Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje(dragi moji): potrudila sam se da dobjem strucan odgovor....
Prenosim ga vama

":Cigarete izazivaju konstrikciju arterija sto izaziva privremenu hipertenziju (visok krvni pritisak) i takicardiu (lupanje srca). Pošto se arterije oslobadjaju nikotina po prestanku ili redukciji pusenja (konstrikcija arterija popusta) i vise krvi dolazi do mozga, celija i nerava sto može da izazove vrtoglavicu. Krvni pritisak opada jer srce ne treba da radi prekomerno."

----------------

Zbaci, vrtoglavica je ipak izazvana naglom i velikom redukcijom pusenja.
Pozdrav svima

snis:
више-мање (само један одговор је биЈо негативан) си добила такав одговор да смо то прошли (неко са више неко са мање реакције) и нема то везе са, нпр, крварењем ;), па према томе, реци ћалету да се не секира, мислим да је већ требао бити уфази када се и те вртоглавице повлаче.

веруј да је добитак многооооооо већи него улог од пар дана вртоглавица ;)
Hej, hej :wink:
Podvukla sam da je zena imala krvarenja zbog hemoroida u trudnoci ( samo je napomenula to, valjda) ali, poenta je u ovome: mnogo lakse propratne pojave se javljaju (ili se uopste ne javljaju) kod ljudi koji su normalno pusili, mislim na paklicu dnevno. Sad, ako izbacite 4O komada dnevno, onda je to mali shok za organizam, ali, tati je vec bolje. Hvala Bogu da je dobitak mnogo veci, nego dva-tri dana zestoke vrtoglavice.........
Heh, obozavam oca, ali, toliko je bio zapanjen, da je mislio da je gotov, zamislite da se obrce kao na ringispilu covek kojeg nikada skoro ni glava nije zabolela.
Hvala vam puno na razumevanju, i da pomognemo svakome ko odluci da se mane ovogo otrova :lol:
P.S. Tata je danas procitao, i odmah mu se vrtoglavica smanjila, odnosno on ju je ignorisao, osim kad bi ga strefila a on nije bio blizu stolice :lol: :lol:

gurmanci:
Kazi tati da sam i ja pusila dve kutije jakih cigareta dnevno, da mi je bilo bas tesko da ostavim, da niko nije verovao da ja to uopste mogu ( losa procema :mrgreen: ) i da se sve sredilo za tri nedelje.
Vrlo rado primamo i "indirektne clanove". Kako se zove tata? treba da upoznamo novog clana. ;)
Zoran, tata Zoran :lol:
Ne brinem ja za njega, prvo, jaka je licnost, drugo, ne verujem da bi ponovo prosao ovo sa ringispilom. A najteze mu bilo kada mu je prijatelj, inace internista rekao da je kod njega bio shok na "nervnoj bazi" to ga je uvredilo nacisto. Kaze, hvala Bogu sto kod njega ne idem na preeglede, ako nekad ustreba njega cu izbegavati, pojma nema :lol:
Naravno, voli da se sali, ali, sve je moguce 8-)

:cry: Moj dragi je propušio ponovo...tj. našla sam mu u torbici Captain Black cigarete. :? Priča mu je taaankaa, ali se UVREDIO što mu ne verujem :? I tako..sad očekuje valjda da se svažamo oko dubljih stvari od cigareta: "ti očigledno nemaš poverenja umene suštinski bla bla..." :? Mislim, priča je idiotska: juče je prvi put upoznao 20.godišnju sestru od drugara, i UZEO joj je cigarete (molim?) da bi, e ovo je ludilo, odneo svom šefu koji, molim vas, voli Captain Black.
Umesto da se raspravljamo oko duvana, izgleda da je rešio da krizu produbi time što će svađu skrenuti na neko drugo polje - poverenje, npr. To je TAKO nefer postupak....:twisted:
I lepo sam mu rekla da ne mora da me laže, nego nek mi kaže jer ne želim da se ljubim s njim ako je pušio (da mi ne bi preko pljuvačke prenosio nikotin, a ja krizirala bez razloga PONOVO ). To ga je naljutilo.
Svejedno, ja sam do yaya razočarana i sad tražim način da NE budem - njegova stvar ako će da puši....ali me nervira što me laže.
:cry:

Betty:
:cry: Moj dragi je propušio ponovo...tj. našla sam mu u torbici Captain Black cigarete. :? Priča mu je taaankaa, ali se UVREDIO što mu ne verujem :? I tako..sad očekuje valjda da se svažamo oko dubljih stvari od cigareta: "ti očigledno nemaš poverenja umene suštinski bla bla..." :? Mislim, priča je idiotska: juče je prvi put upoznao 20.godišnju sestru od drugara, i UZEO joj je cigarete (molim?) da bi, e ovo je ludilo, odneo svom šefu koji, molim vas, voli Captain Black.
Umesto da se raspravljamo oko duvana, izgleda da je rešio da krizu produbi time što će svađu skrenuti na neko drugo polje - poverenje, npr. To je TAKO nefer postupak....:twisted:
I lepo sam mu rekla da ne mora da me laže, nego nek mi kaže jer ne želim da se ljubim s njim ako je pušio (da mi ne bi preko pljuvačke prenosio nikotin, a ja krizirala bez razloga PONOVO ). To ga je naljutilo.
Svejedno, ja sam do yaya razočarana i sad tražim način da NE budem - njegova stvar ako će da puši....ali me nervira što me laže.
:cry:
Nemoj da si tuzna!
Oni su, uglavnom tak'i.
Ne bih htela da miniram temu, a i pojavice se neko sa pricom o kliseu i bla, bla...
Ja samo hocu da te utesim.
I ja najvise mrzim kad me neko laze.
To je valjda nesto najgore, po meni.
Ljubic!

Savet strucnjaka "Najgore je prvih dan dva po prestanku pusenja. Simptomi se smanjuju postepeno ali su prisutni dvije tri sedmice. mogući su i sljedeci simptomi: nrvoza, nesanica, problemi sa koncentracijom, često budjenje tokom noći povecan apetit, apetit za cigaretama, kasalj, problemi sa konstipacijom-zatvorom (povecati unos vode i vlaknaste hrane znaci sto vise voca i povrca)"

Dakle, samo snaga volje i podrshka.
Moja podrshka svima vama, od srca:)

hvala plava biljo :)
Gurmanci, i sama sam tako nešto izmozgala jutros :P Ali, pošto se naljutio što sam oma sela za komp (a napustila besmislenu svađu), ispade da nismo više uopšte ni razgovarali.
OndaK ću večeras da ga ubedim da mu verujem :mrgreen: Mislim, baš me briga i ako puši - ja ne smem (podočnjaka sam se rešila, ne bih opet da se toksikujem; šta su žene - sve za lepotu :D )......
a što se navike tiče :P Smešno jutrros beše na kafi nekoj u gradu - u praznu kutiju od cigareta koje je popušio moj prijatni sagovornik, ja sam potrpala tri balave maramice (virus neki u bgd, dosadno..), i kad je trebalo da ustanemo i krenemo - mahinalno sam tu kutiju krenula da stavim u tašnu :lol: Šta ti je navika! :P bar da su cigarete, nego tri balave papirnate maramice :P

Nikada ne bih bio u vezi sa osobom koja puši. Poljubiti pušača, za nepušača je isto kao da poljubi pikslu. Odvratno.

Pušačima smrdi odeća na cigarete, smrdi kosa, smrdi zavesa u kući........ sve u svemu odvratno. A pri tom se troše pare na gluposti i što je najvažnije uništava zdravlje. Znam za one priče: "pušio pa živeo 100 godina". Ima izuzetaka, ali činjenica je da najveći broj ljudi koji imaju rak pluća intenzivno pušio u životu.

U našoj zemlji je zabrinjavajuća činjenica da ogroman broj medicinskog osoblja (lekari i sestre) upražnjava ovaj "sport"?!?

U Americi ili Evropi si čudak ako pušiš i svi te gledaju kao kretena ako na ulici zapališ cigaretu. U našoj zemlji ispada da si čudak ako ne pušiš?!? Apsurdno, zar ne? :shock:

Posebno zabrinjavajuća je sebičnost pušača koji svojim pušenjem truju i ljude koji nisu pušači, a silom prilika se nalaze u njihovoj blizini. A kada im se kaže da to nekome smeta oni odmah misle da njih neko ugrožava, a nisu svesni koliko ugrožavaju druge.

Bože, šta napisah? :confused:

jedan gadan detalj:
kad samse pakovala za more, budući da sve stvari od prethodnog leta, normalnom pre nego što su poslagane u orman, bile su oprane, samo sam prebacila štos majičica sa police u kufer.
A na moru....:mrgreen: Razmotam neku golubije plavu na bretele (slaže mi se uz bokserice za po kući, one su crne), kad ono ......:shock:
Na rubovima gde inače ostaje šav kao posledica slaganja, BRAONJAVA crta! :? Duvan, ybt...ušao u orman, i obojio onu stranu odeće koja je bila na vazduhu - onu tanku liniju koja se videla sa police :shock:

Znači, nema šanse da ponovo počnem. Kako sam se zabrinula tamo :? Kako onda izgledaju PLUĆA?

shaddow:
-NI-one priče: "pušio pa živeo 100 godina".-NI-

Bože, šta napisah? :confused:

da, ali ti koji su ziveli 100godina su pusili duHan na lulu ili cigare ili cigarilose. ovaj duHan sa papirima je bogat katranima i ostalim produktima sagorevanja papira pa je to dodatni doprinos trovanju :( uz sve ostale posasti koje donosi civilizacija (olovo iz benzina, gar i cađ u urbanim i industrijskim sredinama, prasina podignuta od sabracaja itd, itd :(

shaddow:
Pluća izgledaju grozno i tragično, i to čak i kod mladih ljudi koji intenzivno puše.
Trebalo bi svim pušačima besplatno snimiti pluća i dati im snimak da okače na zid.

neka pusac uzme jedan dim, uvuce ga u pluca i zatim prisloni sastavljene usne na nokat palca i pod "pritisko" iz usta ispusti dim da prođe preko nokta: ostaje tamnosmeđi talog katrana i ko zna čega sve ne u tom - i sad kad nakon jednog već osiromašenog dima ostaje toliko taloga, stvarno koliko li tek ima te smole u plućima :(

betty:
ma beži bre odavde, pesimisto

jel' ga teraš zato što se pojavio još jedan muškarac (zar toliko ugrožava zeMski šovinizam) ;) ;) ;)

i da znaš, ni ja nikada ne bi poljubio "damu" koja puši ;)

svakim danom sam sve srecnija sto sam bacila cigarete
i pocela sam da vezbam i da uzivam u tome koliko imam kondicije
to je nesto potpuno nezamenljivo
zao mi je sto sam sebi dozvolila luksuz i sto sam je ikad zapalila, (i danas se toga secam!!!!) i najiskrenije zelim svima da nikad ne pocnu, jer je mnogo lakse ne pocinjati nego posle prestajati
"da sam ja neka vlast" :D ja bih im podigla drasticno cenu, i porez i da ne moze da se kupe cigaretine na svakom cosku, na svakoj trafici, prodavnici... ne, ne, treba da bude samo u nekoliko specijalizovanih prodavnica, i molim! ko 'oce da pusi nek' se provoza da nabavi otrova. naravno treba poostriti mere i ozbiljno naplacivati zaprecenu kaznu onima koji puse na javnom mestu, i plus bacaju pikavce po ulici (to nisam radila ni u svojim pusackim danima), pa da vidis kako bi se smanjio broj pusaca.
al' nece niko da me slusa, jer ovi sto to treba da urede i urade, dobro zaradjuju na duvanu, e zato nam samo preostaje da je nas nepusaca u sto vecem broju, jer samo tako cemo naterati proizvodjace da ih ne proizvode... eto, resen problem ;-)

Jes, pa vidiš da živimo u "banana" državi. Na svakom kiosku piše da je ZABRANJENO PRODAVATI CIGARETE MALOLETNIM OSOBAMA, al se toga NIKO ne pridržava. Isto tako je ZABRANJENO PUŠENJE NA JAVNOM MESTU, al naravno svi puše i nikom ništa. Ne mogu da zamislim policajca koji naplaćuje kaznu zbog pušenja na javnom mestu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back