног обавештавања јавности, наших гласача и оних који су својим пожртвованим радом допринели нашем изборном успеху.
Дато саопштење износи непотпуну слику дешавања на последњем састанку оснивача организације МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, а брзина његовог издавања нас наводи да сумњамо у његове праве мотиве. Наиме, тачно је да су проф. др Бранимир Несторовић и Александар Павић напустили састанак оснивача Удружења грађана МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА одржан у уторак 20.2.2024. Међутим том напуштању су претходила изузетно непријатна и неприхватљива дешавања која су довела до тог расплета.
У петак 16.2.2024. после организационог скупа у Панчеву, Драган Станојевић је покушао да испровоцира Александра Павића тако што му је претио физичким насиљем на јавном месту и лично га увредио. Разлог за Станојевићеву нервозу је био једноставан. Фирма задужена за књиговодство наше изборне листе нас је обавестила да не жели више да сарађује са нама због у најмању руку упитних захтева које јој је постављао Станојевић, о чему су обавештени др Несторовић, Синиша Љепојевић и Александар Павић.
Да су ствари биле чисте, све би могло да се објасни и разјасни. Међутим, Станојевићева претња физичким насиљем - коју наравно није био кадар да испуни - је био само потврда да ту нечега има и да постоји опасност да интегритет нашег покрета буде доведен у питање. Стога је на поменутом састанку оснивача од 20.2.2024. Александар Павић отворио састанак тако што је осталима изнео детаље неуспеле Станојевићеве провокације у Панчеву, уз став да он више не може да сарађује са неким као што је Станојевић ни по једном основу.
Др Несторовић се сложио са Павићем и изнео још неке детаље из разговора са нашом ускоро бившом књиговодственом фирмом, као и још неке негативне оцене Станојевићевог деловања. Затим је изнео став да нова странка под називом ПОКРЕТ МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА треба да има председничко устројство, јер се досадашњи начин одлучивања показао недовољно делотворним, а он лично је понео несразмеран терет као носилац листе и њено најпрепознатљивије лице и стога сматра да треба да има и председничка овлашћења.
У том ставу га је подржао Александар Павић, заједно са Синишом Љепојевићем. Међутим, остала четири оснивача су гласала против става др Несторовића, што је, уз неадекватну реакцију осталих оснивача на неуспелу провокацију Станојевића, довело до одлуке др Несторовића и Павића да напусте састанак – али не и Покрет, као што је наведено у саопштењу оних који очигледно покушавају да га присвоје.
Наиме, Покрет тек треба да се региструје по закону о политичким странкама, тако да он формално тренутно не постоји. Оснивачи су у седмицама после избора пробали да постигну сагласност о томе како будући Покрет треба да изгледа и више пута прерађивали предложени статут. Међутим, очигледно је да смо имали различита виђења будућег устројства Покрета – и то не само по питању облика његовог руковођења. Наша неслагања су била и принципијелна:
- Др Несторовић и Александар Павић су били мишљења да руководећи орган треба да се прошири за бар још троје квалитетних људи, али су налазили на противљење осталих оснивача, који су изгледа били задовољнији са статусом недодирљивих првобораца,
- У последње време је примећено да се Драган Станојевић у неким медијским наступима представља као ”политолог”, иако смо свесни да он не поседује такву диплому. Један од основних принципа нашег окупљања било је враћање меритократије и струке у вођење јавних послова. Ми нисмо претходно инсистирали на поседовању факултетске дипломе као предуслову за прикључивање Покрету, али смо такође против лажног или неадекватног представљања. Додатно занимљиво је то што је баш Станојевић био највећи противник укључивања других квалитетних и истински образованих људи – укључујући и докторе наука – у врховни руководећи орган покрета. Иначе смо за Станојевића добијали мноштво упозорења са разних страна српског расејања, али једноставно нисмо могли да реагујемо пре него што смо имали бар неки опипљив доказ или назнаку.
- Др Несторовић и Павић су били изузетно незадовољни недовољном одговорношћу Бранка Павловића у избору Александра Јерковића као носиоца листе за Београд и последица које је тај катастрофални избор имао по нашу изборну листу и наше репутације. Испоставља се да је Павловић, мимо знања осталих, давао одређена обећања Јерковићу, што бар делимично објашњава Јерковићеве касније реакције и захтеве. По нашем мишљењу, јавно признање грешке није било довољно, поготово што је Павловић почео да уноси нездраву атмосферу у нашу организацију, са даљим покушајима кадрирања на своју руку и кварења односа са неким од кључних људи, као и истурањем личности повезане са западним НВО.
Могло би још ствари да се наведе, али је и овај кратак преглед сасвим довољан да покаже колико је лажна слика коју су они који настоје да присвоје име Покрет МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА покушали да изнесу у јавност, што додатно доводи у сумњу њихове праве мотиве.
За крај, јасно је да током кратке изборне кампање, листа МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА не би могла да пређе цензус да носилац листе није био др Несторовић, који је и даље потписник споразума групе грађана о изласку на изборе, заједно са Александром Павићем и још неколико посланика. Они који сада, на крилима популарности др Несторовића, покушавају да крену својим путем овенчани посланичким мандатима које су највише захваљујући њему стекли су, наравно, слободни да то раде. Али не на уштрб истине, и не тако што ће покушати да присвоје име МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА као искључиво своје, а најзаслужнијег за изборни успех означити као ”разбијача” организације.
О даљим формалним и практичним корацима ћемо ускоро обавестити јавност".


https://sputnikportal.rs/20240221/n...pustili-pokret-nego-sastanak--1167906911.htmlZnači Nestorović, Lepojević, Pavić na jednoj stani, Stanojević i ostali na drugoj strani.
 
Dragan Petrović je u svojim emisijama na svom yt kanalu opisivao Aleksandra Stanojevića kao nepouzdanog saradnika.

Zanimljivo je da su Nestorović I Pavić preflagali da se pokretu priključe još članova ali da se tom predlogu protivio Aleksandar Stanojević.

Mogli su da pozovu Džona Bosnića, Dragana Petrovića, Milu Aleksić ...
 
Dragan Petrović je u svojim emisijama na svom yt kanalu opisivao Aleksandra Stanojevića kao nepouzdanog saradnika.

Zanimljivo je da su Nestorović I Pavić preflagali da se pokretu priključe još članova ali da se tom predlogu protivio Aleksandar Stanojević.
Драган.
 
У покрету су људи доства тврдих ставова и увјерења, вјерујем часни људи и родољуби, који су због својих и ставова и робовања моралним скрупулама трн у оку бескичмењацима, посебно проданим душама и протувама, а има их и у владајућем блоку и у овом другосрбијанском блоку опозиције, слугерањама страних господара.
Опет проблем јесте и код Нестора и код рецимо Јована Јањића и код других у том покрету и уопште код људи од интегритета чврстих ставова и који неће флертовати са родољубљем што знају бити искључиви, нефлексибилни, што у политичким постизборним играма зна бити проблем, могуће је баш ту запело.
Не мари, без обзира на тренутне неспорауме и неслагања, подршка људима из ове родољубиве политичке опције
 
Da, umjesto Dragan napisao sam Aleksandar.

Dragan Stanojević je vjerovatno bio protiv da se na primjer pokretu pridruži Dragan Petrović.

Sad je jasno zašto u pokretu nisu pozvali na primjer jednog Džona Bosnića koji ima veći ugled u diaspori nego na primjer Dragan Stanojević koji predstavlja dijasporu.
 
Dragan Stanojević je vjerovatno bio protiv da se na primjer pokretu pridruži Dragan Petrović.

Sad je jasno zašto u pokretu nisu pozvali na primjer jednog Džona Bosnića koji ima veći ugled u diaspori nego na primjer Dragan Stanojević koji predstavlja dijasporu.
Штета што се покрету нису придружили Драган Петровић и Џон Боснић. Но може се то исправити у будућем времену, важно је да српски родољуби, без обзира на тренутне неспоразуме и несугласице, покушају дјеловати удружено.
 

Ko je sada s kim?

Antonijević navodi da svi odbornici liste „MI – Glas iz naroda“ su uz profesora Nestorovića.

Uz Nestorovića i Pavića ostali su i narodni poslanici Branko Lukić, Jelena Pavlović, Ana Ivanović, Bogdana Koljević, napominje naš sagovornik.

Antonijević kaže da je jedan od deset potpisnika osnivanja grupe građana „MI – Glas iz naroda“, te da ga je u pokret pozvao Branimir Nestorović kojeg, kaže, zna od ranije.

„Ostajem nepromenjenog stava, tabor ne menjam nikada. Ljude sa kojima sam od početka, sa njima idem do kraja“, navodi Antonijević.

Kao uzrok ovog rascepa naš sagovornik navodi brzinu kojom je ovo udruženje formirano.

„Ono što se brzo napravi, može brzo i da se rastavi. Bitno je samo da ideja koja je pokrenuta ostane. Mi ne stajemo, spremamo se za lokalne i ponovne beogradske izbore“, kaže on.

Nestorović i Pavić nisu usamljeni: Ko je sve ostao uz njih nakon rascepa MI - Glas iz naroda? 2
Borislav Antonijević: foto: Printscreen/YouTube/MARIO ZNA

Na pitanje ko će na kraju polagati pravo na ime, s obzirom da je u APR-u kao zastupnik udruženja upisan Dragan Stanojević, Antonijević kaže da su logo i ime ideja Nestorovića i Pavića i da to „znaju svi koji su bili u pokretu od samog početka“.

„Da li će to ispoštovati ili će pokušati da se kite tuđim perjem, vreme će pokazati najbolje“, odgovara Antonijević.

Dodaje da bi se da je „ovo društvo normalno i uređeno“ znalo kako bi se ova situacija završila, ali da se ovde to ne zna.

„Svi znaju da je Nestorović glavna zvezda pokreta i zna se ko kako po pularnosti ide. Ovi ljudi koji su otpali svakako nisu deo toga“, kaže on.

Odbacuje teze da ovaj rascep imam veze sa formiranje vlasti u Beogradu, ponavljajući da neće ulaziti u koaliciju ni sa jednim taborom.

„Evo upravo sada idemo na tribinu u Lazarevac, gde nas očekuje profesor Kričak i ekipa lazarevačka. Ide u pravo profesor Nestorović, Pavić i ja. Tu je i Nebojša Grbić. Pridružiće nam se i naša ekipa iz Mladenovca i desetak drugih gradskih odbora. A tek ćete imati izjave po pitanju narednih izbora kada pokažemo kakva je snaga našeg pokreta“, navodi Antonijević, najavljujući tako buduće gradske i republičke aktivnosti ovog dela „MI – Glas iz naroda“.

Udruženje „MI – Glas iz naroda“, nastalo iz istoimenog Jutjub kanala, osnovano je neposredno pred izbore 17. decembra na kojima su prešli cenzus na parlamentarnim i beogradskim izborima. U Skupštini Srbije osvojili su pet poslaničkih mesta, a u Skupštini grada Beograda šest odborničkih mesta.

Dvoje odbornika, Aleksandra Jerkovića i Vesnu Jakić, Nestorović je označio kao „odbegle“, rekavši da su nakon proglašenja rezultata na beogradskim izborima prekinuli kontakt sa pokretom.

Udruženje vodi starešinstvo sadržano od osnivača pokreta, u kojem su ostali Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Do napuštanja u njemu su bili i Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić.
 
Nema sta? Svi u politici su slicni.Vucic da prepusti nekom gostovanje na TV nema sanse. Najblize saradnike bira da nisu ni za onu stvar,Brnaba, Sinisa Mali,Vucevic ko bi za njih glasao? Tako i Nestorovic shvatio da mu ovi vise ne trebaju,moze sam. Bijelo dugme puklo kad se Brega uzdigao.
Ipak jel vidite sta je moc nacionalne TV i sto ne daju tu polugu nikome.
 

Ko je sada s kim?

Antonijević navodi da svi odbornici liste „MI – Glas iz naroda“ su uz profesora Nestorovića.

Uz Nestorovića i Pavića ostali su i narodni poslanici Branko Lukić, Jelena Pavlović, Ana Ivanović, Bogdana Koljević, napominje naš sagovornik.

Antonijević kaže da je jedan od deset potpisnika osnivanja grupe građana „MI – Glas iz naroda“, te da ga je u pokret pozvao Branimir Nestorović kojeg, kaže, zna od ranije.

„Ostajem nepromenjenog stava, tabor ne menjam nikada. Ljude sa kojima sam od početka, sa njima idem do kraja“, navodi Antonijević.

Kao uzrok ovog rascepa naš sagovornik navodi brzinu kojom je ovo udruženje formirano.

„Ono što se brzo napravi, može brzo i da se rastavi. Bitno je samo da ideja koja je pokrenuta ostane. Mi ne stajemo, spremamo se za lokalne i ponovne beogradske izbore“, kaže on.

Nestorović i Pavić nisu usamljeni: Ko je sve ostao uz njih nakon rascepa MI - Glas iz naroda? 2
Borislav Antonijević: foto: Printscreen/YouTube/MARIO ZNA

Na pitanje ko će na kraju polagati pravo na ime, s obzirom da je u APR-u kao zastupnik udruženja upisan Dragan Stanojević, Antonijević kaže da su logo i ime ideja Nestorovića i Pavića i da to „znaju svi koji su bili u pokretu od samog početka“.

„Da li će to ispoštovati ili će pokušati da se kite tuđim perjem, vreme će pokazati najbolje“, odgovara Antonijević.

Dodaje da bi se da je „ovo društvo normalno i uređeno“ znalo kako bi se ova situacija završila, ali da se ovde to ne zna.

„Svi znaju da je Nestorović glavna zvezda pokreta i zna se ko kako po pularnosti ide. Ovi ljudi koji su otpali svakako nisu deo toga“, kaže on.

Odbacuje teze da ovaj rascep imam veze sa formiranje vlasti u Beogradu, ponavljajući da neće ulaziti u koaliciju ni sa jednim taborom.

„Evo upravo sada idemo na tribinu u Lazarevac, gde nas očekuje profesor Kričak i ekipa lazarevačka. Ide u pravo profesor Nestorović, Pavić i ja. Tu je i Nebojša Grbić. Pridružiće nam se i naša ekipa iz Mladenovca i desetak drugih gradskih odbora. A tek ćete imati izjave po pitanju narednih izbora kada pokažemo kakva je snaga našeg pokreta“, navodi Antonijević, najavljujući tako buduće gradske i republičke aktivnosti ovog dela „MI – Glas iz naroda“.

Udruženje „MI – Glas iz naroda“, nastalo iz istoimenog Jutjub kanala, osnovano je neposredno pred izbore 17. decembra na kojima su prešli cenzus na parlamentarnim i beogradskim izborima. U Skupštini Srbije osvojili su pet poslaničkih mesta, a u Skupštini grada Beograda šest odborničkih mesta.

Dvoje odbornika, Aleksandra Jerkovića i Vesnu Jakić, Nestorović je označio kao „odbegle“, rekavši da su nakon proglašenja rezultata na beogradskim izborima prekinuli kontakt sa pokretom.

Udruženje vodi starešinstvo sadržano od osnivača pokreta, u kojem su ostali Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Do napuštanja u njemu su bili i Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić.
Реално,сву популарност покрет је стекао захваљујући Нестору. Деведесет посто људи који су гласали за Ми гласали су због Нестора. И то је факт.
 
Dragan Petrović je u svojim emisijama na svom yt kanalu opisivao Aleksandra Stanojevića kao nepouzdanog saradnika.

Zanimljivo je da su Nestorović I Pavić preflagali da se pokretu priključe još članova ali da se tom predlogu protivio Aleksandar Stanojević.

Mogli su da pozovu Džona Bosnića, Dragana Petrovića, Milu Aleksić ...
I Tešanović je isto dobar.
 

Back
Top