Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
conf (9).gif
Ma mislio sam na forum...:lol:

Missim 35 godina a tehno...:lol: da li je to zakasneli pubertet...:rotf: ;) ili smo mi toliko zatucana sredina pa je stav da je "nenormalno" slušati takvu muziku (umesto narodnjaka) u tim godinama... ***, ja sam južnjak, živim dole - gde je tehno retkost...

Elem...
Evo i trećeg dana bez problema. I prosto ne mogu da verujem da sam to ja... Baš taj koji kada je noću ustajao da piša, istog momenta je palio cigaru...:lol: Znate ono kad kažu - i noću je pušio, koliki je zavisnik, ustajao je da bi pušio - e takav sam bio ja... U kolektivu od oko 130 radnika, ja sam bio ubedljivo najaktivniji, najzagriženiji pušač...ljudi su se čudili, pojedini zgražavali koliko sam pušio... Šteta što se nisam sa nekim kladio...:lol: - da bar unovčim ovo...:lol:
Moja gospođa je pokleknula...juče jednu, danas jednu... Srećom pa mi pruža veliku podršku time što izlazi napolje, da ne bi bio provociran dimom... Svih ovih godina me je ubeđivanja da prestanem, a kada je ja pitam - a ti? Jel ćeš da mi praviš društvo u prestajanju? Ona bi govorila kako bi ona mogla odmah... Ja sam joj - u pokušaju da prekinem priču koja mi ne prija, govorio - nemam ja karakter, volju niti želju...
A sada je ispalo upravo obrnuto...

I da sad ne filozofiram mnogo...

Znači ide mi super, nemam neke krize, a i kad naiđu te nazovi krize, pinem malo vode, žvaćem blago ljute žvake jedno pola h i gotovo... Jedino što osećam neuobičajeno u odnosu na pre, je - kao neko vrlo blago polupijano stanje, kao da sam oteko u licu... A kad se pogledam u ogledalo, sve je normalno...
Malo sam zbunjen...jer baš ovde sam pročitao da su najgora prva tri dana, pa sledeća malo manje opasna faza do 7 dana, do finala od jedno mesec dana... A ja u stvariu tih prvih 3 dana koji bi kao trebalo da budu najgori po pitanju kriziranja eto nemam neke krize... Pa se sada nešto plašim da mi ta prava kriza ne dođe naknadno sa zakašnjenjem... Jer nekako mi ovaj početak isuviše lako prolazi... Da li je moguće da je sve to do psihe, ili je došlo možda do prezasićenja organizma štetnim produktima cigareta...? 18 godina nije malo... Ne znam... u svakom slučaju, super je osećaj kad znaš da se sa uspehom boriš protiv nečeg sa čime si maltene odrastao, što ti je koliko do juče bilo sastavni deo života...što si radio sa uživanjem, a "iza kulisa" u dubini duše si znao da škodi, da se u stvari lagano ubijaš... Znaš da ne valja, a teraš... Uostalom, sve je već rečeno po tom pitanju...

Dakle, ako zaista bude sve lakše i lakše kako vreme bude odmicalo, onda sam ja na konju...:lol:

Poslednja izmena:
Bravo:ok:!
Evo ti i treći, dalje brojiš sam
035.gif

Još te drži neverica i euforija zbog uspeha. Lakše je nego što si očekivao, ali nije još gotovo.

Jeste, svaki dan je sve lakše gledajući generalno, međutim desi se da te ponekad potpuno neočekivano drmne "nostalgija" naročito što su ti cigarete na dohvat ruke i kod kuće i na poslu.

Meni je spasonosna misao u tim prilikama bila "e sada si izdržala ovo (krizu) i više sebi nećeš to da radiš" i deluje :D

Bravo:ok:!
Evo ti i treći, dalje brojiš sam
035.gif

Još te drži neverica i euforija zbog uspeha. Lakše je nego što si očekivao, ali nije još gotovo.

Jeste, svaki dan je sve lakše gledajući generalno, međutim desi se da te ponekad potpuno neočekivano drmne "nostalgija" naročito što su ti cigarete na dohvat ruke i kod kuće i na poslu.

Meni je spasonosna misao u tim prilikama bila "e sada si izdržala ovo (krizu) i više sebi nećeš to da radiš" i deluje :D

Šta...nema više vozića...? :lol: Nema veze... ionako uskoro nameravam da prestanem s brojanjem...samo ću da zapamtim datum... 23.05.2008. S obzirom da me cigareta pratila 18 godina, gledam da celoj situaciji s prestajanjem pušenja pridajem što manji značaj...

I te kako mi je jasno da nije gotovo - štaviše - očekujem napade želje čak i posle nekoliko meseca apstiniranja...
doh (18).gif
... Ali kao neke od mera predostrožnosti kod kuće - cigarete su uklonjene, piksle takođe, upljači...sve što asocira na pušenje... Ma tol'ko sam se uinatio da kamion cigareta da mi istresu u sobu, ne bi zapalio...
conf (3).gif
conf (16).gif

Otprilike tako i ja razmišljam...još pogotovo što znam da nikada ranije nisam izdržao toliko, pomislim - iebi ga ne ide sad da se popišam na trud... A da sam nostalgičar, jesam i te kakav...:D
A tu je i ovaj forum, sa svim onim dobrim ljudima čije mi ispovesti - da budem pošten - i te kako daju snage...

Samo mi nije jasno zašto tek pomalo iskašljavam...? Ja sam očekivao salve "zelembaća" :lol: I zašto mi se malkice vrti u glavi...? Da li je to posledica čišćenja, dopiranja kiseonika ili čega već...?

Btw jedan OFF - odavno sam primetio...kako to da Harmony do sada nije dobila status moderatora...? Ovamo je od prvog dana... Ooodaaavno je zaslužila...prema tome, admini, nemojte da se pravite blesavi...

Poslednja izmena:
@DeeLiteOrangeAdvanced
Kad si čvrsto rešen da ne pushiš - kriza nema! Krize slome labilne odluke. Zato na krize i ne misli. Treba biti odlučan i voditi računa da je pushenje navika, pa je isto tako nepushenje odvika. Ta odvika sastoji se u premoštavanju vremena potrebnog da se popsuhi cigareta. Najbolje je istog momenta nečim se baviti. Nekad je dovoljno samo razmišljati o nečem drugom. Takoođe pomaže voće, skovi, čaj (ili obična voda), žvake.. Nikako kalorična hrana! Tvoja odlučnost/istrajnost će pomoći da ti se i supruga uskoro pridruži.

Inače, svima sam garantovao da će prestati pushiti samo ako pročitaju ovu temu.

Ej DeeLite... ja evo ne pušim 4.5 meseca, tako nešto... čekaj samo da prođe nekih npr 20ak dana i onda da se nađeš u društvu pušača... meni je nenormalno smrdelo, život mi se zgadio kako sam mogla to da uvlačim u pluća! I onda sam srećna kad pogledam njih zavisnike kako MORAJU da rade nešto a ja radim šta hoću! Ja sam imala sreću da se potrefilo da je prestala i mama da puši pa nemam u kući (čak ni u zgradi od 5 stanova!:D ) pušača, i u društvu su skoro svi prestali pa sam imala tu sreću! Prvi dolazak u kafić na faxu - htela sam da se ugušim, nisam mogla da podnesem smrad svoje kose i garderobe!
Ako ti treba bilo kakva pomoć i podrška piši, ako ti ne pomogne forum probaj u domu zdravlja na tvojoj opštini, sigurno imaju grupu za odvikavanje, znam dosta ljudi kojima su mnogo pomogli, osetiš se kao da nisi sam u frci...
Nek je sa srećom!

Drago mi je što se jedan po jedan pojavljujete i pružate mi podršku, jer da nije ovog mesta, verovatno bi i dalje pušio... Hvala puno na željama i podršci...stvarno mi znači :D Što kaže Ristob, dovoljno je pročitati sve ovo i ništa više. Na mene je delovalo i te kako...:D Puno puta u ranijem periodu sam razmišljao o prestajanju... Ali "poučen" iskustvom prva dva ostavljanja, kada sam bivao užasno nervozan, obično sam odustajao od svakog pokušaja... Pomišljao sam "Kad ja sednem u bus, 2 sata ne zapalim i već ujedam, šta li bi bilo da ne palim danima...? Ma beži..."
Par puta smo zajedno sa ženom pokušali da smanjimo na najmanju moguću meru, ali tek od toga nema ništa... 2 kutije su 2 kutije...što je mnogo mnogo je... Posao mi je takav da se dosta krećem po prirodi, po čistom vazduhu. Takođe, već mesecima unazad idem u teretanu...nemam neke probleme u porodici, tu je sve O'K... Kažu da se ljudi obično ugoje, čak i ako ne povećaju količinu hrane... Kažu da se metabolizam nekako izmeni, prilagodi novonastaloj situaciji...ne znam, u to se ne razumem... Nadam se da neću imati tih problema, s obzirom da je tu teretana...
thumb_yello.gif

Trudim se da ne pomišljam na cigarete i za divno čudo - ide mi...:D
A to za dim pušača...:lol: setio sam se...:lol: Da - i dok sam palio, nisam voleo da udišem dim drugog pušača, jer bi odmah u glavi stvorio sliku situacije u njegovim plućima :lol:, pa iz takvih čađavih pluća izlazi dim obogaćen ko zna kakvim bakterijama i ja sada to moram da udišem...bljak..
badtaste (9).gif
.
Ljudi kojima sam saopštio da sam u procesu ostavljanja cigareta mi pružaju podršku, ali u njihovim očima vidim pritajenu pomisao "Ti da prestaneš? TI? Koji si ih "jeo"? Aj' baš da vidim... Ma nema ti da prestaneš nikada..." Neki su mi čak i u lice to rekli... A ja na prvom mestu zbog dobro znanih razloga koji su ovde milion puta izrečeni, a i da bi dokazao i njima i sebi da mogu...

Poslednja izmena:
Ej DeeLite... ja evo ne pušim 4.5 meseca, tako nešto... čekaj samo da prođe nekih npr 20ak dana i onda da se nađeš u društvu pušača... meni je nenormalno smrdelo, život mi se zgadio kako sam mogla to da uvlačim u pluća! I onda sam srećna kad pogledam njih zavisnike kako MORAJU da rade nešto a ja radim šta hoću! Ja sam imala sreću da se potrefilo da je prestala i mama da puši pa nemam u kući (čak ni u zgradi od 5 stanova!:D ) pušača, i u društvu su skoro svi prestali pa sam imala tu sreću! Prvi dolazak u kafić na faxu - htela sam da se ugušim, nisam mogla da podnesem smrad svoje kose i garderobe!
Ako ti treba bilo kakva pomoć i podrška piši, ako ti ne pomogne forum probaj u domu zdravlja na tvojoj opštini, sigurno imaju grupu za odvikavanje, znam dosta ljudi kojima su mnogo pomogli, osetiš se kao da nisi sam u frci...
Nek je sa srećom!

meni ne smrdi dim od drugih pusaca a prestao sam prije 6 mjeseci
ali mi smeta kad je mnogo zadimljena prostorija
prema cigarama vise nemam nikakav odnos
mada bi volio da zapalim
ali znam da sam pokojni ako ponovo pocnem
i trudim se da uvijek imam cigarete pored sebe
tako stalno jacam karakter...

prema cigarama vise nemam nikakav odnos
mada bi volio da zapalim

Pazi prijatelju... znači 18 godina... To je bar 5,6 šlepera cigareta prošlo kroz moja pluća...:think::roll: :lol: I evo sad se borim da se spasim i verovatno ću da se izborim... Tako da za izvesno vreme - nadam se što pre - ni ja neću imati nikakav odnos prema cigaretama... Pa ako već izgradim najmanje nikakav, ako ne i odbojan stav, zašto bi voleo da zapalim kad vidim kakva je to navlakuša, gadna i po zdravlje opasna navika... Tek sad vidim koliko psiha utiče na čoveka...
good222.gif

Prema tome, nema tu volio bi da zapališ...;)
thumbup1.gif

Poslednja izmena:
ostavio ih 22.oktobra prosle godine.... a za taj 22. me vezu samo lepe uspomene.... sve mi se desavalo 22 .og ;) .... e sad ja nikada nisam rekao SEBI necu vise da pusim vec sam se uvek vodio parolom ostavicu ih na neko vreme.... i dan danas kazem da ne znam do kad ce trajati takva situacija....
skoro mi je bas malo trebalo da zapali cigaretu ali me bilo sramota ;)))
krize kao krize su prosle i prodju dani i dani da se ne setim cigareta ali bi u svakom slucaju u svako doba zapalio samo mi neki crv u meni to ne dozvoljava...... malo sam tvrdoglav i baksuz.... ali zaista ne znam do kada necu pusiti jer ja cigarete ne smatram kao prestetno i kada bi umeo da pusim pusio bi ..... pod tim podrazumeva da pakla traje bar 3 dana a ovako .... hmm kako bude.... Licno nikakvu promenu nisam primetio na sebi od kako sam ostavio cigarete sem sto je nestao onaj olovni ukus i sto mnogooo bolje osecam ukuse i sto ne smrdim vise kao nekad ;)... sada kada sam u drustvu pusaca i dodjem kuci gadi mi se garderoba kada je pomirisem..... hmm ipak ima promena ali... :)))))0
i onaj ko je ostaivio cigarete i kaze da nikada ne pozeli da zapali taj laze jer cete uvek hteti da zapalite samo je pitanje da li cete to uraditi ili iskulirati :)

ostavio ih 22.oktobra prosle godine.... a za taj 22. me vezu samo lepe uspomene.... sve mi se desavalo 22 .og ;) .... e sad ja nikada nisam rekao SEBI necu vise da pusim vec sam se uvek vodio parolom ostavicu ih na neko vreme.... i dan danas kazem da ne znam do kad ce trajati takva situacija....
skoro mi je bas malo trebalo da zapali cigaretu ali me bilo sramota ;)))
krize kao krize su prosle i prodju dani i dani da se ne setim cigareta ali bi u svakom slucaju u svako doba zapalio samo mi neki crv u meni to ne dozvoljava...... malo sam tvrdoglav i baksuz.... ali zaista ne znam do kada necu pusiti jer ja cigarete ne smatram kao prestetno i kada bi umeo da pusim pusio bi ..... pod tim podrazumeva da pakla traje bar 3 dana a ovako .... hmm kako bude.... Licno nikakvu promenu nisam primetio na sebi od kako sam ostavio cigarete sem sto je nestao onaj olovni ukus i sto mnogooo bolje osecam ukuse i sto ne smrdim vise kao nekad ;)... sada kada sam u drustvu pusaca i dodjem kuci gadi mi se garderoba kada je pomirisem..... hmm ipak ima promena ali... :)))))0
i onaj ko je ostaivio cigarete i kaze da nikada ne pozeli da zapali taj laze jer cete uvek hteti da zapalite samo je pitanje da li cete to uraditi ili iskulirati :)

Možda ima istine u tome... Ali kada bi mislio ili makar promil verovao da ću opet da počinjem sa pušenjem, ne bi ih ni ostavljao... Šta - pravim pauzu, pa opet...? Ja tako na to gledam...sad...to zavisi od čoveka do čoveka... Kada bi me spopala kriza i posle 5 godina ( u šta ne verujem ), ja bi se setio mnogobrojnih situacija kad krenem penjanje uzbrdo, uz stepenice ili čak i kad na kratko potrčim...svaka situacija koja iziskuje malo veći telesni napor... to je osećaj kao da će srce na usta da izađe... Pa ono kad uveče legneš i slušaš "cvrkutanje" iz svojih pluća... Obično se kod većine pušača noću pluća malo isčiste usled disanja bez cigarete, pa ujutru kao bude bolje i nema škripe iz pluća. Ali kod mene toga nije bilo, jer su mi pluća verovatno toliko mnogo natrpana katranom, da i ujutru čujem škripu... A čudno da nikada nisam kašljao... Ono oko pakli na 3 dana...kamo sreće da sam bio karakter i zacrtavao sebi broj cigareta dnevno... Da sam to mogao, ne bi ni došao u situaciju da me uhvati strah za zdravlje... Ko može, alal mu vera, ja ne mogu...ne umem... U svemu sam takav - il' radim il' ne radim...
Elem...:D bilo nekad...sad se pripoveda...:super:
Kad godinama misliš da ne možeš, pa ti jednog dana pukne i sam sebi dokažeš da u stvari možeš, kad osećaš da je svakim danom sve bolje i bolje...lep je to osećaj...:super:

Kada bi me spopala kriza i posle 5 godina....
Verovatno će se dešavati da poželiš da zapališ i za 5 godina, ali to više nije kriza već želja koju je prilično lako moguće zaustaviti ako si dovoljno svestan, a kriza je ovo sto te drma sada. Sada se ti fokusiraj na ovo što ti se trenutno dešava inače čitajući ovo što pišeš verujem da ovo neće biti samo pušačka pauza ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back