Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
WithdrawnWater:
Ne preteruj sa tom voznjom, breee! Ne kurazi se, jos si 'svez'! Nemo' negde u jarku da mi zavrsis!
E moja WWW, nemas pojma kako je lepo znati da ide nabolje... :)
Kad sam cuo na VMA sefa urgentne kardiologije (prof Gligic) koji mi je rekao da vrsta infarkta koji sam ja pregurao nosi procenat prezivljavanja okmo 12% - smrzao sam se... Sad toliko vise cenim ovo sto imam.
Jedino sto sam odmah po saznanju sta se desilo resio da necu ziveti kao bolesnik, kao invalid, kao neko ko je hendikepiran u bilo cemu. Po cenu da me nema.
I tako i jeste, samo da bih to ispunio moram da se pridrzavam sasvim novih pravila zivota - i dobro mi ide :)
Zato - cujemo se kad odvozim 1450km do Korinta u oktobru :)

Betty:
drž' se Codee.....ale aleee.......:D

dygel.gif
Srbin je to BRE! :)
Uncrackable!

JA OSTAVIO CIGARETE! :grin:
Pušio sam od svoje 13. godine. Od 16. pa do sredine avgusta, dakle četvrt veka, pušio sam dve pakle dnevno.
Mislim na ostavljanje cigareta već oko četiri godine. Osnovni motiv mi je svest da sam sebe trujem. Iako se (rekreativno) bavim sportom, počeo sam da osećam posledice. Doveo sam sebe u apsurdnu situaciju da mogu da npr. plivam određenim ritmom 3km, a ako malo pojačam ritam ostanem bez vazduha posle 100m.
Pripremao sam se dugo za ostavljanje duvana. Glavni problem mi je bio taj što duvan OBOŽAVAM od malih nogu, neke od prvih prijatnih uspomena u životu su mi vezane za miris duvana. Za razliku od mnogih koji su počeli da puše zbog radoznalosti, ili društva, ja sam jedva čekao da malo porastem da bih propušio. Ne znam ni kako sam izdržao do 13. godine, valjda sam se plašio roditelja... par pokušaja ostavljanja pušenja završilo se debaklom. Zadnji put sam izdržao 16 sati, posvadjao se sa svima s kojima sam došao u kontakt, na kraju su mi deca rekla da ih više ne maltretiram, nego da odem i da kupim sebi cigarete. Zato mi je bilo neophodno da se dobro pripremim i da dobro isplaniram svoje ostavljanje cigareta.
Cigarete sam ostavio na moru. Iskoristio sam to što sam sam, bez obaveza (i bez žrtava koje bi trpele moja kriziranja), pa sam mogao da se posvetim sebi. Na more sam pošao sa paklom cigareta, uz odluku da ih više ne kupujem. Tu paklu sam onda čuvao i razvlačio, štedeo da mi traje što duže - kao svaki zavisnik teško sam se opraštao od svoje droge. To je imalo svoju dobru stranu - nisam prekinuo prebrzo, imao sam par dana prelaznog perioda.
Sve vreme boravka na moru bio sam polulud. Puno sam plivao, šetao, trčao. Pročitao sam oko 1500 strana. Čim bih seo, osetio bih želju da zapalim. Strašno. Kriza je malo popustila pred kraj, posle desetak dana. Međutim, po povratku kući, ponovo sam pao u krizu. Deca su mi pomogla da ne zapalim, inače ne bih izdržao.
Prošlo je skoro mesec dana kako ne pušim. I dalje bar nekoliko puta dnevno dobijem želju da zapalim, ali mislim da je sad već malo lakše...
Znam da sam vas udavio ovim pisanijem, ali morao sam da ovo podelim s vama i da se pohvalim! :grin:

Драго ми је да је још један на "правој" страни ;)

мислим да бивши пушач до краја свог живота с времена на време осети жељу да запали, али да је протоком времена та жеља све мања и мања (односно: лакше се превазилази).

Не знам да ли си у склопу припрема "ишчитао" ову тему, али ту ћеш наћи доста ситуација у којима ћеш се препознати, али и савета како их превазићи, а и може ти бити згодан начин да побегнеш од кризе ;).

у здравље и издржи, кад си већ оволико прогурао нема смисла да се предаш :)

Mesec dana! Svaka ti cast! Najgore si prosao i sam znas!
Ako ti se sada drami, drami ovde ne na decu :)
I slobodno podeli sve sto imas sa nama! bice ti lakse i bolje !!
hehe..Taman sam pomislila..jao zamro nam kutak..:(((
Ja pokusavam da nateram mamu da ostavi *******..bas joj smeta..a ona nikako da se odluci..ne mogu da je slusam kako kaslje :(((

Antonela:
Mesec dana! Svaka ti cast! Najgore si prosao i sam znas!
Ako ti se sada drami, drami ovde ne na decu :)
I slobodno podeli sve sto imas sa nama! bice ti lakse i bolje !!
hehe..Taman sam pomislila..jao zamro nam kutak..:(((
Ja pokusavam da nateram mamu da ostavi *******..bas joj smeta..a ona nikako da se odluci..ne mogu da je slusam kako kaslje :(((

pa uzmi i čitaj joj forum svako veče pred spavawe i svako jutro posled buđenja i kad joj dosadi, prenisi nam utiske :)

Betty:
'ladno si izdržao mesec dana...pa ti si HEROJ :P Jesi imao kome da qqaš i dramiš? Nisi.
Muškarci su čudo 8)
ČESTITAM :)
Samo ti mene zezaj... 8)
Priznajem da spadam u one muškarce koji umiru naglas kad imaju grip. To je zato što koristimo tu retku priliku da se mazimo i tražimo nežnost. Za razliku od žena nama ne stoji da zaplačemo kad gledamo ljubavni film, tj. kad god nam padne na pamet. Jesmo čudo. ;-)
Jesam HEROJ, a kukam i dramim - vama! :lol:

ggolub:
Samo ti mene zezaj... 8)
Priznajem da spadam u one muškarce koji umiru naglas kad imaju grip. To je zato što koristimo tu retku priliku da se mazimo i tražimo nežnost. Za razliku od žena nama ne stoji da zaplačemo kad gledamo ljubavni film, tj. kad god nam padne na pamet. Jesmo čudo. ;-)
Jesam HEROJ, a kukam i dramim - vama! :lol:

SAMO napred!! :D Ovde je slobodno qqati!

( i ja sam heroj, nego što sam plačipiČkaa.....:lol: mislim on-line 8) )

Betty:
SAMO napred!! :D Ovde je slobodno qqati!

( i ja sam heroj, nego što sam plačipiČkaa.....:lol: mislim on-line 8) )
Al' više mi se ne kuka toliko...
Nego, interesuje me nešto drugo:
Verujem da se svi koji su nekad pušili sećaju onog osećanja kad zaglave negde pa "prepuše". Pluća škripe, ukus piksle u ustima itd.
Ja takav osećaj imam već nekoliko dana. Da li se to vama dešavalo? Da li je to neka vrsta čišćenja organizma od nataloženog dima?

Daaa....fuy je to, meni se dešavalo 3 meseca nakon ostavljanja cigareta, da mi je grlo obloženo duvanskom smolom..probaj da kašljucneš koji put ;) Možda i neki sirupić za oklašavanje iskašljavanja, vidi u apoteci, ima ih na bazi žalfije i jagorčevine, bez antibiotika znači ;)

A btw. mene su zaista BOLELA pluća :? Jednom u mesec i po - zaboli, pa mine. Mislim da je to zato jer se ponovo ŠIRE. Ukupno dvaput su me zabolela, poslednji put sam se baš prepala. PA sam se stila nekog teskta iz novina - spisak od 25 stvari zbog kojih ne treba da paničite, a među njima i tako neki čudni bolovi što dođu i odu (srce, stomak...), :)
Možda bi trebalo da ipak snimim pluća....:?

vidi, sve će ti to proći. ja ne pušim već 20 meseci i ne možeš ni zamisliti koliko se sad osećam bolje nego onih godina kada sam pušila. kašljucanju, nakašljavanju, grebanju u grlu više nema ni traga. mogu da trčim, brzo hodam, plivam koliko volim. osećam se zdravo i čisto iznutra. u svakom slučaju izdrži, videćeš da se nećeš pokajati. a i za uteho nek ti bude to da će posle određenog vremena duvanski dim početi da ti smeta, smrdi, smetaće ti da neko puši pored tebe, jednom rečju, ogadiće ti se pušenje. srećno :D

не знам да ли сам то већ писао, али има једна фора са димом: повучеш један дим, прислониш нокат на усне и дим испустиш кроз стиснуте усне преко нокта. На нокту остане малени талог браон боје и кад видиш колико је катрана у том једном једином диму цигарете, смучиш се сам себи што си дозволио да енормне количине тог лепљивог (и смрдљивог) катрана унесеш у своја плућа ;(

Zdravo svima. Ne nisam ponovo pocela da p.... Danas mi je 42. ne pusacki dan. Cak sam bila na god. odm. sa pusacem i prezivela sam, a i zivim sa okorelim pusacem. Jesam se ugojila 5 kg., ali nema veze, skinucu kilazu kad za to budem spremna (a osecam da se i taj cas bilzi). Jedan jedini put sam sanjala da pusim i u snu me je jako grizla savest zbog toga. Totalno uvrnuto. I dalje osecam s vremena na vreme blagu nervozu u stomaku, ali i to prodje.

Ggolub-e sasvim te razumem i ja sam bila pusac vise od cetrvrt veka i pusila ko luda. Isto probala vise puta da prestanem, bezuspesno naravno. Ovaj put osecam da ce biti trajno (hvala bogu!!!).
Izdrzi, radi sta god, samo ne posezi za duvanom. Najbolje (ono sto ja radim) je kada ti dodje nalet, a ti zamisli kako palis i povlacis i zamisli onaj grozni osecaj grize savesti posle toga. Meni je ovo zamisljanje situacije dosta pomoglo.

Drzim i tebi, a i sebi fige!

Granit:
Jesam se ugojila 5 kg., ali nema veze, skinucu kilazu kad za to budem spremna (a osecam da se i taj cas bilzi).
I te kako ima veze. Ugojila si se sto sada stalno nesto trpas u usta (zamjena za *******).
Varas se da ces to posle lako rijesiti. (Znam ih sto su se troduplo ugojili). Resavaj to odmah.
MIMO ZVANICNIH OBROKA NE TRPAJ NISTA U USTA OSIM TECNOSTI I VOCA!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back