Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па пилулице немају везе са падањем. Оне олакшавају физичку кризу, што је супер, а онда се ухватиш у коштац са психичком. И водиш рачуна да више никад, нкад, ни под каквим околностима не повучеш ни један дим нити запалиш цигарету.

Ja samo da se glasnem.19 dana sam nepusac ali sam od 1.feb pocela pusiti elektricnu cigaru i jako mi se svidja.naravno minimalna doza nikotina,divno je.izbacujete li mi iz grupe:-(

Ma kakvo izbacivanje....mogla si i bez e cigarete, kad si vec pregurala najgore, al dobro... ja sam za sve samo da se ne pusi, u svakom slucaju bolje nego otrov.....budi tu sa nama, ponavljam bitno je da se nisi vratila cigaretama:D

Ау. Па зашто кад си 19 дана без никотина??????
Ти знаш да се не може само мало пушити, као што не можеш бити само мало трудан. Дакле, е цигарета је најгора превара дуванске индустрије икад!
Ај батали ако можеш док није касно унос никотина у организам, свеједно којим путем!

Не дај се преварити од "гласића" који те наговара да пушиш, јер чудовишту зависности је неопходан никотин да би преживео у теби, паразит, и свеједно му је како ћеш га унети, пушећи обичну или е цигарету. Можеш и да га жваћеш или пијеш на литре, зависност опстаје тако што уносимо отров у себе.

Пушач одржава одређени ниво никотина у организму, тако да не постоје лајт варијанте пушеља. Све се надокнади. дубље увлачиш дим, више пушиш и опет је исти ниво никотина у телу без обзира шта пише на кутији.

Poslednja izmena:
Jaooo ja nisam htela da ti kazem istinu ovako kako je Pipi napisala, a to jeste cela istina.....aliiii, ipak ima nade za tebe, do skoro nisi pusila, malo, malo pa se odvikavaj, jer veruj mi znam bar dvoje koji su ih koristili odredjen vremenski rok, pa se ponovo vratili pravim cigaretama....ali to nisi ti, ti ces se ponovo vratiti na pravi put, sigurna sam u to, najgore si prosla, steta je da se sve to upropasti....

Ja samo da se glasnem.19 dana sam nepusac ali sam od 1.feb pocela pusiti elektricnu cigaru i jako mi se svidja.naravno minimalna doza nikotina,divno je.izbacujete li mi iz grupe:-(

Jaooooo pa zasto si opet propusila?! Posle 19 dana je velika steta! Ne izbacujemo te iz grupe, ali ti si draga I dalje pusac. Minimalna ili kakva god doza nikotina, elektricna cigareta ili prava TI PUSIS I DALJE!
Ostavi sve to, odmori malo, pa Jovo-nanovo! Pridruzi nam se, I disi punim plucima. :zag:

Ali zasto mi smrde cigare,gade mi se pusaci,ja imam culo ukusa mirisa,ne zderem,pijem cajeve,ne kafu,jedem voce,ne smrdi mi iz usta ni prsti...znaci osjecam se kompletno kao nepusac...ovo je vodena para sa aromom i nula posto nikotina...upoznala sam dosta ljudi koji poslije ovog nikada nisu zapalili,niti mene ne vuce zelja uopste.inace me pusaci napadaju da sam folirant i nude mi da zapalim,a vi me nagrdiste... :-((((((

Ali zasto mi smrde cigare,gade mi se pusaci,ja imam culo ukusa mirisa,ne zderem,pijem cajeve,ne kafu,jedem voce,ne smrdi mi iz usta ni prsti...znaci osjecam se kompletno kao nepusac...ovo je vodena para sa aromom i nula posto nikotina...upoznala sam dosta ljudi koji poslije ovog nikada nisu zapalili,niti mene ne vuce zelja uopste.inace me pusaci napadaju da sam folirant i nude mi da zapalim,a vi me nagrdiste... :-((((((

Ja sam (imao) veliku želju da ih probam, ali nije mi se ostvarila. Ako stvarno ne koristiš nikotin i ako ti je zanimljivo sto da ne? Oni koji me prate znaju da ja nemam nista protiv e-cigarete bez nikotina. Samo nemoj da preterujes, umereno je uvek najbolje! :)

Pitanje za Pipi:

Ja sam resio da se prvo resim navika (3-i dan kako ne pusim), a da preko terapije Tabexom polako (po uputstvu),
smanjujem unos citizina(dejstvo slicno nikotinu), i tako resim tu hemijsku zavisnost.

Pitanje: Koliko citizin menja nikotin, hocu li imati neku vrstu krize kad prekinem sa lekovima
ili sam vec pregurao neku vrstu blage krize kad sam totalno prestao sa unosenjem nikotina i pored uzimanja citizina.
Da li ja sad postepeno smanjujem nikotinsku zavisnost po tabeli po kojoj uzimam lek, ili se ja skidam sa nikotina a ovo mi sluzi da olaksam sebi.
Ubijam li ja cudoviste u sebi, ili ga hranim drugom hranom....t.j stavljam li ga na dijetu, smanjujuci mu obroke....;)

a reci ti nama koliko se puta lile suze niz to tvoje nezno lice,koliko si bio puta ucveljen zbog kriza koje su te snalazile i zelja za cigaretom..?trebao si da uzmes neke pilulice a ne da se toliko mucis i patis sebe kao do sad..:hahaha:

Nisu se nikada lile suze niz moje lice zbog kriza. Dakle ako ti je trebalo vise od nedelju dana da shvatis poentu te poruke, a pritom je jos i pogrešno shvatis onda si u gadnom problemu.. Ali evo recicu ti opet da sam to napisao da bi nju ohrabrio da ne zapali. Eto nadam da si sad shvatio poentu te poruke, ako nisi javi se slobodno, objasnicu ti. Nije sramota pitati. ;)

samo se ti tesi i po svaku cenu trazi alternative,ne pusis pravu a pusis e cigaretu..kad si ti posle 19 dana presla na e cigarete to znaci da ti i dalje imas zelju za pusenjem,nisi ti rascistila u glavi da ne zelis da pusis..kazes bolje e cigareta nego tablete,pa vidis nisi u pravu.sa tabletama dobijas gadjenje da ne pusis i posle nekog vremena prestajes da palis cigarete,a ti sa e cigaretom ne prestajes da uvlacis dim u pluca i tu naviku za pusienjem na taj nacin neces prevazici..ti nisi u glavi prelomila da ne zelis biti pusac i to je to..nemoj sebe zavaravati..19 dana bez cigareta i onda kupis e cigaretu i mislis da si i dalje ne pusac..baci to na vreme..

Sto je interesnantno da su mi zbog e cigara okrenuli ledja i pusaci i bivsi pusaci,jedino nisu nepusaci jer je njima bitno da ne smrdi

Нисмо ти окренули леђа јавче! Напротив! Ја сам се уплашила јер је е цигарета један корак назад. 19 дана си без те навике да уносиш никотин и да држиш цигарету. И држање нечег налик цигарети одржава психичку зависност, у томе је проблем. Ја сам пушила биљне цигарете када сам размишљала тако као ти сад, и није прошло дуго сморила сам се јер тело очекује никотин а њега нема и онда је прва "ситуација" послужила да се латим праве цигарете.
Буди свакако овде на теми, можда прегураш ту фазу, немој се дуго играти ватром, и бичеш ослобођена зависности. А ако не, свакко буди на теми, пушила привремено праве или е цигарете или не пушила, добро је и за тебе и за нас, можда баш ти сада градиш неко искуство које ће помоћи другима.
Ја ти искрено желим да не пропушиш, и зато си ме добро препала пушењем. Макар то биле фејк цигарете.

- - - - - - - - - -

Danas 25 dan...jako sam nervozna :besna::dash:...kad ce proci:(....vala necu je zapaliti, nema sanse:cool:

Проћи ће, бићеш смиренија него икад уз цигарете. То још мало у теби урла никотинско чудовиште, не обазири се. Персен или валеријана капи су апстинентов најбољи пријатељ!

Nisu se nikada lile suze niz moje lice zbog kriza. Dakle ako ti je trebalo vise od nedelju dana da shvatis poentu te poruke, a pritom je jos i pogrešno shvatis onda si u gadnom problemu.. Ali evo recicu ti opet da sam to napisao da bi nju ohrabrio da ne zapali. Eto nadam da si sad shvatio poentu te poruke, ako nisi javi se slobodno, objasnicu ti. Nije sramota pitati. ;)

Ја веома ценим тај твој пост где си се несебично изложио да би помогао другом. Дивно од тебе. И свака ти част са којом смиреношћу одговараш на непотребне прозивке. То само прави и зрео мушкарац може, браво!

Mesec dana ...:whistling::manikir:

Dosadilo mi da oznacavam ovde svaki "jubilej",vidimo se na nekoj trecoj temi,nepusac sam zauvek i pa sta?

Jav furaj bre tu E cigaru ne slusaj nikoga!Ja da sam znala da postoji(da se kupi ovde kod nas u Africi) pre onog jutra kad sam se zahebala da kazem NE,sad bih duvanila cist nikotin ko covek!:mrgreen:
Majkemi, da sam mogla i imala mogucnost izbora, to bi bio moj izbor.

Jer da se ne lazemo mi smo genetski pusaci.:rtfm:
Gen nam je unutra,ne mozes da ga izbacis ni na koji nacin i e-cigara je super izbor.
Sad kao kazu da je e-cigara kancerozan ,kao i teflon i rostilj i sve uostalom.
.I to sve spada propagandu i lovu,sto rekoh ne znas ko je gori.

Sad je kasno za mene i e-cigaru.Prestala sam na suvo i odlicno mi je.:(

U mesec dana bez cigarete:

-udebljala se malkice,ne znam tacno koliko,ali po garderobi kilo i 300 gr.
-spavam u proseki sat ipo vise.
-mirisi i ukusi skoro neprimetno promenjeni,skoro nema razlike.
-raspolozenje isto kao i pre tj.veselo.Nema znaka plakanja,depresije(bre!to sve zavisi od situacije ko se gde i kako nalazi jelte a ne od pusenja))
-nikakvih navedenih simtoma apstinencije u ovoj temi nemam.

I te tablete koje vi uzimate nemam pojima sta je to,ali neka droga jeste.Po sistemu ostavi heroin evo ti metadon.

U Italiji ne postoje te tablete,citaj zabranjeno.Kod nas u Keniji nikad culi,pitala mog druga apotekara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back