Несторовић и Павић се огласили: Напустили смо само састанак, покрет још ни не постоји

Тачно. Боље је да Покрет има Лидера и Вођу, а не да се сви за све питају.
:deda2:

Први међу једнакима (лат. primus inter pares[а]) фраза је која се обично користи као почасна титула за некога ко је формално једнак другим члановима своје групе, али му се приписује незванично поштовање, традиционалног због времена проведеног у служби.[1]

Историјски гледано, princeps senatus Римског сената био је таква личност и у почетку једина разлика у односу на остале била је што му било дозвољено да говори први током расправе. Константину Великом је такође додијељена титула primus inter pares. Међутим, овај израз често користе иронично или самопризивно вође са много вишим статусом као облик поштовања, пријатељства или пропаганде. Након пада Републике, римски цареви су у почетку користили само израз princeps, упркос томе што су имали огромну моћ.
 
Hahah Nestor nas yebe u zdrav mozak, yebe pa ne vadi, mislim kakav zaokret u prici MI pokret zapravo jos ni ne postoji, mislim kako ne postoji, pa ko je onda uzeo onih 5% na izborima ? :d

Nego bila bi fora da se ispostavi da sad ni Nestor zapravo ne postoji i da smo zapravo svi u Matriksu i da je zapravo Nestor samo kompjuterski program sacinjen od binarnog koda. 😂😂
 
I sad ce deo tog nazovi pokreta da da podrsku Vucicevcima na formiranju skupstine u Beogradu te ce ovaj imati vecinu za formiranje gradske vlade. Sto su, jelte, svi zivi znali isto vece kad su se znali okvirni rezultati izbora. Nesterovic ce, naravno, ostati "cvrst" u svojim uverenjima odnosno odluci da nece u koaliciju ni sa kim za javnost i glasace a za neku buducu izbornu komediju - a "cepaci" pokreta su ekipa za jednu upotrebu, ovaj put za davanje vecine Vucicu.
 
Реално,сву популарност покрет је стекао захваљујући Нестору. Деведесет посто људи који су гласали за Ми гласали су због Нестора. И то је факт.

Zna on to, ne brini. Zato se sad izvukao, da sačuva "brend". Pa ovi njegovi mogu da se prebegnu kod naprednjaka a Nestor će vas desničare još jednom da prevesla na sledećim izborima. Uvek ste bili slabije inteligentniji deo opozicije ;)
 
Zna on to, ne brini. Zato se sad izvukao, da sačuva "brend". Pa ovi njegovi mogu da se prebegnu kod naprednjaka a Nestor će vas desničare još jednom da prevesla na sledećim izborima. Uvek ste bili slabije inteligentniji deo opozicije ;)
Да, да, зато се ови ваши из Србије за насиље понашају ,,нормално", ал кад би се зезали.
 
Zna on to, ne brini. Zato se sad izvukao, da sačuva "brend". Pa ovi njegovi mogu da se prebegnu kod naprednjaka a Nestor će vas desničare još jednom da prevesla na sledećim izborima. Uvek ste bili slabije inteligentniji deo opozicije ;)
Pa odlicno ako tako byde.
 

„Nestorović prolazi kroz isti pakao kroz koji sam i ja“: Oglasio se Aleksandar Jerković o novom rascepu „MI – Glas naroda“​

Danas Onlinedanas 19:16
Nestorović prolazi kroz isti pakao kroz koji sam i ja: Oglasio se Aleksandar Jerković o novom rascepu MI - Glas naroda 1
foto: Printscreen/RTS

Odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda“ Aleksandar Jerković oglasio se na mreži „Iks“ povodom rascepa unutar grupe građana s kojom je i sam ranije ušao u sukob, rekavši da su se odrekli i drugog nosioca liste.

Jerković je naveo da Branimir Nestorović sada prolazi kroz „isti pakao“ kroz koji je i on sam prošao.
„“Mi glas iz naroda“ upravo se odrekao i drugog nosioca liste. Gospodin Nestorović prolazi danas kroz isti pakao, kroz koji sam prošao i ja. Zbog istih ljudi. Iz istog razloga. Nema nazad – iza je Srbija!“, poručio je Jerković.
Aleksandar Jeković na beogradskim izborima 17. decembra prošle godine bio je nosilac liste „MI – Glas iz naroda“, da bi nakon toga ušao u sukob sa ostakom pokreta zbog njihove odluke da ne ulaze u vlast u Beogradu.

„Mi glas iz naroda“ upravo se odrekao i drugog nosioca liste. Gospodin Nestorović prolazi danas kroz isti pakao, kroz koji sam prošao i ja . Zbog istih ljudi. Iz istog razloga.
Nema nazad – iza je Srbija !@DrBranimir
— Aleksandar Jerkovic (@jerkovic_sasa) February 21, 2024

Veliku pažnju danas je izazvalo saopštenje udruženja „MI – Glas iz naroda“, čiji je potpisnik jedan od osnivača Dragan Stanojević, u kojem se navodi da su narodni poslanici Nestorović i Pavić napustili pokret jer ostatak rukovodstva nije prihvatio njihov „ulitmatum“ da Nestorović bude predsednik stranke.
Usledila je reakcija Nestorovića i Pavića koji su naveli da je napuštanju sastanka, između ostalog, prethodila pretnja fizičkim nasiljem koju je Stanojević uputio Paviću tokom ranije aktivnosti pokreta u Pančevu. Deo sad već bivših saboraca koji su ostali kao rukovodstvo pokreta optužili su za prisvajanje imena „MI – Glas iz naroda„.
 
Zna on to, ne brini. Zato se sad izvukao, da sačuva "brend". Pa ovi njegovi mogu da se prebegnu kod naprednjaka a Nestor će vas desničare još jednom da prevesla na sledećim izborima. Uvek ste bili slabije inteligentniji deo opozicije ;)
Malo si se popravio.
Kakve si nebuloze valjao kada se nesrecni mladic utopio,bolje bi bilo da ne pricas o inteligenciji.
 
Važno! Zvanično saopštenje za javnost Prof. dr Branimira Nestorovića i Aleksandra Pavića – Evo šta se zaista desilo na sastanku pokreta Mi Glas iz NarodaPrimorani smo, nažalost, da odgovorimo na saopštenje za javnost od 21.2.2024. sa neadekvatnim potpisom ”Pokret MI – Glas iz naroda”, radi potpunog obaveštavanja javnosti, naših glasača i onih koji su svojim požrtvovanim radom doprineli našem izbornom uspehu.
Dato saopštenje iznosi nepotpunu sliku dešavanja na poslednjem sastanku osnivača organizacije MI – GLAS IZ NARODA, a brzina njegovog izdavanja nas navodi da sumnjamo u njegove prave motive. Naime, tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana MI – GLAS IZ NARODA održan u utorak 20.2.2024. Međutim tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta.
U petak 16.2.2024. posle organizacionog skupa u Pančevu, Dragan Stanojević je pokušao da isprovocira Aleksandra Pavića tako što mu je pretio fizičkim nasiljem na javnom mestu i lično ga uvredio. Razlog za Stanojevićevu nervozu je bio jednostavan. Firma zadužena za knjigovodstvo naše izborne liste nas je obavestila da ne želi više da sarađuje sa nama zbog u najmanju ruku upitnih zahteva koje joj je postavljao Stanojević, o čemu su obavešteni dr Nestorović, Siniša Ljepojević i Aleksandar Pavić.
Da su stvari bile čiste, sve bi moglo da se objasni i razjasni. Međutim, Stanojevićeva pretnja fizičkim nasiljem – koju naravno nije bio kadar da ispuni – je bila samo potvrda da tu nečega ima i da postoji opasnost da integritet našeg pokreta bude doveden u pitanje. Stoga je na pomenutom sastanku osnivača od 20.2.2024. Aleksandar Pavić otvorio sastanak tako što je ostalima izneo detalje neuspele Stanojevićeve provokacije u Pančevu, uz stav da on više ne može da sarađuje sa nekim kao što je Stanojević ni po jednom osnovu.
Dr Nestorović se složio sa Pavićem i izneo još neke detalje iz razgovora sa našom uskoro bivšom knjigovodstvenom firmom, kao i još neke negativne ocene Stanojevićevog delovanja. Zatim je izneo stav da nova stranka pod nazivom POKRET MI – GLAS IZ NARODA treba da ima predsedničko ustrojstvo, jer se dosadašnji način odlučivanja pokazao nedovoljno delotvornim, a on lično je poneo nesrazmeran teret kao nosilac liste i njeno najprepoznatljivije lice i stoga smatra da treba da ima i predsednička ovlašćenja.
U tom stavu ga je podržao Aleksandar Pavić, zajedno sa Sinišom Ljepojevićem. Međutim ostala četiri osnivača su glasala protiv stava dr Nestorovića, što je, uz neadekvatnu reakciju ostalih osnivača na neuspelu provokaciju Stanojevića, dovelo do odluke dr Nestorovića i Pavića da napuste sastanak – ali ne i Pokret, kao što je navedeno u saopštenju onih koji očigledno pokušavaju da ga prisvoje.
Naime, Pokret tek treba da se registruje po zakonu o političkim strankama, tako da on formalno trenutno ne postoji. Osnivači su u sedmicama posle izbora probali da postignu saglasnost o tome kako budući Pokret treba da izgleda i više puta prerađivali predloženi statut. Međutim, očigledno je da smo imali različita viđenja budućeg ustrojstva Pokreta – i to ne samo po pitanju oblika njegovog rukovođenja. Naša neslaganja su bila i principijelna:–
Dr Nestorović i Aleksandar Pavić su bili mišljenja da rukovodeći organ treba da se proširi za bar još troje kvalitetnih ljudi, ali su nalazili na protivljenje ostalih osnivača, koji su izgleda bili zadovoljniji sa statusom nedodirljivih prvoboraca,–
U poslednje vreme je primećeno da se Dragan Stanojević u nekim medijskim nastupima predstavlja kao ”politolog”, iako smo svesni da on ne poseduje takvu diplomu. Jedan od osnovnih principa našeg okupljanja bilo je vraćanje meritokratije i struke u vođenje javnih poslova. Mi nismo prethodno insistirali na posedovanju fakultetske diplome kao preduslovu za priključivanje Pokretu, ali smo takođe protiv lažnog ili neadekvatnog predstavljanja. Dodatno zanimljivo je to što je baš Stanojević bio najveći protivnik uključivanja drugih kvalitetnih i istinski obrazovanih ljudi – uključujući i doktore nauka – u vrhovni rukovodeći organ pokreta.
Inače smo za Stanojevića dobijali mnoštvo upozorenja sa raznih strana srpskog rasejanja, ali jednostavno nismo mogli da reagujemo pre nego što smo imali bar neki opipljiv dokaz ili naznaku.–
Dr Nestorović i Pavić su bili izuzetno nezadovoljni nedovoljnom odgovornošću Branka Pavlovića u izboru Aleksandra Jerkovića kao nosioca liste za Beograd i posledica koje je taj katastrofalni izbor imao po našu izbornu listu i naše reputacije. Ispostavlja se da je Pavlović, mimo znanja ostalih, davao određena obećanja Jerkoviću, što bar delimično objašnjava Jerkovićeve kasnije reakcije i zahteve. Po našem mišljenju, javno priznanje greške nije bilo dovoljno, pogotovo što je Pavlović počeo da unosi nezdravu atmosferu u našu organizaciju, sa daljim pokušajima kadriranja na svoju ruku i kvarenja odnosa sa nekim od ključnih ljudi, kao i isturanjem ličnosti povezane sa zapadnim NVO.
Moglo bi još stvari da se navede, ali je i ovaj kratak pregled sasvim dovoljan da pokaže koliko je lažna slika koju su oni koji nastoje da prisvoje ime Pokret MI – GLAS IZ NARODA pokušali da iznesu u javnost, što dodatno dovodi u sumnju njihove prave motive.
Za kraj, jasno je da tokom kratke izborne kampanje, lista MI – GLAS IZ NARODA ne bi mogla da pređe cenzus da nosilac liste nije bio dr Nestorović, koji je i dalje potpisnik sporazuma grupe građana o izlasku na izbore, zajedno sa Aleksandrom Pavićem i još nekoliko poslanika. Oni koji sada, na krilima popularnosti dr Nestorovića, pokušavaju da krenu svojim putem ovenčani poslaničkim mandatima koje su najviše zahvaljujući njemu stekli su, naravno, slobodni da to rade. Ali ne na uštrb istine, i ne tako što će pokušati da prisvoje ime MI – GLAS IZ NARODA kao isključivo svoje, a najzaslužnijeg za izborni uspeh označiti kao ”razbijača” organizacije.O daljim formalnim i praktičnim koracima ćemo uskoro obavestiti javnost.Poslanici liste
MI – GLAS IZ NARODA
– PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆProf. dr Branimir NestorovićAleksandar Pavić
 
Poslednja izmena:
Dragan Petrović je u svojim emisijama na svom yt kanalu opisivao Aleksandra Stanojevića kao nepouzdanog saradnika.

Zanimljivo je da su Nestorović I Pavić preflagali da se pokretu priključe još članova ali da se tom predlogu protivio Aleksandar Stanojević.

Mogli su da pozovu Džona Bosnića, Dragana Petrovića, Milu Aleksić ...
I da postanu pokret Ekstraseans, 5G misterije.
 
Poslednja izmena:
Ono što se naslućuje u celoj priči jeste dogovor između Nestora i Vučića. Jer kako ono beše saopštenje Šapića juče , o navodnim sukobu u partiji MI između onih koji su za koaliciju za SNS i onih koji nisu. Pa kakav je tu sukob bio u vezi tog pitanja ; nikakav. Znači našao se izgovor za sukobljavanje povodom druge teme, navodno neke malverzacije jednog člana. A to da se o tome radi pokazuje i podrška Jerkovića Nestorovićevoj struji.
 

„Nestorović prolazi kroz isti pakao kroz koji sam i ja“: Oglasio se Aleksandar Jerković o novom rascepu „MI – Glas naroda“​

Danas Onlinedanas 19:16
Nestorović prolazi kroz isti pakao kroz koji sam i ja: Oglasio se Aleksandar Jerković o novom rascepu MI - Glas naroda 1
foto: Printscreen/RTS

Odbornik u Skupštini grada Beograda sa liste „MI – Glas iz naroda“ Aleksandar Jerković oglasio se na mreži „Iks“ povodom rascepa unutar grupe građana s kojom je i sam ranije ušao u sukob, rekavši da su se odrekli i drugog nosioca liste.

Jerković je naveo da Branimir Nestorović sada prolazi kroz „isti pakao“ kroz koji je i on sam prošao.
„“Mi glas iz naroda“ upravo se odrekao i drugog nosioca liste. Gospodin Nestorović prolazi danas kroz isti pakao, kroz koji sam prošao i ja. Zbog istih ljudi. Iz istog razloga. Nema nazad – iza je Srbija!“, poručio je Jerković.
Aleksandar Jeković na beogradskim izborima 17. decembra prošle godine bio je nosilac liste „MI – Glas iz naroda“, da bi nakon toga ušao u sukob sa ostakom pokreta zbog njihove odluke da ne ulaze u vlast u Beogradu.Veliku pažnju danas je izazvalo saopštenje udruženja „MI – Glas iz naroda“, čiji je potpisnik jedan od osnivača Dragan Stanojević, u kojem se navodi da su narodni poslanici Nestorović i Pavić napustili pokret jer ostatak rukovodstva nije prihvatio njihov „ulitmatum“ da Nestorović bude predsednik stranke.
Usledila je reakcija Nestorovića i Pavića koji su naveli da je napuštanju sastanka, između ostalog, prethodila pretnja fizičkim nasiljem koju je Stanojević uputio Paviću tokom ranije aktivnosti pokreta u Pančevu. Deo sad već bivših saboraca koji su ostali kao rukovodstvo pokreta optužili su za prisvajanje imena „MI – Glas iz naroda„.
Da, samo sto Jerkovic zaboravio da je Nestorovic prvi nosioc liste a ne drugi.
 

Back
Top