Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno ste u pravu i hvala vam na ohrabrenju. Ako jos jednom padnem, odustajem za sada, znaci da nisam rascistila u glavi sa cigaretama. Nadam se da necu, poucena svime sto mi se desavalo. Mrzim cigarete!!!

Ako hoces da budes nepusac,nemoj da pusis.To je Pipika napisala odaaaaaaaaaaaaavnooooooooooo...:)

Jednostavo kazes sebi: Neces budalo vise da pusis pa nek pocne ww3,i draaaaaaaaaavooooooo...
Sve moze,i grupnjak,ali cigarete njenteeeeeeeeeeee...:kpozdrav:

Evo da se prijavim, od juce u 14h nisam zapalila niti jednu cigaretu. Nije mi bas lako. Cini mi se da non-stop razmisljam o cigaretama i da se borim da ne zapalim. Pitam se, hoce li postati lakse?! Drzim se nekako, pa cemo videti :)

Draga Spes! Samo hrabro, znamo svi mi koji smo ovde da nije lako! Samo pokusaj da se zanimas necim, da ne razmisljas I ne brojis stalno, minute, sate, koliko si bez cigarete! Veruj mi, bice ti jos teze. Svaka kriza ti traje oko 3 minuta, nema raazloga da joj ne mozes odoleti.
Drzi se, pisi ovde, drzim ti palceve! :bye:

Draga Spes! Samo hrabro, znamo svi mi koji smo ovde da nije lako! Samo pokusaj da se zanimas necim, da ne razmisljas I ne brojis stalno, minute, sate, koliko si bez cigarete! Veruj mi, bice ti jos teze. Svaka kriza ti traje oko 3 minuta, nema raazloga da joj ne mozes odoleti.
Drzi se, pisi ovde, drzim ti palceve! :bye:

Cini mi se da mi je danas malo lakse, videcemo. Minuti su kao sati, sati kao dani, ne brojim, ali kad god pogledam na sat, kao da stoji :confused: Kafu sam probala, uopste mi se ne pije, ne prija mi.

Prvi put sam se ovde pojavila pre nekih mesec dana. Bezuspešno. Koja je moja priča? Od kada znam za sebe, ČITAV MOJ ŽIVOT SE SVODI NA OSTAVLJANJE CIGARETA! Strašno, jer život treba živeti punim plućima!
Jutros u 01h 45min sam ugasila cigaretu i rekla:"Nikada više!" Sve je bilo ok do 18h kada sam morala da odem do prodavnice. Tada je nastupilo ludilo! Imam strašnu volju, odrasle ćerke od koje jedna ne puši već 2 godine, a druga, baš kao i ja, bezuspešno pokušava! Baš zato što ostavljam cigarete CELOG SVOG ŽIVOTA, ali ne istrajem u tome, imam neke savete koji bi možda mogli da vam svima pomognu u vreme krize.
1) Čaj od majčine dušice je fenomenalan. Smanjuje želju za cigaretama!
2) Koren IĐIROTA. Kupuje se u Zdravoj hrani na merenje. Izgkeda kao koren belog sleza. Kada se žvaće ima ukus nikotina i puno pomaže. Savršen je!
3) Pšenične klice. Kašikicu pre jela. Izvor B vitamina. Pomaže mozgu!
4) Obavezno pročitati Alena Kara i VRAĆATI SE KNJIZI kada nastupi kriza.
5) Biti na forumu
E sada, kada sve to znam, zašto sam još uvek njihov rob? Jednostavno, kada ne pušim, ne mogu da funkcionišem! Spavam 22h od 24h. Ne mogu da se razbudim, a moram da radim i da funkcionišem! Kao da se SPAVANJEM BORIM PROTIV KRIZE, jer znam da DOK SPAVAM NEĆU MOĆI DA ZAPALIM CIGARETU!
Elem, oko 18h sam otišla do prodavnice, kupila cigarete, ali...otišla sam i do apoteke i kupila Tabex! Ovaj put moram dobiti bitku! Sutra ujutro počinjem da pijem Tabex, imam još skoro punu paklu cigareta...pa videćemo kako će to sve ići! Treba mi vaša pomoć! Javiću se sutra. Inače, pušim više od 30 godina po 1,5 paklu dnevno...glas mi je hrapav, grozan, nimalo ženstven...strašno! Volim vas sve!

Sutra ujutro počinjem da pijem Tabex, imam još skoro punu paklu cigareta...pa videćemo kako će to sve ići! Treba mi vaša pomoć! Javiću se sutra. Inače, pušim više od 30 godina po 1,5 paklu dnevno...glas mi je hrapav, grozan, nimalo ženstven...strašno! Volim vas sve!

Tabex je odlican, samo se pridrzavaj uputstva. Ja sam uspela s njim da ostavim prosli put. Trebace ti i volja, nista ne ide samo od sebe, Podrska s moje strane 100 posto :). Izdrzis jedan dan, posle je lakse. Nisam probala koren idjirota, ali koliko su pricali u savetovalistu, potopi se u vodu i kad se zvace potpuno ogadi cigarete. Ako probas, pisi, ne znam nikoga ko je probao. Ja sam trazila, ali nigde nemaju koren, vec samo caj.

Poslednja izmena:
Ja sam iđirot i kupila kao čaj. To je to! Tražiš čaj- dobiješ korenje kao čaj! Kao i čaj od belog sleza. Žvakala sam ga na suvo, bez potapanja u vodu. Biljka, totalno prirodno znači. Kupila sam i čaj valerijanu, ponovo na merenje. Hvala ti, Spes!

U savetovalistu u ATD-u su rekli da koren bas tako izgleda :). Koristi se tako sto korencic (recimo velicine pola palca) potopis u vrelu vodu da malo odstoji i onda zvaces. Takodje su nam rekli i za caj od persuna i on dosta pomaze, valjda jer je grozan, njega sam probala.

Sutra ujutru počinjem sa prvom Tabex tabletom. Pokušaću da vodim evidenciju o tome kako mi se telo ponaša. Vidim da ima dosta propratnih efekata: mučnina, vrtoglavica, dezorijentacija... Podeliću sve to sa vama, pa, ako neko uzme Tabex, da zna šta ga čeka. U stvari, malo ću vas udaviti ovih dana svojim literalisanjem, jer mislim da će mi POMOĆI PUNO U ODVIKAVANJU da sve vreme budem tu, sa vama. Spes, koliko dana ne pušiš?

Sutra ujutru počinjem sa prvom Tabex tabletom. Pokušaću da vodim evidenciju o tome kako mi se telo ponaša. Vidim da ima dosta propratnih efekata: mučnina, vrtoglavica, dezorijentacija... Podeliću sve to sa vama, pa, ako neko uzme Tabex, da zna šta ga čeka. U stvari, malo ću vas udaviti ovih dana svojim literalisanjem, jer mislim da će mi POMOĆI PUNO U ODVIKAVANJU da sve vreme budem tu, sa vama. Spes, koliko dana ne pušiš?

Kod mene je Tabex od nus pojava samo izazivao mucninu, ali kad sam uporedo s njim i pusila. Ja tek/vec tri dana,ne pusim zavisi kako gledas ;).
Par dana sam nesto pokusavala, pa nisam uspevala i onda sam se zainatila, zahvaljujuci podrsci ljudi sa foruma :bye:

Poslednja izmena:
E da. Zaboravih jednu važnu stvar da raščistim sa vama. Radi se o fizičkom vežbanju za vreme odvikavanja. Naime, negde sam pročitala da, ako se krene sa jačim fizičkim vežbanjem u toku prvih mesec dana prestanka pušenja, telo se brže oslobađa nikotina, što je super! Ali, ali, ali...brže oslobađanje nikotina, nego što bi to išlo regularnim putem, dovodi do "osećaja blage bolesti", kao da te virus uhvatio, pa ne pušta. Ovde na forumu sam pročitala da skoro svima pomaže fizička aktivnost u odvikavanju, da bolje podnose krizu...pa ne znam šta da mislim. U principu, tamo gde sam to pročitala, dozvoljavaju samo jogu i blage vežbe, bez puno umaranja, da ne bi došlo do "simptoma bolesti".

I sami znate dragi moji forumasi da sam bezuspesno pokusavala nekoliko puta da ostavim! Ovog puta mi je uspelo da ne duvanim evo vec vise od 5 meseci. I ja sam odmah pocela sa vezbanjem, nezacinjenom hranom, dosta caja, kapi valerijane, setnja po svezem vazduhu, cesto tusiranje, dosta voca.... I sta reci jos, ako je nekome ovo pomoglo onda super! Inace, na cigaretu zaista I ne pomisljam! Nemam krize, I nadam se da mi nece proraditi bubice. Inace, oko mene su sve pusaci, pocev od mog supruga, ali ja ih stojicki ignorisem!

E da. Zaboravih jednu važnu stvar da raščistim sa vama. Radi se o fizičkom vežbanju za vreme odvikavanja. Naime, negde sam pročitala da, ako se krene sa jačim fizičkim vežbanjem u toku prvih mesec dana prestanka pušenja, telo se brže oslobađa nikotina, što je super! Ali, ali, ali...brže oslobađanje nikotina, nego što bi to išlo regularnim putem, dovodi do "osećaja blage bolesti", kao da te virus uhvatio, pa ne pušta. Ovde na forumu sam pročitala da skoro svima pomaže fizička aktivnost u odvikavanju, da bolje podnose krizu...pa ne znam šta da mislim. U principu, tamo gde sam to pročitala, dozvoljavaju samo jogu i blage vežbe, bez puno umaranja, da ne bi došlo do "simptoma bolesti".

Evo ja danas polazim na vezbe pa vam javljam kako ce delovati. Nisam odmah krenula jer su me pluca bila prakticno bolela tako da sam znala da ne bih trening ni izdrazala. Javljam utiske kako sam prosla :)

Mirko, a jel si nekad ranije u tih 40 god pozeleo da ostavis? ili si jednostavno bio od onih koji vole da puse i ne zele da prekidaju? i koliko si pusio bio dnevno? Imam utisak da si ti bio bas onako pravi pusac zato si mogao da prelomis i uspelo ti je.

Sakako baravo i svaka cast sta reci.

Razmisljao sam da ostavim,ali retko.
Pusio sam u proseku 30 cigareta dnevno.
Jako tesko je ostaviti cigarete,ali ja sam JARAC,jako uporan i tvrdoglav.:lol:

samo je bitno da se mentalno bude jak i to je kljuc svega..kad naidje zelja za cigaretom ne treba razmisljati o njoj vec se treba postaviti prema pusenju u tim momentima kao da nikad nisi ni pusio vec ti je to kriza ili zelja za nekim drugim stvarima...barem ja tako radim...nisam kupio nista od tih cajeva niti od tableta,sto kaze mirko na suvo...jedino sto kupujem one mentol ljute bombone...sto se tice fizickog napora ja idem u teretanu svaki dan sem nedelje i 2 puta nedeljno trcim,nisam nista promenio oko fizicke aktivnosti za vreme puselja i posle prekida pusenja,i ne osecam se bolesno kao sto ste rekli ili negde procitali,glupost,sta vise,osecam energiju koju nisam imao ranije,veci protok kiseonika,vise kondicije...ljudi sve je u glavi i bitna je veoma snaga volje...24 dan bez dima,idemo dalje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back