Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da vama ja objasnim kako je moj tata prestao dapusi...
prvo se dogovorioda u paru sa jos nekim prestNe..
onda je zamenio cigare cokoladnim baananicama i ugojio se ko mecka par godina bio bundeva,pa je odlucio jerje bas verenik:lol: da drzi post damalo smrsa...i sadje klasicni matorac tj taman je...
navorucenie
jedu zavisnost zamenitedrugomXDpa onda i to neutralisete necim dr...
mada reano mozete i sv da na net pa ukucateposledice pusenjapluca itd...traume daleko idu u ispravljanju ponasanja:lol:

al meni je ubedljivo najgore kd vidim trudnicu da pusi,ili danei drzi detei pusi mu pored glave..
jedoj trudnici sam bukvalno hela da izbijem cigaru iz ruke,ili bar da se raspravljam sa njom...al reko bicu normalna trudim se bar:lol:

da vama ja objasnim kako je moj tata prestao dapusi...
prvo se dogovorioda u paru sa jos nekim prestNe..
onda je zamenio cigare cokoladnim baananicama i ugojio se ko mecka par godina bio bundeva,pa je odlucio jerje bas verenik:lol: da drzi post damalo smrsa...i sadje klasicni matorac tj taman je...
navorucenie
jedu zavisnost zamenitedrugomXDpa onda i to neutralisete necim dr...
mada reano mozete i sv da na net pa ukucateposledice pusenjapluca itd...traume daleko idu u ispravljanju ponasanja:lol:

al meni je ubedljivo najgore kd vidim trudnicu da pusi,ili danei drzi detei pusi mu pored glave..
jedoj trudnici sam bukvalno hela da izbijem cigaru iz ruke,ili bar da se raspravljam sa njom...al reko bicu normalna trudim se bar:lol:
Ma bravo, ti bi osim što užasno loše pišeš i da biješ ljude. Ma koliko grozni prizori bili, ne spuštaj ih na lični nivo. Uključi se u kolektivno rešavanje. Ta trudnica, ma koliko to tebi čudno bilo, nije ničim dotakle tebe

pa i nije bas najnormalnije stalno prolaziti kroz ostavljajuce krize, valjda mi zato i zanimljivo.

nego koliko moze da osteti krvozilni sistem za nekih 2-3meseca pusenja godisnje? i da li se oporavi tokom nepusenja?

al nekako kad sam na odmoru bas volim se opustim pa pusim, pije, drogiram, jedem sve i svasta, bas se ulenjim jedino sto zenske ne jurim jer to nekako zamara a jbs odmor kad moras se umaras, njih jurim kad nisam na odmoru.
nije zdravo za organizam al za zivce je veoma prijatno

Ma bravo, ti bi osim što užasno loše pišeš i da biješ ljude. Ma koliko grozni prizori bili, ne spuštaj ih na lični nivo. Uključi se u kolektivno rešavanje. Ta trudnica, ma koliko to tebi čudno bilo, nije ničim dotakle tebe
*izbiti cigaru iz ruke ne znwci da bi to bukvalno uradila a i to nema veze sa samarajem i tucom..

a sta po tvom nije dotaklo treba treba samo na sebe da mislim i na samo svoje samozive interese...
jbgmozda sam ja kreten al mi je stalo ako neko drugog povredjuje a ja mogu da uticem ili da bar probam..

i kalve veze ima moje pisanje sa temom...sta si tim kom hteo da postignes...

drugo zar nije deo kolektivnog resenja uticaj na pojeince npr ja joj pridjem i kazem joj kako sve divno moze uticati na bebu taj dim u kome plovi..msm...najbolje pi bilo da iskuliram i kad vidim da neki lik samara ribu po tvojoj prici..

*izbiti cigaru iz ruke ne znwci da bi to bukvalno uradila a i to nema veze sa samarajem i tucom..

a sta po tvom nije dotaklo treba treba samo na sebe da mislim i na samo svoje samozive interese...
jbgmozda sam ja kreten al mi je stalo ako neko drugog povredjuje a ja mogu da uticem ili da bar probam..

drugo zar nije deo kolektivnog resenja uticaj na pojeince npr ja joj pridjem i kazem joj kako sve divno moze uticati na bebu taj dim u kome plovi..msm...najbolje pi bilo da iskuliram i kad vidim da neki lik samara ribu po tvojoj prici..

Da, treba da misliš na sebe i pri tom da ne ugrožavaš druge. Nastupaš sa pozicije moći jedine prave istine. Zato što je hajka na štetnost od pušenja.
Baš si kao Ilija Čvorović. Sada ćeš ti da objasniš pušačima kako su u krivu. Može, ali ako si pozvana. Ovako, gledaš sa strane
ne znaš šta se vrzma u glavi te trudnice, ti bi nju napala? Misliš da ona ne zna ništa o štetnosti pušenja?

- - - - - - - - - -

Na svu sreću, svaki organizam različito podnosi pušenje. Koliko će da ti našteti? Odeš na pregled pre i posle uživancije. Jednom godišnje.

Da, treba da misliš na sebe i pri tom da ne ugrožavaš druge.

Rece Luka koji je do pre 4 meseca imao 180 kg i koji se podvrgnuo operaciji da bi skinuo salo sa tela da bi imao koliko toliko normalan zdravstveni zivot,kome je bilo naruseno zdravlje jer je jeo celu tortu za uzinu..Prestani da pljujes druge ljude koji pokusavaju da ostave cigarete trolcino bezobrazna!

Bla,bla, bla ovo bla ono,Dajte bez velike filozofije i izvestacenosti recite tj.prenesite ono sta osecate i prezivljavate.Svi su ili pak velika vecina tako lako prestali da puse a pusili jako dugo.Pa kao ono, bas mi nimalo ne hvale.Ama ne da mi hvale vec bih joj sliku u ram stavila ali za srecu shvatam koliko je to zlo i nece vise uci u moj mozak.Eto ne miruje ni posle 11 meseci .Borimo se ljudi cupajmo iz kandzi ovoga zla i sto vise pozitivne energije dajmo onima koji su jako jako osetljivi tj.na pocetku velike borbe.Netreba njima pricati ni o stetnosti a ni o koristima duvana samo im treba pomoci sopstvenim iskustvom.Samo jako,jako odlucite da nezelite onaj smrad vise u svom mozgu i svaki sledeci dan je laksi.:heart::klap:

Jedna od najuzasnijih stvari koje mozemo uraditi organizmu je povremeno pusenje. Moramo da razumemo da time menjamo osnovnu hemiju organizma, mozga, principa po kom telo funkcionise. Taman se organi naviknu da rade normalno, a onda BUM! opet drugi rezim.
Kako da kazem, kao da u benzinac malo/malo tocimo dizel.
Znamo koliko nam fizicki bude lose tih prvih par dana dok ukidamo telu nikotin, sastojak na koji smo ga navikli da radi, svi organi a posebno mozak koji je ne samo izlozen dejstvu nikotina nego mu je i promenjen glavni princip rada i trajno ostecen prijemni centar/receptori. Pa sad, jasno je koliko nam se organi muce prelaskom iz jednog stanja u drugi. Zato uvek i savetujem da, ako neko i propusi ponovo, sto brze ponovo ostavi, pre nego sto telo predje na rezim rada pod nikotinom.

Ideja da, time sto prestanemo sest meseci da pusimo, oporavimo organizam pa time zaradimo "kredit" da pusimo mesec dana nije validna. moglo bi da radi da je u pitanju neki prehrambeni artikal, npr necu da pijem mleko mesec dana pa onda opet hocu, ali nikotin deluje iz mozga i time se nije igrati.
Prestanite da pusite, jer vi ste ono od cega se sastojite. Ako nikotin upravlja vasim mozgom, gde ste onda vi, vasa volja? Nema je, kao da ste vec mrtvi, da vam kazem. Ne postojite. Postoji samo pusac, a svi pusacki mozgovi su isti.

Bla,bla, bla ovo bla ono,Dajte bez velike filozofije i izvestacenosti recite tj.prenesite ono sta osecate i prezivljavate.Svi su ili pak velika vecina tako lako prestali da puse a pusili jako dugo.Pa kao ono, bas mi nimalo ne hvale.Ama ne da mi hvale vec bih joj sliku u ram stavila ali za srecu shvatam koliko je to zlo i nece vise uci u moj mozak.Eto ne miruje ni posle 11 meseci .Borimo se ljudi cupajmo iz kandzi ovoga zla i sto vise pozitivne energije dajmo onima koji su jako jako osetljivi tj.na pocetku velike borbe.Netreba njima pricati ni o stetnosti a ni o koristima duvana samo im treba pomoci sopstvenim iskustvom.Samo jako,jako odlucite da nezelite onaj smrad vise u svom mozgu i svaki sledeci dan je laksi.:heart::klap:

Ne miruje ali sigurno ne moze toliko da izaziva kao prvih dana ili prvih meseci.Cinjenica je da potreba za pusenjem,tokom proteka vremena,slabi i dodje u situaciju da se povremeno setis da si bio pusac.Pa nisi lud da se igras sa vatrom kad si dosao u taj stadijum.Ali...duvan je teska droga i covek misli da moze da ostavi kad hoce i iz ciste gluposti posegne za cigaretom.
To ne smete da radite.Nikad.
Zasto biti rob bilo cemu,pa i duvanu.Meni je to bio jedini motiv da prekinem sa pusenjem posle vise od 40 godina neprekidnog pusackog staza.Prekinuo sam i nisam je zapalio vise,na suvo,bez ikakvih pomagala.Da li sam ja to lako ostavio? Sta bre lako,rodio sam mecku,14 meseci neprekidno imao proliv,dobio upalu misica od pesacenja,desavalo miu se u startu da spavam po 10 sati,premor od pesacenja,cistog vazduha i cistog organizma.
Ne moze da bude lako da se tog zla oslobodis,a ja sam se zainatio da necu vise da budem rob.Cim negde krenem prvo se udaram po dzepovima ,da ne zaboravim cigarete i upaljac.Mogu bez hleba,ne mogu bez duvana.E,pa mogu,nisam se ni rodio sa cigaretom u ustima. Zainatio sam se da je to bio rat.Neka crknem,necu da te zapalim kev u ti djavolsku i ko te izmisli. Ebo sam kevu i Kolumbu i Americi i svima kojih sam se setio...ali zapalio nisam,i nadam se da necu nikad vise.
Sledeceg meseca proslavljam 5 godina bez smrada,napravicu vatromet u to ime.

Huuuuuuu,Pipii Mirko pa vi ste meni pravi besplati psihoterapeuti.I zaista hvala vam sto pisete na ovu temu.Jako puno mi znaci kada procitam iskrena osecanja i drugih .Prija saznanje da ja nisam ni u cemu razlicita od ostalih niti bolesnog uma vec onaj smrad svakoga napada pa ko ne odoli izazovu opet je njegov.E,u pravu je Mirko,necu pa makar da crknem.Necu ni crci znam.Ovo se zovu valda povremeni udari jednom u mesec ili dva protrese mozak bas onako zestoko.Ali i ja cu jos zesce reci neeeeeee.Tek sada pokusavajuci da se setim pravog trenutka kada sam pocela ovo smece od droge da pusim,shvatila sam koliko sam se ja zapravo mucila da pusim na samom pocetku.Eh kamo srece da nisam uspela .Pa kada sam uspela tada uspecu i sada.Sa odvratnom poganom cigarom sam do kraja u ratu,a vama dragi moji bivsi pusaci zelim samo da istrajete.Srecno i onima koji tek pokusavaju da prestanu i to je velika stvar.

Meni je takodje sa 11 meseci bila strasna kriza,resetalo me je skoro nedelju dana..U toku dana mi se javljalo po 15-20 puta zelja da zapalim i samo o tom sam razmisljao..Razmisljao sam u to vreme kako se u bas takvim situacijama desava da covek ponovo propusi,malo ako si slab,ili ako si preterano samouveren,gotov si,padas i vracas se poroku..Sad posle 2 godine nemam krize ali mi se javljaju neka povremena razmisljanja o cigareti,ne da zapalim vec razmisljanje kako sam nekad pusio uz kafu pa mi je onako bio lep gust ili uz neki posao kad radim pa napravim pauzu,itd..Ali istina je da sve to vremenom slabi..Skoro sam gledao film gde je jedan tip izvadio cigaretu i onako sa merakom zapalio,odmah mi se upalio alarm..Izgleda da cemo se ceo zivot boriti sa ovim djavolom..

Ali nema lepseg osecaja nego kad vidis da nisi vise rob ovog poroka dok gledas druge kako se muce i robuju cigareti,kako razmisljaju dal ce imati para do sledeceg primanja za cigarete ili gde da se sakriju na poslu da bi pusili,pa ako ih neko vidi moze da ga dribla,sam smrad po odeci,iz usta,po kuci..Pomislis samo kako si i ti sam bio u istoj situaciji i deo te price a sad si slobodan kao ptica na grancici i nemas tih problema..Sve to dovodi do jos veceg ponosa nad samim sobom,pobede,samopouzdanja da si ti ipak uradio jednu veliku stvar dok se drugi guse i grcaju u istoj..

Poslednja izmena:
Meni je takodje sa 11 meseci bila strasna kriza,resetalo me je skoro nedelju dana..U toku dana mi se javljalo po 15-20 puta zelja da zapalim i samo o tom sam razmisljao..Razmisljao sam u to vreme kako se u bas takvim situacijama desava da covek ponovo propusi,malo ako si slab,ili ako si preterano samouveren,gotov si,padas i vracas se poroku..Sad posle 2 godine nemam krize ali mi se javljaju neka povremena razmisljanja o cigareti,ne da zapalim vec razmisljanje kako sam nekad pusio uz kafu pa mi je onako bio lep gust ili uz neki posao kad radim pa napravim pauzu,itd..Ali istina je da sve to vremenom slabi..Skoro sam gledao film gde je jedan tip izvadio cigaretu i onako sa merakom zapalio,odmah mi se upalio alarm..Izgleda da cemo se ceo zivot boriti sa ovim djavolom..

Ali nema lepseg osecaja nego kad vidis da nisi vise rob ovog poroka dok gledas druge kako se muce i robuju cigareti,kako razmisljaju dal ce imati para do sledeceg primanja za cigarete ili gde da se sakriju na poslu da bi pusili,pa ako ih neko vidi moze da ga dribla,sam smrad po odeci,iz usta,po kuci..Pomislis samo kako si i ti sam bio u istoj situaciji i deo te price a sad si slobodan kao ptica na grancici i nemas tih problema..Sve to dovodi do jos veceg ponosa nad samim sobom,pobede,samopouzdanja da si ti ipak uradio jednu veliku stvar dok se drugi guse i grcaju u istoj..

Nema sta da se doda,niti oduzme. :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back