- Odluka je i u praksi jednostavna. Ili hochesh da budesh pushach ili nechesh. Nema tu filozofije mnogo.
- Posle tri dana je muka sa fizichkom zavisnoshchu gotova. To nema veze sa mukama koje nastaju zbog odbijanja da se promeni pushachki nachin razmishljanja i zzivota.
- fizichka aktivnost svakome pomazze pri odvikavanju, jer se tako aktivira organizam da luchi dopamin - a to je ono shto nam nikotin zameni.
- zaista je potrebno da revidiramo stavove iz srednje shkole. "mrzeo sam fizichko" je tada imalo opravdanje iz ko zna kojih, sada verovatno smeshnih razloga. Treba prevazichi, i ne graditi chitav zzivot na dechijim konstatacijama.
- Svaki pushach mrzi fitnes jer ne mozze, mrzi voche jer nema ukus, voli kafu na litre ujutru i josh kojeshta. Ako prestanemo da budemo pushachi, nash organizam se menja, postaje zdrav i treba mu dozvoliti da otkrije shta mu sada prija, umesto tvrdokorno se drzzati stavova iz pushachke ere.
- 47 godina je zaista poslednji voz da se u zzivotu promene stvari na bolje. Ne vidim ni jedan razlog da godine budu prepreka da se zablude otklone i zzivot unapredi. I nachin razmishljanja. Da nismo imali pogreshnih stavova, ne bi bili pushachi. U redu je pogreshiti ako si vloljan da priznash sebi i ispravish.
- i ja sam pushila 30 godina i ista smo generacija. Nema to je nemoguche pod tim uslovima Moguche je, evo ja sam uspela. Prestani da dramoserash i suochi se sa problemom!

Ne mozzesh zziveti kao do sada a i na silu nishta ne menjati kad ti evo organizam vech sad, posle samo 4 meseca to zahteva od tebe.
- Ne treba se praviti da prethodni, pushachi, zzivot ne postoji. Treba ga sagledati realno, treba evoluirati, treba dozvoliti da odrastemo, prevazidjemo motive zbog kojih smo pushili, propushili bili slabi i kukavice i vukli se kroz zzivot kukavichki samo zato da ne bi priznali da smo mozzda pogreshili. I to pre 30 godina.
-
Ja ne mogu je pushachka lazz.
Ja mogu sve (
ako hochu i ako se potrudim) je istina. Dosta lenjosti!
- Ne vadi se na godine i pushachki stazz. Prestani da ropchesh. Ajd malo istrpi neshto, popravi neshto, promeni neshto. Nisam ni ja mladich od 20 godina sa 3 godine stazza. Ni njemu nije lako. Ko je rekao da je zzivot lak? Ako hochemo rezultate, neche nam pasti u krilo. Moramo da se malo borimo, a ne odmah da cvilimo i vichemo ja ne mogu, ko pushach neki.
- Generacije 60-tih su odrastale u dobu koje je mrzelo zdravlje. "Zzivi brzo i budi lep lesh" je bila simpatichna parola koja se nashim generacijama nududila uz duvan, heroin i LSD. Pa mozzda smo tada bili cool u srednjoj shkoli sa pljugom na velikom odmoru, ali sada je zaista krajnje vreme da evoluiramo.
Nije mi namera da te naljutim. Potpuno ti direktno govorim bez uvijanja u shareni papir i takt, da bi brzze i bolje doprlo.
Teshko ti je jer NECHESH da zzivish kao nepushach. Nechesh da menjash navike i zzivot. Znash koliko je to glupo? Kao da si 30 godina u invalidskim kolicima, i onda kada konachno ozdravish, odbijash da hodash jer zaboga, to nisi radio 30 godina.
Sad, kad si nepushach, mozzesh sve. Na primer da otkrijesh ko si ti zaista, shta sve mozzesh, shta volish i istrazzish nove moguchnosti u zzivotu.
Vreme je da preuzmesh odgovornost za svoj zzivot. Nije tebi nishta tezze nego shto je meni bilo, nije kriv ovaj ili onaj ili ovoono, i jako je loshe da druge obeshrabrujesh tvrdechi tako.
Nije teshko prestati pushiti. Nije teshko priznati greshke i popraviti sebe kao lichnost i svoj zzivot. Teshko je samo ako ochekujesh da mozzesh i dalje da se krijesh iza cigarete a da pri tom ne pushish. Odrastao si chovek, i vreme je da prevazidjesh odluke koje si doneo kao srednjoshkolac.