dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Zato se pdf zdravlje razlikuje od drugih foruma.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ups,malo sam se zabrojala!
Nisam slavila 4. vec 5.mesec nepusackog staza,a ponosno zalazim u 6....
Valjda je to tako kad prestanes da brojis....

Strah me.
kazu da mi dobro stoji.

prestravim se ziva, kada cujem komentare tipa: Nisam pusio 6 meseci i onda sam propusio. Ili lik nije pusio 7 godina i onda propusio ponovo.
A ja se busam da sam navrsila 2 meseca.Strah me.
Pricam sinoc sa drugarom, i on jednom prestao i nije pusio 8 meseci, ali je propusio ponovo. Jednostavno, jedno vece cirkao sa drugarima malo preterali i on dovatio cigaru i jeb ga... (tako mi je objasnio) .
Uzas nevidjeni, tek sada kada sam ostavila cigarete, kapiram koliko je to zlo. Koliko nas samo cini slabima i bednima, da ne mozemo da se suprostavimo tome... cccc, da ne mozemo da budemo gospodari sopstvenog tela.
elem, kako god.
ne pusim 2 meseca i veoma sam ponosna i zadovoljna zbog toga, toliko da sam potpuno ravnodusna na cinjenicu da sam se ugojila 4 kg.
kazu da mi dobro stoji.
Samopoštovanje postaje veće jer si sebi dokazala da možeš da uradiš ono što nalaže razum, prestaješ da budeš zavisnik koji nije slobodan jer ga hvata panika kada nestanu cigarete, prestaješ da se ponašaš autodestruktivno - neprirodno je da radimo protiv svog života, i ono što je vrlo zanimljivo, to je da tokom trajanja zavisnosti sve to znaš, ali ignorišeš.Molim vas, Vas koji ste ostavili cigarete da mi kazete sta se tacno pozitivno dobija s tim.
, lep osećaj da više ne truješ ni druge ljude, činjenica da od para koje nisi dala na cigarete možeš da platiš jedan deo letovanja npr., to što ćeš nekome ovde pomoće da i on ostavi duvan 
Do petka imaš vremena da pročitaš temu jer je mnogo nas pisalo o svemu i pitalo sve. Mnoge stvari će ti se razjasniti. Ako nešto i dalje bude nejasno pitaj. Tema jeste obimna, ali gledaj na to čitanje kao na prvi korak u ostavljanju cigareta.i kolko dugo traje ta kriza?
Zdravo, ja sam nova...i sprremam se za famozno veliko ostavljanje cigareta. vec sam nervozna (kao ovih dana se psihicki spremam i brojim ih) . Odlucila sam petak jer mislim da ce mi biti lakse da kriziram za vikend a ne na poslu
Molim vas, Vas koji ste ostavili cigarete da mi kazete sta se tacno pozitivno dobija s tim. Kad citam o raku itd to me ne motivira , treba mi da znam u kom pogledu cu bolje da se osecam.
Inace odluku donodim jer imam neke zdravstvene probleme koji ne znam dali jesu ili nisu posledica cigareta ali ako se neko prepozna molim Vas pisite....
Umor konstantan
Nemanje kondicije
ZImurljivost/slaba cirkulacija
Losa koza (strije i opustene grudi)
Zacepljen nos ali u korenu (i hrkanje normalno)
Tahikardija tu i tamo)
Hvala unapred
PS i kolko dugo traje ta kriza?

Umor, loša kondicija, slaba cirkulacija, loša koža (bez sjaja i sivkasta, u kasnijim godinama se jako izbora), jesu posledice pušenja. Za nos ne znam, mogu biti i sinusi, a uz njih ide i hrkanje. Tahikardija može biti i od nerviranja, ali i od anemije koja može nastati i od nedostaka C vitamina, koji je deficitaran kod svih pušača.
Nikotin se, u najvećem broju slučajeva, iluči iz organizma za 5-7 dana, pa bi i apstinencijalna kriza, koja se najčešće ispoljava kao razdražljivost, trebala da prođe za to vreme. Ostaje navika, koje se nije lako rešiti, a najlakše se rešava promenom dnevnog ritma, koliko je to moguće.
Ja nisam imala krize, a moj muž je 5 dana bio rzdražljiv. To je individualno, može da prođe i bez toga.
Promena dnevnog ritma je zgodan način da se lakše otresemo navike - ja, npr., nisam mogla da zamislim kafu bez cigarete, i da ne pripalim posle ručka... ostalo sam još i mogla nekako da zamislim. Pa sam kafu na poslu počela da pijem sa kolegama koji ne puše, a posle ručka sam se trudila da nešto radim, ili da negde idem, i nije bilo teško.
Ako osetiš nevozu, kupi u apoteci neki biljni čaj za smirenje, jer oni ne stvaraju naviku. Ako ti "fali nešto u rukama", počni da radiš nešto što se može nositi (sada ću da lupim, to mi je palo na pamet, sigurno može i nešto drugo) štrikaj, nosi brojanice, pa ih vrti kroz prste, manje će ti faliti nešto u ustima, pa se nećeš tešiti bombonama ili grickalicama, kao što rade neki, pa se ugoje. Ili se nakupuj žvakaćih guma.
Eto, toga sam uspela da se setim, a što se tiče mog iskustva, nisam imala krizu, jela sam voće, što je koristilo i u vezi C vitamina, cigarete, potrošene do pola, sa sve upaljačem, su mi 3 meseca stajale na stolu u dnevnoj sobi, jer sam se plašila da će mi, ako ih ne bude, baš doći želja da pušim... znaš ono, kad nema cigareta u kući ljudi su u stanju u pola noći da idu da ih kupe, baš onda im se jako puši.
A najviše mi je pomoglo to što sam sebe odmah počela da posmatram kao nepušača, a ne kao apstinenta.
Srećno ti bilo.![]()

A zasto neki bivsi pusaci recimo posle 6 meseci opet pocnu da puse, ako kriza odvikavanja traje 5 - 7 dana?
Joj daj cekaj da ih prvo ostavim, nemoj odmah o ponovnom pusenju
Ja mislim da ako uspem da necu vise nikad. Zato me i zanimaju pozitivni efekti, javeca motivacija mi je sta ce mi se promeniti na dobro kad prestanem? I mislim si, ako je stvarno bolje (energija, podocnjaci....) misli jednostavno ako se osecam mlagje lepse i bilje valjda necu opet na staro.
Jer ja sam sama sebi u ovom trenutku ruzna, tako nekako stalno sam umorna i osecam se umorno i imam podocnjake uzasne, koza mi je isto bezveze-nisam sveza i ne izgledam dobro. A onda na to dodaj da se nu unutra ne osecam dobro jer nemam energije. To me najvise zanima dali je nekome bilo isto kao meni i dali se nakon prestanke "preporodio"
moram malo vise da se bacim na sport umesto svakodnevnh kafa. Inace volim sport i nisam mrzovoljan tip nikad bila i zato ne mogu da se podnesem zadnjih godinu dana. Kao neka baba sam sa podocnjacima do kolena koja je uvek umorna i stalno joj je posao kriv a istina je da joj je kriva kutija cigareta!A zasto neki bivsi pusaci recimo posle 6 meseci opet pocnu da puse, ako kriza odvikavanja traje 5 - 7 dana?