Plava Bilja
Domaćin
- Poruka
- 3.533
Drage moje(dragi moji): potrudila sam se da dobjem strucan odgovor....
Prenosim ga vama
":Cigarete izazivaju konstrikciju arterija sto izaziva privremenu hipertenziju (visok krvni pritisak) i takicardiu (lupanje srca). Pošto se arterije oslobadjaju nikotina po prestanku ili redukciji pusenja (konstrikcija arterija popusta) i vise krvi dolazi do mozga, celija i nerava sto može da izazove vrtoglavicu. Krvni pritisak opada jer srce ne treba da radi prekomerno."
----------------
Zbaci, vrtoglavica je ipak izazvana naglom i velikom redukcijom pusenja.
Pozdrav svima
Prenosim ga vama
":Cigarete izazivaju konstrikciju arterija sto izaziva privremenu hipertenziju (visok krvni pritisak) i takicardiu (lupanje srca). Pošto se arterije oslobadjaju nikotina po prestanku ili redukciji pusenja (konstrikcija arterija popusta) i vise krvi dolazi do mozga, celija i nerava sto može da izazove vrtoglavicu. Krvni pritisak opada jer srce ne treba da radi prekomerno."
----------------
Zbaci, vrtoglavica je ipak izazvana naglom i velikom redukcijom pusenja.
Pozdrav svima

) i da se sve sredilo za tri nedelje.
Moj dragi je propušio ponovo...tj. našla sam mu u torbici Captain Black cigarete. :? Priča mu je taaankaa, ali se UVREDIO što mu ne verujem :? I tako..sad očekuje valjda da se svažamo oko dubljih stvari od cigareta: "ti očigledno nemaš poverenja umene suštinski bla bla..." :? Mislim, priča je idiotska: juče je prvi put upoznao 20.godišnju sestru od drugara, i UZEO joj je cigarete (molim?) da bi, e ovo je ludilo, odneo svom šefu koji, molim vas, voli Captain Black.
Ali, pošto se naljutio što sam oma sela za komp (a napustila besmislenu svađu), ispade da nismo više uopšte ni razgovarali.
uz sve ostale posasti koje donosi civilizacija (olovo iz benzina, gar i cađ u urbanim i industrijskim sredinama, prasina podignuta od sabracaja itd, itd