Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne samo da kukas, nego i da nam se pohvalis, sigurna sam da ce biti razloga!!!:hvala:

razumem da imas obaveze, ali deset minuta dnevno citanja moze mnogo da ti pomogne, a sada ti je to i najpotrebnije jer si sveza

u svakom slucaju smo za tebe tu i cestitam za dosadasnji uspeh

mozda ti se cini da to nije bog zna sta, ali je tih prvih nekoliko dana teze nego kasnijih mesec dana, tako da si vec mnogo uradila

bravo!
tu smo za tebe!
:ortakinje:
PS nemoj da mi persiras, molim te, ovde niko nikome ne persira, nisam ja bas najmatorija ovde (valjda :sad2:) :lol:

Draga Distance,
Potpuno ste u pravu što se tiče smanjivanja i slabijih cigareta - to je samo zavaravanje.
Danas se hrabrim time što sam ponosna na sebe - i dalje mi cigarete jako često padaju na pamet (prosto su vezane za svakavke životne situacije: pijenje kafe, nakon obroka, kad sednete da odmorite i sl.), ali sam ponosna na to što bez ikakvih problema odbacim tu misao i nastavim da se bavim nečim drugim.
Na žalost, sad ne mogu da iščitam temu... do pre par dana sam to radila sa temom "Operacija srca", plus još gomila informacija na tu temu, pa još posao, trčanje po bolnici...
Dok dođem do nekog slobodnog vremena, nadam se da ću biti mnogo snažnija nego ovih dana.
Do tad ću s vremena na vreme da kukam :mrgreen:

Zaista je tako da je samo prvih ( recimo) sedam dana katastrofa.

Pijuckaj stalno nesto, zabavljaj ruke, izlazi napolje, ali uvek budi i ponosna na sebe, ipak je tako da samo ljudi sa jakom voljom uspeju u nekim
svojim odlukama. Ako si vec i ostavila pusenje ovaj ti Tabex nece biti ni potreban.
I da, uvek neka ti bude bolest tvog supruga u glavi, valjda bi to trebalo da ti bude dovoljan razlog da batalis cigarete.
Nikotin jeste droga, nema tu velike i bitne razlike izmedju nikotina, alkohola, ( droga je i besmisleno unosenje hrane)
ili recimo laksih pravih droga.

Krize su na pola godine, godinu pa dve godine...za dalje ne znam, evo sesta godina da ne pusim i okej sam. Cujem da mnogi propuse posle deset godina i bicu spremna za tu krizu.
Meni je ta kriza posle dve godine bila najjaca i obicno sam tu padala. Pre pet godina sam je prvi put pregurala i od tada nisam imala nikakve krize. Racunam da ce ih biti jos, da ce biti duzi vremenski intervali izmedju. U pitanju su naravno psihicke krize a ne fizicke, ali simuliraju fizicku krizu. Trajala mi je oko dve nedelje, vrlo intenzivno, i pre pet godina, kada sam prevarila tu dvogodisnju krizu, cekala sam je spremna.
Bila sam u fazonu, znam da ce nastupiti, idemo u fajt. I pripremila se kao da tek prestajem da pusim. Valerijana, izbegavanje kafe i i kafica, drustvo nepusaca itd. I pobedila, oleoleole! Bila sam svesna da se ne radi o mojoj zelji da pusim vec o prevari pusackog mozga koji je mislio da ce me i ovog puta uhvatiti nespremnu. Posle dve nedelje su prestale sve reakcije kao da se nikad nista nije desavalo, i od tada nemam nikakvih ni najmanjih kriza, niti nostalgije za njima. Jedino sto mi je od tada jaka reakcija gadjenja i mucnine na najmanje tragove duvanskog dima. I to mi je drago, iskreno da vam kazem. Moji prijatelji pusaci sami pootvaraju prozore a i ponesu odmah kesu sa pepelom da izbace usput i na tome sam im jako zahvalna.
To su pravi prijatelji.

Poslednja izmena:
street spirit

Ponekad se zivot prosto poigra sa nama ali uvek nam ostavi mogucnost izbora.Upravo je to i vama i vasem suprugu sada zadatak.Zgrabite zivot i disite punim plucima tj disite a ne da oponasate odjak.Da je trebalo da covek pusi on bi imao u sebi ugradjen odzak za dim a nebi se davio u njemu.Druga stavka je cinjenica da duvanska mafija i dalje ogromnim prevarama vrsi regrutovanje svojih pacijenata sa cijih ledja ce da zive.Toliko toga se ubacuje u ove sadasnje cigarete da se jako tesko ljudi skidaju sa njih.Skidaju da,jer nikotin je opasnaa droga.Ali moguce je i to sigurno moguce samo treba sebe ubediti da ti taj odvratan smrad netreba.I stvarno ti netreba.Neka te ne demoralisu ta dva dima,racunaj da ih nije ni bilo i samo teraj dalje.Ti sada mislis da ti je sve teze ali ne.Svaki sledeci dan je laksi jednostavno nemoj vise ni da pomislis kako bi bilo da pusis jer tu nema nicega lepog

Srculence, potpuno si u pravu.
Kad sam ja počinjala da pušim, tamo negde u srednjoj školi (beše davno), naravno krila se od mame i tate, mogla sam u svakom trenutku da prestanem da pušim, mogla sam i danima da ne zapalim cigaretu.
Gledam ove nove klince, ni mesec dana od kako počnu da puše, navučeni su do koske.
Danas sam imala, pa ne baš krizu, ali straaašnu želju za cigaretom. Celodnevna frka na poslu, muž izlazi iz bolnice, 1000 stvari treba izorganizovati..., ali kontam da mi ništa lakše ne bi bilo sa cigaretom. Ništa bolje ni brže ne bih rešila sa njom. Samo bi me grizla savest.
I još jedna sitnica: da li bih sutra smela da se pohvalim da nedelju dana ne pušim? Mislim, pošto sam u ponedeljak poklekla (na neke loše vesti iz bolnice), zapalila cigaretu, povukla 2 dima i odmah ugasila (i osećala se zbog učinjenog kao zadnje g....)

Kad sam ja počinjala da pušim, tamo negde u srednjoj školi (beše davno), naravno krila se od mame i tate, mogla sam u svakom trenutku da prestanem da pušim, mogla sam i danima da ne zapalim cigaretu.
Gledam ove nove klince, ni mesec dana od kako počnu da puše, navučeni su do koske.
Danas sam imala, pa ne baš krizu, ali straaašnu želju za cigaretom. Celodnevna frka na poslu, muž izlazi iz bolnice, 1000 stvari treba izorganizovati..., ali kontam da mi ništa lakše ne bi bilo sa cigaretom. Ništa bolje ni brže ne bih rešila sa njom. Samo bi me grizla savest.
I još jedna sitnica: da li bih sutra smela da se pohvalim da nedelju dana ne pušim? Mislim, pošto sam u ponedeljak poklekla (na neke loše vesti iz bolnice), zapalila cigaretu, povukla 2 dima i odmah ugasila (i osećala se zbog učinjenog kao zadnje g....)
Ne bi smela, pohvalices nam se u ponedeljak za tu prvu nedelju. Nemoj sebe da lazes, samo produzi dalje!!!:)

Poslednja izmena:
Uvek kad te uhvati zelja za cigaretom samo izgovori ovu recenicu i sve ce biti u redu.

Spirit,želim brz oporavak tvom dragom.Čuvaj i sebe,trebaćeš mu još...Sad si pod stresom,(pa nisi od kamena),ali ,polako,nema druge.Ima nas dosta tu,pa napiši šta hoćeš,uvek će se naći neko da ti odgovori.Svi smo mi uz tebe...:heart::bye:

Poslednja izmena:
Distance, Rayela, Zizi1, hvala vam svima!
Izdržavam i dalje, naravno da mi 50 puta u toku dana padne na pamet cigareta, ali samo kao želja koju momentalno odbacim.
Ni u ludilu ne bih tu želju pretvarala u realizaciju.
Mužić se polako, ali sigurno oporavlja. Imam čime da se okupiram, po ceo dan spremam supice, cedim sokiće, odbijam nasrtljivu rodbinu :koto:
Svima šaljem jedno veliko :heart:

Izdržavam i dalje, naravno da mi 50 puta u toku dana padne na pamet cigareta, ali samo kao želja koju momentalno odbacim.
Mužić se polako, ali sigurno oporavlja. Imam čime da se okupiram, po ceo dan spremam supice, cedim sokiće, odbijam nasrtljivu rodbinu :koto:

Ma prvu si nedelju izdrzala ( ja ti je racunam od juce), to je u principu i najveci uspeh. Videces, svakim ces danom sve manje misliti na cigarete,
kada budemo slavili tvojih mesec dana nepusenja, mozes slobodno da kazes da si bivsi pusac.
I dob5ro je da ti se pogodilo da bas leto izaberes za prestanak. Po vrucini se nikome i ne pusi, barem je tako bilo kod mene.

Trpis ovo sad i nikad vise, izdrzi!!! Svi smo ponosni na tebe, na muci se poznaju junaci!;)
Ne zaboravi da ce uskoro biti mnogo lakse, ne traje frka vecno!

Hvala sto si se javila, pozdravi muzica i uzivajte!!! ovo je novi pocetak za oboje! :)
Tu smo za tebe uvek!!!
:ortakinje::heart2:

Street spirit

Pokusavam da nadjem najprikladniju rec kojom bih ti docaala kako se ja osecam 6-ti mesec bez smrdljive cigarete.I nepada mi nisata drugo na pamet osim jako,jako srecna i ponosna na sebe.Ti si vec izlecena,prvih nedelju dana je i naj teze.Sve sada ide sa manjim intezitetom i krace traje ali ponovo zavisi od tebe same.Jako je bitno da izgradis mrznju prema pusenju.Nadam se da ti to nije tesko
eto ja sam uspela.I sada se ja setim datih situacija i pusenja ali istog momenta mi mozak govori koliko mrzim pusenje jer to je legalan vids drogiranja i robovanja duvanskoj mafiji.E to necu nikada vise.Sve je na jednom tasu(zdravlje smradez,novac,pozuteli prsi,usmrdela kosa ........./.i mnogo toga )ali najteze mi je padalo to sto sam nesvesno uvukla sebe u taj zacarani krug i nisam mogla da donosim odluke kada cu pusiti a kada ne,vec onda kad nestane droge u mom mozgu.Sada sam izbavila sebe i nikada vise nazad.Zato draga moja leci svog muza i sto pre priroda svez vazduh i setnja sa njim.Srecno!!!!!!

ovo je osecanje svih nas koji smo se izborili sa ovim opasnim neprijateljem,ali opet rat se uvek vodi jer ima povratnih fleseva koje nas mogu obmanuti..oprez i fokus na cilj-ostati nepusac..
da, mada i ucestvovanje na ovoj temi i kasnije kad uspete, bice dobro i za nekog novog nepusaca, a iza vas, tako da ne odlazite kad obavite posao, ostanite da se i dalje borimo za sve nas;)

Uh, čini mi se da me napušta onaj početni ponos i sve češće se pojavljuje žal za onim danima kad sam pušila :besna:
Ne brinite, i dalje mi ne pada na pamet da bacim pod noge sav dosadašnji uspeh, sve ono što sam propatila prvih nekoliko dana. Mislim, zašto sam se onda uopšte i mučila?
Samo me nervira što ne znam kad će ova želja, koja se svako malo javlja - da se makar smanji?
Bilo bi mi lakše :confused:
Znam, znam sve je individualno!

Uh, čini mi se da me napušta onaj početni ponos i sve češće se pojavljuje žal za onim danima kad sam pušila :besna:
Ne brinite, i dalje mi ne pada na pamet da bacim pod noge sav dosadašnji uspeh, sve ono što sam propatila prvih nekoliko dana. Mislim, zašto sam se onda uopšte i mučila?
Samo me nervira što ne znam kad će ova želja, koja se svako malo javlja - da se makar smanji?
Bilo bi mi lakše :confused:
Znam, znam sve je individualno!

Ma to je kod tebe " zal za mlados":D
Cigarete i secanje na cigarete podseca nas na neke prijatne situacije ( neprijatne obicno zaboravimo) pa je i to neki
dodatnii zayeb pri ostavljanju pusenja. Medjutim, aklo realno razmislimo nisu bile cigarete to sto je neku situaciju cinilo prijatnom
nego je to bio neki covek, mozda i neko putovanje, zanimljivo drustvo, muzika.

Beži od pušača i ne puštaj nikog ,pa ni rođake:koto: u kuću.Imaš bolesnika, boriš se svakog sata da ne zapališ...ne treba ti niko da te dodatno opterećuje,čak i po cenu da se nekima zameriš.To je tvoj život i zdravlje tvog dragog.Samo kukaj,istresi sve..Vidiš koliko je ovde divnih,dobrih i dragih likova.I svi su prošli kroz neku agoniju,svako na svoj način,sa prestankom pušenja.Nekad te bolje razume neko potpuno stran nego rodbina i pogotovo "prijatelji" koji će ti sigurno gurnuti paklicu pod nos "da se smiriš,kao, jedna ko nijedna".ma pusti ih.....A kad prođe ovo,a proći će...dobićeš od nas i medalju i aplauz i vatromet i čestitke...:)Ja se npr. stalno držim jedne rečenice koju je Distance napisala ,a to je "ne želim nikad više da prolazim kroz sve ovo I veruj u sebe.Jeste teško,ali MOŽE SE...Pozdrav tvom dragom i dva :heart::heart::cao:

Beži od pušača i ne puštaj nikog ,pa ni rođake:koto: u kuću.Imaš bolesnika, boriš se svakog sata da ne zapališ...ne treba ti niko da te dodatno opterećuje,čak i po cenu da se nekima zameriš.To je tvoj život i zdravlje tvog dragog.Samo kukaj,istresi sve..Vidiš koliko je ovde divnih,dobrih i dragih likova.I svi su prošli kroz neku agoniju,svako na svoj način,sa prestankom pušenja.Nekad te bolje razume neko potpuno stran nego rodbina i pogotovo "prijatelji" koji će ti sigurno gurnuti paklicu pod nos "da se smiriš,kao, jedna ko nijedna".ma pusti ih.....A kad prođe ovo,a proći će...dobićeš od nas i medalju i aplauz i vatromet i čestitke...:)Ja se npr. stalno držim jedne rečenice koju je Distance napisala ,a to je "ne želim nikad više da prolazim kroz sve ovo I veruj u sebe.Jeste teško,ali MOŽE SE...Pozdrav tvom dragom i dva :heart::heart::cao:

Ja ljudima koji puse, a dolaze kod mene , lepo kazem da izadju na terasu i da puse ako zele. Mada, moram da kazem da je u medjuvremenu to postao manir
cak i u Srbiji. Ljudi cak vise i ne pitajuu nego automatski izlaze napolje ako zele da puse. Ne, nije problem u drugim ljudima, pusacoima, problem je u nama,
samimam i sve to moramo sami sa sobom da raskrstimo. Nekako nije fer nabedjivati rodjake, prijatelje, poznanike, kolege za zlo koje smo sami stvorili i u njemu
uzivali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back