Umetnost nije moda pa da bude 'moderna', u trendu. Kravata je moderna, a ne umetnost. Uostalom kako moderna umetnost moze da bude moderna vec 60 godina?! Danas je moderna umetnost mejnstrim, a realizam je andergraund, avangarda! Ja sam sledeci Omcikus

Gledam kako ovi 'savremeni stvaraoci' gladuju i kukaju kako je narod glup i neobrazovan jer ne kupuje njihove slike. To je vrhunski egoizam. Jer da se moje slike ne prodaju, ja bih rekao "ja sam glup" a ne "svi su glupi a ja sam genije"?! N.v ko si ti da napadas klasicno slikarstvo kada je ono proslo test vremena, tricavih 400 godina!?
U jednom americkom zoo-vrtu jednoj simpanzi su dali boje i platno da slika; ti radovi neodoljivo podsecaju na apstrakciju.
Cajkovski, Mocart, to se ne menja; a ovaj hejter je u fazonu "alo bre Mocarte daj nesto veselije, modernije, smaras". Radi se o univerzalnim, neprolaznim vrednostima. I n.v. pliz nemoj vise da me emancipujes, ne vredi. Uostalom bilo bi dosadno kada bi ceo svet bio elokventan kao ti.
Karavani prolaze, psi laju...
Dragane, Milane, prostim jezikom, nemaš kvalitet umetnika!!
Ti si zanatlija, koji još uvek nije savladao perspektivu, ali je dobro , pretpostavljam, izučio zanat. To bi ti potvrdio kad bi video platno uživo. Čini mi se da jesi!!
Dakle još jednom, totalno si promašio temu i napraviio zamenu teza. Hejter si u stvari ti, a ja ti otpisujem samo zato, jjer ne ttrpim da neko, poput tebe, ubedjuje narod u nešto i natura ono što ne stoji!!!
Bio si počeo post, jako lepo, ali si onda totalno zastranio u lični obračun. Kad bi ti rekao ko sam ja, morao bi posle da me ubiješ. Ali bi te bilo i sramota da više postuješ bilo gde. Što se tiče prodaje...ne može tražnja za tvojim delima da odredi njihovu umetničku vrednost. Nadam se da bar to možeš da shvatiš, hejteru!!
i još jednom:
NEMAŠ UMETNIČKE KVALITETE!!!!, kad me već vučeš za jezik. Ako ti nije jasno, prvo sam ti skrenuo pažnju na problem perspektive, a ako ti i dalje ne bude bilo jasno, hejteru, i samoživko, o čemu priča ovaj podforum, na temu tebe,preći ću na detaljnu analizu!!! Mada mislim da bi lakše ispisao šta valja u tvojim delima!
p.s.
sad videh: gde si ti saznao , pročitao i slično, da ja napadam klasično slikarstvo???????!!!!!
Ne znam dal nosiš naočare, al pročitaj ti to još jednom, pa mi javi gde to piše.
A ako sebe izjednačavaš sa klasičnim slikarstvom ili misliš da to što ti slikaš, jeste klasično slikarstvo, pa ja napadam isto, govoreći o tebi...EEEEE ONDA...STVARNO NEŠTO NIJE U REDU SA MNOM!!!