Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi moji....ja od sutra ne pusim. I danas sam frapirana, krenula d akazem okolini, i to ne onako da sada razglasim svima nego cisto pusackoj ekipi-jer moram da ima kazem kad me svako jutro cekaju za kafu u 9.00 a sutra ne idem. Mislim svi do jednok komentari su "Daj ne zanosi se", "Ma koga lazes". "Sta ti je" itd. Dobro hoce li jedan da se nagje da kaze "Bravo ajde bas probaj"???????????????????????//
Jel vama isto bilo???????/ Hocu li sada da otkrijem da su ljui zlobni?///:(:(:(

Ja sam u početku stalno nešto "muvala",kao neću sad, posle ću... itd, da me ne bi zezali ako ne uspem, jer znam da bi mi "krv pili". A znam da među narkomanima i alkoholičarima ima dosta baš takvih, zavidnih, koji čoveku ne daju da se izvuče, jer je onda "bolji od njih", tj, oni se osećaju da su slabići. Zašto to ne bi moglo da bude i kod (nekih) pušača? Mene su moji pušači podržali, takvi smo i inače, ne komentarišemo nečije odluke ako on to ne traži, a par njih mi je reklo da je baš dobro što sam ostavila duvan, i to da i oni žele da ostave, ali im ne ide. To kad se već primetilo da ja više ne pušim.

Poslednja izmena:
XO2

drzim ti fige da sutra ostavis i krenes u slobodu...
Da li mozes ..pa mozes sigurno ,imas svoje razloge i ponavljaj ih milion puta.Sta ce ti reci ostali je potpuno ne bitno ,ali verujem da ces i u njima(bar vecini naci podrsku)Secam se kada sam prvi put ostavljao i potezao za cigaretom da nisu zeleli da budu oni koji mi pomazu da propusim.
Mozes sigurno,jer po meni se merilo koliko neko pusi,u krugu poznanika nije postojalo ono pusi ko turcin ,vec pusi kao Aleksej!!!
Moze se i tu pobedu posveti sebi i jos nekom i verujem da ce biti lakse.

E ljudi moji....ja od sutra ne pusim. I danas sam frapirana, krenula d akazem okolini, i to ne onako da sada razglasim svima nego cisto pusackoj ekipi-jer moram da ima kazem kad me svako jutro cekaju za kafu u 9.00 a sutra ne idem. Mislim svi do jednok komentari su "Daj ne zanosi se", "Ma koga lazes". "Sta ti je" itd. Dobro hoce li jedan da se nagje da kaze "Bravo ajde bas probaj"???????????????????????//

Ljudi su zlobni za mnoge stvari. To za pusenje jos nije i nista.
Ljudi se stalno svadjaju, tuku, podmecu jedni drugima zlo, ratuju, ucenjuju, prete, prisiljavaju, prinudjuju, ubijaju.
Ne mora da ides dalje. Pogledaj samo prenose sednica Skupstine Srbije, pa ces videti koliko ima zlobe na jednom relativno malom mestu.
I ako te ne poznajem, imas moju punu podrsku, kao i svi koji zele da prestanu da puse, ili su to vec ucinili.
Ako ti u nekim trenucima dodje kriza ili padnes u iskusenje da zapalis cigaretu, seti se ovih mojih reci. Ne dozvoli da cigarete vladaju tobom. Dokazi tim zlobnocima da si bolja od njih!

oke sam.
ne želim da pušim, ali drug mi je jutros (stara neka fora) kupio paklicu. kim. slims.
Pušenje je socijalni, društveni porok. Pušačko društvo se oseća odbačeno od strane onog koji ostavlja duvan, nije više deo ekipe, odnosno,. pušako društvo / okruženje, takvu osobu odbacuje, jer ako nije sa njima ona je protiv njih....
Ponekad je u pitanju ljubomora, a mnogo češće činjenica da nas to naše pušačko okruženje oseća kao izdajnika!
Mala preporuka svezim nepusacima - nemojte odmah da objavljujete da ste prestali da pusite - bicete zaprepasceni koliko ce vam pusaca dodatno iskusavati (jos uvek) slabu volju i objasnjavati da ionako od necega morada se umre.
Mozete eventualno da kazete da vas trenutno boli grlo pa pauzirate i sl.
Neverovatno je koliko ljudi ne zele da imaju pored sebe nekog ko je bolji ( u ovom slucaju jaci karakter) od njih,

primera ima bezbroj i stvarno je bolje da ne pominješ ništa neko vreme.
Srećno :D

Necu da pominjem vise ali bas mi je bilo zao, ne da zbog toga necu uspeti nego kakva je to reakcija?????????? Ja nikada nikome ne bi tako rekla. Recimo, kad neko drzi neku dijetu pa krizira ili bilo sta slicno-kakav je to poriv da coveku kazes "Neces uspeti" za bilo sta.
Na kraju krajeva bas me briga, ja ozbiljno cigarete ostavljam zbog sebe jer mi utice na zdravlje
Jedinu moralno obavezu imam prema ovom forumu jer su mi postovi mnogu pomogli oko sredjivanje fioka u glavi a od sutra je akcija na meni. Stvarno necu unapred ali hvala svima!
Ajde cekajte me sutra....:) Jos sutra sam on line na poslu i onda idem na vikend pa sam opet on line u ponedeljak.

Necu da pominjem vise ali bas mi je bilo zao, ne da zbog toga necu uspeti nego kakva je to reakcija?????????? Ja nikada nikome ne bi tako rekla. Recimo, kad neko drzi neku dijetu pa krizira ili bilo sta slicno-kakav je to poriv da coveku kazes "Neces uspeti" za bilo sta.
Na kraju krajeva bas me briga, ja ozbiljno cigarete ostavljam zbog sebe jer mi utice na zdravlje
Jedinu moralno obavezu imam prema ovom forumu jer su mi postovi mnogu pomogli oko sredjivanje fioka u glavi a od sutra je akcija na meni. Stvarno necu unapred ali hvala svima!
Ajde cekajte me sutra....:) Jos sutra sam on line na poslu i onda idem na vikend pa sam opet on line u ponedeljak.

:super::bye::okok::klap: Samo se ti drži svog pravca, i svojih odluka. Na kraju, to je tvoj život, zar ne? A ostale pusti ... psi laju, a karavani prolaze.:ok:

Prestao sam pušiti prije 16 mjeseci i bilo je neubičajeno lako. I ranije sam prestajao i to uvijek uz mnogo muke i uvijek sam brzo i lako vraćao cigareti. Ali ovoga puta izdržao sam 16 mjeseci bez cigarete. Doduše moram priznati da sam ovoga puta imao i jedan mnogo jači motiv nega prilikom prethodnih pokušaja. To je smrt mog strica koji je umro od raka pluća četiri mjesece prije mog prestanka. Bio je pušač ali nemora značiti da je to bio uzrok njegove bolesti. Međutim to je na mene žestogo uticalo. Svakodnevno sam bio svjedok njegovog nestajanja i cigarete su mi se stvarno zgadile.

Ne pusim vec vise od godinu dana i to smatram velikim uspehom i extra pametnom odlukom. Lako mi je da se junacim sad, al tad je bilo cupavo jer sam se plasila viska kg mada sam ubrzo skontala da do toga nece doci :-) A sta mi je super cool? To sto danas mogu sa svojom naj drugaricom zapaliti jedan cigar i ispiti soljicu kafe bez ikakvog straha da cu pozeleti jos. Ritual je u znak secanja na prosle dane i retko ga praktikujemo jer se sad retko vidjamo. Sve u svemu, ja sam se bas skinula sa nikotina a bila sam dugogodisnji pusac, nikad ispod kutije...
Sad se osjecam X puta bolje i ljepse. I sto mi je nejvise smetalo-ne smetam drugima :-)

Samo napred, ali znaj da ce u naredna tri dana biti gadno. Dolazi vikend, pokusaj da preko vikenda sto vise spavas...nije losa fora... kad ti dodje da zapalis...ustani i operi lavabo, kad ti ponovo dodje, a ti onda idi operi kadu i tako redom. Sredjuj ormare, radi sto vise. Drzim ti fige...videces 4. dana ce vec biti lakse, a to je vec u poedeljak. :super:

Pa izgleda dolaze u valovima, pre pola sata mi je bas palo tesko, sada sam OK i samo si mirisem ruke. Zaboravila sam juce da se slikam, htela sam da imam sliku vece pre ostavljanja ali onako bez sminke-da se vide podocnjaci pa da se onda uslikam recimo na svakih 10 dana , znate onu foru before and after...jer neko to uradio?

Ah sta bi ja bez vas? Upravo mi opet koleginica rekla da neci izdrzati do veceras. Ja se smejem...sta cu....

Pa izgleda dolaze u valovima, pre pola sata mi je bas palo tesko, sada sam OK i samo si mirisem ruke. Zaboravila sam juce da se slikam, htela sam da imam sliku vece pre ostavljanja ali onako bez sminke-da se vide podocnjaci pa da se onda uslikam recimo na svakih 10 dana , znate onu foru before and after...jer neko to uradio?

Ah sta bi ja bez vas? Upravo mi opet koleginica rekla da neci izdrzati do veceras. Ja se smejem...sta cu....

Nemoj da to sto si zaboravila da se slikas bude razlog da opet pocnes da pusis.
Ne razmisljaj o pusenju, jer imam utisak da ti je sada samo to u glavi, sto nije dobro jer mozes a padnes u iskusenje da opet zapalis.
Ako ti se bas mnogo pripusi, umesto sto ces zapaliti cigaretu, popij casu vode.

:???: jeli drugi dan gori od prvog? :rumenko:

Ti se mnogo opterecujes i razmisljas o tome. To je sve individualno.
Zapravo, sve je u tvojoj glavi. Ako mnogo razmisljas o tome kako ce ti biti, kako ces izdrzati i da li ces izdrzati, postoji mogucnost da ne uspes.
Nemoj da razmisljas o pusenju, nadji sebi neku drugu zanimaciju, skloni sve pepeljare, upaljace i sibice sa vidnih mesta, izbegavaj nekoliko dana drustvo pusaca kao i boravak na onim mestima u kuci i van nje gde si najcesce pusila. Nemoj mnogo da pricas o tome i da ispitujes one koji su ranije prestali da puse, kako im je bilo.
Razmisljaj o pozitivnim strana nepusenja (boljoj kondiciji, cirkulaciji, lepsem tenu, zdravijim plucima, srcu i zdravlju uopste, manjoj mogucnosti da obolis od mnogih bolesti, potrosnji novca za neke bolje i zdravije stvari, zdravijem vazduhu koji dises, smradu koji te vise nece pratiti...).

Tipično za bilo kog zavisnika na početku odvikavanja.
S obzirom na to da nemaš konkretno iskustvo malo se suzdrži od popovanja pošto joj to sada ni malo ne pomaže - naprotiv!

To sto nisam nikad pusio mi nije minis, nego plus.
Smatram da covek kada se odvikava bilo cega ne treba mnogo da razmislja o tome. Recimo ako je neko na dijeti, ne treba da razmislja o hrani; ako ostavlja alkohol, ne treba da razmislja o picu; ako ostavlja pusenje ne treba da razmislja o cigaretama i kako ce mu biti bez njih i da li ce preziveti, jer hoce, samo ako je dovoljno uporan.
Saveti koje sam napisao u mojoj predhodnoj poruci su krajnje dobronamerni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back