Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imp:
Slušaj svoje telo, ono najbolje zna, a ono ti poručuje NE TRUJ ME, zuji mi, boli glava, muka... i sve drugo što ti poručuje.
Nikotinska zavisnost traje svega 3 dana, dakle, nisi ovisnik, to je sve iz glave, ne misli na cigare, pravi se da to ne postoji, nemoj da pušiš, ali kaži sebi da ti to možeš, kaži sebi: ja mogu da ne pušim, jer je to izbor moje slobodne volje, kreći se više u društvu nepušača za početak, biće ti lakše, i traži u njima podršku, koju ćeš, takodje dobiti i na ovom forumu kad god da dodješ... ali najviše zavisi od tebe
Sve najbolje!

imp:
hvala ti...znam da ovde imam podrsku i zato sam i dosla...a danas ludim...evo 5 je dan...samo jedem,jbt ovo je neverovatno.pijem tecnosti ko luda...po 3l dnevno i pokusavam da umesto slatkisa jedem voce.ludim..tako bih volela da zapalim......aaaaaaaaa..podrska,potrebni ste mi....kriza me drmaaaaaaaaaaaaaa
Pokusaj da nikako ne radis ono gde si najvise pusila? Za mene je to bilo programiranje, citanje racunarskih casopisa ili dobre knjige, gledanje vesti ili fudbala na TV..
Izadji iz kuce i zapodeni razgovor sa nekim komsijom kojni ne pusi. Sretni nekoga ko seta lepo kuce pa sa njim popricaj o ljubimcu. Idi u vecu robnu kucu i polako setaj i razgledaj sta imaju... Podji u setnju pored reke, bice ti zao da cist vazduh sebi pokvaris puseci.

I na kraju, stani pre dogledalo, pogledaj se i glasno i jasno kazi (izderi se na onog sa druge strane ako ti je lakse) "NECU BRE DA PUSIM, ODLUCILA SAM! NE ZANIMA ME VISE DA SE TRUJEM! SVE I DA POVUCEM DIM, SAMO SAM NAPRAVILA VECE SRRANJE A NISTA DOBRO! NECU DA PUSIM- CUJES LI ME!!! TACKA!"

Naravno ovo zadnje se salim ali mozda i ima neke vajde, sta znam. Znas kako se kaze -" u ljubavi i prilikom prestanka pussenja, sva sredstva su dozvoljena" :)

A svakako svrati ovamo, uvek ce se neko naci da ti "prosipa mudrost" i tupi "kako to nije tesko" :) A samo ti znas kako ti je, mi mozemo samo da pokusamo da pomognemo. Borimo se za svakog pojedinca jer svaki novi cist zivot je najveca nagrada za sve nas! Tu smo kad treba, samo se javi.

mnogo hvala...
inace,bas sam srecna...malopre sam zapalila...i nisam ni pola ispusila...shvatila sam da mi ne treba,da to radim iz navike.bas sam srecna jer sam uverila sebe dame je prosla zavisnost i da je sve u mom mozgu-posto sama sebi nabijam misli kako mi to super prija i sve.ali....jos par dana ce mi trebati podrska..al mislim da sam se oladila...sad samo treba da kazem NE kada me neko ponudi..jer mi se vise ne svidja da pusim...juhuuuuu...cmok...sad sam mirna...........

imp:
mnogo hvala...
inace,bas sam srecna...malopre sam zapalila...i nisam ni pola ispusila...shvatila sam da mi ne treba,da to radim iz navike.bas sam
srecna jer sam uverila sebe dame je prosla zavisnost

i da je sve u mom mozgu-posto sama sebi nabijam misli kako mi to super prija i sve.ali....jos par dana ce mi trebati podrska..al mislim da sam se oladila...sad samo treba da kazem NE kada me neko ponudi..jer mi se vise ne svidja da pusim...juhuuuuu...cmok...sad sam mirna...........

Imp,

Nekoliko pogresnih zakljucaka!!!

To da je zavisnost prosla je NETACNO! Da je prosla, ne bi zapalila tu cigaretu veceras. Moraces ipak da sacekas jos neko vreme.

Da bi zavisnost prosla zaista moras da kazes NE, ali ta "sitnica" je ono sto nam je svima dugo srecu kvarilo. Vidim da ti bas nije lako, ali ako sada preguras, posle ce biti lakse.

Nemoj, zlato, sebe da lazes nego preuzmi odgovornost za sebe i uspeces. (Sva smo ta samozavaravanja svi mi prosli) Uspeli smo mi, pa nema razloga da i ti ne uspes.:D

IPAK, ako budes povremeno "proveravala" (;)) da li ti cigarete prijaju ili ne od tog posla nece biti nista.

Ajde, budi malo cvrsca - nema vise "probanja" ni jedne jedine, jel vazi? ;)

Samo da dam podrsku nepusacima,nastavite samo tako:)Inace,ja sam pusila 9 godina,kutiju dnevno,nekada i vise,a sada ne pusim vec 2 nedelje,nisam zapalila nijednu cigaretu jer sam tako odlucila,vazna je samo dobra VOLJA.Jedino imam potrebu da zapalim ujutru uz kafu ali se uzdrzavam,preko dana ne mislim na to i nemam potrebu za cigaretom iako zivim sa pusacima,eto sve se moze kad se hoce.Puno pozdrava nepusacima i buducim nepusacima,naravno.ZDRAVLJE je najbitnije:):):)

Harmony:
Imp,

Nekoliko pogresnih zakljucaka!!!

To da je zavisnost prosla je NETACNO! Da je prosla, ne bi zapalila tu cigaretu veceras. Moraces ipak da sacekas jos neko vreme.

Da bi zavisnost prosla zaista moras da kazes NE, ali ta "sitnica" je ono sto nam je svima dugo srecu kvarilo. Vidim da ti bas nije lako, ali ako sada preguras, posle ce biti lakse.

Nemoj, zlato, sebe da lazes nego preuzmi odgovornost za sebe i uspeces. (Sva smo ta samozavaravanja svi mi prosli) Uspeli smo mi, pa nema razloga da i ti ne uspes.:D

IPAK, ako budes povremeno "proveravala" (;)) da li ti cigarete prijaju ili ne od tog posla nece biti nista.

Ajde, budi malo cvrsca - nema vise "probanja" ni jedne jedine, jel vazi? ;)

VAZI,EVO OBECAVAM..NECU VISE...ALI FORA JE STO MALO GUBIM TU ZELJU DA PRESTANEM...MORAM VECERAS DOBRO DA RAZMISLIM I SAMA SEBI PRONADJEM CVRSCE RAZLOGE.TRUDIM SE...
HVALA..........

Motivacija moze biti presudna. Razmisli zasto si uopste pocela da pusis. Onda otkloni taj razlog u svojoj glavi. Nagradi sebe za svaki dan koji nepusis. Pa onda za svaku nedelju. ******* je skup sport. Olaksaj sebi. Nisi cool sa gorucim smotuljkom sena u ustima. To nije sexy. Ne daje samopuzdanje,naprotiv,podriva ga. U drustvu se napravi strasno vazna kada ti neko ponudi i kazi"Hvala, ja sam prestala. Nije zanimljivo." Kada cigareta pocne da misli na tebe i da te tera da je zapalis, bori se. Ti si jaca od nje. To je samo glupi smotuljak otrova koji obogacuje neke. Ti si jaka i nezavisna osoba dovoljno odrasla da ima kontrolu nad svojim zivotom. A ne cigareta.

imp,cuj- sve ovo smo mi prosli neko ovako, neko onako, pa proci ces i ti.

Jedan je "forumas" ranije rekao da se covek ne treba zaricati i naravno, bio je u pravu! Znas ja sam mislila da mogu ostaviti c***** samo zbog svoje bebe, jednog lepog suncanog dana...ali, pazi sta pozeljkivas:) Onaj gore ima jako smisao za humor! pa eto jos nisam udana a kamoli sa bebom, pa sam ostavila p*****. Ubedio me da mogu i zbog sebe, i stvarno kad sam ja uspela, koja nisam verovala prvo sebi a kamoli drugima sigurno ces i ti. Svakako najbitnije je da verujes sebi, a vidis kako to mi zajedno delimo problemcice a MNOZIMO USPEHE, jer uzmi kako hoces, ali iako je ovo ipak licna bitka sa sobom, istovremeno je i zajednicki uspeh!

Pozdrav svima!

imp:
jaoj..mnogo hvala...stvarno imas ubedljivu pricu koja me podstice da opstanem u svojoj odluci...
pisem vam sutra kako se drzim...uf..pozelite mi srecu...dolazi jos jedan tezak dan..
Pa sta ako dolazi jos jedan dan?
Nece biti tezak, osim ako ti tako zelis.
Raduj se bre tom sutrasnjem danu, jer ces odneti jos jednu pobedu nad duvanom! Siguran sam da ces u smiraj tog narednog dana cestitati sama sebi na pobedi. I sve zeleti sledeci dan da potvrdis pobedu! Veruj mi, mnogo su slatke te male, pa sve vece pobede.

Na kraju ces sa visoka gledati na cigaretu, koja ce te pokusavati mamiti na sve nacine ali ces je samo prezrivo pogledati. pa uzela ti je ko zna koliko nedelja zivota, ko zna kako i koliko ostetila pluca i zdravlje uopste, ko zna kako i koliko stetila onima koje volis a koji ne puse. Ko zna koliko puta je neki zgodan tip pomislio, "yebiga, samo da se ne oseca na duvan tako jako...", koliko ti je puta bilo prosto zlo od pusenja, koliko si puta osecala grizu savesti sto se svesno trujes a razumes sve rizike, koliko puta si prosto mrzela sebe jer ne mozes da kazes ne prokletinji i da ne nabrajam razloge zasto treba da sa prezirom odbacis tu cigaretu....

Raduj se sutrasnjem danu i javi nam o pobedi!
Nemas ama bas nikakvog razloga da strepis, veseli se jos jednoj, pa jos jednoj pobedi, na kraju trijumfu!

Veruj, vredi se potruditi, stvarno vredi kad ti kazem. A i mozes ti to!

Uf ljudi mesec dana je proslo, pusio sam 2 kutije dnevno, na poslu 8 sati jednu kutiju przio. Koristio sam zyban jednu kutiju i stvarno mi je pomoglo. Nema kriza, jednostavno pratio sam terapiju i jedan dan samo rekao e zelim da zapalim i nisam. Cekao sam krizu ali je nije bilo i lepo sam se osecao, tableta vise nemam i ocekivao sam neku vrstu krize jer bas se potrefilo da ne uzimam tablete i neki porodicni problemi sa svakodnevnim stresovima gde bih sigurno zapalio jer bi se tresao od nervoze. Ipak nisam pao pod uticaj i drago mi je zbog toga.
Samo sam hteo da podelim sa vama moje iskustvo.

protheus:
Uf ljudi mesec dana je proslo, pusio sam 2 kutije dnevno, na poslu 8 sati jednu kutiju przio. Koristio sam zyban jednu kutiju i stvarno mi je pomoglo. Nema kriza, jednostavno pratio sam terapiju i jedan dan samo rekao e zelim da zapalim i nisam. Cekao sam krizu ali je nije bilo i lepo sam se osecao, tableta vise nemam i ocekivao sam neku vrstu krize jer bas se potrefilo da ne uzimam tablete i neki porodicni problemi sa svakodnevnim stresovima gde bih sigurno zapalio jer bi se tresao od nervoze. Ipak nisam pao pod uticaj i drago mi je zbog toga.
Bravo:D! Sada samo pazi da ne pomislis da je sve bilo suvise lako i da mozes da kontrolises situaciju ako povremeno zapalis po neku. Super je sto si uspeo, a sada je na redu da istrajes. Ne sumnjam da ces biti karakter:D
Javljaj sta se desava.
Opisi svoje iskustvo sa zybanom, zato sto se mnogi interesuju, ali je malo onih koji su ga koristili. Mozda ces nekome pomoci.
Javljaj se da podrzis nove, a i da nam se pohvalis :D
Pozdrav!

imp:
VAZI,EVO OBECAVAM..NECU VISE...ALI FORA JE STO MALO GUBIM TU ZELJU DA PRESTANEM...MORAM VECERAS DOBRO DA RAZMISLIM I SAMA SEBI PRONADJEM CVRSCE RAZLOGE.TRUDIM SE...
HVALA..........

Devojko podsecas me na mene od pre nekoliko meseci.... hahaha znam da ce mi se sada neki na forumu smejati ali eto i ja nekome da dam podrsku u prestajanju....
Dok ne odlucis sama niko ali niko ti ne moze skroz pomoci... mi smo tu da ti damo podrsku... ali bez tvoje volje nista.... I ja sam imala te krize i kao samo jednu pa mi ne prija ili prija kako kada... idrzi... mlada si nemoj da trujes svoj organizam bez potrebe....

protheus:
Pogrešno je mišljnje da se prestankom pushenja povećava nervoza i da čovek postaje svadljiviji. Nervoza i sklonost svađama su i pre postojali, samo kamuflirano. Sa odvikavanjem od pushenja uporedo se treba odvikavati i od nerviranja. I nerviranje je je navika, stečena nepravilnim shvatanjem i odnosom prema životu.
Ko vodi računa o duhovnom bogatstvu koje je u njegovoj glavi, nikada neće imati porodične probleme, pogotovu ne sa svakodnevnim stresovima. Dovoljno je jedno da prestane sa svađom, bez obzira da li je u pravu ili ne, pa i žrtvovanjem da prihvati svu krivicu na sebe. Posle toga, harmonija se uspostavlja sama od sebe. U čovekovom mozgu leže (neiskorišćene) fantastične moći. Pronađite ih.

Ovo je sa susedne teme (STERES...) i ako vam smeta (off topic) recite, ukloniću ga.

17.10.2006. Optimizam za dug život

Pozitivne su emocije povezane sa smanjenim izlučivanjem hormona stresa kortizola, boljom imunološkom odbranom i smanjenim rizikom od hroničnih bolesti - pokazala je američka studija.

Ljudi koji razmišljaju optimistično upola manje oboljevaju od bolesti srca i lakše se oporavljaju poslije teških operacija. - Razlika je u načinu doživljavanja stvarnosti. Naime, sve dolazi iz naših glava - objašnjava dr Vejl.
Optimisti aktivno pokušavaju da riješe životne probleme i proživljavaju manje stresa, svjesni uticaja na sopstveni život. Pesimisti srećne periode u životu vide kao rijetke i prolazne, a loše događaje kao svakodnevicu, što ih obeshrabruje i često dovodi do različitih obilika depresije. Oni krive sebe kada nešto pođe po zlu, češće očekuju loše situacije i osjećaju se bespomoćno. Dakle rade sve suprotno optimistima, koji na loše događaje gledaju kao prolaznu fazu, aktivno mijenjajući sopstvenu budućnost. Istraživanje provedeno u jednoj američkoj bolnici nad 839 pacijenata oba pola pokazalo je da pesimisti (što je određeno testom ličnosti) imaju 19 odsto veću stopu smrtnosti. Istraživači su se bavili i uzrocima stresa, pa su zaključili da je potiskivanje osjećanja jedan od razloga negativnog raspoloženja. Ljekari smatraju da je jasno izražavanje mišljenja i osjećanja lijek su za dušu. Otvorene karte s ljudima donose jasne situacije koje smanjuju vjerovatnoću da dođe do nesporazuma. Čuvanje emocija u sebi dovodi do nagomilanog stresa i opasnosti od “pucanja po šavovima”, kao i gubitka kontrole nad životom.
Stručnjaci, takođe, savjetuju da redovnim treningom misli možete da se oslobodite negativnih misli. Koliko god problemi ponekad izgledali nerješivo, cijelu sliku treba sagledati i na optimističan način. Čak i vidjeti smiješne strane, jer linija između tragedije i komedije je tanka. Mnoge situacije zavise od načina na koji ih shvatate. Poslije nekog vremena i mozak stvara naviku pozitivnog razmišljanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back