Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
definitivno. prvo sam primetila kod sebe da se pojavljuju uvek u istim vremenskim razmacima, zatim mi se potvrdilo ovde na forumu. trebalo bi proveriti kod onih koji su ponovo propushili, pa chemo lako utvrditi kritichna razdoblja

Poznajem nekoliko osoba koje su ponovo propušile nakon ŠEST godina nepušenja. Možda je i ta godišnjica kritična.

Aktivan pusac 27 god.Moj problem je vece, izdrzim ceo dan, ali uvece katastrofa.

Dobrodosla! :) Jesi ostavila cigarete ili se tek spremas?
I meni je ta kriza uvece bila uvek problematicna. Ali videla sam ovde da svako ocigledno ima doba dana kad se kriza ispolji u najvecem obimu.
Ostaje da se probamo sva sredstva koja su nam na raspolaganju da se krize ublaze, najbolje bi bilo da nestanu, ali ako nista drugo samo preguraju do vremena kad se same od sebe oslabiti.
Najgori su mi bili prvi dani, posle vec malo se pravim vazna sto sam par dana pregurala, pa se hvalim, pa mi zao da se vracam na pocetak, pa primecujem pozitivne aspekte prestanka pusenja na koje uopste nisam racunala i da ne pricam kako sam se radovala kao malo dete kad mi se organizam pocneo vracati u normalu, sve ono sto brzo zaboravim jer su negativne promene koje izaziva duvanski dim postepene, mislim da je do svega drugoga, a ne do cigareta.

Pokusavam da ostavim,smanjila sam na 4 -6 dnevno, ne koristim nikakvu hemiju, pokusavam postepeno, izdrzim ceo dan, a onda uvece nadoknadim

Ja nepusim vec mjesec dana ... i jos uvijek imam taj problem poslijepodne kada dodjem sa posla da mi strasno fali ta cigara. Ali to se da izdrzati, i svaki dan je slabije i slabije. Probaj jednu-dvije noci bez njih, ovako sebe vise patis.

Pokusavam da ostavim,smanjila sam na 4 -6 dnevno, ne koristim nikakvu hemiju, pokusavam postepeno, izdrzim ceo dan, a onda uvece nadoknadim

Ja sam pokusavala da smanjim, to kad zelim da ostavim pa se prestravim od ideje da vise necu pusiti, pa kao bolje postepeno, manji sok za organizam...
Ne znam ni sama koliko sam puta smanjivala, i podje mi za rukom ne vise od dan-dva, posle sve po starom. Mada ima onih koji su tako uspeli.
Najteze mi je ustvari bilo da se odlucim, uzasavala me je ideja da vise necu pusiti, sve znam a nikako da krenem, sve pomeram za sutra.
Na kraju sam nasla sistem koji je radio, nasla sam na netu sazetu video varijantu 'Lako je ostaviti pusenje' Alena Kara, u trajanju od oko sat vremena.
Ostavim jednu cigaretu, (jer u jednom trenutku na kraju kaze da upalimo poslednju cigaretu, i uvek mi bude zao ako je pre vremena ispusim :D),i kad ostanem sama na miru odgledam i drzi me entuzijazam sigurno dan-dva. Kad se pojacaju krize pocne da popusta, pa sam mnogo puta poklekla treceg dana. A sad, poslednji put bacila sam se na iscitavanje foruma, svasta tu ima, korisnih stvari. Gledala na netu emisije o stetnosti pusenja da ojacam volju. Posle tog treceg dana nijansu je lakse, ima tih biljnih preparata za smirenje, ranije sam izbegavala, sad vidim bez potrebe. Mozes i sama da pravis cajeve za smirenje, ima toga na netu. I podsecala sam stalno sebe da ovo sto prezivljavam, te krize su ciscenje organizma od otrova i ide...

Ne znam da li smem ovde da ostavim linkove za skidanje ako te zanima, torrent za video i titl.
http://www.torrenthound.com/hash/d5946aeb38f3a7920e91c6822027fb4e267cba02/torrent-info/Allen-Carr--Easyway-to-Stop-Smoking.avi-3604297
http://titlovi.com/titlovi/allen-carr-s-easy-way-to-stop-smoking-136852/
Titl zuri sekundu sto smeta pri gledanju, ali moze da se podesi u plejeru koji koristis.
Mozes i tako da probas, mada svako ima svoj nacin.

Pozdrav svima!

Uclanio sam se na ovaj forum u glavnom zbog ove teme! :) Bio sam pusac 7 godina, stigao sam do 1.5 pakle dnevno. Poslednjih 4 godine nisam uspeo da ostavim cigare ni na jedan dan, sve do tog, sada vec dalekog 6.01.2013. nakon sto sam te badnje veceri za nepunih dva sata ispusio 10 cigareta, resio sam da pokusam da ne pusim bar 24h! :)
To bozicno jutro cu najverovatnije pamtiti celog zivota, bilo je to prvo jutro bez cigareta!:) Ne samo jutro, nego je ceo dan bio previse napet, kriza za krizom, drhtanje, glad, stezanje u grudima, hladan znoj itd... Imao sam kod sebe dve polu pune pakle cigareta, koje su bile tu da se nadju, ako kriza savlada um. Na svu srecu, to se nije desilo, izdrzao sam taj prvi dan.
Sledeca dva dana su bila potpuno isti, a nakon dva dana, doveo sam sebe u najvece iskusenje, uzeo i popio par piva, i cekao da vidim sta ce da se dogodi, medjutim opet nista, nisam zapalio cigaretu! :)

I tako, dan za danom, prodje taj prvi mesec, prodje zatim i drugi, i sada cekam taj 06. april! :)

Ako je bilo kome potreban bilo koj savet, slobodno pitajte. Onima koji su resili da bas ovog trenutka ostave pusenje, mogu reci da ni jedna cigareta ne daje toliki osecaj zadovoljstva koliko moze da pruzi 1 dan bez i jedne zapaljene cigare! :)

Ja sam pokusavala da smanjim, to kad zelim da ostavim pa se prestravim od ideje da vise necu pusiti, pa kao bolje postepeno, manji sok za organizam...
Ne znam ni sama koliko sam puta smanjivala, i podje mi za rukom ne vise od dan-dva, posle sve po starom. Mada ima onih koji su tako uspeli.
Najteze mi je ustvari bilo da se odlucim, uzasavala me je ideja da vise necu pusiti, sve znam a nikako da krenem, sve pomeram za sutra.
Na kraju sam nasla sistem koji je radio, nasla sam na netu sazetu video varijantu 'Lako je ostaviti pusenje' Alena Kara, u trajanju od oko sat vremena.
Ostavim jednu cigaretu, (jer u jednom trenutku na kraju kaze da upalimo poslednju cigaretu, i uvek mi bude zao ako je pre vremena ispusim :D),i kad ostanem sama na miru odgledam i drzi me entuzijazam sigurno dan-dva. Kad se pojacaju krize pocne da popusta, pa sam mnogo puta poklekla treceg dana. A sad, poslednji put bacila sam se na iscitavanje foruma, svasta tu ima, korisnih stvari. Gledala na netu emisije o stetnosti pusenja da ojacam volju. Posle tog treceg dana nijansu je lakse, ima tih biljnih preparata za smirenje, ranije sam izbegavala, sad vidim bez potrebe. Mozes i sama da pravis cajeve za smirenje, ima toga na netu. I podsecala sam stalno sebe da ovo sto prezivljavam, te krize su ciscenje organizma od otrova i ide...

Ne znam da li smem ovde da ostavim linkove za skidanje ako te zanima, torrent za video i titl.
http://www.torrenthound.com/hash/d5946aeb38f3a7920e91c6822027fb4e267cba02/torrent-info/Allen-Carr--Easyway-to-Stop-Smoking.avi-3604297
http://titlovi.com/titlovi/allen-carr-s-easy-way-to-stop-smoking-136852/
Titl zuri sekundu sto smeta pri gledanju, ali moze da se podesi u plejeru koji koristis.
Mozes i tako da probas, mada svako ima svoj nacin.

Ima i na youtube sa prevodom, prelistajte poslednjih 20-tak strana, ima link..

TAchno, i ima ona posle godinu, i jedna zzestoka posle dve godine, traje oko dve nedelje.

Jao ljudi sta je ovo, meni je danas 25 dan nepusenja, uglavnom zadnjih dana sam bila super, cak sam prestala i da brojim dane, ovo sad izbrojah na brzinu... nego juce me uhvati neka odvratna kriza, ma ne prestaje nikako, ne znam sta mi je, nonstop mi se motaju po glavi........ sreca pa ih nemam u kuci inace ne garantujem da ne bih zapalila :( I trudim se da ne mislim ali sve dzaba, kao sto rekoh ne prolazi nikako :(

Hey dobrodosla :) Sto se smanjivanja tice, bezbroj puta sam i sama probala i nista, na kraju opet sve nadoknadim i vratim se na staro. Meni evo 3 sedmice kako nisam nikako pusila, ni jednog kiksa nije bilo :) Bez ikakvih pomagala i hemije, bas onako na suvo, procitala sam Allen Carr-a, citam ovaj forum, hihi, ovo mi dodje kao neka terapija i tako... Tesko jest, posto sam i ja pusila dobrih 25 godina ali moze se. Najgore je prvih 7 dana dok te ne prodje ona nikotinska kriza a poslije je puno lakse, dodje kriza na momente ali isto tako i prodje, uglavnom da se izdrzati. Znaci i ja ti savjetujem da probas i bez tih nekoliko.

Jao ljudi sta je ovo, meni je danas 25 dan nepusenja, uglavnom zadnjih dana sam bila super, cak sam prestala i da brojim dane, ovo sad izbrojah na brzinu... nego juce me uhvati neka odvratna kriza, ma ne prestaje nikako, ne znam sta mi je, nonstop mi se motaju po glavi........ sreca pa ih nemam u kuci inace ne garantujem da ne bih zapalila :( I trudim se da ne mislim ali sve dzaba, kao sto rekoh ne prolazi nikako :(
zapali jednu sta ima veze...:mrgreen: Salim se,naravno...Sta je meni sve padalo poslednjih par dana na pamet,kakva sam sve opravdanja smisljao da bih zapalio,sva sreca nisam poverovao ni u jedno od njih ali mislim da sam ,sto je najgore,sam sebi bio prilicno ubedljiv. Ja generalno imam veliku dramu od kad sam prestao,svaki dan je bitka za sebe. Ok,lagao bih kad bih rekao da nije bilo dana kad mi je bilo opusteno,al opet ni to ne mora da znaci da je ok,jer taman se covek malo opusti kad eto opet krene da drma kriza. Da vec jednom do sada nisam imao bezuspesan pokusaj ostavljanja,ovaj sada bi sigurno odavno propao jer bih zapalio jednu da probam kako je ma 100%,tako da svaka cast ako ti je ovo prvi put ali nemoj da padnes na pricu zapalicu jednu da probam jer to je onda kraj!

Hahaaa, ma ja, sta ima veze, nema nista nego znam kao i ti iz iskustva sta bude poslije te jedne :) Znaci nije mi prvi put, ali isto kao i da jeste jer svi pokusaji prije ovoga su se zavrsavali nakon dan ili dva i to bas tom "jednom" ili onim "ma samo cu uz kafu" itd. Ovaj put sam se bas dugo psihicki pripremala sto je stvarno i urodilo plodom ali me ovo juce i danas bas iznenadi. Kod mene je bila drama prvih dana, pa recimo prva 3 dana katastrofa, nesanica, opsta paranoja :/ onda do nekih 7 dana, nije bas bilo veselo ali izdrzala sam, zatim je sve bilo OK do juce, mislim imala sam krize ali vrlo kratke i beznacajne. Ali ovo, pa evo ne prestaje me nikako, bas sam nervozna, napeta i ne znam kakva sve nisam. Nista mi bas ne pomaze, na kraju ce biti da cu otici kupiti neke tablete, valerian ili tako nesto, samo mi bezveze da 25 dan po prestanku posezem za kojekakvim sredstvima za smirenje :(

Hahaaa, ma ja, sta ima veze, nema nista nego znam kao i ti iz iskustva sta bude poslije te jedne :) Znaci nije mi prvi put, ali isto kao i da jeste jer svi pokusaji prije ovoga su se zavrsavali nakon dan ili dva i to bas tom "jednom" ili onim "ma samo cu uz kafu" itd. Ovaj put sam se bas dugo psihicki pripremala sto je stvarno i urodilo plodom ali me ovo juce i danas bas iznenadi. Kod mene je bila drama prvih dana, pa recimo prva 3 dana katastrofa, nesanica, opsta paranoja :/ onda do nekih 7 dana, nije bas bilo veselo ali izdrzala sam, zatim je sve bilo OK do juce, mislim imala sam krize ali vrlo kratke i beznacajne. Ali ovo, pa evo ne prestaje me nikako, bas sam nervozna, napeta i ne znam kakva sve nisam. Nista mi bas ne pomaze, na kraju ce biti da cu otici kupiti neke tablete, valerian ili tako nesto, samo mi bezveze da 25 dan po prestanku posezem za kojekakvim sredstvima za smirenje :(

Meni je 107. dan bez pusenja a vec 3-4 nedelje ponovo imam krize vise puta u toku dana. Nikako ne prolaze i puno puta sam razmisljao da kupim duvan jer sam ekstremno nervozan. Juce sam kupio tablete od valerijane a kupio sam i malo lavande i maticnjaka, ( po 25 grama ) to sam pomesao i pijem taj caj pa mi je lakse jer opusta zivce. Ako si nervozna nemoj da se mucis, olaksavaj krize na sve moguce nacine dok ne popuste.

Meni je 107. dan bez pusenja a vec 3-4 nedelje ponovo imam krize vise puta u toku dana. Nikako ne prolaze i puno puta sam razmisljao da kupim duvan jer sam ekstremno nervozan. Juce sam kupio tablete od valerijane a kupio sam i malo lavande i maticnjaka, ( po 25 grama ) to sam pomesao i pijem taj caj pa mi je lakse jer opusta zivce. Ako si nervozna nemoj da se mucis, olaksavaj krize na sve moguce nacine dok ne popuste.
Ja sam vec toliko oguglao da mi je postalo normalno da sam stalno nervozan zbog toga sto mi fale pljuge...mozda smesno zvuci ali to je sad vec jedno normalno stanje na koje se moja bliza okolina navikla. Umesto cajeva poceo sam da opako pijem :) i mislim da je to definitivno dokaz da u meni zivi samoubilacki duh jer jednostavno moram konstantno necim da se unistavam:mrgreen: Sa ove teme cu uskoro da predjem na temu "ostavite alkohol sa nama" a Boga pitaj na kojoj cu zavrsiti. Uglavnom,pozitivna strana je sto sam poceo da treniram kao nikada do sada,a kad jednog dana stanem sa fizickim aktivnostima nek mi je Bog u pomoci kad me svi poroci spopadnu...:gace:

bobby jean ne plasi ljude! :) Mnogo faktora utice na nervozu kao sto su nacin zivota, nacin ishrane, posao, zivotna okolina, drustvo itd, nije pusenje jedini faktor! :) Cak, sta vise, pema licnom iskustvu, ja sam manje nervozan sada, kada ne pusim! :)
Slobodno cu napisati, i stojim iza toga da "Pusenje izaziva nervozu"! :) Tacnije, "Ne pusis zato sto si nervozan, nego si nervozan zato sto pusis"! Kad prestanes da pusis, prestaces i da se nerviras! :)
Dakle, ovo sto sam gore napisao se direktno nadovezuje na ono sto je LUSJE napisala, da se treba postepeno skidati sa cigara, sto je naravno vrlo opasno jer izaziva veliku nervozu!
Kad sam prestao da pusim, moj burazer je takodje resio da se odrekne cigara ali "delimicno" i od tada je postao ne podnosljiv, stalno je nervozan jer je sebi smanjio dozu! :s Zao mi ga je, ali nikako ne mogu da ga nagovorim da prestane da pusi. ni njega, ni ostatak drustva.. :(

Mislim da je vrlo bitno da u toku odvikavanja naucite da mrzite cigarete, ima n+1 sajtova i filmova o stetnosti cigareta, i ako ste u fazi odvikavanja, trebali bi da pazljivo to pogledate, koliko god da su snimci gadni i neprijatni!

bobby jean ne plasi ljude! :) Mnogo faktora utice na nervozu kao sto su nacin zivota, nacin ishrane, posao, zivotna okolina, drustvo itd, nije pusenje jedini faktor! :) Cak, sta vise, pema licnom iskustvu, ja sam manje nervozan sada, kada ne pusim! :)
Slobodno cu napisati, i stojim iza toga da "Pusenje izaziva nervozu"! :) Tacnije, "Ne pusis zato sto si nervozan, nego si nervozan zato sto pusis"! Kad prestanes da pusis, prestaces i da se nerviras! :)
Dakle, ovo sto sam gore napisao se direktno nadovezuje na ono sto je LUSJE napisala, da se treba postepeno skidati sa cigara, sto je naravno vrlo opasno jer izaziva veliku nervozu!
Kad sam prestao da pusim, moj burazer je takodje resio da se odrekne cigara ali "delimicno" i od tada je postao ne podnosljiv, stalno je nervozan jer je sebi smanjio dozu! :s Zao mi ga je, ali nikako ne mogu da ga nagovorim da prestane da pusi. ni njega, ni ostatak drustva.. :(

Mislim da je vrlo bitno da u toku odvikavanja naucite da mrzite cigarete, ima n+1 sajtova i filmova o stetnosti cigareta, i ako ste u fazi odvikavanja, trebali bi da pazljivo to pogledate, koliko god da su snimci gadni i neprijatni!

To za nervozu potpisujem i ja, a i za postepeno skidanje. Ja ne poznajem ama baš nikog ko je ostavio cigarete tako što je smanjivao. Ja danas isplivao 1,5km a juče se napio ko ******..samo me sad ne dave pljuge :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back