Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
M'da... svestan sam ja da bez mesec dana ne mogu da kažem da sam ostavio cigarete...

Drži se prijatelju!ja kad mi je tesko neverovatno ali slucajno naletim na osobe koje govore uz pomoc onog aparata(ne znam kako se zove)sto naslonis na grkljan da bi mogao da pricas i na momenat ubedim sebe da me prosla volja za cigaretom.

4. dan
samo cu da kazem da mi nije dobro, ali sam cvrsto odlucila da ne odustanem. Nekako bih se bzw. osecala da pokleknem. I da, cudno mi je kada se osvrnem i shvatim da posle 13 godina, ja ne palim cigarete. Nego , jel neko ima iskustva sa nekim lekom koji se zove Ziban? Savetuju mi to , kao pomoglo bi, ali nisam sigurna , ne svidja mi se ideja da pijem antidepresive.

Ovo mi je treci put da ostavljam (sad je 4 . mesec
)i moram reci da mi je zyban dosta pomogao.Prva dva puta sam popio samo po kutiju ,jer imas osecaj da je sve proslo pa ti bude bezveze da dajes 50€ za drugu kutiju koja se preporučuje.
Ovaj put sam popio i drugu kutiju i mislim da mi je pomoglo.
Smetnje izaziva i to najvise nesanicu i opstipaciju,ali sama apstinencija je kod mene svaki put izazivala probleme...mozak mi gotovo da nije radio,jednostavno stane i kao da se nista ne desava,tesko mi je bilo da se krecem,pamtim,bilo mi je tesko da govorim ....ne znam vec sam i zaboravio ,ali mi je zyban pomogao da se ugojim manje.
Prvi put sam se ugojio 25kg ohooo ,za ova gotovo 4 meseca oko 3kg(ali se povecava i to me jedino brine)...Zyban je ok
Drzim ti fige ,a ti se drzi ovog foruma..najvise od svega pomaze

Drži se prijatelju!ja kad mi je tesko neverovatno ali slucajno naletim na osobe koje govore uz pomoc onog aparata(ne znam kako se zove)sto naslonis na grkljan da bi mogao da pricas i na momenat ubedim sebe da me prosla volja za cigaretom.

:sad2: jao znam na šta misliš... Sretao sam ljude s tim napravama... Cigarete su im izgorele glasne žice, ili je došlo do neke druge komplikacije glasnih žica, zbog čega je moralo bušiti rupu u grlu... Baš jezivo izgleda... Ajde to što pričaju k'o roboti, nego ona rupa na vratu, čoveče...:eek:

gojenja se za sada na bojim, jer nedeljno 4x obilazim teretanu, a nameravam da ubacim i bicikl...

ja, kada god pomislim na cigaretu, izgovorim na glas : rak grlica materice, ill rak grla, sta god, da me potseti na razloge zasto sam prestala.
eto.
i prosao je 8.dan, i danas ceo dan jedem ko nenormalna.

Jojoooj! To ja tako jaučem zbog jela! :) Jedini problem koji sam imala kad sam ostavila pušenje je što sam se ugojila 2kg od januara, naravno mogla sam i više ali sam presekla - ni debela neću biti srećna! :) I tih 2kg mi je otišlo u stomak jer se inače tako gojim... i naravno imala sam problem sa garderobom jer pola stvari nisam mogla da zakopčam ili sam kipela iz njih! I onda sam rekla da nema šanse da više grickam između obroka, imam osećaj da mi je to palo teže nego ostavljanje pušenja! Zato kad mi naleti potreba ja natrpam trešnje u činiju, em zaposliš ruke, em je zdravo! ;)
Jedi voće, batali grickalice, kad se budeš ugojila krivićeš ostavljanje pušenja za to, što nikako ne valja!
Pozdrav i drži se!

P.S. Dok sam pušila lakše mi je bilo da smršam, tipa 2 kg smršam za nedelju dana, jednostavno kad mi se gricka upalim cigaru i više mi se ne jede. A sad sam ova 2kg skidala Boga pitaj koliko, ko da su se zalepili za mene :(

A kad dobijem baš jaku želju, izmaltretiram se u vidu vožnje biciklom uzbrdo, teretana...bilo šta usled čega se čovek lepo preznoji...

Meni je najmanji razlog za prestajanje bio rak... Nisam pomišljao o njemu... Možda sam podsvesno potiskivao pomisao na to... Jer na rukama mi je umirao čovek koji je imao rak pluća... Plašio sam se infarkta i povišenog pritiska... mada kažem - nikada nisam imao čak ni signal da je nešto od toga na vidiku... Ali ne želim da čekam da se desi, da bi prestao... Ionako sam počeo da vodim koliko toliko zdrav život... Takođe me je nervirala spoznaja da imam odličnu kondiciju za nekoga ko je pušio po 2 kutije... I uvek sam pomišljao - šta li bi bilo da ne pušim...? Još jednom se potvrdilo ono što je odavno poznato - cigarete ubijaju kondiciju...

JA OSTAVIO CIGARETE! :grin:
Pušio sam od svoje 13. godine. Od 16. pa do sredine avgusta, dakle četvrt veka, pušio sam dve pakle dnevno.
:grin:

Ćao narode!
Samo sam navratio da se javim i da vam kažem da i dalje ne pušim! :super:
Sad mi je već neshvatljivo da nekad nisam mogao bez cigareta... Ne mogu da podnesem dim duvana. Lepo kažu ljudi da smo mi što smo pušili pa prestali netolerantniji prema pušačima od onih koji nikad nisu pušili.
Svi koji ostavljate duvan - izdržite!
Nema lepšeg osećaja nego kad dišeš punim plućima! :ok:

P.S. Citirao sam svoje pisanije na ovoj temi od 23.09.2006.

Poslednja izmena:
Svaka čast... To mu dođu skoro 2 godine... Super i bravo...
Meni je danas "tek" 19ti dan... Bez mesec dana ne priznam da sam ih ostavio...

Drži se, nije tako strašno (bar nije iz ove perspektive). :ok:
Meni je u prvo vreme najviše pomagalo bavljenje sportom, bilo kojom vrstom. Pošto napadi duvanske krize traju po nekoliko sekundi, maksimum pola minuta, bitno je da ne držiš cigarete u blizini. Ja sam sebi stalno kad mi dodje da zapalim ponavljao : ovo će da traje deset sekundi, ovo će da traje deset sekundi....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back