Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bez cigareta znam da sam tuzna. i nije mi neko upoznavanje sebe :)
pusi mi se breee, a guram vec drugi mesec... isto mi je bilo drugog dana, dvadeset drugog... i danas...

E to mene demotiviše, pa ja sam mislila da za deset dana već budeš ok. Ali mi drugar danas rekao kako ne puši već 2 godine i idalje ima želju povremeno.. Pa to bre konstantna borba!? :roll:

E to mene demotiviše, pa ja sam mislila da za deset dana već budeš ok. Ali mi drugar danas rekao kako ne puši već 2 godine i idalje ima želju povremeno.. Pa to bre konstantna borba!? :roll:

moj muz kaze bilo mu tesko nedelju dana, a posle nista. nepusac je vec godinu ipo, kaze da mu po nekad dodje da zapali, ali cim vidi nekoga da pusi njega prodje. kao, zna da je nepusac. mislim....
jedna drugarica je prestala pre tri god... kaze da se ne seca sebe iz "cigareta" faze... kao da nikada nije pusila

oboje su pusili po 2 -3 kutije dnevno, a ja 1 kutiju na dva dana pa mi teze pada odvikavanje :(

Isti problem kao kod Barbare, pušila 5-6 cigara dnevno, pa 70 dana nisam pušila,pa sad opet
5-6 cigara dnevno. Ovo je baš teško.Opet sve ispočetka.Teže ide nego što sam mislila.

ja kukam, ali ne pusim... rado bih zapalila, ali se samo setim akciza i punjenja budzeta i kraj. casa vode i neka zaposlenost pa prodje :)

interesantno mi, dok nesto ili nekog cekam, dok sam bila pusac bez problema svratim u neki kafic na kaficu, a od kad ne pusim bez veze mi da idem sama na kafu... neverovatno.

Пушио сам око 4 године, килажа се распала, ја се распадао, а цео живот пре тога био у тренингу, и тукао сам паклу дневно, ако не и јаче нарочито кад се пило уз то, и прекидао сам сто пута али не зато што сам ја то хтео већ зато што су то хтели други... Једног дана устао сам, и док сам прао зубе испред огледала помислио сам у себи "имаш 18 година, погледај се магарче на шта личиш" (личио сам на офингер) од тад цигару запалио нисам, а нисам пушио само из фазона, дакле свако јутро кафа и цигара, и по цео дан само грувај... Вратио сам се на тренинге, направио опет животињу од себе, више не пијем алкохол, не пушим, не пијем кафу, ништа... Само карактер, само жеља, ништа друго.

Пушио сам око 4 године, килажа се распала, ја се распадао, а цео живот пре тога био у тренингу, и тукао сам паклу дневно, ако не и јаче нарочито кад се пило уз то, и прекидао сам сто пута али не зато што сам ја то хтео већ зато што су то хтели други... Једног дана устао сам, и док сам прао зубе испред огледала помислио сам у себи "имаш 18 година, погледај се магарче на шта личиш" (личио сам на офингер) од тад цигару запалио нисам, а нисам пушио само из фазона, дакле свако јутро кафа и цигара, и по цео дан само грувај... Вратио сам се на тренинге, направио опет животињу од себе, више не пијем алкохол, не пушим, не пијем кафу, ништа... Само карактер, само жеља, ништа друго.

Meni je taj trenutak uz kafu najteži. Ja moram da popijem jutarnju kafu pa makar se rušio svet napolju..

Meni je taj trenutak uz kafu najteži. Ja moram da popijem jutarnju kafu pa makar se rušio svet napolju..

Е што се кафе тиче то је исто хит прича... Мислим да је било пред Божић, дан пре тога се пости и нисам могао да попијем кафу, болела ме глава, спавало ми се, нисам био ни за шта, и онда сам себи рекао е нећеш више никад, јер реално ко зна кад ти неће бити кафе при руци а мораш да обавиш ово и оно, а и нећу да будем зависник од нечега ако не морам, и од тад је нисам попио, ево већ годину и јаче :lol:

Dragi moji forumasi! Nije me bilo dugo, dugo sa vama, pravo da vam kazem nisam uopste citala forum, i verovatno vas ima i novih i starih clanova. Ja sam bila mnogo bolesna, imala sam komplikovanu operaciju, pre dve nedelje, polako se oporavljam i zelim da vam se ponovo pridruzim ako ikako mogu da pomognem svima koji zele da osave cigarete! Iskreno odmah da ukratko kazem, dokle god sam se borila sa sobom, doktorima, nalazima, i pred samu operaciju nisam mogla da ih ostavim. Branila sam se time da sam pod stresom, sto naravno nije tacno i sama sebi sam otezavala sve. Sada evo ne pusim 16 dana, i ne pomisljam na cigaretu. Cujemo se jos....

Dragi moji forumasi! Nije me bilo dugo, dugo sa vama, pravo da vam kazem nisam uopste citala forum, i verovatno vas ima i novih i starih clanova. Ja sam bila mnogo bolesna, imala sam komplikovanu operaciju, pre dve nedelje, polako se oporavljam i zelim da vam se ponovo pridruzim ako ikako mogu da pomognem svima koji zele da osave cigarete! Iskreno odmah da ukratko kazem, dokle god sam se borila sa sobom, doktorima, nalazima, i pred samu operaciju nisam mogla da ih ostavim. Branila sam se time da sam pod stresom, sto naravno nije tacno i sama sebi sam otezavala sve. Sada evo ne pusim 16 dana, i ne pomisljam na cigaretu. Cujemo se jos....

Vendika! :zag: Nadam se da si sad dobro! 16 dana, bravo! Sve znash shta i kako, idemo ponovo! Ovog puta ZAUVEK.

- - - - - - - - - -

E-cigareta če vam biti u pomoč ako želite prestati sa pušenjem :)

One su vech u mnogim zemljama zabranjene. Lichno sam protiv svih sredstava koje unose nikotin u organizam, ma koja doza i to.

Draga moja Pipi, dobro sam sada, oporavak ide dobro i polako! Ovog puta jeste ZAUVEK bez cigareta, ne smem vise da ugrozavam svoje zdravlje Nadam se da ce forumasi da citaju ovo i da prestanu sa cigaretama. Pomislite samo, da je kasno kada morate da ih ostavite, bolje je ostaviti ih dobrovoljno!
P.S. sto se tice E cigareta, iskreno da kazem da sam i sa tim pokusavala, i to je gadna varalica bila bar meni, i kasnije sam pozelela prave cigarete. Ne mora da znaci da sam u pravu, svako je slucaj za sebe!

Da sam znao koje je zadovoljstvo ne pusiti,odavno bih prestao da robijem tim gomnima.
Ali,da je to droga - jeste.
A sa droge se nije lako skinuti.Razumem pusace.

Tako je Mirko! To i jeste teska droga. Nekoliko puta sam prekidala i ponovo se vracala. :dash: Da znaju ljudi sta je to, pa da nikada ne pocnu ako do sada nisu poceli. Videla sam da se mnogi zavaravaju i misle ako zapale par komada nece postati zavisni. Ali nije bas tako. I ja se pridruzujem da razumem pusace, jer sam i sama koristila to djubre!

Tako je Mirko! To i jeste teska droga. Nekoliko puta sam prekidala i ponovo se vracala. :dash: Da znaju ljudi sta je to, pa da nikada ne pocnu ako do sada nisu poceli. Videla sam da se mnogi zavaravaju i misle ako zapale par komada nece postati zavisni. Ali nije bas tako. I ja se pridruzujem da razumem pusace, jer sam i sama koristila to djubre!

Nikada nisam,niti cu,bilo kome reci da ne pusi i kako je to stetno.To i budala zna,nema potrebe provocirati ljude na taj nacin.Svaki pusac bi zeleo da bude nepusac,iz mnogo razloga.
Ali,sa drogetine se tesko skinuti,pored nikotina ima preko 750 stetnih sastojaka.Velika je to lova i vlasnici tog biznisa sve cine da im se profit ne smanjuje,sto znaci kad im udjes u kolo da u njemu igras vecito.I tesko je se sa te droge skinuti,jako tesko.Ali se moze,niko se nije sa cigaretom rodio,to je cista psihologija.Fizicka zavisnost nestaje za tri dana.Ali psihicka traje,protiv nje ko se izbori uspeo je.
Pusio sam 40 godina,i vise.Kutija dnevno minimum,ali je prosek negde oko kutije ipo.I prestao sam u danu pre nesto manje od tri godine i nisam nikad zapalio vise.
Kako je bilo? Rodio sam mecku sa sve 18 mecica,eto,tako je bilo :lol:

Poslednja izmena:
Naravno da znaju ljudi da je stetno, izlisno je i pricati o tome. Najteze je skinuti se sa tog zla. Ja se iskreno divim ljudima i pozdravljam one koji su to uspelili iz prve. Ja nisam bila toliko jaka da to presecem na vreme. Posle 18 godina pusackog staza, i 1,5 kutije dnevno, pokusavala sam nekoliko puta da ih ostavim, ali sam se uvek vracala. Poslednji put nisam zapalila citavu godinu dana, i posle...djavo ne spava. Pomislila sam da vise nisam zavisna i zapalila "jednu" na kucnoj proslavi. E to je bila katastrofalna greska. Nije bilo nazad! Evo sada 05.jula ce biti mesec dana kako ne pusim. Znam, hahha jer necu da zapalim!

Evo i ja da se javim posle duzeg vremena. Nisam prestala s cigaretama, ostavila sam jos malo da odluka sazri. Nekim danima sam potpuno spremna da ostavim, nekima uopste. Presla sam na slabije, kolicinski manje pusim. Cini mi se da je odluka negde u meni doneta i da cu mozda vec danas baciti sve u smece. Ko zna mozda se vec sutra u ovo vreme pohvalim da sam bez cigaret 24 casa. Sto bi to bilo lepo.
E sad, problem je sto sebe nikako ne mogu da zamislim kao nepusaca tj. u situacijama u kojima obicno palim cigaretu, a da je nemam. Da li je to navika dugogodisnjeg pusaca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back