Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kako vam ide?
Meni sutra mesec dana! :srecna:
Brzo vreme prolazi, jedino su oni prvi dani umeli nesto mnogo da se oduze.
Cestitke, samo tako nastavi, odlicno ti ide! :)

Znaci drzite se svi :)
Meni danas tacno mjesec dana i sto jest, jest jos zaobilazim trafike. A kako stvari stoje morat cu i pekare :kolac:, mjesec dana - 4 kg viska :(
Zadnjih dana se mogu reci bolje osjecam i skontala sa da mi je bolje kad radim nego weekendom.....

Cestitke i tebi! :) Veliki je podvig izdrzati bez cigareta mesec dana! :) Uspeh je i izdrazti jedan dan! :)
Sto se tice viska kilograma i apetita, verujem da bih nabacio 10-15kg za ova dva ipo meseca da nisam poceo da idem u teretanu i da se ne bavim trcanjem.
Trcanje i teretanu, ili bilo kakav drugi vid rekreacije preporucujem svima koji imaju problema sa viskom kilograma! :)

Meni danas 2.5 meseci, super mi ide, jedino sto mi tesko pada jeste dim cigarete! :) Tek sada polako pocinjem da razumem mog matorog koj ne pusi 30 godina. Taj bi bolje trpeo dim zapaljene gume nego duvanski dim!:D Nema nikakve tolerancije prema pusacima, plasim se da i ja ne postanem takav! :D

Hvala, da znas da i jeste veliki podvig :) Dalje, nikad u zivotu nisam imala problema sa kilazom, uvijek sam bila u svemu umjerena i jela zdravo. Ovo me sad zeznu ali nema veze, tih par kila cu se ja vec nekako rijesiti samo da izdrzim u borbi sa ovom odvratnom ovisnoscu. A da se ne lazemo protivnik nikako nije za podcjeniti. Sa svim u zivotu sam se lakse izborila nego sa ovim :( Bojim se i toga sto je kod mene jos uvijek suprotno to u vezi sa dimom, meni jednostavno jos uvijek tako fino mirisi :azdaja: .... Hmmm, nista, idemo dalje, sretno svima :)

Grubo receno, dovoljno je da dnevno jedes dve stangle cokolade vise i da za dve i po godine imas i 20-25kg viska... :(
Ja sam stvarno mislila da je normalno da se ugojis kada ostavis cigarete, pa se nisam mnogo obazirala na kilazu sve dok vise nisam imala sta da obucem, a nisam znala da li da kupujem novu garderobu jer ne znam na kojoj cu se kilazi zaustaviti. :sad2:
Ne moras da se ugojis kada ostavljas pusenje, to sam u cudu videla na ovom forumu. Cak moze da se iskoristi kao sansa da se uvedu zdrave navike u ishrani i fizicka aktivnost, prema afinitetima i mogucnostima, ne mora nista drasticno.

Znam, sta sledi prinudna dijeta.Nadam se da jednu zavisnost necu zameniti drugom.
Bitno je da prolazi i treci dan bez duvana.

Jeste, to je najbitnije, i pravilno razmisljanje. Bolje i da se ugojis par kila , kasnije ces to da vratis lako. Evo ja sam se prvih mesec dana ugojio 5 kg, i poslao toga stagniram vec mesec dana. U pocetku sam stvarno preterivao sa jelom, ali isplatilo se, i sada vise nemam toliku potrebu za hranom, vratio sam se u normalu.
Ovi prvi dani su ti najgori, posle 3 dana bi trebalo da si prebrodila fizicku krizu. Sad ostaje psihicka zavisnost, ali i ona popusta svakim danom. Samo teraj dan za dan i ne razmisljaj previse o vremenu, uzivaj u svakom trenutku bez duvana jer ipak je to sloboda koja nam je bila uskracena dok smo pusili. I citaj forum od pocetka, brze ti prodje vreme. Ja sam procitao ceo forum i kad sam zavrsio vec je prosao mesec. Ima tu zaista sjajnih postova od Harmony, pa Pipi, kvalitetno stivo za male pare :p

Cestitam, bas sam se pitala sta je sa tobom :) ja nisam na dijeti, jedino sam se malo fizicki pokrenula. Upravo sam provela weekend u jednom spa centru i bas mi je godilo. To sam samu sebe castila od ovih para sto sam ustedila nepuseci. Kod mene je to nekih 200 eurica mjesecno. I eto, nekako se polako navikavam na ovaj svoj novi zivot. Nepusacki :think:

Potpuno si u pravu, svestan sam svega, znam da zbog grla ne treba da pusim i da je pusenje sranje, ali krize su me spopale i ne pustaju. Kratko traju ali su veoma ceste, pa jos kad uvece uzmem pivo totalno se izbezumim koliko mi se pusi. Mozda ce neko da kaze, ''nemoj da pijes pivo'', ali to je lako reci, pijem ga 30 godina, isto koliko sam i pusio i jedno bez drugog ne ide. Odrekao sam se duvana, odrekao sam se turske kafe, pijem onu lakrdiju iz kesice 2 u 1 jer mi ne izaziva jaku zelju za pusenjem, presao sam na laganiju hranu, ne jedem tesko, masno i zacinjeno, opet da bih smanjio zelju za pusenjem, ali piva necu da se odreknem, pivo ne dam:sad2: Pa ne mogu svega da se odreknem samo zato da ne bih pusio. To je vec mazohizam.

ExPiksla .. sta ima? Kako ide ?

Ljudi moji,pa ovo je blago receno UZAS jedan,uzgred prvi put sam na forumu,ovo mi je prvi dan bez cigarete i totali uzas u mojoj glavi.Cvrsto sam resila da cu ostaviti cig. zbog finansijske i zdravstvene strane ali neznam kako cu izdrzati,kupila sam i tabex,pa sad sta mi Bog da:zper:

Ah, svi smo prosli te dane uzasa... narocito prvi, kada nismo znali ni sta nam se desava ( bar meni :sad2: ) Proci ce... samo glavu gore !

Citala sam dosta sa ovog foruma i videla am da mnogima od vas nije bilo lako,kako sam razumela fizicka kriza traje od 3 do 10 dana,posle je sve u glavi. . . meni kafa ajde jos nekako al neda mi se jesti kad znam da necu moci da zapalim posle jela,to me ubija.Da me je neko danas snimao crko bi od smeha i smejala sam se,pa plakala, pa opet napad smeha, pa nervozaaaaa,ludilo

Hvala ljudi na podrsci,ali mene da je neko danas snimao crko bi od smeha,pro napad smeha,pa plakanje i panika,onda nervozaaaa,ludilo jedno.Ajde kafa kako tako al neda mi se jesti kad znam da necu zapaliti posle jela :dash:,citala sam dosta na forumu znam da je mnogima bilo tako . . . ali koliko sam razumela da fizicka krixa traje od 3 do 10 dana?

Hvala ljudi na podrsci,ali mene da je neko danas snimao crko bi od smeha,pro napad smeha,pa plakanje i panika,onda nervozaaaa,ludilo jedno.Ajde kafa kako tako al neda mi se jesti kad znam da necu zapaliti posle jela :dash:,citala sam dosta na forumu znam da je mnogima bilo tako . . . ali koliko sam razumela da fizicka krixa traje od 3 do 10 dana?

Super, ako nemas napade gladi.Nemoj da razmisljas o cigarama, pogledaj neku komediju, da prodje vece, ujutru ce biti lakse.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back