Menora
Primećen član
- Poruka
- 844
tu sam i ja, da se javim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Potpuno ste u pravu i hvala vam na ohrabrenju. Ako jos jednom padnem, odustajem za sada, znaci da nisam rascistila u glavi sa cigaretama. Nadam se da necu, poucena svime sto mi se desavalo. Mrzim cigarete!!!

Evo da se prijavim, od juce u 14h nisam zapalila niti jednu cigaretu. Nije mi bas lako. Cini mi se da non-stop razmisljam o cigaretama i da se borim da ne zapalim. Pitam se, hoce li postati lakse?! Drzim se nekako, pa cemo videti![]()

Spes, kako ide?
ja cu 21 oktobra da stavim balone na stranicu, faza iskasljavanja je prosla
Draga Spes! Samo hrabro, znamo svi mi koji smo ovde da nije lako! Samo pokusaj da se zanimas necim, da ne razmisljas I ne brojis stalno, minute, sate, koliko si bez cigarete! Veruj mi, bice ti jos teze. Svaka kriza ti traje oko 3 minuta, nema raazloga da joj ne mozes odoleti.
Drzi se, pisi ovde, drzim ti palceve!![]()
. Izdrzis jedan dan, posle je lakse. Nisam probala koren idjirota, ali koliko su pricali u savetovalistu, potopi se u vodu i kad se zvace potpuno ogadi cigarete. Ako probas, pisi, ne znam nikoga ko je probao. Ja sam trazila, ali nigde nemaju koren, vec samo caj.Ja sam iđirot i kupila kao čaj. To je to! Tražiš čaj- dobiješ korenje kao čaj! Kao i čaj od belog sleza. Žvakala sam ga na suvo, bez potapanja u vodu. Biljka, totalno prirodno znači. Kupila sam i čaj valerijanu, ponovo na merenje. Hvala ti, Spes!
. Koristi se tako sto korencic (recimo velicine pola palca) potopis u vrelu vodu da malo odstoji i onda zvaces. Takodje su nam rekli i za caj od persuna i on dosta pomaze, valjda jer je grozan, njega sam probala.Sutra ujutru počinjem sa prvom Tabex tabletom. Pokušaću da vodim evidenciju o tome kako mi se telo ponaša. Vidim da ima dosta propratnih efekata: mučnina, vrtoglavica, dezorijentacija... Podeliću sve to sa vama, pa, ako neko uzme Tabex, da zna šta ga čeka. U stvari, malo ću vas udaviti ovih dana svojim literalisanjem, jer mislim da će mi POMOĆI PUNO U ODVIKAVANJU da sve vreme budem tu, sa vama. Spes, koliko dana ne pušiš?

E da. Zaboravih jednu važnu stvar da raščistim sa vama. Radi se o fizičkom vežbanju za vreme odvikavanja. Naime, negde sam pročitala da, ako se krene sa jačim fizičkim vežbanjem u toku prvih mesec dana prestanka pušenja, telo se brže oslobađa nikotina, što je super! Ali, ali, ali...brže oslobađanje nikotina, nego što bi to išlo regularnim putem, dovodi do "osećaja blage bolesti", kao da te virus uhvatio, pa ne pušta. Ovde na forumu sam pročitala da skoro svima pomaže fizička aktivnost u odvikavanju, da bolje podnose krizu...pa ne znam šta da mislim. U principu, tamo gde sam to pročitala, dozvoljavaju samo jogu i blage vežbe, bez puno umaranja, da ne bi došlo do "simptoma bolesti".

Mirko, a jel si nekad ranije u tih 40 god pozeleo da ostavis? ili si jednostavno bio od onih koji vole da puse i ne zele da prekidaju? i koliko si pusio bio dnevno? Imam utisak da si ti bio bas onako pravi pusac zato si mogao da prelomis i uspelo ti je.
Sakako baravo i svaka cast sta reci.