Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
beyondinfinity:
Dokazala sam samoj sebi da hocu i mogu sve sto pozelim a to mi je i dan danas najveca nagrada!Ne treba mi ni cokolada ni cigareta ni jo..t ni vino ni pizza ni dupla kafa u XXXL solji da bi se osecala dobro.To zavisi od mene.Ja se osecam dobroooooooooo
Ovo je esencija. NE TREBA MI... (nikakav stap za postapanje da bi mi bilo dobro jer ja nisam bogalj i idem kroz zivot sopstvenim snagama.) To je to.
Primetila sam direktnu vezu izmedju velicine solje za kafu i broja popushenih cigareta ali nisam dosla do nekog zakljucka sta je uzrok a sta posledica niti zasto. Na samom pocetku svoje nepushacke karijere sam se odrekla kafe,a sada mi ni ona ne treba.
Drzite se ljudi,sve to brzo prolazi kao ruzan san...sve te krize i kvazi-potrebe...kako je lepo biti ponovo sam svoj gospodar,svojh misli,zelja i potreba...upoznati pravog, jakog sebe...

Samo da dodam ovde a i da se slozim.
Slazem se da je NE TREBA MI jedna veoma vazna a mozda i kljucna recenica. Tacno je da time mozem da determinisemo nas dalji odnos prema cigareti. Tako treba.

Sto se tice kafe, ja je i dalje pijem, naravno u manjim kolicinama. U manjim kolcinama ne zbog toga sto sad ne pusim pa mi ne treba odgovarajuca kolicina kao pre, nego zbog toga sto mi je manje kafe jednostavno savrseno dovoljno.
Cisto radi svoje neke unutrasnje sigurnosti a ne toliko zbog pretnji kofeinom, pijem iskljucivo kafu bez kofeina. Kao nekadasnji okoreli pusac, sama pomisao na takvu kafu je bila za mene svetogrdje. Sada mi sjajno sluzi za moju neku dnevnu dozu. Dok sedim za racunarom i programiram, srkucem takvu kafu i sasvim mi dobro dodje. Dok citam knjigu, opet poneki puta.
Doduse sve manje, primetio sam sto vise se fizicki angazujem, to manje i kafe pijem, valjda nema vremena za srkutanje kafe, sta znam

Uglavnom, tacno je da sam uspeo da postanem "gospodar,svojh misli,zelja i potreba." sto rece Pipi.
Kad to postignemo, velike su nam sanse da vec u borbi sa cigaretama vodimo sa 30 koseva razlike a 15 sekundi pre kraja utakmice - do konacne pobede.. :)

Mozemo mi to.
Kad sam mogao ja koji sam pusio 60 cigareta dnevno najsnazenije koje se mogu naci na trzistu, zasto svi koji to zelite, ne bi mogli?

prosla kriza onaj dan mi je bila ja mislim najgora od kako sam prestala... danas me je malo uhvatila ali to je trajalo toliko kratko da vise ni ne mislim o tome... ali onaj dan...
i rekla sam sebi ja to mogu i necu zapaliti i izdrzala sam.... sada je vec vise od mesec dana kako ne pusim... ne mogu jos uvek da kazem da li se osecam bolje ili ne posto sam bolesna bila pa sam se inace lose osecala ali reci cu vam kada prezdravim pa prodje neko vreme....

Pipi Langstrumpf:
Prvi put kada sam kupila Zyban i shvatila da deluje, jako sam se uplasila i izmislila sam da mi je problem nesanica i prestala da pijem lek i prvo sam puslia malo a posle-boze me oprosti. I onda sam pocela da
........
Raspisala sam se. Evo toliko pa ti vidi. Razmisli sta sve dobijas. Zamisljaj sebe kao nepusaca. Probaj ponovo da ostavis. Nadam se da sam ti pomogla bar malo!!!
cool.gif

нисам те питао за дозволу, али се надам да се нећеш љутити, овај твој пост сам самовољно прено на један други форум у циљу ширења идеје коју смо овде запатили а која у нашем друштву има још много простора да се шири и развија.

захваљујем на разумевању,...

Mislim da bi valjalo jedno "na parove razbrojs'" svih koji smo ovde a prestali da pusimo, uz pomoc i/ili savete clanova. Da vdimo koliko nas ima novopecenih i jace/res pecenih pusaca, a sve u cilju da pomognemo onima koji se nakanjuju da prestanu, da pokazemo da nas ima sve vise... Nekako mislim da oni koji jso nemaju snage ili su u problemu na samom pocetku, kad vide spisak svih nas ovde koji smo uspeli, lakse ce im biti i jace ce se angazovati da se "stave na spisak" :)
Da napisemo broj meseci/godina koliko ne pusimo

Ako i jednog novog nepusaca dobijemo zbog ovoga, vredi truda :)

*** 8 meseci ***

Naravno :)
Mozemo mi da pricamo sta hocemo, jeste nasa odluka da POKUSAMO da prestanemo sa pussenjem ali i okolina, ljudi oko nas igraju vrlo vaznu ulogu.
I meni nekako nestvarno zvuci - ne pussim od prosle godine - hej! Nije to malo za nekoga ko je trosio 60 cigareta bez problema i to najjacih...
Niti sam imao krize, niti me vuce da zapalim, jednostavno odlucio sam da je taj i takav deo zivota iza mene i gledam napred. Nemam vremena ni zelje da gledam unazad.
Neki pametan covek pesnicke duse rece jednom: "toliko sam vremena potrosio gledajuci u nazad da nisam primetio kako mi svaki danas polako prolazi u sutra..."

buterfly:
Cestitam Code!
Evo ja sam samo 2 meseci i 20 dana, tacnije od 20 novembra 2006. kako to lepo zvuci- ne pusim od lani!

I necu biti neskromna da mi je ovaj Forum najvise pomogao u tome!
Meni su stvarno pomogli saveti i podrska, i bicu sretna ako je i drugima bilo tako!

Pozdrav!

немој бити превише скромна и зато избаци ону речцу "само" из твог поста , јер 2 месеца, па још и 20 дана никако не може да се подведе под "само" :)

само је један ста, један дан :(

snis:
нисам те питао за дозволу, али се надам да се нећеш љутити, овај твој пост сам самовољно прено на један други форум у циљу ширења идеје коју смо овде запатили а која у нашем друштву има још много простора да се шири и развија.

захваљујем на разумевању,...
Nema problema, naravno! Meni drago ako mogu da pomognem...
Godinu i pet meseci sam nepusac. Slavim svaki trenutak te slobode...

(18 god. bila pušač)
bacila cigarete oktobra 2005!
dakle, 1 godina 4 meseca nepušač
jupiiiiiiii
hvala forumašima na podršci
čitajući tada sve one postove je bilo nezamenljivo iskustvo i saznanje da tamo neko ima sa kim mogu da se poistovetim i zajedno promenim ono što nije dobro.
osećam se i ponašam se kao da nikad nisam pušila.

~14 ipo meseci~
za to vreme, u mom blizem okruzenju prestalo je da pushi josh 8 osoba, verovali vi ili ne :p
staz im je uglavnom 5 meseci +, a prestali su da pushe uglavnom 'na suvo', ( jedna osoba je uz pomoc zibana, 2 uz pomoc flastera )
jedna osoba zivi sa pushachem, ali nije 'poklekla' vec 11 meseci :)
jedna osoba zivi u kuci sa chak 3 pushacha, i nije 'poklekla' vec 13 meseci

pozdrav i samo napred !
:)

Valy14:
Da li neko mozda zna gde mogu da kupim zvake nicorete,posto sam pre dva dana prestala da pusim i sad sam u zescoj krizi a one mi bas pomazu!
Danas sam obisla pola Beograda u nadi da cu ih naci,ali nista.Kao vise se ne uvoze!Molim vas pomozite mi!!!!
Pokusaj bez njih. Zvake sadrze nikotin tako da se ne lecis zapravo od nikotinske zavisnosti koja je glavni uzrok pushenja. Takodje postoji opasnost da se navuces na njih. Probaj da krize resavas sa puno vode,ona ispira otrove iz organizma i na taj nacin ublazava krize. Krize traju oko tri minuta pa nestaju. Trik je da prebrodis to vreme a ne da uneses nikotin na drugi nacin. Ako ne uspes u tome, bolje je da koristis Zyban, jer ne sadrzi nikotin.

znam da zvuci glupo,ali potrebna mi je vasa pomoc.
Imam 16 godina (tek :) ) i pusim vec 5 meseci...problem je sto sam se navukla fizicki,ne zelim da pusim...odnosno zelim,imam potrebu,ali kada zapalim,a prethodna 2-3 dana nisam,slosi mi se,istoc trena me zaboli glava i osecam krivicu.Takodje me je par puta hvatao nikotinski sok (bar sam ga ja tako nazvala,jer u tom trenutku sve oko mene pisti i cujem svoj glas kao da je glas robota),to me je uplasilo...i zelim da prestanem...ali...kad par dana ne pusim,unervozim se,samo na cigare mislim...cak ih i sanjam...i onda sve u krug...kad zapalim...osetim krivicu i gadim se sama sebi..
volela bih da cujem bar neki komentar i ako postoji mogucnost da me nekako posavetujete.stvarno ne zelim da pusim....
ocajna sam.....molil vas......help... :(

Procitaj celu temu i naceces sve odgovore. Im a dosta da se cita, ali napisano je bas sve. Dobro je sto nisi cekala da prodju godine pa da ostavis duvan, ali ti zaista lose podnosis duvan. Jos nisam cula da se neko ovako oseca. Koliko cigareta pusis?

Mislim da ne bi smela da imas nikakvu dilemu da li da ostavis duvan ili ne.

Tu smo za tebe, javi se uvek kad je frka ;)

Ljudi su unapred upozoreni kad započnu raditi nešto loše (pogotovu ono što je poročno) s ciljem spoznaje opasnosti sa kojima će se suočiti. Ko uopzorenja ozbiljno ne shvati, nego se ogluši o njih, neće dobro proći.
Svi poroci razaraju životnu strukturu čoveka s tim što su neki (kao duvan) sprijeg dejstva i svi (neminovno) vode u smrt. Najgore je onima što su na teškim drogama. Kod njih je slučaj skidanja na suvo skoro nemoguć. U pogledu zavisnosti njihova volja svedena je na nulu. Zamislite sada koliko su srećni pušači (iako je pušenje veliki porok) kad ih ima odreda da se skinu, a da praktično ne trepnu. I , bez izuzetka, svi mogu ostaviti duvan veoma lako. Pomislite kako bi vam bilo da ste na heroinu? I pomozite najtežim zavisnicima. (Imate njihovu temu ovde).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back