Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i danas prosao dan bez cigare, pa sam castila sebe nekom sitnicom.
U par navrata je bila pomisao da zapalim, jer sam nesto videla sto me setilo na moju tugu. Odolela sam. Pomislila sam da mi nista nece biti lakse ako zapalim cigaru.

Meni je triger za vracanje cigari uvek bio momenat tuge ili nervoze. to me malo plasi.

Nekoliko puta sam "pala" zbog tuge ili nervoze. Kasnije sam uvidela da je to samo izgovor. Uvidela sam da skoro da sam prizeljkivala da mi se dogodi neka situacija za koju bih mogla da kazem da je jako stresna I da bude razlog da zapalim.
Sve je ipak kako covek sve to poslozi u glavi. Ovaj put sam bas na pocetku, posle jedno mesec dana imala zaista nekoliko jako stresnih situacija, gde nisam ni pomislila na cigaretu, nego sam gledala kako da ih resim. Nikada mi ni do tada nije pomagala, jedino sto mi je odmogla. I to u smislu da se osecam lose jer sam ponovo propusila. I eto, dodatne nervoze.
Zato, glavu gore, nastavi kao do sada, kupi jos neke sitnice I opusteno! :bye:

Nekoliko puta sam "pala" zbog tuge ili nervoze. Kasnije sam uvidela da je to samo izgovor. Uvidela sam da skoro da sam prizeljkivala da mi se dogodi neka situacija za koju bih mogla da kazem da je jako stresna I da bude razlog da zapalim.
Sve je ipak kako covek sve to poslozi u glavi. Ovaj put sam bas na pocetku, posle jedno mesec dana imala zaista nekoliko jako stresnih situacija, gde nisam ni pomislila na cigaretu, nego sam gledala kako da ih resim. Nikada mi ni do tada nije pomagala, jedino sto mi je odmogla. I to u smislu da se osecam lose jer sam ponovo propusila. I eto, dodatne nervoze.
Zato, glavu gore, nastavi kao do sada, kupi jos neke sitnice I opusteno! :bye:

hvala, u pravu si, stvarno je sve u zivotu kako covek slozi u glavi dogadjaje koji mu se dogode.

drzim se dobro (kupila sam juce jos neke lepe sitnice)

Evo i mene. Posmatram svoju poslednju cigaretu. Na stolu je, pored računara. Popušiću je tačno u 23:00 i...nikada više taj smrdljivi korov neću staviti u usta! Možda će mi trebati vaša pomoć. Najveći problem je sutrašnje jutro.l Bez kafe i bez cigarete. Znam da neću moći da profunkcionišem, pa sam...hehehe...sve obaveze odložila za naredna tri dana! Nedelja, ponedeljak i utorak- BORBA SA CIGARETAMA!!! Već se radujem svojoj pobedi i njihovom porazu!:rotf:

Evo i mene. Posmatram svoju poslednju cigaretu. Na stolu je, pored računara. Popušiću je tačno u 23:00 i...nikada više taj smrdljivi korov neću staviti u usta! Možda će mi trebati vaša pomoć. Najveći problem je sutrašnje jutro.l Bez kafe i bez cigarete. Znam da neću moći da profunkcionišem, pa sam...hehehe...sve obaveze odložila za naredna tri dana! Nedelja, ponedeljak i utorak- BORBA SA CIGARETAMA!!! Već se radujem svojoj pobedi i njihovom porazu!:rotf:

Super odluka, nema sta! Samo nemoj unapred da mislis da neces moci da funkiconises, odlazes obaveze za naredna tri dana I slicno. Nema potrebe...Ako si resila da ces ih ostaviti, pa to je vise od pola posla gotovo. Ne misli unapred kako ce ti biti tesko, trazice ti se jako cigareta, I sto je najbitnije, ne znam zasto se unapred odrices kafe. Evo, ja sam jedan od primera koja se nije odrekla kafe cak ni prvog dana, pa evo I dalje sam nepusac!
Sve u svemu, ako mislis da ce te kafa podstaci da moras da zapalis, I bolje da je ne pijes! Javljaj se na forum, pisi sta ti se desava, I bice to ok! Drzim ti palceve! :bye:

Мене је кафа више пута оборила. Боље је за сваки случај укинути је првих недељу-две....

Zanimljivo je to sa kafom,zena i ja smo potpuno neprimetno sa crne kafe presli na nesicu.Primetim ja posle oko mesec dana da pijemo iskljucivo nesicu,a do tada smo pretezno pili crnu.:lol:
Nekako nam je nesvesno bez cigareta valjda vise odgovarala nesica.
Sad pijemo pretezno crnu oipet,ali ne pusimo skoro tri godine.

Razocarala sam se u sebe vec nebrojano puta. Sada mi je zaista potrebna svaka moguca pomoc. Precenila sam sebe, a podcenila cigarete. Mislila sam, samo da odlucim, malo kukam... I gotovo. Sad mi se cini da ih nikad necu ostaviti, a opet, citam kako mnogi jesu, a mislili su kao ja. Sad kad sam to razresila i resila da od sada prestajem, javlja se strah da cu uvek imati osecaj da zelim da zapalim i da ce svaki dan biti kao prvi, drugi... Ne zelim da vise stojim na prozoru i pusim, jer ne zelim da trujem moje dete, zelim da sedim u kaficu bez cigarete, da odem kod drugarice koja ne pusi i lepo popijem s njom kafu, a da mi bude normalno da to radim bez cigarete, da ne nabrajam dalje. Pomagajte kako god znate dok ne prodje krizan period. Bicu iskrena prema svima, a najvise prema sebi, palim zadnju i pocinjem

Da li se nekome desilo da pusi jos vise i jos vise razmislja o cigareti od trenutka kad je "odlucio" da prestane? Cini mi se da sam na taj problem naletela u knjizi A. Carra, ali sam knjigu vratila. Meni se to desava, a ne znam koliko moze da traje.

Poslednja izmena:
Razocarala sam se u sebe vec nebrojano puta. Sada mi je zaista potrebna svaka moguca pomoc. Precenila sam sebe, a podcenila cigarete. Mislila sam, samo da odlucim, malo kukam... I gotovo. Sad mi se cini da ih nikad necu ostaviti, a opet, citam kako mnogi jesu, a mislili su kao ja. Sad kad sam to razresila i resila da od sada prestajem, javlja se strah da cu uvek imati osecaj da zelim da zapalim i da ce svaki dan biti kao prvi, drugi... Ne zelim da vise stojim na prozoru i pusim, jer ne zelim da trujem moje dete, zelim da sedim u kaficu bez cigarete, da odem kod drugarice koja ne pusi i lepo popijem s njom kafu, a da mi bude normalno da to radim bez cigarete, da ne nabrajam dalje. Pomagajte kako god znate dok ne prodje krizan period. Bicu iskrena prema svima, a najvise prema sebi, palim zadnju i pocinjem

Da li se nekome desilo da pusi jos vise i jos vise razmislja o cigareti od trenutka kad je "odlucio" da prestane? Cini mi se da sam na taj problem naletela u knjizi A. Carra, ali sam knjigu vratila. Meni se to desava, a ne znam koliko moze da traje.

Ostaviti cigarete je proces koji traje,nista se ne desava preko noci.
Ima da se usseres od muke dok ih ostavis zato sto je to teska drogetina.
I ko ti kaze da je lako ostaviti - laze.
Ali se isplati.
Ja sam pusio preko 40 godina i presekao u danu,21.12. ce biti pune tri godine i ubacujem u cetvrtu :lol:
Pojeo sam trista kila jabuka,imas ovde recepturu za "Mirkove jabuke",meni su dosta pomogle,probaj.
Ostavljas cigarete ti,moras da se namucis ti,ali se isplati.Veruj mi da se isplati.Koji je to smrad jebbo ga otac ko ga stvori...
I procitaj ovu temu,ali celu aposlices ruke,skrenuti misli,nauciti mnogo,i sve to za dzabe.

Poslednja izmena:
Mirko_212 , pravo u centar problema :). Posle koliko si se osecao psihicki, a i fizicki lakse? Da nisi non-stop morao da se kontrolises i da mislis da ces da grickas jabuke ili radis nesto drugo da ne bi zapalio? Prosla su tek dva sata, sad je vreme za novu dozu, ali ne dam.

Najtezi je prvi dan,ja sam setao,prvih dana sam dobio upalu misica.
Pa sedam dana.
Pa bogami sve do dva meseca.
A onda zelja opada,ali nikad ne smes da pokleknes,to je strasno opasan neprijatelj,a ja sam u zivotu uvek voleo da se borim sa jakim protivnicima.
Ovaj ti je protivnik jak ko zemlja,njega ako pobedis car si.:lol:

Ja sam uvek sebi govorio.Da pusis neces pa crkni,udri glvom o zid,popi nesto,jjebi ,pevaj,igraj,setaj...ali pusenja nema sinovac.
To jock:lol:

Poslednja izmena:
evo sta pise o periodu nakon sto prestanes da unosis dim u organizam...:

- Dva sata nakon unetog poslednjeg oblaka dima nikotin počinje da izlazi iz organizma putem urina.
- Posle dvanaest sati telo se oslobodilo ugljen-monoksida, pa je krv u mogućnosti da efikasnije raznosi kiseonik po celom organizmu.
- Nakon nedelju dana primetićete da su vam sva čula osetljivija, a čulo ukusa naročito. Zadah iz usta se smanjio, zubi i kosa su čistiji, a i koža izgleda zdravije.
- Posle jednog meseca bez cigareta, epitel respiratornog trakta, prethodno uništen od cigareta, ponovo počinje da raste. Organizam apsorbuje sluz iz bronhija, pa ste oslobođeni dugorajnog i neprijatnog pušačkog kašlja.Tako se smanjuje rizik od respiratornih infekcija.
- Posle jedne godine značajno je umanjen rizik od kardiovaskularne patologije, odnosno infarkta i šloga. Ovo se dešava zahvaljujući nepostojanju nikotina, koji razara strukturu arterija.
- Nakon šest, sedam godina od prestanka s pušenjem smanjuje se rizik od raka pluća, a pošto prođe još nekoliko godina, taj rizik se skoro izjednačava sa rizikom kod ljudi koji nikada nisu pušili.

Vidim da je ovde zivo! Ima nas dosta, I to me bas raduje! Ja se polako pripremam opet za jedan mali jubilejcic!
Protivnik je mnogo jak, kao sto rece Mirko, ali nije nepobediv! Ima ovde dosta primera na forumu koji su dugogodisnji nepusaci, poput Mirka, Pipi... Eto nama satisfakcije da se moze, a nije ni tesko haha...
Citajte knjige, setajte, teretana, zdrava ishrana, sve pomaze! Samo, nema odustajanja! Ja sam poklekla nekoliko puta, I sada mi je krivo zbog toga, ali mi smo izgleda navikli da se ucimo na greskama!

Vidim da je ovde zivo! Ima nas dosta, I to me bas raduje! Ja se polako pripremam opet za jedan mali jubilejcic!
Protivnik je mnogo jak, kao sto rece Mirko, ali nije nepobediv! Ima ovde dosta primera na forumu koji su dugogodisnji nepusaci, poput Mirka, Pipi... Eto nama satisfakcije da se moze, a nije ni tesko haha...
Citajte knjige, setajte, teretana, zdrava ishrana, sve pomaze! Samo, nema odustajanja! Ja sam poklekla nekoliko puta, I sada mi je krivo zbog toga, ali mi smo izgleda navikli da se ucimo na greskama!

Teretana,kao i svaka fizicka aktivnost, je velika pomoc.
Medjutim,ne treba nam teretana ako smo disciplinovani.Svedska gimnastika moze da zameni svaku teretanu a za to vam ne treba da se mrdnete iz svog stana,samo treba da ste disciplinovani i da vezbate.Cim ti se pusi,radis sklekove i trbusnjake dok ne utrnis.I ne pusi ti se uopste vise.:lol:

Borba traje, ali je protivnik jak. Jos cu veceras biti u drustvu... Nije lako. Osecam se vrlo glupo sto taj papir, filter i zamotani otrov toliko uticu na moj zivot, na sve sto radim ili ne radim, sto uopste moram da mislim o tome!!! U jednom trenutku mi je super, a ne prodje ni 5 minuta, pomislim da ipak odustanem i zapalim, pa opet... Problem jeste u glavi sto su mnogi, mnogo puta naglasavali. Idemo dalje :)

Borba traje, ali je protivnik jak. Jos cu veceras biti u drustvu... Nije lako. Osecam se vrlo glupo sto taj papir, filter i zamotani otrov toliko uticu na moj zivot, na sve sto radim ili ne radim, sto uopste moram da mislim o tome!!! U jednom trenutku mi je super, a ne prodje ni 5 minuta, pomislim da ipak odustanem i zapalim, pa opet... Problem jeste u glavi sto su mnogi, mnogo puta naglasavali. Idemo dalje :)

Protivnik jeste jak, to smo svi konstatovali po nekoliko puta! A zbog cega se ti brines sto ces veceras biti u drustvu?! Pa sta! Ono puse, a ti si resila da ne pusis! Nista lakse. Evo ja na primer nisam imala srecu da je moj bracni drug prestao da pusi zajedno sa mnom kao Mirkov! Moj muz I dalje pusi, pijemo kafu zajedno, druzim se I dalje sa nasim ljudima ovde koji ne da puse nego ne gase! I niko me ne zanima. Oni su za sebe, je za sebe. Ako su resili da se truju, samo neka nastave! Dakle, glavu gore, I danas u drustvo, ali bez cigareta!
I kako Mirko kaze moze I bez teretane hahaha... :klap:

Spes,Dejan, kako ide?

Prvo ide fizicko odvikavanje od cigara sto dosta "drma", mene je toliko mlatilo kad sam stvarno ostavljala cigare pre pet godina da sam se budila nocu i sanjala ih. Onda mi je nedostajo dim u sobi pa sam palila indijske stapice cisto da se nesto dimi...znam da zvuci idiotski ali nista manje nego sto je pusenje.
Nakon toga, proslo je bilo dve godine, pokleknem. Sve malo po malo ...onda ponovo pauza u pusenju pa ponovo sam tako propusila cini mi se da sam nadoknadila sve! E sad evo me ima desetak dana da ne pusim ponovo i mnogo sam srecna zbog toga. Inace od pet godina kako sam ih ostavila, nisam pusila tri a pusila sam dve,eto tako nekako je bilo kad se preracuna.

Licno ja sam padala zbog onog dela sto je "sve u glavi", kad se oslobodite fizicke zavisnosti dajem vam nekih cetrdesetak dana, onda morate da se pozabavite time zasto ste ustvari puslili?
Ja svoj odgovor znam, a probleme koji su me mucili sam resila, ostao je jos jedan ali obzirom da sam ga svesna mislim da necu ponovo da se backem sa cigarama.

Poslednja izmena:

Super, koji ce biti jubilej? koliko

- - - - - - - - - -

Moras da proniknes sama sa sobom zasto pusis.
Ne zasto ti je tesko da ostavis vec zasto pusis.

I ja sam jednom prestala da pusim na par meseci i cini mi se da je bilo mnoogo lakse. E, onda sam zapalila "zato sto mi se ne pusi", cisto onako i evo me gde sam.Nazalost, nisam se suzdrzala veceras, a da me neko pita zasto - ne znam. Sedela sam i analizirala pusace i sve je bilo ok do jednog trenutka :dash:. Ali, dobro, nije smak sveta (moram samu sebe da tesim).

krivo mi je sto si poklekla,ali moras da resis u glavi,kazes da si ostavljala jednom na par meseci,znaci znas kroz sta ces sve prolaziti,budi spremna na to...jbg,nije ni meni lako,ja prvi put ostavljam cigarete posle 16 god,evo vec 10 dana ne pusim...juce i danas mi je sasvim ok,ne osecam potrebu da zapalim...ali ne bi ni zapalio iz principa,pa ne moze taj osecaj potrebe za nikotinom da bude jaci od coveka i njegove licnosti pa ne znam sta da je....ljudi princip je princip i gotova stvar,nema dalje price...procitao sam knjigu od allen carra i moram biti iskren da sam ocekivao mnogo vise,u sustini nista sto bi me nateralo i pomoglo da ostavim cigarete a da sam to ocekivao od knjige...ali ok,na mene je tako ostavila utisak,na nekoga ce jace i pomocice mu....ipak gotivim vise da kazes sebi,gotovo je sa duvanom i smrdljivim dimom,od sad necu da pusim i da budes toliko mentalno jak da istrajes u tome nego da kupujemo neke druge alternative koje ce da nas zavaraju kad naleti talas krize...znaci 'IL SI LAV IL NISI"....Spes razmisli opet i odluci da ostavis cigarete i istraj u tome!!!evo ako nekome treba knjiga Allena Carra u pdf formatu: http://www.uho.hr/media/carr_allen_-_lako_je_prestati_pusiti.pdf

I ja sam jednom prestala da pusim na par meseci i cini mi se da je bilo mnoogo lakse. E, onda sam zapalila "zato sto mi se ne pusi", cisto onako i evo me gde sam.Nazalost, nisam se suzdrzala veceras, a da me neko pita zasto - ne znam. Sedela sam i analizirala pusace i sve je bilo ok do jednog trenutka :dash:. Ali, dobro, nije smak sveta (moram samu sebe da tesim).

Eto vidis da si mogla da ostavis, mozes ponovo ako zelis. Ali hajde reci iskreno sebi ili ovde na formu sta je to sto ocekujes od cigare? Svi imamo neki okidac. Moj je bio tuga i nerovza. Sta je tvoj? neki neodredjeni osecaj dosade, praznine ili neki osecaj nezadovoljstva, ili sta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back