Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu si 100%,ja sam ovde (boldovano).
Cigarete batalih,ali pusti sex...to jos gora muka.Nadao sam se da ce to sa godinama da se stabilizuje.Sipak,jos gore.:evil::evil::evil:

Ma kako te samo nadjoh... :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Niti je on pusio 50 cigareta dnevno, niti ona pusi kutiju...sve su oni to upakovali da bi im price bile ubedljivije...to je moje misljenje...

50 cigareta se ispushi vrlo lako. Ja sam pushila i vishe. izvezzbash se da je drzzish konstantno, ma shta radio.

Naravno, uvek treba biti na oprezu jer smo mi bivsi pusaci osakaceni u neku ruku, i malo nam treba da predjemo na onu stranu. Ali hteo sam da dam podrsku ovim novim drugarima, koji su bas taze, da znaju da ih ne ceka nikakav pakao, i da je prociscenje duse i tela blizu.

Ne znam sta je sa ex pikslom, pretpostavljam da je tu sa nama, da nije odustao. Javice se vec on.

Kod mene je izgleda zelja za cigaretom u vezi sa motivom za ostavljanje. Cim oslabi motivacija, javi se zelja.
Posle koliko dana kako mi uopste nije pala na pamet, kao da sam pravi nepusac, danas kriza. Ne tako jaka, ali dosadna. Jos umesto u startu da je gusim, pustim je da se razbukti...
Znam da je to jedna obicna laz, da kada bih upalila i opet propusila bila razocarana, da nikavog svarnog uzitka tu nema i da bih se ubrzo mucila ponovo da ostavim. Ali pustam da se masta rasplamsa, zamisljam kad bih mogla da ugrabim da upalim tu jednu, koja se, naravno, nece racunati. Znam da je necu upaliti, ne smem, ali ostavljam misao da tumara tu negde, ne gusim je. E svasta...
Kao da nema ovde mnogo prostora za uljuskavanje, ako zelis da uspes mora se jos koracati prema uspehu, uvoditi opet neke promene, jacati motivaciju. A izgleda da je ona kod mene kljucna.

Motivaciju samu po sebi moramo da prevazidjemo jer inache u jednom momentu mozze da se okrene protiv nas. Motivacija glasi: nechu da pushim zbog togaitogaitoga.
Sledechi stepen mora da glasi: NECHU DA PUSHIM. JEr ako ostanemo na prvom stepenu, nash demon pushachki che pocheti da dovodi motivaciju, razloge u pitanje. Chim udjemo u pregovore s njim, oslabili smo i nalazimo se u opasnosti. Kada se javi misao da bi mogli zapaliti, samo je treba odbaciti rechenicom koja je stepen broj dva. Niposhto razmishljati na temu kako bi mogli ili zashto nechemo itd. Ta pomisao nije nasha i nema veze sa nashim zzeljama i potrebama. To je kratak spoj koji nam je izazvala duvanska industrija.
Trechi stepen odbrane od krize glasi: NE. I momentalno prestajemo da se bavimo temom koja dovodi u vezu nas i pushenje u bilo kom pravcu, nit se bavim time da bi mogli zapaliti niti time zbog chega nechemo zapaliti. Sa oloshima i nepoznatim ljudima ne prichamo, tako su nas uchili dok smo bili mali. Pa da primenimo.
Ovo je glavna taktika borbe protiv psihichke zavisnosti. I funkcionishe. Tek na trechem stepenu mozzemo da kazzemo: "Pushenje? Sve je to u glavi!" Posle se sva borba svodi na odbacivanje misli o cigaretama.

Mashtanja su korak blizze padu. Oprez sa tim.

Okej. Znaci ti savetujes da u startu treba saseci te misli...?! Ja sam do sada isao drugom taktikom i nisam se borio protiv njih. Kad god mi je palo na pamet pusenje,pustio sam masti na volju jer nisam hteo da se borim sa svojim mislima iako mi je to otezavalo...kontao sam da jednostavno taj period mora da prodje sam od sebe?!
Meni ce sada 5 meseci i bez obzira sto ova moja taktika funkcionise,moguce je da postoji i nesto lakse,jer mislim da sam se sa ovom mojom namucio vise nego sto sam trebao :)

Poslednja izmena:
Naravno, uvek treba biti na oprezu jer smo mi bivsi pusaci osakaceni u neku ruku, i malo nam treba da predjemo na onu stranu. Ali hteo sam da dam podrsku ovim novim drugarima, koji su bas taze, da znaju da ih ne ceka nikakav pakao, i da je prociscenje duse i tela blizu.

Ne znam sta je sa ex pikslom, pretpostavljam da je tu sa nama, da nije odustao. Javice se vec on.
Evo me, nisam odustao, jos uvek nekako guram. Pratim forum ali se ne javljam jer ne znam sta bih napisao. Jos uvek mi se pusi, hocu iz koze da iskocim. Danas mi je 126. dan i kriza traje vise od mesec dana. Rado bih bodrio druge ali trenutno nisam u stanju da to radim jer sam na ivici da propusim pa mislim da je licemerno i bezveze da nekom solim pamet i govorim da je pusenje stetno kad samog sebe jedva mogu da iskontrolisem - '' ljudi, nemojte da pusite, pusenje je jako stetno", rece ex piksla razmisljajuci kako bi divno bilo kupiti kesu duvana i smotati jednu cigaru.

'' ljudi, nemojte da pusite, pusenje je jako stetno", rece ex piksla razmisljajuci kako bi divno bilo kupiti kesu duvana i smotati jednu cigaru.

Evo ovo je upravo ilustracija onog o chemu vam pricham, hvala expikslo!
Vidite kako kao da imamo dva "kanala" paralelna i suprotstavljena jedan drugom. Mi samo treba da se opredelimo za pravu stranu. Kao da smo postali shizofreni ili da tako kazzem "posednuti"
Expiksla a ni jedan drugi expushach neche imati nijednu krizu vishe nikad, ako se jednostavno opredeli za svoj sopstveni tok misli.
Ukratko JA sam odluchila da hochu da prestanem da pushim Zatim tu odluku transformishem u JA NECHU DA PUSHIM. ( jer ako ostane na ja prestajem da pushim, i ne unapredite odluku u ja nechu da pushim, posle nekog vremena zlotvor vam shapne: "Pa eto, prestao si. Uspeo si. Sad mozzesh da zapalish jednu. " ili "kako da prestanesh da pushish ako ne pushish? Gubitniche. Zapali jednu da bi mogao da se drzzish svoje odluke" )
Dakle, to je nasha originalna misao. Dakle, nikako nije moguche da je nasha misao i "JA hochu da zapalim" Nemoguche je, ne mozzemo istim intenzitetom zzeleti dve potpuno suprotne stvari. Osim toga primechujemo da na te, loshe, misli kao da nemamo uticaja. Ne mozzemo da ih kontrolishemo. Naravno, jer to NISU NASHE MISLI.
Pushachke krize su spoljna manifestacija parazita koji se nastanio u nashem mozgu. Kao gliste da imamo u mozgu. Pokushava da preuzme kontrolu nad nashim umom i postupcima. Da je to potpuno drugo biche vidimo i po tome shto svi imamo potpuno iste "pushachke" misli, tj. krize. Vizualizujte tog parazita i odstranite ga. Preuzmite kontrolu nad vashim mislima, ne dozvolite mu da se uopshte pojavljuje u vashem toku misli. Jer on se hrani time. Svaki put kada dozvolite da on misli umesto vas, on ojacha. Dali ste mu volan svog zzivota. Prepustili se njegovoj volji. I onda je samo pitanje trenutka kada chete pocheti da izvrshavate njegova naredjenja i dozvoliti da vas porobi i hemijski. Jer chovek je biche sastavljeno od hemijskih elemenata. U taj sastav ne ulazi nikotin. Nikotin ulazi u sastav robova ovog parazita. Vi (ja) onda postajete on, tj. pushachi umesto ljudi.

Jel vam ovo zvuchi kao holvudski film strave i uzzasa? Teorija zavere? Pa da, Spilberg bi mogao da napravi spektakl od ovog. Nazzalost to je nasha realnost, mi se sa time borimo. Kada pobeedimo u psihichkoj zavisnosti i oslobodimo se mislenog parazita i njegove lichnosti, vishe nikad nas neche kontrolisati pushachke pomisli. Hoche nam s vremena na vreme prolaziti neki daleki bledi eho kroz glavu kada aktiviramo neku zaboravljenu mozzdanu cheliju, ali ako je odmah zatuchemo, ne mozze nam nishta.
Ovo sve shto pishem ne znachi mnogo u prvim fazama kada se borimo da izbacimo iz sebe telesnu zavisnost, iako je princip potpuno isti. Ali je kljuchno u drugoj fazi borbe protiv zavisnosti, kako bi ostali nepushachi i kako ne bi bili na mukama, jer che nam pomochi da razluchimo nashe misli i odluke od pushachkih misli.
Znachi dve faze:
1) izbaciti otrov iz tela i nauchiti ga da funkcionishe po soptvenim prirodnim pravilima
2) izbaciti misleni otrov iz mozga i podsvesti i nauchiti se da funkcionishemo po sopstvenom slobodnom izboru.

Poslednja izmena:
Motivaciju samu po sebi moramo da prevazidjemo jer inache u jednom momentu mozze da se okrene protiv nas. Motivacija glasi: nechu da pushim zbog togaitogaitoga.
Sledechi stepen mora da glasi: NECHU DA PUSHIM. JEr ako ostanemo na prvom stepenu, nash demon pushachki che pocheti da dovodi motivaciju, razloge u pitanje. Chim udjemo u pregovore s njim, oslabili smo i nalazimo se u opasnosti. Kada se javi misao da bi mogli zapaliti, samo je treba odbaciti rechenicom koja je stepen broj dva. Niposhto razmishljati na temu kako bi mogli ili zashto nechemo itd. Ta pomisao nije nasha i nema veze sa nashim zzeljama i potrebama. To je kratak spoj koji nam je izazvala duvanska industrija.
Trechi stepen odbrane od krize glasi: NE. I momentalno prestajemo da se bavimo temom koja dovodi u vezu nas i pushenje u bilo kom pravcu, nit se bavim time da bi mogli zapaliti niti time zbog chega nechemo zapaliti. Sa oloshima i nepoznatim ljudima ne prichamo, tako su nas uchili dok smo bili mali. Pa da primenimo.
Ovo je glavna taktika borbe protiv psihichke zavisnosti. I funkcionishe. Tek na trechem stepenu mozzemo da kazzemo: "Pushenje? Sve je to u glavi!" Posle se sva borba svodi na odbacivanje misli o cigaretama.

Mashtanja su korak blizze padu. Oprez sa tim.

Uh, potpuno sam se bila zaprepastila kad sam procitala ovo nocas. Bas si mi zadala temu za razmisljanje.
Mislila sam da je potrebno sa jedne strane stvoriti odbojnost prema cigaretama zbog svega loseg sto nam cine i na kraju preuzmu citav nas zivot, a sa druge strane imati razloge zbog kojih se radujemo sto ostavljamo cigarete ili sto smo ih vec ostavili. Ali u mom slucaju bar, tacno je da kad nas motivi izdaju ili izblede ili kad je sve na tankim nogama i postavljeno, sve se opet dovodi u pitanje i tu je rizik. Jos sam mislila da je moja greska i da treba imati rezervne motive, a ne da mi pristup ne valja.
Nisam sigurna ni da umem da kazem samo NE, nikad na takav nacin nisam ni razmisljala, sad mi se tek krcka ta misao u glavi.
A mastanje jeste korak blize padu, za pocetak je svakako korak ka dugotrajnim iscrpljujucim krizama koje opet sve dovode u pitanje. Ali danas sam dobra. :cool:

Evo me, nisam odustao, jos uvek nekako guram. Pratim forum ali se ne javljam jer ne znam sta bih napisao. Jos uvek mi se pusi, hocu iz koze da iskocim. Danas mi je 126. dan i kriza traje vise od mesec dana. Rado bih bodrio druge ali trenutno nisam u stanju da to radim jer sam na ivici da propusim pa mislim da je licemerno i bezveze da nekom solim pamet i govorim da je pusenje stetno kad samog sebe jedva mogu da iskontrolisem - '' ljudi, nemojte da pusite, pusenje je jako stetno", rece ex piksla razmisljajuci kako bi divno bilo kupiti kesu duvana i smotati jednu cigaru.

Ali nije licemerno uopste, samim tim sto nisi propusio, pa cak ni tad ako se ja pitam. A ovo i jeste neki vid grupne terapije (koliko god ja imala averziju prema tom obliku terapije u prvom redu zbog americkih filmova), kad drugome dajes podrsku, zapravo bodris i sebe. Soleci dugima pamet :whistling:, zapravo lovis sebe u greskama koje cinis, a nisi ih svestan.
Nego jesi li objasnio sebi sta se promenilo u odnosu na vreme pre ove krize, pre tih mesec dana?

Uh, potpuno sam se bila zaprepastila kad sam procitala ovo nocas. Bas si mi zadala temu za razmisljanje.
Mislila sam da je potrebno sa jedne strane stvoriti odbojnost prema cigaretama zbog svega loseg sto nam cine i na kraju preuzmu citav nas zivot, a sa druge strane imati razloge zbog kojih se radujemo sto ostavljamo cigarete ili sto smo ih vec ostavili. Ali u mom slucaju bar, tacno je da kad nas motivi izdaju ili izblede ili kad je sve na tankim nogama i postavljeno, sve se opet dovodi u pitanje i tu je rizik. Jos sam mislila da je moja greska i da treba imati rezervne motive, a ne da mi pristup ne valja.
Nisam sigurna ni da umem da kazem samo NE, nikad na takav nacin nisam ni razmisljala, sad mi se tek krcka ta misao u glavi.
A mastanje jeste korak blize padu, za pocetak je svakako korak ka dugotrajnim iscrpljujucim krizama koje opet sve dovode u pitanje. Ali danas sam dobra. :cool:

Pa ispravno si mislila. To vazzi da pochetnu fazu. Ali posle nam se i okolnosti menjaju i mi imamo sve vechu distancu i ne mozzemo se drzzati pochetne faze nikako nadalje. To bi bilo kao kada bi, kada jednom prevazidjemo fizichku krizu, nastavili da se ponashamo kao da smo josh uvek u pochetnoj fazi pa konstantno pili lekove, spavali i grickali ko ludi. Moramo da pratimo razvoj dogadjaja, inache chemo neshto da zabrljamo. :)

Pa ispravno si mislila. To vazzi da pochetnu fazu. Ali posle nam se i okolnosti menjaju i mi imamo sve vechu distancu i ne mozzemo se drzzati pochetne faze nikako nadalje. To bi bilo kao kada bi, kada jednom prevazidjemo fizichku krizu, nastavili da se ponashamo kao da smo josh uvek u pochetnoj fazi pa konstantno pili lekove, spavali i grickali ko ludi. Moramo da pratimo razvoj dogadjaja, inache chemo neshto da zabrljamo. :)

Meni se ona kriza nakon dve godine poklopila negde sa vremenom kad mi se urusio jedan vrlo bitan motiv za ostavljanje. Bio je veci stres, ali docekala sam se na noge. Osim sto sam propusila opet, kao da me je ono sto me je cuvalo da ne propusim tad saplelo, jer su u roju nailazile misli kako je sad svejedno ionako. Ocigledno je meni falio taj korak.

Ali nije licemerno uopste, samim tim sto nisi propusio, pa cak ni tad ako se ja pitam. A ovo i jeste neki vid grupne terapije (koliko god ja imala averziju prema tom obliku terapije u prvom redu zbog americkih filmova), kad drugome dajes podrsku, zapravo bodris i sebe. Soleci dugima pamet :whistling:, zapravo lovis sebe u greskama koje cinis, a nisi ih svestan.
Nego jesi li objasnio sebi sta se promenilo u odnosu na vreme pre ove krize, pre tih mesec dana?
Da, razmisljao sam o tome. Krenuo sam sa prilicno velikim entuzijazmom, fizicki sam se skinuo sa cigareta, posle mesec i po dana sam osetio olaksanje misleci da je gotovo, da sam prebrodio sve muke. To je trajalo jedno vreme a onda se desilo ono sto nisam ocekivao - a to je da ne mogu tek tako da pobegnem od sebe i od nacina zivota na koji sam navikao i to samo zato sto sam rekao sebi da vise necu da pusim. Ta odluka '' zavrsio sam sa pusenjem'' je u teoriji jednostavna, ali u praksi nije. Mozda nekom jeste - meni nije. Shvatio sam da je odvikavanje od pusenja jedan veoma slozen i dugotrajan proces. Te price ''posle 3 dana ces se ocistiti pa ce ti posle biti lakse'' su ulepsane price za malu decu. Na ovom forumu ima i vrlo korisnih saveta za odvikavanje ali nazalost ne mozemo svi da ih primenimo jer nismo svi isti. Nekom na primer, odgovara fizicka aktivnost ali meni ne odgovara, cak sam i fizicko u skoli mrzeo iz dna duse. To je tako i ja tu nista ne mogu, nikad se time nisam bavio pa necu poceti ni sad sa 47 godina a cak i da pocnem znam da ce mi dosaditi za 3 dana. Ne pusim tek 4 meseca a to je vrlo kratak period u odnosu na 30 godina pusenja i vodjenja odredjenog nacina zivota. Ja ne mogu da se pravim da taj deo zivota vise ne postoji. Mozda cu moci za godinu ili dve a mozda nikad necu moci, u svakom slucaju, sada jednostavno ne mogu. Jos uvek su stare navike jake i zato mi se i pusi. Nisam mladic od 20 godina koji je pusio 3-4 godine i sad se skida sa duvana pa mu to ne predstavlja prevelik problem. Odvikavanje od pusenja dozivljavam kao muku a ne kao nesto jednostavno, leprsavo i lako izvodljivo. Zao mi je ako ovo obeshrabruje nekog pocetnika ali svoja iskustva ne mogu i necu da ulepsavam. Uostalom, ovaj forum i sluzi zato da pises ono sto zaista osecas. U pocetku sam bio optimista, sada je situacija drugacija.

- Odluka je i u praksi jednostavna. Ili hochesh da budesh pushach ili nechesh. Nema tu filozofije mnogo.
- Posle tri dana je muka sa fizichkom zavisnoshchu gotova. To nema veze sa mukama koje nastaju zbog odbijanja da se promeni pushachki nachin razmishljanja i zzivota.
- fizichka aktivnost svakome pomazze pri odvikavanju, jer se tako aktivira organizam da luchi dopamin - a to je ono shto nam nikotin zameni.
- zaista je potrebno da revidiramo stavove iz srednje shkole. "mrzeo sam fizichko" je tada imalo opravdanje iz ko zna kojih, sada verovatno smeshnih razloga. Treba prevazichi, i ne graditi chitav zzivot na dechijim konstatacijama.
- Svaki pushach mrzi fitnes jer ne mozze, mrzi voche jer nema ukus, voli kafu na litre ujutru i josh kojeshta. Ako prestanemo da budemo pushachi, nash organizam se menja, postaje zdrav i treba mu dozvoliti da otkrije shta mu sada prija, umesto tvrdokorno se drzzati stavova iz pushachke ere.
- 47 godina je zaista poslednji voz da se u zzivotu promene stvari na bolje. Ne vidim ni jedan razlog da godine budu prepreka da se zablude otklone i zzivot unapredi. I nachin razmishljanja. Da nismo imali pogreshnih stavova, ne bi bili pushachi. U redu je pogreshiti ako si vloljan da priznash sebi i ispravish.
- i ja sam pushila 30 godina i ista smo generacija. Nema to je nemoguche pod tim uslovima Moguche je, evo ja sam uspela. Prestani da dramoserash i suochi se sa problemom! :D Ne mozzesh zziveti kao do sada a i na silu nishta ne menjati kad ti evo organizam vech sad, posle samo 4 meseca to zahteva od tebe.
- Ne treba se praviti da prethodni, pushachi, zzivot ne postoji. Treba ga sagledati realno, treba evoluirati, treba dozvoliti da odrastemo, prevazidjemo motive zbog kojih smo pushili, propushili bili slabi i kukavice i vukli se kroz zzivot kukavichki samo zato da ne bi priznali da smo mozzda pogreshili. I to pre 30 godina.
- Ja ne mogu je pushachka lazz. Ja mogu sve ( ako hochu i ako se potrudim) je istina. Dosta lenjosti!
- Ne vadi se na godine i pushachki stazz. Prestani da ropchesh. Ajd malo istrpi neshto, popravi neshto, promeni neshto. Nisam ni ja mladich od 20 godina sa 3 godine stazza. Ni njemu nije lako. Ko je rekao da je zzivot lak? Ako hochemo rezultate, neche nam pasti u krilo. Moramo da se malo borimo, a ne odmah da cvilimo i vichemo ja ne mogu, ko pushach neki.
- Generacije 60-tih su odrastale u dobu koje je mrzelo zdravlje. "Zzivi brzo i budi lep lesh" je bila simpatichna parola koja se nashim generacijama nududila uz duvan, heroin i LSD. Pa mozzda smo tada bili cool u srednjoj shkoli sa pljugom na velikom odmoru, ali sada je zaista krajnje vreme da evoluiramo.

Nije mi namera da te naljutim. Potpuno ti direktno govorim bez uvijanja u shareni papir i takt, da bi brzze i bolje doprlo.
Teshko ti je jer NECHESH da zzivish kao nepushach. Nechesh da menjash navike i zzivot. Znash koliko je to glupo? Kao da si 30 godina u invalidskim kolicima, i onda kada konachno ozdravish, odbijash da hodash jer zaboga, to nisi radio 30 godina.
Sad, kad si nepushach, mozzesh sve. Na primer da otkrijesh ko si ti zaista, shta sve mozzesh, shta volish i istrazzish nove moguchnosti u zzivotu.

Vreme je da preuzmesh odgovornost za svoj zzivot. Nije tebi nishta tezze nego shto je meni bilo, nije kriv ovaj ili onaj ili ovoono, i jako je loshe da druge obeshrabrujesh tvrdechi tako.
Nije teshko prestati pushiti. Nije teshko priznati greshke i popraviti sebe kao lichnost i svoj zzivot. Teshko je samo ako ochekujesh da mozzesh i dalje da se krijesh iza cigarete a da pri tom ne pushish. Odrastao si chovek, i vreme je da prevazidjesh odluke koje si doneo kao srednjoshkolac.

- Odluka je i u praksi jednostavna. Ili hochesh da budesh pushach ili nechesh. Nema tu filozofije mnogo.
- Posle tri dana je muka sa fizichkom zavisnoshchu gotova. To nema veze sa mukama koje nastaju zbog odbijanja da se promeni pushachki nachin razmishljanja i zzivota.
- fizichka aktivnost svakome pomazze pri odvikavanju, jer se tako aktivira organizam da luchi dopamin - a to je ono shto nam nikotin zameni.
- zaista je potrebno da revidiramo stavove iz srednje shkole. "mrzeo sam fizichko" je tada imalo opravdanje iz ko zna kojih, sada verovatno smeshnih razloga. Treba prevazichi, i ne graditi chitav zzivot na dechijim konstatacijama.
- Svaki pushach mrzi fitnes jer ne mozze, mrzi voche jer nema ukus, voli kafu na litre ujutru i josh kojeshta. Ako prestanemo da budemo pushachi, nash organizam se menja, postaje zdrav i treba mu dozvoliti da otkrije shta mu sada prija, umesto tvrdokorno se drzzati stavova iz pushachke ere.
- 47 godina je zaista poslednji voz da se u zzivotu promene stvari na bolje. Ne vidim ni jedan razlog da godine budu prepreka da se zablude otklone i zzivot unapredi. I nachin razmishljanja. Da nismo imali pogreshnih stavova, ne bi bili pushachi. U redu je pogreshiti ako si vloljan da priznash sebi i ispravish.
- i ja sam pushila 30 godina i ista smo generacija. Nema to je nemoguche pod tim uslovima Moguche je, evo ja sam uspela. Prestani da dramoserash i suochi se sa problemom! :D Ne mozzesh zziveti kao do sada a i na silu nishta ne menjati kad ti evo organizam vech sad, posle samo 4 meseca to zahteva od tebe.
- Ne treba se praviti da prethodni, pushachi, zzivot ne postoji. Treba ga sagledati realno, treba evoluirati, treba dozvoliti da odrastemo, prevazidjemo motive zbog kojih smo pushili, propushili bili slabi i kukavice i vukli se kroz zzivot kukavichki samo zato da ne bi priznali da smo mozzda pogreshili. I to pre 30 godina.
- Ja ne mogu je pushachka lazz. Ja mogu sve ( ako hochu i ako se potrudim) je istina. Dosta lenjosti!
- Ne vadi se na godine i pushachki stazz. Prestani da ropchesh. Ajd malo istrpi neshto, popravi neshto, promeni neshto. Nisam ni ja mladich od 20 godina sa 3 godine stazza. Ni njemu nije lako. Ko je rekao da je zzivot lak? Ako hochemo rezultate, neche nam pasti u krilo. Moramo da se malo borimo, a ne odmah da cvilimo i vichemo ja ne mogu, ko pushach neki.
- Generacije 60-tih su odrastale u dobu koje je mrzelo zdravlje. "Zzivi brzo i budi lep lesh" je bila simpatichna parola koja se nashim generacijama nududila uz duvan, heroin i LSD. Pa mozzda smo tada bili cool u srednjoj shkoli sa pljugom na velikom odmoru, ali sada je zaista krajnje vreme da evoluiramo.

Nije mi namera da te naljutim. Potpuno ti direktno govorim bez uvijanja u shareni papir i takt, da bi brzze i bolje doprlo.
Teshko ti je jer NECHESH da zzivish kao nepushach. Nechesh da menjash navike i zzivot. Znash koliko je to glupo? Kao da si 30 godina u invalidskim kolicima, i onda kada konachno ozdravish, odbijash da hodash jer zaboga, to nisi radio 30 godina.
Sad, kad si nepushach, mozzesh sve. Na primer da otkrijesh ko si ti zaista, shta sve mozzesh, shta volish i istrazzish nove moguchnosti u zzivotu.

Vreme je da preuzmesh odgovornost za svoj zzivot. Nije tebi nishta tezze nego shto je meni bilo, nije kriv ovaj ili onaj ili ovoono, i jako je loshe da druge obeshrabrujesh tvrdechi tako.
Nije teshko prestati pushiti. Nije teshko priznati greshke i popraviti sebe kao lichnost i svoj zzivot. Teshko je samo ako ochekujesh da mozzesh i dalje da se krijesh iza cigarete a da pri tom ne pushish. Odrastao si chovek, i vreme je da prevazidjesh odluke koje si doneo kao srednjoshkolac.
Ja i dalje tvrdim da se svi mi razlikujemo i da ne mozemo da razmisljamo na isti nacin, ne mozemo svi da se suocavamo sa problemima na isti nacin, ne mozemo svi da se smejemo na vic koji je neko proglasio smesnim, ne mozemo svi da prihvatimo odredjena pravila ponasanja samo zato sto je neko rekao da ih treba slediti, ne mozemo svi da volimo sport i fizicke aktivnosti i ne mozemo svi da se odvikavamo od duvana na isti nacin. Kod odvikavanja od pusenja nema pravila i ja pokusavam da se sa tim problemom izborim kako najbolje znam. Meni ovo predstavlja veliku muku ali vec cetiri meseca odolevam. Da li cu uspeti da sve ovo prevazidjem vreme ce pokazati. Ja nisam super junak i nemam kristalnu kuglu da bih unapred mogao da kazem da li cu ikad vise pusiti ili necu. Blago onom ko to moze.

Tachno je, svi se razlikujemo. Samo su pushachi svi isti. Imaju isti nachin razmishljanja i ponashanja. IDENTICHAN.
Sve shto sam ti napisala napisala sam ne da kritikujem tebe, vech da ti ukazzem na ono shto NISI TI vech tvoj pushach.
Da ti bude lakshe. Jer kada budesh prestao da verujesh toku misli koji ti lansira tvoj pushach, bichesh slobodan i biche ti lako.
A onda, ko zna - mozzda chesh voleti shetnje ili kuvanu shargarepu ili da ustajesh rano...stvari koje nikad nisi voleo ni radio jednostavno zato shto su to stvari koje pushachkom organizmu ne prijaju.
Samo prestani da se grchevito drzzish za stare stavove i iskustva, i svanuche ti. To ne znachi da treba sve da odbacish, vech da treba sve da stavish pod znak pitanja, pa polako. Ko zna kakve se sve snage u tebi kriju! Da upoznash pravog sebe, jer onaj stari je odredjen duvanom, to nisi ti.
Dopusti sebi da se menjash, jer mozzesh samo na bolje.

I da, sve shto sam napisala nisam napisala zato shto sam ja sad pametnija od drugih ili od tebe, vech zato shto sam to proshla. Pa iskoristi moje iskustvo i iskustvo drugih.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back