Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma komsiju cu da ucmekam svakako, za svaki slucaj. Em me nervira em se mota po kuci kad mene nema em nema pojma o kompjuterima, em ima piskav glas... Zreo za odstrel, gotov je!

A ovo kako si me samo provalila za privlacenje paznje!... Taman sam pomislio da sam pronasao savrsen nacin da me zena tetosi barem narednih par meseci, a ti morala na lakat da progovoris! :)

ne pusim 6+ meseci .................doslo mi malko da se hvalim :p................el smem ? hihihi
cool1.gif

@codemaker
DOBRODOŠAO U KLUB ;)

Organizam vrlo brzo prevazidje nikotinsku krizu - svega nekoliko dana, ali navike koje su vezane za čin pušenja, ritual, ideja o tome... svi pušači se više vezuju za to nego što se organizam vezuje za nikotin.
Treba popunjavati te rupe, ali biti pametan! i stalno menjati te radnje koje su zapravo zamena za radnju pušenja.
Do nedavno mi se dešavalo da kad dodjem negde, bilo kod prijatelja, bilo negde na piće, sednem i počnem da "kopam" po tašni... i onda se resetujem :idea: nema šta da se izvadi iz tašne... nemaaaaa. Šta više, u početku nisam ni bila svesna šta tražim po tašni, to je tako nesvesna radnja, zapanjila sam se kad sam jednog dana ukapirala šta tražim :)
Ja sam u prve 2 - 3 nedelje trošila mentol bonbone bez šećera, ali treba i tu znati kad stati, jer ne bih volela da se "navučem" na nešto drugo. Posebno ne bih da se navučem na hranu, tipa grickalice, čipsevi...
sa ponosom želim da kažem da za punih 8 meseci (ušla u 9-ti :)) se nisam ugojila, ali naravno vodim računa o zdravoj ishrani. Zaista mi se život menja na bolje, na više frontova, od kada ne pušim.

@chika_doktor
Čovek može da menja svoje navike, samo ako hoće, i ako odluči tako. Već si video da ovde možeš da dobiješ podršku, ali to ne može niko umesto tebe da uradi.
Pročitaj prethodne postove ljudi koji iz iskustva pričaju kako su sebi olakšali ostavljanje duvana, izvuci ono što je najbolje za tebe i što će ti najbolje pomoći - ima odličnih saveta i pirmera.

Morticia Addams:
Hello, drustvo!
Kako ide?
Ja se i dalje drzim. Ne brojim dane, ali se priblizavam prvom jubileju od mesec dana bez cigareta, sto bi bio moj apsolutni rekord!

Najgore je proslo, sad samo pazi da ne pomislis kako je bas bilo lako, pa sta ako neku i zapalis kad mozes da ostavis ponovo. Nekad nije lose da zapamtis sta si sve morala da istrpis da bi bila sigurna da nema potrebe raditi to sebi ponovo.

Cestitke u svakom slucaju!

gurmanci:
Najgore je proslo, sad samo pazi da ne pomislis kako je bas bilo lako, pa sta ako neku i zapalis kad mozes da ostavis ponovo. Nekad nije lose da zapamtis sta si sve morala da istrpis da bi bila sigurna da nema potrebe raditi to sebi ponovo.

Cestitke u svakom slucaju!
Hvala, golfish i gurmanci. :) Ne, sigurno mi vise nece pasti na pamet da zapalim, pa cak ni "jednu protiv krize". Samo kada pomislim kakve su bile prve krize... a i lepse je bez duvanskog dima u prostoriji i plucima. Dok ovo pisem, moj dragi sedi pored mene sa do pola izgorelom cigaretom u ruci. Moracu i njega nekako da ubedim da pocne da vodi racuna o svom zdravlju.

Čestitke, čestitke svim novim nepušačima!!!!

Morticia Addams:
Dok ovo pisem, moj dragi sedi pored mene sa do pola izgorelom cigaretom u ruci. Moracu i njega nekako da ubedim da pocne da vodi racuna o svom zdravlju.

Posebno je otežavajuća okolnost kada neko u tvom okruženju dimi, ali kada i pored toga istraješ, onda si na najboljem putu! ;)

Nije baš za pohvalu, ali moram da ti ispričam... moj dečko je prestao da puši čitavih godinu dana i dva meseca pre mene! Sve to vreme me je "sistematski obradjivao", ali odmah da se zna - nije vršio pritisak. Nije ni blizu bio dosadan kao ja sada prema pušičima :lol: :lol: :lol:

Ono što je za mene bilo prelomno da kažem zbogom zauvek cigaretama, kada je posle dužeg vremena počeo da se buni što pušim u kući, pa sam to radila na terasi... ali kao i većini pušača, to i nije neko zadovoljstvo... i onda tako, otišli smo jedan vikend na Zlatibor, i ja sam tamo, na stočiću u sobi "zaboravila" svoju kutiju cigareta, i nisam više ni jednu kupila :D

Samo hoću da kažem, da sam zahvalna što nije vršio pritisak, ali mi je bilo dovoljno neprijatno da pušim gde on boravi, jer mu je stvarno fizički smetalo.

gurmanci:
:!: Ova tema je zaista postala predugacka. Predlazem, a ja cu to odmah uraditi, da obrisemo one poruke koje vise nemaju smisla, razne komentarcice i slicno. Neko ko zeli da procita nesto korisno sigurno nece imati strpljenja da cita sve poruke, a zaista ima korisnih stvari.

:!: Poruke podrske koje su nekima znacile ranije sada samo smetaju jer su se na pr. skinuli ili odustali, kako ko.

:!: Predlazem da ostavimo one poruke koje bi nekima mogle da budu nekakva informacija i podrska.

Ovu poruku cu obrisati ovih dana, naravno. Pozdrav svima i nastavljamo...

Ljubim vas sve :P

уффффффффффф, на шта ме наговори :( а и ја сам се наспамовао :) после овога никааааад више ,)

"скинуо" сам педесетак порука (појма немам кол'ко страна) и ово ћу приликом следеће посете.

ај' стварно да послушамо савет и смањим спам на теми :)

@ WW:
па , мало је проблем што је ово као неко клуПско дружење па понеки чат мора да "падне" - ал' би ваљало увести и обичај недељног спремања ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back