Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ga i peti dan... Rešio sam da brojim do 7... I u teretani je mnooooogo lakše...
sprt (45).gif
:lol:
036.gif
037.gif
a002.gif
a018.gif
a001.gif
a022.gif
a015.gif
a012.gif
a001.gif
a006.gif
a005.gif
a043.gif
a043.gif
a043.gif

ostavio ih 22.oktobra prosle godine.... a za taj 22. me vezu samo lepe uspomene.... sve mi se desavalo 22 .og ;) .... e sad ja nikada nisam rekao SEBI necu vise da pusim vec sam se uvek vodio parolom ostavicu ih na neko vreme.... i dan danas kazem da ne znam do kad ce trajati takva situacija....
skoro mi je bas malo trebalo da zapali cigaretu ali me bilo sramota ;)))
krize kao krize su prosle i prodju dani i dani da se ne setim cigareta ali bi u svakom slucaju u svako doba zapalio samo mi neki crv u meni to ne dozvoljava...... malo sam tvrdoglav i baksuz.... ali zaista ne znam do kada necu pusiti jer ja cigarete ne smatram kao prestetno i kada bi umeo da pusim pusio bi ..... pod tim podrazumeva da pakla traje bar 3 dana a ovako .... hmm kako bude.... Licno nikakvu promenu nisam primetio na sebi od kako sam ostavio cigarete sem sto je nestao onaj olovni ukus i sto mnogooo bolje osecam ukuse i sto ne smrdim vise kao nekad ;)... sada kada sam u drustvu pusaca i dodjem kuci gadi mi se garderoba kada je pomirisem..... hmm ipak ima promena ali... :)))))0
i onaj ko je ostaivio cigarete i kaze da nikada ne pozeli da zapali taj laze jer cete uvek hteti da zapalite samo je pitanje da li cete to uraditi ili iskulirati :)
Da li si ti svestan šta si ovde rekao? Pa, ti si kontradiktoran sam sebi. Očigledno je da nisi pročitao temu od početka. A to bi ti najbolje bilo.

Evo ga i šesti dan... Brojim još sutra...:lol: Nema svrhe ubijati se brojanjem...Baš je tačno da svakim danom sve manje ima potrebe za cigaretama... Juče sam na jedno sat vremena imao neko stezanje u grudima, nisam mogao da dođem do daha... Srećom pa sam pročitao komplet 87 stranica - nije me mrzelo - pa sam znao da je to sasvim očekivana pojava... Takođe još jedna pojava koja je pominjana ovde i koja se potvrdila eto i na mom primeru - spavam kraće i kvalitetnije i ujutru nisam oteko k'o krofna...:lol:

Ja sam osetio promene...kako da ne bude promene kad sam osećao presu na grudima od bar 30kg u svakom momentu, nekada i više... Sada toga nema, a tek je nepuna nedelja dana... Kako da ne jačam u nameri da ih nikad više ne probam kad se osećam sve bolje i bolje... I nije taj boljitak samo fiziološki, ono - nema više da grebe, kašlje, guši... Nego se i ovako (sad će neko da se iskida od smeha) duševno osećam mnogo bolje... Milo mi je što sam pobedio pre svega sebe i svoja godinama uzgajana pogrešna ubeđenja...

Evo ga i šesti dan...
Hej, hej hej :D
038.gif
Juče sam na jedno sat vremena imao neko stezanje u grudima, nisam mogao da dođem do daha...
Ja sam imala osećaj da nemam dovoljno vazduha. U stvari tu verovatno fali onaj udaaaah kad uvučeš dim.
Nego se i ovako (sad će neko da se iskida od smeha) duševno osećam mnogo bolje... Milo mi je što sam pobedio pre svega sebe i svoja godinama uzgajana pogrešna ubeđenja...
Uopšte nije smešno ;) To se zove (zasluženo :!: )SAMOPOŠTOVANJE! Ponosni smo na Tebe Orange
d060.gif

Ljudi, ne znate me... ako ja ostavim pušenje, garantujem da može svako, ali svako... Jer ja sam u poslednjih par meseci počeo da ustajem noću da bi pušio... Cigareta još gori u piksli, a ja zaboravio i palim drugu... Bilo je vremena kada nisam imao para, odricao sam se obroka da bi kupio cigarete...
I žena je ostavila u znak podrške meni, ali ne verujem da će da istraje... Poslaću je ja na "prevaspitavanje" kod vas...:D
thumbsup.gif

Prijatelju ,zreo si da ostavis...
Ustajao sam svake noci ,palio 2-3,upaljac koristio ujutro i nocu,ostalo palio skoro jednu na drugu.....rekord za 24 h mi je bio 6 kutija camela(tesko se racuna i matematicki)..Bio sam izgovor svima kojima je receno da puse puno sa recima pa niste vi njega videli...Dva puta ostavljao i .ajebo....Sad je valda treca(ili cetvrta) sreca,ali je cetvrti mesec zapoceo...I sad ne prodje ni dan da ne pozelim,ali fala ne...
Drzi se ovog foruma ,mene odrzava kad god mi je tesko.Mislim da nisam nasao ovaj forum da bi bilo puno teze ,hvala Harmony i svima ,voleo bih biti i veca podrska,ali sam ne sposoban da napisem post u dve recenice pa odustanem da ne smaram....Eto ,opet pisem pola strane...:dash:
Drzi se, jer citajuci ,bio si gde sam bio ..i vreme je da ostaviš..drzim ti fige:ok:!

Prijatelju ,zreo si da ostavis...
Ustajao sam svake noci ,palio 2-3,upaljac koristio ujutro i nocu,ostalo palio skoro jednu na drugu.....rekord za 24 h mi je bio 6 kutija camela(tesko se racuna i matematicki)..Bio sam izgovor svima kojima je receno da puse puno sa recima pa niste vi njega videli...Dva puta ostavljao i .ajebo....Sad je valda treca(ili cetvrta) sreca,ali je cetvrti mesec zapoceo...I sad ne prodje ni dan da ne pozelim,ali fala ne...
Drzi se ovog foruma ,mene odrzava kad god mi je tesko.Mislim da nisam nasao ovaj forum da bi bilo puno teze ,hvala Harmony i svima ,voleo bih biti i veca podrska,ali sam ne sposoban da napisem post u dve recenice pa odustanem da ne smaram....Eto ,opet pisem pola strane...:dash:
Drzi se, jer citajuci ,bio si gde sam bio ..i vreme je da ostaviš..drzim ti fige:ok:!

Da, svestan da sam zaglibio muški, da sam kandidat za rak pluća ili infarkt, morao sam nešto da preduzmem...
'Ladno mogu da kažem - ovo mesto mi je pomoglo - možda nisi čitao moje postove od početka... Svaka im čast, svima koji su prodefilovali i onima koji su ostali. Da nisam sreo ovo mesto, evo odgovorno tvrdim da ih verovatno ne bi ostavio... Samo mi je žao zašto se neki od njih opet ne oglašavaju, da vidimo kako im ide, jel neko u međuvremenu opet počeo... Nostalgičar sam veliki... Znači u kolektivu od 130 ljudi sam važio za čoveka koji je najviše pušio...ljudi su me gledali sa čuđenjem/zgražavanjem... I to je imalo malog udela da ostavim... Mada 6 kutija nikad nisam ispušio...možda 3,4 kada se zaboravim, ili kada sam radio noćne smene...
Da, u pravu si apsolutno - kad god uhvati frka, evo mene ovde...

Poslednja izmena:
Ne, ozbiljno. To još niko nije uspeo da mi objasni. Probala sam. Smrdi. Kada pušiš smrdiš. Žute ti prsti, zubi, koža stari. Ukus je očajan. Stalno nešto vučeš i izbacuješ iz sebe. Zadržavaš otrov. Potpuni užas. Još treba da se opterećuješ da li si dobro ugasio pikavac da se ne bi zapalio, možda. Pa još i da imaš uvek cigareta, a na primer, užasno te mrzi da ideš da ih kupiš. Ili nemaju tvoju vrstu u trafici u blizini. Ma previše je to zezanja za nešto što smrdi i truje. I na početku, zar vam nije bilo žao sebe kada vam je bilo muka. Ma kako prevalite taj period mučnine i dođete do tzv. uživanja? Jadno, zar ne? Zar je kul izgled u društvu toliko bio bitan? Zar ste bili tako slabi? ( hihihi, ala sam zloća :lol: )

Nemoj sad da mi kažeš da si ti od onih koji onako periodično - "radi štosa" - pale, bez da postanu zavisni...?

Ne, ja uopšte ne pušim. Probala sam kada sam bila u gimnaziji. Svi oko mene su pušili, pa rekoh da vidim šta je to u tome. Ali sam se zgrozila i shvatila da to nije za mene. Toliko mi je bilo muka da me i sada zaboli želudac kada neko dune dim u mene.
A inače, za žene koje kukaju zbog godina, ako pušite izgledaćete starije. Ja izgledam mlađe. I to dosta. U poslednjih nekoliko meseci sam čula komentare da izgledam kao da mi je deset, pa čak 12 godina manje. Tu ima uticaja gena, životnog stila i shvatanja sveta, ali je i činjenica da ne pušim važna. Pa tako one koje kukaju kako su matorke, neka batale cigarete i eto šanse da izgledaju mlađe. :)

Poslednja izmena:
Ne, ja uopšte ne pušim. Probala sam kada sam bila u gimnaziji. Svi oko mene su pušili, pa rekoh da vidim šta je to u tome. Ali sam se zgrozila i shvatila da to nije za mene. Toliko mi je bilo muka da me i sada zaboli želudac kada neko dune dim u mene.
A inače, za žene koje kukaju zbog godina, ako pušite izgledaćete starije. Ja izgledam mlađe. I to dosta. U poslednjih nekoliko meseci sam čula komentare da izgledam kao da mi je deset, pa čak 12 godina manje. Tu ima uticaja gena, životnog stila i shvatanja sveta, ali je i činjenica da ne pušim važna. Pa tako one koje kukaju kako su matorke, neka batale cigarete i eto šanse da izgledaju mlađe. :)

Dobro, tako se mi matorci tešimo...
conf (3).gif
evil (2).gif
evil (18).gif

Ima istine u jednom postu ovde, gde neko reče (Betty čini mi se) da je izgubio podočnjake za nekoliko dana... Meni je danas šesti dan (za 2 min sedmi :lol:) i već ih nemam... Btw ne samo što izgledam mlađe u odnosu na svoju generaciju (1973), nego se i osećam desetak god mlađe... Ali dobro...da ne budemo patetični...
Svaki dan spoznam još po jedan razlog zašto mi pušenje nije trebalo u životu, al iebi ga...

Ma ja nisam matorka, a pravo da ti kažem smeta mi to što svi smatraju da sam toliko mlađa.

Pa da budem iskren (nemam običaj da se foliram po forumu) reći ću - meni prija... Možda ćeš za koju godinu, kad se zbrčkaš, da naučiš da ceniš mladolik izgled... Ali eto da ne pravimo off, danas više nemam podočnjake...:super: Ne mogu da verujem da cigareta učini čoveka starijim...

Svi koji zele ili moraju da ostave cigarete trebalo bi da znaju da se i kod nas pre par meseci pojavila vestacka cigareta,SUROGAT CIGARETA, koja simulira ******* i daje pravi dozivljaj sa sve "DIMOM", koji je zapravo vodena para, nena neprijatanog mirisa,stetnih i kancerogenih produkata,tako da je sa njom ma kako to neverovatno zvucalo ******* ZDRAVO , nema nikotinske krize kao ni onog poznatog momenta"sta da radim sa rukama?". Posle 15 godina pusackog staza ja sam od dve kutije dnevno dosla na jednu i po za dva dana i bolji nacin do sada nisam nasla.Jedino sto nikad necu prezaliti je to sto je nisam imala pre nego sto sam prvi put ostala u drugom stanju,ali nikad nije kasno i sad mogu da pusim a da time ne ugrozavam svoju decu!

Hello svima,
prvi put sam na ovoj temi. Nikada me (kao aktivnog pusaca) nije interesovalo sto je tamo neko i ko zna kako prestao da pusi. Super, ali licno njegova stvar.
EEEEEEEEEEE danas na to gledam malo drugacije. Smatram da jedina stvar koja je bitna prilikom ostavljanja cigareta je MOTIV, MOTIV I SAMO MOTIV. . .
Iskreno ne verujem u tu pricu zvakacih guma, surogat cigareta, lekova. . . u pitanju je samo jaka volja i resenost da uspete.
Ja sam resila da ne pusim onog trenutka kada sam odlucila da sa svojim suprugom uradimo vantelesnu oplodnju. Kada je krenula faza pripreme rekla sam NE i tako je. Smatrala sam a i dalje tako mislim, da nemam prava da svojoj deci oduzimam pravo da budu zdrava, da ih jos u stomaku lepo nadimim. Ja to pravo sebi nisam dala.
Sto se tice fora "zao mi je sto nisam ranije zbog svoje dece" odgovorno tvrdim da su ziva laz. To je po meni sebicluk, kukavicluk i egoizam. Onaj ko zaista HOCE - MOZE.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back