Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Веома је дегутантно овакво јавно експонирање...
Мислим да ниси за пдф Здравље, већ за љис...

A zašto je degutantno.....ne upražnjavaš te aktivnosti pa ti je degutantno.....opet ti kažem dobar seks utiče na nas veoma pozitivno pa samim tim i kada ostavljamo cigarete..pokušaj upražnjavati dobar seks i manje ćeš misliti o cigaretama....

Shto se tiche dijeta...nijedna dijeta nije takva da je idealna za svakog. Zato je najbolje otichi kod nutricioniste, ja sam ishla na VMA, chetvrtkom je doktorka primala civile, dobila plan idealne ishrane za mene. I radilo je super dok sam se toga pridrzzavala ( posle sam skliznula nazad u loshe navike, priznajem)
Drzzechi dijetu iz novina npr ili neku radikalnu bez kontrole lekara mozzemo da nanesemo organizmu veliku shtetu.
Ja sam npr. kada sam pochela da se gojim nakon prestanka pushenja zakljuchila da treba da jedem vocha puno i da izbacim hleb. Em mi nije bilo dobro, em sam bila gladna em sam bila sve deblja.
posle kod nutricioniste detaljan pregled, krvna slika, merenje svega, provera da li ima nekih bolesti u porodici, ispitivanje o zzivotnim navikama...i rezultat je bio shokantan bar za mene:
moja dijeta je takva da ne smem jesti vishe od 100 gre vocha i to ne na prazan stomak, hleb obavezno, uveche obavezno neshto slatko, testenine, meso, uzzine obavezno, kolichina hrane je bila takva da u pochetku nisam mogla sve da pojedem...i onda PUF! 7 kila manje, nikad gladna, nikad umorna, namirnice takve da mogu kupiti i usput u gradu i jesti, bez gluposti tipa pola grejpfruta za doruchak i trechina prepelichijeg jajeta, sve hrana koju i inache imamo normalno da kupimo da jedemo i spremimo...ZAista lako i ugodno, evo sad sam pishuchi ovo vama se lepo podsetila i ja kako mi je bilo super i od ujutru pochinjem tako da se hranim ponovo. Pun tanjir palente woohoo!

Izgleda da Pipi ti nisi citala moj raniji post. Ne pravim se pametna i nisam sisla sa planine pa da ljudima ja pisem dijetu, nisam merodavna za to. Jasno sam napisala da sam ja isla kod nutricioniste, pa su ljudi rekli da ako mi nije tesko napisem dijetu. Pitala sam da li ce to mozda smetati ovom forumu jer je forum za ostavljanje cigareta a ne kako da smrsamo. I dalje su forumasi bili za to da napisem i tako sam i pocela. Znala sam da ce nekome to ipak zasmetati, ali htela sam samo da pomognem. Dakle, idite ljudi kod nutricioniste, tresnite novac, pa eto vam dijete. Ja sam isto ovu dijetu platila, a verujem i ti tako da sam htela ostale da postedim troska. Ok, moja greska!

Nisam se ja uopste uvredila, ali recenica da ne treba koristiti dijetu iz novina nego ici kod nutricioniste, imala sam utisak da je upucena meni. Jer zaista ne znam ko bi tako hladno smeo da pise dijetu pogotovo ovako javno a da to nije uradio neko ko je kvalifikovan za to. Ali sve u svemu, nemam sta da se ljutim, moja greska izgleda sto sam je uopste pomenula, jer ipak je ovo forum za nepusace a ne za skidanje kilograma. Napisala si ga odmah posle te dijete koju sam ja samo prepisala od nutricioniste pa sam smatrala da je naravno meni upucen komentar. Nista strasno, ti si dosta dugo na ovom forumu, citamo tvoje postove, pa Boze moj nekada se i pogresno covek izrazi, ali uvek treba priznati gresku! Pozdrav!

Nije bila upuchena tebi. Zzao mi je shto si se nashla prozvanom. Moja greshka, trebala sam se ograditi od tvog posta.
P.S. ako hochesh, obrisachu tu rechenicu.

Nema potrebe da ista brises, pa nismo ovde da bi raspravljali o glupostima. Ali zar nije izgledalo tako? Uostalom nije uopste vazno. Ovaj forum treba da bude prijateljski, a ne da se svadjamo, da pomognemo jedni drugima da se oslobodimo te ruzne navike. Nije ni malo lako, znamo to svi!

Shta ste se uchutali :lol: Koliko dana/sati gurate? Jesmo li svi na broju?

Ja znam dan od kada ne pušim i ne pada mi na pamet da brojim dane, sate...itd. Ukoliko se budete opterećivali time, onda će vam cigarete stalno biti na pameti, pa samim tim i iskušenje.
Iskulirajte sve to, posvetite se nečemu što će vam odvratiti pažnju, krenite sa fizičkom aktivnošću ako je već ne upražnjavate...pešačenje je veoma delotvorno, ali ne ono..noga pred nogu...
već, brz hod bez zastajkivanja da pogledate ovo ili ono, i to preporučujem 2 x dnevno po 1 sat.

Ja znam dan od kada ne pušim i ne pada mi na pamet da brojim dane, sate...itd. Ukoliko se budete opterećivali time, onda će vam cigarete stalno biti na pameti, pa samim tim i iskušenje.
Iskulirajte sve to, posvetite se nečemu što će vam odvratiti pažnju, krenite sa fizičkom aktivnošću ako je već ne upražnjavate...pešačenje je veoma delotvorno, ali ne ono..noga pred nogu...
već, brz hod bez zastajkivanja da pogledate ovo ili ono, i to preporučujem 2 x dnevno po 1 sat.

Da, svi smo razlichiti, neko ne voli da broji, a drugima je to podstrek.

Pre neki dan udjoh u XV mesec,zaboravim bas dan,ali se setim posle.

Bravo !
congrats_2.gif

Aha,hoce taj PMS,sto ne lupas glavom o zid nego palis cigaretu.Manja steta,a efikasnije.:)
Ne znam kako su zivele zene pre 50 godina,one nisu ni znale za PMS.Mora da im je zivot bio tezak i monoton.:D
Prvo, ti ne možeš da shvatiš dejstvo estrogena i progesterona jer ih nemaš. Kad neko komentariše na način na koji ti to radiš setim se pitanja Baneta Vukašinovića nekom ginekologu-akušeru kojeg je doveo u emisiju: "Doktore, kako je to biti majka?". I sam doktor se prvo smejao do suza i na kraju rekao kako ne zna.
A žene su pre 50 godina živele sa daleko manje stresova nego mi danas, pa im je zato PMS bio slabiji ili neprimetan.

Samo da prijavim, 06. sam prestala, udario me PMS i danas popustila. Ne znam vise koliko puta da pokusavam i ima li nade za mene?
Ne daj se!
nochurak je efikasan kod PMS-a, kao i seme lana, sadrzze valjda biljni estrogen, mada meni nishta ne pomazze tada. :( Isto sam zbog PMS-a padala x puta ali kad jednom pregurash dobro si, tj. nemash krize svaki put tako da je to dobra strana. Zaobishla sam problem tako shto sam prestala da pushim u sred PMS- ichnog perioda i uspelo je, probaj neshto od ovog mozzda ti upali.

VENDIKA

Osnovna greška je smatrati sebe beznadežnim slučajem. Ne popuštaj, bilo pa prošlo. I dok god pokušavaš ima nade. NE DIŽI RUKE.
Evo, i meni je bolje. Videću šta će se desiti kada mi večeras dođe brat na kafu (a on vari jednu o drugu, a ja se sa njim tako oraspoložim i slatko ismejem)

Znash shta che da se desi: lepo chesh da se oraspolozzish, slatko chesh da se ismejesh i posle chesh jako ponosno da nam zaopshtish da nisi zapalila. :)
Pripremi sebi zanimaciju za ruke, naseckaj neshto zdravo za grickanje i zamoli brata da ne drzzi cigarete na stolu, dostupno. Kod "drushtvenih" cigareta je najkritichniji momenat kada druga osoba uzima cigaretu iz kutije, to nam je okidach da budemo imitatori. Odnosno, kako bi se povezali sa drugom osobom sa kojom se druzzimo, skloni smo da je imitiramo (kazzu da je to i uzrok zaraznosti zevanja). Kutija orbit bonbona je meni bila savrshena za te prilike. kad neko posegne za cigaretom, posegnem i ja za kutijom - i uzmem bonbonu.
Ako ti je paljenje okidach, pripremi one male svechice , pa kad te uhvati a ti zapali - svechicu. Ili svaki put ustani i idi da popijesh chashu vode. :)

Svako opravdanje je samo opravdanje.Tesko je odreci se te ruzne navike,ali pravdanje nista nece pomoci.Padnes...ustani pa idi dalje,ne trazi opravdanje,nicemu ne sluzi.
To je teska droga i ...veoma zajjebana,bas,bas,bas...
Imam puno razumevanje za svakoga ko pokusa,velika je stvar da u glavi ukvintas kako treba baciti to govvno zato sto nas truje,i nas i okolinu.I tesko je uspeti,ali ko pokusava taj ce mozda uspeti,ko ne pokusava nece nikad,ostace rob dok ga ta droga ne ubije.I to je istina.Surova,gola,ali istina.Hebga sad,tako je kako je.
Ako nekoga zanima mogu da mu prenesem moja iskustva,ali da slusam "opravdanja",PMS i slicne ...nemam zivaca,a i kome se pravdate,zasto,pa vi pokusavate,vi uspevate ili padate,pa ponovo pokusavate...nema potrebe da se trazi opravdanje.Razmisljaj zasto si TI pala,svako je svet za sebe,pa pokusaj to da prevazidjes.

PMS nije "opravdanje", nije deda mraz, nije izmishljotina, nije nezanemarljiv faktor u zzivotu svake zzene.
PMS itekako utiche na nashe ponashanje, emocije, odluke i psihofizichko stanje.

Svi smo razlichiti, da ponovim josh jednom, imamo razlichita iskustva, organizme, probleme a pushenje je veoma slozzena bolest zavisnosti.
Nasha cipela nije potaman svakome i zato treba da ili imamo zzivaca da saslushamo tudja iskustva i pomognemo po meri osobe kojoj treba podrshka ili da se bavimo nekom drugom temom.
Mirko, to shto ti nemash u svom iskustvu shta znachi imati PMS, ne daje ti za pravo da taj faktor odbacujesh kao lazzno opravdanje, jer to jednostavno nije tachno. Teorija nekih mushkih shovinista da su zzene izmislile PMS da bi mogle da se "vade" na to je u najmanju ruku ruzzna i uvredljiva. Hajde da budemo korektni. ♥

PMS nije "opravdanje", nije deda mraz, nije izmishljotina, nije nezanemarljiv faktor u zzivotu svake zzene.
PMS itekako utiche na nashe ponashanje, emocije, odluke i psihofizichko stanje.

Svi smo razlichiti, da ponovim josh jednom, imamo razlichita iskustva, organizme, probleme a pushenje je veoma slozzena bolest zavisnosti.
Nasha cipela nije potaman svakome i zato treba da ili imamo zzivaca da saslushamo tudja iskustva i pomognemo po meri osobe kojoj treba podrshka ili da se bavimo nekom drugom temom.
Mirko, to shto ti nemash u svom iskustvu shta znachi imati PMS, ne daje ti za pravo da taj faktor odbacujesh kao lazzno opravdanje, jer to jednostavno nije tachno. Teorija nekih mushkih shovinista da su zzene izmislile PMS da bi mogle da se "vade" na to je u najmanju ruku ruzzna i uvredljiva. Hajde da budemo korektni. ♥

Svako je svet za sebe,tu se slazemo.
Dugo sam u braku,imao sam majku,imam sestru,rodbinu,komsinice,koleginice...a i verujmi da je moj nemirni duh dosta zena upoznao u svakom pogledu.Nikada nisam naisao ,u RL,na zenu sa PMS problemima,niti znam sta je to.Samim tim bio bih vam idealan terapeut za PMS probleme posto nista ne znam o tome,a umeo bih da vam uzimam pare.I da ti kazem da si mi dala odlicnu ideju kad se vratim u Srbiju.To je idealan posao ,onako iz razonode,bez opterecenja,ne treba nista da znas osim da slusas zene koje ni same ne znaju sta im fali .
Ali to je drugas tema,da ne rasplinjavamo.
Pusenje je bolest zavisnosti,isto kao narkomanija,ali mislim na teske droge poput heroina i kokaina,i alkoholizam.Ne mozes da se odreknes tog poroka iz zzezzanja,onako od sale,pa jos da ti bude lepo.E ne moze,ima da popizzdis od muke i da se maksimalno trudis ako hoces da pobedis taj porok.
Klasicna prica,dala baba gros da se uhvati u kolo,sad bi dala deset da se pusti,ali jjebeno,ne da muzika,svira li svira.:D

...Nikada nisam naisao ,u RL,na zenu sa PMS problemima,niti znam sta je to.Samim tim bio bih vam idealan terapeut za PMS probleme posto nista ne znam o tome,a umeo bih da vam uzimam pare.I da ti kazem da si mi dala odlicnu ideju kad se vratim u Srbiju.To je idealan posao ,onako iz razonode,bez opterecenja,ne treba nista da znas osim da slusas zene koje ni same ne znaju sta im fali .

Volimo i mi tebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back